جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 3 از 3 مجموع

موضوع: گیاه والک / اخبار

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض گیاه والک / اخبار

    گیاه والك ناراحتی های دستگاه هاضمه را رفع می كند

    متخصص داروسازی گیاهی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: تحقیقات نشان داده است كه گیاه والك ناراحتی های دستگاه هاضمه و گوارش را رفع می كند.

    آسیه شجاعی در گفت و گو با ایرنا افزود: والك ، گیاهی از خانواده لیلیاسه و شبیه سیر است اما بوی آن ملایم تر و طعم آن شیرین تر از سیر است.
    این عضو هیات علمی موسسه طب اسلامی و مكمل دانشگاه علوم پزشكی تهران اضافه كرد: والك، نوعی سبزی صحرایی و دارای برگ های بلند و نوك تیز و دم برگ بلندی است كه برای تصفیه خون، مفید است.
    شجاعی گفت: این سبزی همچنین موجب كاهش كلسترول خون و كاهش خفیف سطح قند خون می شود.
    وی، خواص آنتی اكسیدانی، ضد میكروبی و مهار تجمع پلاكت را از دیگر خواص والك برشمرد و افزود: گیاه والك می تواند برای مشكلات قلبی و عروقی مفید باشد.
    متخصص داروسازی گیاهی اظهار داشت: هرچند تماس با گیاه والك می تواند برخی حساسیت های پوستی را ایجاد كند اما درعین حال پمادهای ساخته شده از عصاره این گیاه در درمان برخی از بثورات -دانه های- پوستی و كورك -نوعی جوش بزرگ پوستی- تاثیرگذار است.
    شجاعی خاطرنشان كرد: والك كه در خارج از كشور به آن سیر خرسی می گویند ، پیاز زیرزمینی شبیه سیر دارد و در مناطق كوهستانی مانند رشته كوه های البرز و در مناطق فشم، همدان و كرمانشاه می روید.
    وی یادآور شد: این سبزی صحرایی را فقط در فصل بهار می توان جمع آوری كرد اما می توان از سبزی خشك این گیاه نیز استفاده كرد اما در این حالت توصیه می شود از روش سایه خشك یا فریز برای نگهداری آن استفاده شود.
    متخصص داروسازی گیاهی گفت: بهترین حالت استفاده از والك ، بصورت تازه است كه در مناطق گوناگون كشور به عنوان سبزی خوردن و گاهی در طبخ غذاها مانند كوكو بكار گرفته می شود.
    شجاعی افزود: اسانس والك دارای تركیبات گوگردی است.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    والک؛ دوست قلب و ریه

    والک کوهی نوعی سبزی وحشی و خودرو است که در رشته کوه البرز و فقط در فصل بهار می ‌روید. سرشار از کلسیم و انواع ویتامین های نافع بدن است.

    والک

    والک یکی از گونه‌ های سیر و به اصطلاح نوعی سیرکوهی است. نام علمی آن Allium ursinum L و نام انگلیسی آن Board-leaved Garlic، wild Garlic و از خانواده Liliaceae می باشد.

    با نام‌ های پیاز خرسی، سیر جنگلی، سیر خرس نیز از آن یاد می ‌شود. والک بسیار ملایم ‌تر و شیرین ‌تر از سیر معمولی است و بیشتر مصرف دارویی دارد. بوی آن شبیه پیاز است.

    قسمت مورد استفاده ی والک، گیاه جوان و به ندرت از گیاه خشک شده یا عصاره آن است.



    ترکیبات شیمیایی

    والک حاوی ترکیباتی مانند اسانس فرار که حاوی ترکیبات گوگردی است، می باشد. والک را در فصل بهار می‌ چینند و برای فصول دیگر به دو روش فریز کردن و یا خشک کردن نگهداری می‌ کنند. در صورتی که بخواهید سبزی والک را خشک کنید، حتماً باید به روش خشک کردن در سایه عمل کنید.



    خواص و اثرات دارویی

    * والک در موارد تصلب شرایین، اسهال، اتساع روده ای، آنفلوانزا، برونشیت، بیماری اسهال خونی از نوع آمیبی و سیاه سرفه به کار می رود.

    * خوردن آن تنفس را آسان و تنگی نفس را درمان مى کند.

    مداومت در خوردن والک سبب ریزش موى سفید و در آمدن موى سیاه به جاى

    آن می شود. این خاصیت به علت داشتن فلز منگنز است که در آن زیاد بوده

    و عامل سیاهى موى بدن انسان مى باشد

    * والک با انبساط ملایم عروق خونی سبب کاهش فشار خون می شود.

    * سرشار از ویتامین C بوده و داراى لعاب و صمغ زیاد مى باشد.

    * والک برای تصفیه خون بسیار مفید است و در ناراحتی‌ های هاضمه کمک می ‌کند و خواص پیاز آن تا حدود زیادی شبیه سیر است.

    * مصرف گیاه والک باعث کاهش قند و پیشگیری از افزایش فشار خون در مبتلایان به دیابت می ‌شود.
    والک

    * سیر کوهی برای کسانی که تنگی عروق دارند و همچنین برای سرگیجه بسیار مفید است.

    * این گیاه ضد عفونى کننده ی قوى است؛ به هضم غذا کمک مى کند و ضد کرم معده و کرم کدو است.

    * اثر خوبى بر روى اعصاب دارد و از آن براى درمان نسیان، تقویت اعصاب و اشخاص ‍فلج استفاده می کنند.

    * تسکین دهنده ی درد روماتیسم ، سیاتیک و نقرس مى باشد.

    * ادرار را باز مى کند و رنگ چهره را نیکو مى سازد.

    * پادزهر سموم حیوانى و غذایى هست.

    * مداومت در خوردن والک سبب ریزش موى سفید و در آمدن موى سیاه به جاى آن می شود. این خاصیت به علت داشتن فلز منگنز است که در آن زیاد بوده و عامل سیاهى موى بدن انسان مى باشد. از این نظر شباهت زیادى به سیر دارد.

    * به علت داشتن املاح زیاد، خون را قلیایى کرده و اسیدی بودن آن را از بین مى برد.

    * میوه ی والک بسیار خنک و ضد رطوبت بدن است و راه ورود میکروب ها را به عروق مى بندد و از خونریزى و فساد خون جلوگیرى کرده و رقت خون را درمان مى کند.

    * ملین و اشتهاآور بوده و ادرار را زیاد مى کند.

    سیر کوهی برای کسانی که تنگی عروق دارند و همچنین برای سرگیجه

    بسیار مفید است

    * مسکن صفرا و پاک کننده صفرا از امعاء است.

    * بهترین درمان روماتیسم و تصلب شرائین است، براى کسانى که از درد معده رنج مى برند، میوه ى خوبى است و از تحریکات جلدى جلوگیرى مى نماید.

    * شربت والک براى مبتلایان به تب و آبله مرغان و سرخک بسیار مفید است. غرغره ی جوشانده ی آن براى درمان دردگلو و آنژین سود فراوان دارد.

    * سکنجبین میوه آن خنک کننده بوده و براى رفع یرقان و التهاب صفرا و کبد سودبخش است.

    * اگر بر روی پوست مالیده شود باعث قرمزی پوست می شود.

    * به صورت موضعی برگ های له شده ی آن را می توان برای از بین بردن آبسه و کورک به کار برد.
    والک

    * مالیدن عصاره میوه ى والک جهت زخم هاى آبدار و چرکى نافع بوده، آن ها را خشک مى کند و گل آن نیز همین خاصیت را دارد.

    * ضماد برگ والک جهت زخم هاى سرد و برآمدگى چشم از حدقه مفید است. عصاره ی برگ و ساقه ی آن که تازه چیده و کوبیده شده را با کمى صمغ مخلوط نمایید، جهت امراض ‍چشم مخصوصا جوش پلک و ریزش اشک، ناخنه و ورم پلک چشم مفید مى باشد.

    * جویدن برگ والک جهت ورم لثه و رفع بى حسى آن مفید مى باشد. جوش هاى دهان را از بین مى برد و بوى بد دهان را برطرف مى نماید.

    * نوشیدن آب برگ و ساقه ی آن که تازه باشد با کمى صمغ عربى جهت تقویت معده و خونریزى معده و بند آمدن اسهال و معالجه بواسیر نافع است.

    * گل والک نیز اسهال را بند مى آورد و ضماد برگ آن بر روى دکمه بواسیر خونى نافع است.

    * نوشیدن جوشانده ى ریشه ی والک علاوه بر بند آمدن اسهال، سنگ کلیه و مثانه را خرد مى کند.

    از برگ این گیاه تا می توانید استفاده کنید و چنان چه در اختیار ندارید از سیر معمولی چه از برگ و چه از پیاز آن میل نمایید. اثر گیاه تازه بهتر از پخته ی آن است. برگ آن را همراه با جعفری و پیازچه به صورت سبزی خوردن یا سالاد، سوپ، آش کوکوی بدون تخم مرغ می توانید تناول نمایید.

    توجه: لازم به یادآوری است این گونه گیاهان وحشی را بدون شناسایی کامل نباید مصرف کرد.



    فرآوری: معصومه آیت اللهی

    بخش تغذیه و آشپزی تبیان
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    يک متخصص گياهان دارويي:
    مصرف «والک» موجب کاهش چربي خون مي‌شود
    تركيبات گوگردي موجود در اين گياه موجب تشديد زخم معده مي‌شود

    يک متخصص گياهان دارويي با بيان اينکه والک نوعي گياه است که در فصل بهار و در رشته‌هاي کوه‌هاي البرز به‌ وفور يافت مي‌شود، گفت: اين گياه که به ‌صورت خوراکي به‌ ويژه در سوپ و آش مورد استفاده قرار مي‌گيرد، ميزان چربي خون را در درازمدت کاهش مي‌دهد.

    دکتر عليرضا يزدي‌ نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه زنجان، کاهش فشار خون البته به ميزان اندک را از ديگر خواص اين گياه برشمرد و افزود: ترکيبات گوگردي موجود در بوي اين گياه موجب شده است که والک داراي اثر ضدباکتري و ضدقارچ باشد.

    وي، ترکيبات گوگرد موجود در اين گياه دارويي و خوراکي را زمينه‌ساز بروز برخي عوارض عنوان کرد و يادآور شد: اين ترکيبات با افزايش ترشحات معده موجب تشديد زخم معده و يا بروز حالت‌هاي آلرژي مانند کهير و خارش و يا آب‌ريزش بيني مي‌شود.

    يزدي ‌نژاد با اشاره به اينکه والک داراي خواص ضدانعقاد خون نيز مي‌باشد، خاطرنشان کرد: افرادي که از آسپرين استفاده مي‌کنند، توجه داشته باشند که مصرف اين گياه دارويي همراه با آسپيرين، دوز داروي ضد‌انعقاد را به دو برابر افزايش مي‌دهد.

    وي، وارفارين را از ديگر داروهايي نام برد که با مصرف همزمان با گياه والک تداخل دارويي ايجاد مي‌کند و افزود: اين گياه در دوران بارداري منع مصرف و در دوران شيردهي نيز به‌علت تغيير طعم شير محدوديت مصرف دارد.

    والک گياهي است که در فصل بهار در رشته کوه‌هاي البرز مي‌رويد، اين گياه با ارتفاع 20 سانتي‌متر داراي برگ‌هاي نواري و گلي شبيه شکوفه سيب است. ريشه غده‌اي اين گياه طعم و بوي سير را دارد و همه قسمت‌هاي اين گياه خوراکي است.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت