جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 8 از 8 مجموع

موضوع: ادویه ها (مقالات)

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض ادویه ها (مقالات)

    کدام ادویه‌ها مفیدند و کدام مضر؟


    ایرانیان برای درست کردن غذای خود از ادویه های زیادی استفاده می کنند،آیا این ادویه ها مفیدند یا مضر ؟


    برای درست کردن هر غذایی معمولا از ادویه‌ مخصوصی استفاده می‌کنیم تا غذایمان خوش‌طعم‌تر شود. کمتر آشپزی را سراغ داریم که در طبخ غذا از ادویه استفاده نکند.اگرچه مقدار ادویه‌ای که در هر وعده غذایی مصرف می‌کنیم،معمولا کم است ولی نقش آن در طعم‌دهی و رنگ‌بخشی به غذا فوق‌العاده است.ادویه بخشی از یک گیاه معطر است که می‌تواند تنه درخت (دارچین)،میوه (فلفل سیاه) یا دانه (جوزهندی) باشد و به صورت کامل،خردشده یا پودر شده برای عطر و رنگ بخشیدن به غذا استفاده شود.درباره خواص ادویه‌ها و خطرات احتمالی‌شان دکتر تیرنگ نیستانی،متخصص تغذیه و رژیم درمانی، توضیح می دهند:

    ادویه‌هایی که معمولا به غذاها اضافه می‌کنیم،ارزش تغذیه‌ای غذاهایمان را بیشتر می‌کند یا کمتر؟
    به عقیده بسیاری از افراد،استفاده از ادویه‌ها به دلیل بهتر کردن طعم غذاهاست و اصولا ما به غذاها ادویه اضافه نمی‌کنیم که ارزش غذایی‌ آنها را بالا ببریم و این فقط مختص ما ایرانی‌ها نیست.حتما می‌دانید که خاستگاه ادویه‌ها هندوستان و چین است و از آن کشورها به ایران رسیده است.البته نمی‌توان ارزش غذایی و خواص آنها را نادیده گرفت، البته اگر تقلبی نباشند.

    ممکن است مثال بزنید؟
    بله،مثلا دارچین یکی از ادویه‌های پرطرفدار ذایقه ایرانی‌هاست و متخصصان دریافته‌اند که این ادویه خاصیت ضدمیکروبی دارد؛ یعنی علاوه بر اینکه غذا را خوش‌طعم و خوش‌عطر می‌کند، میکروب‌ها را نیز از بین می‌برد و حتی گفته می‌شود که شاید بتوان از دارچین به عنوان مکمل دارویی آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان برخی از عفونت‌ها استفاده کرد.همچنین ثابت شده که دارچین اثرات آنتی‌اکسیدانی دارد.جدید‌ترین تحقیقات نیز نشان می‌دهد که مبتلایان به دیابت و افرادی که از درد معده رنج می‌برند، می‌توانند با افزودن اندكی دارچین به فرونشاندن مشکلات‌شان كمك كنند.
    زردچوبه نیز از مهم‌ترین ادویه‌های رایج در ایران محسوب می‌شود که خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی دارد و نزدیک به دو دهه است که محققان به ویژه محققان هندی و چینی درباره خواص رنگدانه زرد موجود در ترکیبات این ادویه بررسی‌های مختلفی انجام داده‌اند تا حتی به شکل دارو بتوان از زردچوبه استفاده کرد.

    بعضی‌ها می‌گویند مصرف زیاد زردچوبه در غذاها موجب آسیب‌های کبدی،زردی و حتی یرقان می‌شود.این صحت دارد؟
    نه،این یک باور کاملا غلط است؛زیرا زردچوبه علاوه بر آنکه مشکلی ایجاد نمی‌کند بلکه با خواص مثبت خود تاثیر به سزایی در حفظ سلامت افراد دارد،البته مشروط بر اینکه تقلبی نباشد.

    فلفل نیز از ادویه‌های مرسوم و پرکاربرد است.این ادویه چه خواصی دارد؟
    اگر مصرف فلفل در حد اعتدال باشد،کاملا مثبت است؛خواص آنتی‌اکسیدانی دارد و سوخت و ساز بدن را بالا می‌برد و حتی عده‌ای از دانشمندان با توجه به این خاصیت‌ها سعی دارند تا در رژیم‌های غذایی کم کالری از این ادویه بهره ببرند.اما نباید فراموش کرد که مصرف زیاد فلفل در غذاها توصیه نمی‌شود زیرا تندی بیش از حد،آسیب مخاط گوارشی را در پی دارد.

    پس مصرف زیاد ادویه‌ها می‌تواند مشکل‌ساز باشد.
    البته!بعضی افراد به برخی از ادویه‌ها حساسیت دارند و اگر مقدار کمی از آن ادویه در غذا باشد،دچار مشکلات پوستی و تنفسی می‌شوند.البته این‌طور نیست که ادویه عاملی برای ایجاد آلرژی باشد بلکه به ظاهر شدن علایم حساسیت‌ کمک می‌کند و در عین حال،هر فردی که آلرژی دارد با خوردن ادویه دچار عود این بیماری می‌شود.البته به افرادی هم که ریفلاکس معده دارند توصیه می‌شود که کمتر از غذاهای پرادویه استفاده کنند.اما ادویه‌ها برای عام مردم مشکل خاصی ایجاد نمی‌کنند چرا که در مقادیر بسیار کم و فقط به عنوان چاشنی در غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرند.
    در خرید ادویه‌ها باید به چه نکاتی دقت کنیم؟
    نکته مهم این است که امکان تقلب در ادویه‌ها زیاد است و شما نمی‌توانید متوجه شوید که آیا این زردچوبه یا فلفلی که می‌خرید،اصل است یا از مواد بی‌ارزشی که با رنگ‌های غیرخوراکی همراه شده‌اند،تهیه شده.این ادویه‌های تقلبی علاوه بر اینکه هیچ خاصیتی ندارند،گاهی موجب مشکلاتی نیز می‌شوند و سلامت مصرف‌کننده را به خطر می‌اندازند.
    به همین دلیل توصیه می‌کنم حتما ادویه‌هایی را بخرید که معتبر و بسته بندی شده باشند و مهر استاندارد و پروانه ساخت وزارت بهداشت داشته باشند.

    حرف آخر؟
    این نکته را فراموش نکنید که اگر غذاها به روش‌های درست طبخ نشوند؛مثلا اگر در تهیه آنها از روغن جامد استفاده شود،ادویه‌ها نمی‌توانند در سالم‌سازی و افزودن ارزش غذایی به آنها موثر باشند.
    آخرین ویرایش توسط دکتر نادر در تاریخ 31-May-2010 انجام شده است
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض ادويه‌ها مفيدند يا مضر؟

    پرسشي از دکتر تيرنگ نيستاني متخصص تغذيه و رژيم‌درماني

    ادويه‌ها مفيدند يا مضر؟

    براي درست کردن هر غذايي معمولا از ادويه‌ مخصوصي استفاده مي‌کنيم تا غذايمان خوش‌طعم‌تر شود. کمتر آشپزي را سراغ داريم که در طبخ غذا از ادويه استفاده نکند. اگرچه مقدار ادويه‌اي که در هر وعده غذايي مصرف مي‌کنيم، معمولا کم است ولي نقش آن در طعم‌دهي و رنگ‌بخشي به غذا فوق‌العاده است. ادويه بخشي از يک گياه معطر است که مي‌تواند تنه درخت (دارچين)، ميوه (فلفل سياه) يا دانه (جوزهندي) باشد و به صورت کامل، خردشده يا پودر شده براي عطر و رنگ بخشيدن به غذا استفاده شود. درباره خواص ادويه‌ها و خطرات احتمالي‌شان گفتگويي با دکتر تيرنگ نيستاني، متخصص تغذيه و رژيم درماني، گرفته‌ايم که مي‌خوانيد...

    سلامت : ادويه‌هايي که معمولا به غذاها اضافه مي‌کنيم، ارزش تغذيه‌اي غذاهايمان را بيشتر مي‌کند يا کمتر؟
    به عقيده بسياري از افراد، استفاده از ادويه‌ها به دليل بهتر کردن طعم غذاهاست و اصولا ما به غذاها ادويه اضافه نمي‌کنيم که ارزش غذايي‌ آنها را بالا ببريم و اين فقط مختص ما ايراني‌ها نيست. حتما مي‌دانيد که خاستگاه ادويه‌ها هندوستان و چين است و از آن کشورها به ايران رسيده است. البته نمي‌توان ارزش غذايي و خواص آنها را ناديده گرفت، البته اگر تقلبي نباشند.


    سلامت : ممکن است مثال بزنيد؟
    بله، مثلا دارچين يکي از ادويه‌هاي پرطرفدار ذايقه ايراني‌هاست و متخصصان دريافته‌اند که اين ادويه خاصيت ضدميکروبي دارد؛ يعني علاوه بر اينکه غذا را خوش‌طعم و خوش‌عطر مي‌کند، ميکروب‌ها را نيز از بين مي‌برد و حتي گفته مي‌شود که شايد بتوان از دارچين به عنوان مکمل دارويي آنتي‌بيوتيک‌ها در درمان برخي از عفونت‌ها استفاده کرد. همچنين ثابت شده که دارچين اثرات آنتي‌اکسيداني دارد. جديد‌ترين تحقيقات نيز نشان مي‌دهد که مبتلايان به ديابت و افرادي که از درد معده رنج مي‌برند، مي‌توانند با افزودن اندكي دارچين به فرونشاندن مشکلات‌شان كمك كنند. زردچوبه نيز از مهم‌ترين ادويه‌هاي رايج در ايران محسوب مي‌شود که خواص آنتي‌اکسيداني و ضدالتهابي دارد و نزديک به دو دهه است که محققان به ويژه محققان هندي و چيني درباره خواص رنگدانه زرد موجود در ترکيبات اين ادويه بررسي‌هاي مختلفي انجام داده‌اند تا حتي به شکل دارو بتوان از زردچوبه استفاده کرد.


    سلامت : بعضي‌ها مي‌گويند مصرف زياد زردچوبه در غذاها موجب آسيب‌هاي کبدي، زردي و حتي يرقان مي‌شود. اين صحت دارد؟
    نه، اين يک باور کاملا غلط است؛ زيرا زردچوبه علاوه بر آنکه مشکلي ايجاد نمي‌کند بلکه با خواص مثبت خود تاثير به سزايي در حفظ سلامت افراد دارد، البته مشروط بر اينکه تقلبي نباشد.


    سلامت : فلفل نيز از ادويه‌هاي مرسوم و پرکاربرد است. اين ادويه چه خواصي دارد؟
    اگر مصرف فلفل در حد اعتدال باشد، کاملا مثبت است؛ خواص آنتي‌اکسيداني دارد و سوخت و ساز بدن را بالا مي‌برد و حتي عده‌اي از دانشمندان با توجه به اين خاصيت‌ها سعي دارند تا در رژيم‌هاي غذايي کم کالري از اين ادويه بهره ببرند. اما نبايد فراموش کرد که مصرف زياد فلفل در غذاها توصيه نمي‌شود زيرا تندي بيش از حد، آسيب مخاط گوارشي را در پي دارد.


    سلامت : پس مصرف زياد ادويه‌ها مي‌تواند مشکل‌ساز باشد.
    البته! بعضي افراد به برخي از ادويه‌ها حساسيت دارند و اگر مقدار کمي از آن ادويه در غذا باشد، دچار مشکلات پوستي و تنفسي مي‌شوند. البته اين‌طور نيست که ادويه عاملي براي ايجاد آلرژي باشد بلکه به ظاهر شدن علايم حساسيت‌ کمک مي‌کند و در عين حال، هر فردي که آلرژي دارد با خوردن ادويه دچارعود اين بيماري مي‌شود. البته به افرادي هم که ريفلاکس معده دارند توصيه مي‌شود که کمتر از غذاهاي پرادويه استفاده کنند. اما ادويه‌ها براي عام مردم مشکل خاصي ايجاد نمي‌کنند چرا که در مقادير بسيار کم و فقط به عنوان چاشني در غذاها مورد استفاده قرار مي‌گيرند.


    سلامت : در خريد ادويه‌ها بايد به چه نکاتي دقت کنيم؟
    نکته مهم اين است که امکان تقلب در ادويه‌ها زياد است و شما نمي‌توانيد متوجه شويد که آيا اين زردچوبه يا فلفلي که مي‌خريد، اصل است يا از مواد بي‌ارزشي که با رنگ‌هاي غيرخوراکي همراه شده‌اند، تهيه شده. اين ادويه‌هاي تقلبي علاوه بر اينکه هيچ خاصيتي ندارند، گاهي موجب مشکلاتي نيز مي‌شوند و سلامت مصرف‌کننده را به خطر مي‌اندازند. به همين دليل توصيه مي‌کنم حتما ادويه‌هايي را بخريد که معتبر و بسته بندي شده باشند و مهر استاندارد و پروانه ساخت وزارت بهداشت داشته باشند.


    سلامت : حرف آخر؟
    اين نکته را فراموش نکنيد که اگر غذاها به روش‌هاي درست طبخ نشوند؛ مثلا اگر در تهيه آنها از روغن جامد استفاده شود، ادويه‌ها نمي‌توانند در سالم‌سازي و افزودن ارزش غذايي به آنها موثر باشند.

    هفته نامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    از فوائد ادویه جات غافل نشوید!


    جام جم آنلاين: با افزودن ادویه جاتی مانند سیر ، آویشن ، نعنا ، کاری ، و رزماری به رژیم غذایی می توانید از فوائد زیاد آنها بر سلامت خود بهره مند شوید.
    به گزارش هلث دی سوزانا زیک ، یک محقق هومیوپاتی در دانشگاه میشیگان ، می گوید افزودن این گیاهان و ادویه جات به غذا به حفظ وزن سالم کمک می کند. علاوه بر اینکه درجلوگیری از ابتلا به برخی انواع سرطان ، کاهش فشار خون ، کنترل قند خون و بهبود سلامت قلب و عروق نیز موثرند.
    وی جایگزین کردن مواد مضری مانند قند ، نمک و چربی را با این ادویه ها و گیاهان علفی در بهبود سلامت موثر می داند.
    وی توصیه می کند به جای نمک از ادویه هایی مانند آویشن ، سیر ، جعفری ، رزماری (اکلیل کوهی) استفاده شود.
    همچنین استفاده ازسیر تازه را به عنوان یک کاهش دهنده فشار خون و کلسترول مفید می داند.
    سیر خشک و یا سیری که به مدت طولانی مانده باشد فوائد مفید خود را از دست داده است.
    رزماری یک آنتی اکسیدان است ککه ظاهرا حافظه را تقویت نموده به جلوگیری از سرطان کمک می کند.
    آویشن ، نعنا ، و رزماری به لحاظ روغن های ضروری که دارند برای مقابله با سرماخوردگی توصیه می شوند.
    آویشن برای درمان سرفه های مزمن نیز مفید است. پیش از این به طور سنتی نیز از این ادویه برای درمان سرفه استفاده می شد.
    ادویه های گرم شامل زنجبیل ، جوز ، دارچین ، و فلفل برای کاهش فشار خون مفیدند.
    و بالاخره محققان دریافته اند موادی در زردچوبه وجود دارد که خواص ضد التهابی دارد و برای کاهش کمردرد مفید شناخته شده است
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    خانم های باردار از این ادویه نخورند!؟

    مریم مرادف متخصص تغذیه گفت:زنان حامله و افرادی كه به انسداد كیسه صفرا مبتلا هستند كمتر از زردچوبه استفاده كنند.
    مرادف افزود: زردچوبه سرشار از نیاسین،آهن،روی،مس،پتاسیم و منیزیم است و دارای ماده‌ای به نام كوركومین است كه عامل ‌رنگ زردچوبه و آنتی اكسیدانی قوی است كه باعث سم‌زدایی در بدن می‌شود.وی گفت: كوركومین موجود در زردچوبه ضد سموم كبد،ضد التهاب و ورم، ضد دردهای رماتیسمی و التهابی است.زردچوبه باعث افزایش ترشح انسولین و كاهش قند خون می‌شود و ادویه‌ای مناسب برای دیابتی‌هاست كه به دلیل داشتن آنتی اكسیدان‌های قوی عامل مهمی در پیشگیری از انواع سرطان‌ها می‌تواند باشد.
    این متخصص تغذیه اضافه كرد:از سایر خواص زردچوبه می‌توان به صفرابر،تحریك‌كننده ترشحات پانكراس، هضم‌كننده غذا،حل كننده و دفع كننده سنگ مثانه نام برد و برای درمان التهابات لثه می‌توان جوشانده زردچوبه را قرقره كرد.
    مراداف گفت: زردچوبه یك اسید چرب بلند و شاخه‌دار كه ضد آلزایمر است.كوركومین موجود در زردچوبه باعث كاهش چربی‌های بد خون می‌شود و ضد گرفتگی عروق است.زنان حامله و افرادی كه به انسداد كیسه صفرا مبتلا هستند كمتر از زردچوبه استفاده كنند.

    منبع:farsnews.com
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    يک متخصص تغذيه:
    مصرف بي رويه ادويه جات مسموميت زاست

    يک متخصص تغذيه با بيان اين که برخي از مواد طعم دهنده غذايي مانند زعفران، گل رنگ و دارچين داراي ارزش تغذيه اي (ويتامين ها و عناصر معدني) هستند، هشدار داد: مصرف بي رويه ادويه جات علاوه بر مسموميت زا بودن، باعث ايجاد وابستگي زياد به مصرف ادويه، پرخوري و افزايش احتمال ابتلا به سرطان مي شود.

    دکتر سيدعلي کشاورزعضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران، در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه علوم پزشکي تهران تاکيد کرد: بهتر است خانواده ها از همان ابتداي کودکي، ذائقه فرزند خود را به غذاي شور و پرادويه عادت ندهند، تا کودکان آنها در آينده با مشکلات عديده روبرو نشوند.

    وي گفت: مصرف نمک به ميزان زياد در درازمدت منجر به افزايش فشار خون مي شود. به علاوه، به افراد با فشار خون بالا توصيه مي شود در طبخ غذا از نمک استفاده نکنند چون حداقل نمک مورد نياز بدن، در خود مواد غذايي وجود دارد.

    دکتر کشاورز در ادامه افزود: در افراد با فعاليت بدني بالا و عرق زياد، خصوصاً در هواي گرم تابستان، نياز به نمک افزايش مي يابد و در ورزشکاران به 3-2 برابر افراد عادي، مي رسد که بايستي از طريق مصرف به اندازه اين مواد تامين شود.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    ادویه جات و افزایش طول عمر


    اگر غـذای فلفل دار و تند می خـورید، بـیـشتر عمر خواهید کـرد. امـروزه، تـحـقـیـقات نـشـان مـــی دهد کسـانـی کــه غـذاهــای فلفل دار با سسهای تند را در برنامه غذاییشان جــا می دهند، سالم تر و طولانی تر از افرادی که غذاهای تند نمی خورند زندگی خواهند کرد.
    پـس بـه راهـتـان ادامـه بـدهیــد، مـقدار بیــشتری فلفل به تخم مرغتان اضافه کنید و مقداری گالینا بلانکا روی استیک بریزید. با اینکار زندگیتان را طولانی تر خواهید کرد.
    ● تاریخچه انواع فلفل ها
    فرهنگ های بسیاری در سرتاسر جهان در طول سال ها از ادویه ها و سس های تند، نه فقط برای مزه، استفاده کرده اند. فلفل و ادویه های تند و سایر ادویه جات در ابتدا در تمدن های باستانی برای تزئینات و مصارف داروئی استفاده می شد.
    امروزه، ترکیبات بسیاری از غذاهای سنتی هنوز در امریکای لاتین، آسیا، خاورمیانه و آفریقا مورد استفاده قرار می گیرند.
    متداول ترین نوع فلفل که در سر تا سر جهان مورد استفاده قرار می گیرد، شیلی پِپِر یا همان فلفل قرمز است که بعد از نمک محبوب ترین ادویه به حساب می آید. این نوع فلفل ابتدا در پرو، مکزیک و توسط سرخپوستان امریکایی ۱۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در قرن ۱۵ و ۱۶ استفاده می شد. فلفل قرمز و سایر انواع فلفل های ادویه دار توسط کاشفین به سایر جهانیان در اروپا، آسیا و افریقا معرفی شدند.
    اخیراً چین، ترکیه، نیجریه، اسپانیا و مکزیک بزرگ ترین تولید کننده های فلفل قرمز دز جهان هستند و محصولاتشان را به همه ی نقاط صادر می کنند. امروزه، یافتن این نوع فلفل ها و سایر ادویه جات تند کار بسیار ساده ای است. در هر سوپر مارکتی یافت می شود.
    ● چرا ادویه جات تند سلامتی بخش هستند؟
    تمام فایده ها و اثرات مثبت فلفل قرمز و سایر فلفل های تند در کپسای سین، شیره این فلفل هاست که تندی این فلفل ها نیز به خاطر وجود این ماده است. کپسای سین ماده ای بی بو و بی مزه است و از نظر علمی ثابت شده است که در بسیاری از موارد از قبیل فشار خون، کلسترول، درد مفاصل، افسردگی و مشکلات گوارشی برای سلامتی مفید است.
    کپسای سین ابتدا درد را کمی تحریک می کند اما بعد شدت آن را کاهش می دهد. به این دلیل معمولاً از کپسای سین به عنوان درمانی مناسب برای رهایی از درد به خصوص برای درد های بعد از عمل جراحی، درد مفاصل، درد گلو و ناراحتی های پوستی خاص استفاده می شود. اما فلفل ها تنها مواد تند مزه ای نیستند که سلامتی شما را بالا می برند.
    زردچوبه که ماده اصلی بسیاری از سس های تند و کاری ها است و اولین بار در غذاهای خاور میانه، هند و آسیای جنوب شرقی یافت شده است، نیز بسیاری فایده ها از خود نشان داده است.
    ماده اصلی زردچوبه، کارکامین است که پیشرفت بعضی امراض ویروسی را در بدن کند میکند. اخیراً هم نتایجی در مورد بروز بیماری آلزایمر نشان داده است و می تواند به عنوان دارویی جلوگیری کننده در این رابطه استفاده شود.
    تحقیقات اخیر نشان می دهد که در فرهنگ هایی که در برنامه ی غذاییشان از فلفل و ادویه جات استفاده می کنند، بیماری های سرطانی و حملات قلبی و انسداد جریان خون کمتر اتفاق می افتد.
    ● غذاهای تند بخورید، بیشتر زندگی کنید
    گفته میشود که فلفل قرمز و سایر ادویه جات تند باعث تنگی نفس، زخم معده و دل درد می شود. باید بگوییم که به جز تنگی نفس، از بیشتر ادویه جات و سس های تند در حقیقت برای علاج یا جلوگیری از این ناخوشی ها استفاده می شود.
    رژیم های غذایی که در آن ها بسیار از فلفل قرمز و سایر فلفل های حاوی کپسای سین و بسیاری ادویه های تند دیگر مثل زردچوبه استفاده می شود، سلامتی عمومی بدن را بالا می برد و ممکن است از خیلی بیماری های جدی و خطرناک جلوگیری کند.
    فواید سلامتی زردچوبه و فلفل قرمز...



    سایت مردمان پورتال جوانان
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #7
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    ادويه در تاريخ

    در شيشه را که باز مي‌کنيد مخلوطي از بوهاي عجيب، رنگي و اشتهاآور آرام آرام فضاي اتاق را پر مي‌کند. شما هم حتما بر اين باوريد که آشپزي هنر است و هر هنري را فني است و هر فني را فوتي!



    امروز همه مي‌دانيم که براي درست کردن يک غذاي خوشمزه و پر رنگ و لعاب فقط گوشت و برنج خوب کافي نيست و چيز ديگري لازم است که آن را ادويه مي‌نامند.


    تاريخچه مصرف ادويه به زماني بر مي‌گردد که انسان اهميت حفظ و نگهداري از حيات پيچيده خود را درک کرد و تصميم گرفت که زندگي کند. روي ديوار قصري باستاني در کرت تصويري از انساني اوليه در حال برداشتن زعفران وجود دارد که نشان مي‌دهد انسان ادويه را قبل از اختراع هيروگليف مي‌شناخته است. يک صفحه پاپيروس از طب باستاني مصريان در دست است که در آن انواع و اقسام ادويه‌هايي که بيشتر آنها اکنون در آشپزخانه‌هاي ما مصرف مي‌شوند به عنوان داروهاي شفادهنده و جاودانه ‌کننده حيات ذکر شده‌اند. به‌علاوه مصريان ادويه جات را حاملان بوي خدايان مي‌دانستند و معتقد بودند که قرار دادن ادويه در کنار اجساد مردگان سفر آنها را به دنياي ديگر آسان تر مي‌کند چرا که باعث جذب کمک‌هاي غيبي خدايان خواهد شد. البته امروز ثابت شده است که بيشتر ادويه‌ها به علت خصوصيات ضد عفوني کننده باعث کند شدن روند فساد اجساد مي‌شوند.


    ادويه از دانه (هل، خردل)، ميوه (زيره)، ريشه (زنجبيل)، پياز، برگ (برگ بو) و حتي پوسته خوراکي (دارچين) گياهان گوناگون تهيه مي‌شود و تفاوت آن با انواع چاشني‌ها اين است که ادويه را به صورت خشک شده و بيشتر موارد پودر شده مصرف مي‌کنند در حالي که چاشني‌ها را مي‌توان به صورت تازه استفاده کرد به علاوه چاشني‌ها لزوما" از گياهان به دست نمي‌آيند مانند نمک طعام که يک چاشني معدني است.


    در قرون وسطي که ادويه وارد بازار اروپا شد، ارزشي بسيار بيشتر از آنچه ما امروز براي آن قايل مي‌شويم، داشته است به طوري که ارزش يک شيشه ادويه مرغوب براي يک اروپايي قرون وسطي کمتر از يک شيشه از جواهرات قيمتي همچون زمرد، ياقوت و طلا نبود.


    تجارت ادويه نيز يکي از سودآورترين کارها بوده است به طوري که طي قرن‌هاي هشتم تا پانزدهم ميلادي که جمهوري ونيز در همسايگي ايتاليا انحصار خريد و فروش آن را با خاورميانه، به عنوان کانون توليد ادويه جهان، در اختيار داشته است يکي از ثروتمندترين کشورهاي اروپايي محسوب مي‌شده است.


    گرانبها بودن ادويه قبل از اينکه به خاطر مزه‌دار کردن غذاها باشد، به علت آثار شگفت‌انگيز آن در دنياي پزشکي بوده است. براي مثال در سال 1603 ميلادي يکي از داروهاي معجزه‌گر در درمان طاعون را جوز هندي مي‌دانستند و يا از وانيل به جاي واياگراي امروزي استفاده مي‌کردند.


    جالب است بدانيم که بسياري از کشفيات جغرافيايي به دنبال دستيابي به ادويه هندي به وقوع پيوسته است! نخستين بار در قرن شانزدهم ميلادي پرتغالي‌ها که از عرضه ادويه با قيمت‌هاي گزاف از سوي دولت ونيز به ستوه آمده بودند، تصميم گرفتند از طريق دريا به شرق رفته و اين محصول ارزشمند را خودشان تهيه کنند.در سال 1506 جزيره سوکوتا را درمسير پيشروي خود به سوي هندوستان در درياي سرخ اشغال کردند و يک سال بعد تنگه هرمز در خليج فارس را نيز به اشغال درآوردند و سرانجام با دستيابي به جاده ابريشم اين گنج شرقي را از طريق ليسبون به اروپا سرازير کردند.


    بيشتر ادويه‌هايي که درقرون وسطي و قبل از آن مصرف مي‌شده به همان شکل باقي است اما برخي از انواع ادويه کاملا به فراموشي سپرده شده‌اند مانند دانه‌هاي بهشتي که بعدها به وسيله انواع فلفل جايگزين شدند و کمتر نامي ‌از آنها برده مي‌شود. باور اشتباهي که امروزه درباره مصرف ادويه‌ها در قرون وسطي وجود دارد اين است که از ادويه‌ها براي از بين بردن بو و طعم بد غذاهاي در حال فساد استفاده مي‌شده است در حالي که با توجه به قيمت بسيار بالاي اين مواد که فقط امکان استفاده از آن را توسط طبقه اشراف فراهم مي‌کرده است، چنين تفکري کاملا بي‌معناست.


    امروزه مي‌دانيم که بيش از 130 نوع ادويه داراي خصوصيات ضد ميکروبي شناخته شده‌اند که معروف‌ترين آنها پونه، پودر سير و فلفل فرنگي شيرين است. به علاوه در درمان بسياري از بيماري‌ها به‌خصوص در کشورهاي شرقي از ادويه جات استفاده مي‌شود.
    معروف‌‌ترين گروه‌هاي ادويه‌اي در جهان


    • همه مي‌دانند که معروف‌ترين ادويه‌ها از هندوستان به دنيا شناسانده شده‌اند اما جالب است که ادويه مخصوص هندي با نام کولومبو شناخته مي‌شود. اساس اين ادويه از ترکيب مجموعه‌اي از برگ‌ها، دانه‌ها و ميوه‌هاي خشک شده مانند پاپريکا (شکل طبيعي فلفل قرمز)، زيره سبز، تخم گشنيز، جوز هندي، زنجبيل، فلفل سياه، باديان، هل ، ميخک، دانه‌هاي خردل و زعفران به دست مي‌آيد و يکي از موارد مصرف آن تهيه پلو است.


    • پودر کاري همان کاري معروفي است که نمونه کاملا اصل آن را به راحتي در جنوب ايران مي‌توان تهيه کرد. اين ادويه شامل تخم گشنيز، زردچوبه، زيره سبز و تخم شنبليله است که همه به صورت پودر شده درآمده‌اند. البته بسته به ذايقه مي‌توان مواد ديگري را به اين مجموعه اضافه کرد مانند: گل‌سرخ (پودر غنچه خشک شده)، ليمو عماني، بهارنارنج، دارچين، زنجبيل، هل (سياه و سبز) و جوز هندي. اين مجموعه بيشترين مصرف را در کشورهاي آسيايي به‌خصوص خاورميانه داراست.


    • پودر پنج ادويه در کشور چين و جزاير آسياي جنوب شرقي بيشترين مصرف را دارد و بنا بر يک عقيده عمومي ‌که تعادل غذا با پنج مزه اصلي (شيريني، ترشي، شوري، تلخي و مزه مطبوع يا ملس) حفظ مي‌شود، به دست مي‌آيد. در اين مجموعه از دارچين (مشتقي از گياه سنا)، باديان، ريشه‌هاي گياه سنا، ريشه زنجبيل و ميخک استفاده مي‌شود.


    • گرم مصالا يک ادويه تند هندي شامل دارچين، زنجبيل، ميخک، هل، فلفل شيرين، همراه با مقادير زيادي رزماري و پونه است.


    • راس الحانوت همان‌گونه که از اسمش پيداست يک ادويه عربي است و به معناي سر خريد و يا بهترين ادويه‌اي است که فروشنده به مشتري مي‌فروشد و در خاورميانه و کشورهاي شمال آفريقا استفاده مي‌شود. اين ادويه از ترکيب پودر شده هل، پوست جوز، دارچين، جوز هندي و فلفل تـند تهيه مي‌شود. اين ادويه داراي بيش از صد نوع دستور تهيه است که در برخي موارد خاص آن از گياهاني مانند بلادونا ( خاصيت سمي‌دارد) ، ريشه زنبق زرد، کبابه چيني و گاهي حشرات خشک شده‌اي مانند سوسک اسپانيايي که البته از سال 1990 استفاده از آن ممنوع شده است، استفاده مي‌شود. اين ادويه را روي گوشت ماليده يا همراه برنج مي‌پزند.
    • زعتر در فرهنگ عرب به هر گياه خانواده نعناييان گفته مي‌شود ولي ادويه آن شامل ترکيبي از مرزنگوش (آويشن شيرازي، گلپر)، پونه کوهي و آويشن است و داراي دو شکل است. در زعتر سبز علاوه بر آويشن از کنجد بو داده (بدون پوست) و نمک استفاده شده است در حالي که در زعتر قرمز، آويشن را با سماق (چاشني کباب) مخلوط مي‌کنند. جالب است بدانيد که لبناني‌ها معتقدند که اين ادويه موجب افزايش هوشياري مغز و قدرت بدني مي‌شود و به دانش‌آموزان توصيه مي‌شود قبل از امتحان يک ساندويچ داراي اين ادويه را براي صبحانه بخورند. اين ادويه در سوريه، ترکيه، اردن و فلسطين طرفداران بسياري دارد


    هفته نامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  8. #8
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    ادويه‌جات عليه قند خون‌
    جام جم آنلاين: بر اساس مطالعه جديدي كه از سوي دانشگاه جورجياي آمريكا صورت گرفته، مشخص شد؛ ادويه‌جات به دليل داشتن آنتي‌اكسيدان بالا به صورت بالقوه مي‌توانند مانع از بروز التهاب و آسيب‌هاي جدي ناشي از قند خون بالا به بدن شوند.
    محققان دانشكده بهداشت دانشگاه ايالتي جورجيا با تحقيق و بررسي بر روي 24 نوع ادويه به اين نتيجه دست يافتند كه ادويه‌جات طبيعي داراي آنتي‌اكسيدان بالا كه فنول يا «اسيد كربونيك» ناميده مي‌شود ، هستند و آزاد شدن اين ماده در خون صدمات ناشي از ديابت يا قند خون بالا را در بدن بيماران كاهش مي‌دهد بنابراين تحقيقات، ادويه‌جات به دليل آن كه كم‌كالري بوده و ارزان هستند، مي‌توانند بيش از داروها در درمان و كاهش صدمات جسمي ناشي از بيماري ديابت به بيماران كمك كنند.


    گنجاندن مواد طبيعي و گياهي و ادويه‌جات و سبزي‌هاي پختني در رژيم غذايي افراد مبتلا به بيماري ديابت، مي‌تواند بدن آنها را عليه صدمات ناشي از اين بيماري حفاظت كند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات در ایران سلامت