جستجو در سایت توسط گوگل

صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
نمایش نتایج 1 تا 10 از 14 مجموع

موضوع: گیاه زیره (مقالات و گزارشات)

  1. #1
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض گیاه زیره (مقالات و گزارشات)

    زيره سبز ، هضم كننده غذا است
    جام جم آنلاين: يك متخصص تغذيه گفت: زيره سبز مقوي معده ، ضد اسپاسم ، افزايش دهنده شير مادران شيرده و هضم كننده غذا است.

    مرتضي صفوي در گفت‌وگو با فارس، افزود: زيره سبز گياهي بوته‌اي و علفي به ارتفاع 0،5 متر است كه خاصيت‌هاي زيادي دارد.

    وي گفت: از خواص زيره سبز مي‌توان به بادشكن ، مقوي معده ، ضد اسپاسم ، افزايش دهنده شير مادران شيرده اشاره كرد و همچنين خاصيت آنتي اكسيداني قوي دارد.

    اين متخصص تغذيه اضافه كرد: زيره سبز ضد تشنج، ضد صرع، مقوي معده، و عرق آور، ضد سم، ضد صفرا، تقويت كننده قواي جنسي، قابض، ضد نفخ، ضد احتقان، هضم كننده غذا و ادرار آور است.

  2. #2
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    نتايج يك پژوهش نشان داد
    اسانس زیره سبز در درمان عفونت‌های باکتریایی موثر است

    اسانس زیره سبز می‌تواند به تنهایی یا در ترکیب با سایر عوامل ضد میکروبی برای درمان عفونت‌های باکتریایی موثر باشد.

    به گزارش ایسنا، «ندا سلیمانی»، دانشجوی کارشناسی ارشد باکتری شناسی دانشگاه تربیت مدرس تهران، پژوهشی را با هدف «ارزیابی اثرات متقابل دارویی و فعالیت ضد باکتریایی اسانس زیره سبز علیه برخی از باکتری‌های پاتوژن» انجام داده است.

    در این مطالعه تجربی - آزمایشگاهی، اسانس زیره سبز از دانه آن تخلیص شد. برای بررسی عملکرد ضد باکتریایی اسانس، از روش انتشار از دیسک با استفاده از اندازه‌گیری قطر هاله مهاری و تعیین حداقل غلظت مهاری توسط روش میکروبراث دایلوشن بر روی چندین رده استاندارد باکتریایی استفاده شد.

    در بررسی اثرات سینرژیستی و آنتاگونیستی، سویه‌های استاندارد باکتریایی بر روی محیط حاوی اسانس، کشت داده شد و سپس دیسک‌های آنتی بیوتیکی بر روی آن قرار گرفت.

    بر اساس تست انتشار دیسک در آگار، بیشترین میزان هاله عدم رشد مربوط به باسیلوس سرئوس با قطر 44 میلی متر مشاهده شد. اسانس، فعالیت هم افزایی با جنتامیسین(10 میکروگرم) را بر اشریشیاکلی نشان داد.

    این نتایج نشان می‌دهند اسانس زیره سبز می‌تواند به تنهایی یا در ترکیب با سایر عوامل ضد میکروبی، برای درمان عفونت‌های باکتریایی موثر باشد. همچنین این جزء می‌تواند عملکرد برخی از آنتی بیوتیک‌ها را تقویت کند که امکان استفاده از آن را به ویژه در موارد مقاومت دارویی مطرح می‌کند.

    خلاصه این پژوهش در مجله «ره آورد دانش» دانشگاه علوم پزشکی اراک به چاپ رسیده است.

  3. #3
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    دکتر محمدحسين صالحي سورمقي/ متخصص فارماكوگنوزي ،عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران
    توي غذاهايتان زيره بريزيد

    زيره سياه به دليل رايحه يا اسانسي که دارد داراي خواص ضددرد، نفخ و اسپاسم است و به غير از اينها، اشتها‌آور و محرک معده هم هست و موجب ترشح بيشتر آنزيم‌ها و هضم بهتر غذا مي‌شود....

    به علاوه، اسانس زيره يك ضدميکروب، ادرارآور، ضدالتهاب، ضدسرطان، ضدحساسيت و خلط‌آور است. يکي از خواصي که به زيره نسبت داده مي‌شود، افزايش سوخت‌وساز بدن و دخالت در کنترل وزن است ولي علت علمي اين مساله که چرا زيره را به عنوان لاغر‌کننده مي‌شناسند، هنوز مشخص نيست. البته زيره ممکن است در برخي افراد باعث افزايش سوخت‌وساز شده و در برخي ديگر اين خاصيت را نداشته باشد. از ديگر خواص زيره مي‌توان به شيرافزا بودن آن اشاره کرد. برخي، زيره را لابه‌لاي برنج دم مي‌کنند. کلا تمام گياهان اسانس‌دار چون ترکيب‌شان در حرارت پايين تبخير مي‌شود در اثر حرارت مقداري از اسانس خود را از دست مي‌دهند. هر کدام از اين گياهان را اگر گرم کنيد يا بپزيد يا در محيط گرم نگه داريد مقداري از اسانس خود را از دست مي‌دهند. اين بوي از دست‌رفته در واقع همان ترکيب‌هايي است که دارد تبخير مي‌شود و ميزان آن در گياه کاهش مي‌يابد. اصولا موادي مثل زيره، رازيانه و گشنيز که اسانس دارند، هم در برابر حرارت و هم در نگهداري طولاني‌مدت، مقداري از مواد خود را از دست مي‌دهند اما خواص آنها کلا از بين نمي‌رود. ممکن است بين 5 تا 12 درصد از کل اسانس آنها تبخير شود و ميزان آن ماده مؤثر کاهش يابد ولي خواص عمده‌اش باقي مي‌ماند. در برنج، وقتي زيره بوي نافذ خود را دارد، يعني هنوز خواص زيره باقي‌مانده است اما اگر حرارت به قدري باشد که بوي گياه بسيار کم شود يعني قسمت اعظم خواص خود را از دست داده است

  4. #4
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    نتايج يک مطالعه نشان داد:
    ميوه گياه زيره سبز در کاهش دردهاي حاد موثر است


    نتايج يک مطالعه حاكي از تاثير عصاره آبي ميوه گياه زيره سبز در کاهش دردهاي حاد و مزمن است.

    به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا منطقه علوم پزشکي تهران، در اين تحقيق كه توسط عباسعلي طاهريان، مربي مرکز تحقيقات فيزيولوژي دانشگاه علوم پزشکي سمنان انجام شده، اثرات ضددردي عصاره آبي ميوه گياه زيره بر درد نوروژنيك و التهابي در آزمون فرمالين در موش سوري بررسي شده است.

    يافته هاي اين مطالعه نشان داد كه عصاره آبي ميوه گياه زيره به طور معني داري پاسخ دهي حيوانات را به محرك هاي دردزا كاهش مي دهد. اين اثر در فاز حاد در دوز 200 ميلي گرم بيشتر بود در حالي كه در فاز مزمن با دوز بالاتر يعني با دوز 1000 ميلي گرم به ازاي هر كيلوگرم وزن بارزتر بود.

    در ضمن در ميزان پاسخ به درد در گروه كنترل و گروه دريافت كننده سالين تفاوت معني داري مشاهده نشد.

    خلاصه اين پژوهش در فصلنامه گياهان دارويي به چاپ رسيده است.

  5. #5
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    سارا هاشمي‌نيک/خواص يک گياه معطر در گفتگو با دکتر غلامرضا امين متخصص طب گياهان دارويي
    زيره، بي‌نظيره!

    زيره يکي از قديمي‌ترين گياهان معطر ايراني است که از قرن‌ها پيش در خورش‌ها و نان‌هاي ما جا خوش کرده است. زيره آن‌قدر براي ما آشناست که حتي به ضرب‌المثل‌هاي‌مان هم راه پيدا کرده و مَثَََل معروف «زيره به کرمان بردن» از همين‌جا نشأت گرفته است. اما خوردن همين زيره هم مزايا و معايب خاص خودش را دارد. شايد بسياري از طرفداران زيره از خواص تغذيه‌اي و دارويي آن بي‌اطلاع‌ باشند يا خواص نه چندان علمي‌اي را براي آن تصور کنند که هنوز به اثبات نرسيده است. اگر مي‌خواهيد درباره ويژگي‌هاي تغذيه‌اي اين گياه معطر بيشتر بدانيد، با ما همراه شويد....
    زيره دو نوع است؛ زيره سبز و زيره سياه، که اگرچه ويژگي‌هاي تغذيه‌اي نسبتا مشابهي دارند ولي داراي تفاوت‌هايي هم هستند. دکتر غلامرضا امين، استاد دانشکده داروسازي دانشگاه علوم پزشکي تهران و متخصص طب گياهان دارويي درباره انواع زيره مي‌گويد: «دو نوع زيره با نام‌هاي زيره سياه و زيره سبز مي‌شناسيم که نوع سياه آن با نام‌هاي زيره کرماني و زيره کوهي و نوع سبز آن به نام کراويه معروف است. زيره سبز را با رنگ سبز روشن و زيره سياه را با رنگ سياه مي‌شناسند. البته زيره سياه، باريک‌تر است و عطر بيشتري دارد اما نوع سبزش حجيم‌تر است و عطر کمتري دارد.» به گفته دکتر امين، بعضي‌ها زيره سبز را با رنگ‌هاي سياه خوراکي آغشته مي‌کنند و حرارت مي‌دهند و به جاي زيره سياه مي‌فروشند که با قرار دادن اين دانه‌ها در آب گرم کمي رنگ خود را پس مي‌دهند و ضمنا حجيم بودن و عطر کم‌شان حكايت از تقلبي بودن‌شان دارد. به گفته اين متخصص: «زيره سياه داراي ترکيباتي متفاوت از زيره سبز است؛ ترکيباتي مثل کاروتن و ليمونن در اسانس حاصل از آن، عامل اصلي تفکيک اين دو نمونه است؛ بنابراين تفاوت در خاصيت را نيز بين آنها ايجاد مي‌كند.»
    دارايي‌‌هاي زيره

    زيره گياهي علفي، يک‌ساله و بسيار ظريف است که پس از سبز شدن سريع دانه مي‌بندد و به علت آنکه همه ميوه‌هاي آن با هم نمي‌رسند، برداشت محصولش سخت است ولي به دليل ارزش اقتصادي زياد آن در سطح وسيعي از مزارع دنيا از جمله ايران، پاکستان و هندوستان کشت مي‌شود. زيره ايران کيفيت بسيار بالايي دارد و از اقلام صادراتي ايران است. زيره استفاده‌هاي مختلف غذايي، دارويي و آرايشي بهداشتي دارد که در قرن‌هاي مختلف به صورت علمي و تجربي ثابت شده است. از زيره سبز نوعي عرق گياهي به نام عرق‌زيره از طريق تقطير با آب و بخار تهيه مي‌کنند که در نوع خود بسيار جالب توجه بوده و به طور مستقيم يا به صورت ماده اوليه در صنايع گوناگون مصرف دارد. هردو نوع زيره سرشار از پتاسيم، فسفر، منيزيم، کلسيم و سديم هستند و مقدار قابل توجهي آهن و کمي هم روي، سرب، منگنز و سلنيوم دارند. زيره سرشار از ويتامين a، ويتامين‌هاي c، ‌e، b6 و ريبوفلاوين است. زيره داراي كالري نيز هست و 100 گرم از آن 370 كيلوکالري انرژي دارد. البته هيچ كس به يك‌باره اين مقدار زيره را نمي‌‌خورد تا نتيجه‌اش چاقي باشد.
    ضدنفخ و اسپاسم

    ويژگي‌هاي تغذيه‌اي زيره چيست؟ دکتر امين در پاسخ به اين سوال مي‌گويد: «زيره با نام قديمي کمون و در طب سنتي ايران به نام کمون نبطي معروف است که طبيعتي گرم و خشک دارد و برطرف کننده نفخ غذاست. زيره سبز از ادويه‌هاي بسيار قديمي و پرمصرف در صنايع غذايي بوده و به علت داشتن اسانس ملايم، گرم و خوش‌بو، به طور مستقيم در بسياري از غذاها مصرف مي‌شود. از آن در تهيه نان‌هاي محلي و اخيرا صنعتي نيز استفاده مي‌کنند و همچنين آن را براي نگه‌داري انواع کنسروها و گوشت‌هاي قرمز و سفيد به کار مي‌برند. قدرت
    فوق‌العاده زيره سبز به عنوان عطر و طعم‌دهنده باعث شده که استفاده از آن روز به روز بيشتر و بيشتر شود. » اما ويژگي‌هاي زيره به همين‌جا ختم نمي‌شود؛ چون: «زيره سبز قدرت مقابله با انواع آلودگي‌هاي باکتريايي و قارچي را هم دارد و براي همين در صنايع غذايي مورد استفاده فراوان قرار مي‌گيرد. اين ويژگي به اضافه خاصيت معطر بودن باعث شده که زيره سبز به عنوان ادويه در تهيه سس‌هاي مخصوص انواع گوشت‌هاي سفيد و قرمز و نيز در تهيه سُس‌هاي تند براي گوشت‌هاي قرمز استفاده شود. زيره سبز همچنين نقش عمده‌اي در تأمين عطر و طعم ملايم در صنايع شيريني پزي دارد و پودر و اسانس آن در اين صنعت مصرف مي‌شود. در صنايع دارويي، اسانس زيره سبز و يا عرق‌زيره سبز کاربرد وسيعي دارد و به‌عنوان ضداسپاسم، ضدنفخ، کمک‌كننده هضم غذا در اشکال مختلف دارويي در دسترس عموم قرار مي‌گيرد.»
    يک اشتباه رايج درباره عرق‌زيره

    درباره خواص تغذيه‌اي زيره مثل خيلي از گياهان معطر ديگر باورهاي رايجي وجود دارد که بعضي از آنها از نظر علمي تأييد شده و براي برخي از آنها هم هنوز هيچ دليل علمي‌اي وجود ندارد. اما چيزهايي که مي‌شود درباره خواص زيره با اطمينان کامل گفت، اينهاست: «زيره ادويه‌ بسيار مناسبي براي هضم غذا، سم‌زدايي از بدن، کاهش خطر ابتلا به سرطان‌هاي گوارشي و کبد است. با مصرف زيره همچنين مي‌توان مشکلاتي مثل اسهال، تهوع و کسالت صبحگاهي و سرماخوردگي را درمان کرد. ضمنا اگر بر اثر بيماري يا به هردليل ديگري ضعيف شده باشيد، جوشانده زيره، نوشيدني مناسبي براي تقويت شما خواهد بود.»

    اما يکي از باورهاي رايج عاميانه اين است که عرق‌زيره براي لاغري مفيد است ولي دکتر امين مي‌گويد: «اثر عرق‌زيره در کاهش وزن به اثبات نرسيده است؛ و البته اين را هم بگويم که هيچ ضرري هم ندارد.» يعني شما مي‌توانيد با خيال نسبتا راحت عرق‌زيره بخوريد اما بايد مراقب باشيد که در مصرف اين گياه معطر زياده‌روي نکنيد چون: «بيشتر از يک گرم از اين گياه (15 دانه زيره در روز) توصيه نمي‌شود. ضمنا افرادي که به اسانس‌هاي گياهي حساسيت دارند بايد در استفاده از زيره احتياط كرده و براي مصرف آن حتما با متخصص مشورت کنند.»

  6. #6
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    زيره، قوي‌ترين ضد نفخ گياهي است


    زيره در پيشگيري از بروز نفخ و اسپاسم روده بخصوص در بيماران با روده تحريک پذير و درمان چاقي موثر است.

    دکتر محمد رضا رضواني در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه علوم پزشکي تهران، با بيان اين مطلب افزود: اين گياه قويترين ضد نفخ گياهي است. همچنين از اسپاسم عضلات صاف روده مي‌کاهد و اثرات ضد ميکروبي متوسطي دارد.

    وي ادامه داد: زيره سبز باعث کاهش قند خون شده لذا در مصرف توام با داروهاي کاهنده قند ‌خون بايد احتياط شود.

    دکتر رضواني در خصوص موارد منع اين گياه تصريح کرد: مصرف بيش از اندازه آن در رژيم‌هاي لاغري براي سلامتي مضر است و براي تعديل عوارض و افزايش اثر اين گياه در رژيم‌هاي لاغري بهتر است همراه با ليموترش مصرف شود.

    گفتني است، زيره گياهي سه ساله با ريشه دوکي شکل و ساقه‌اي منشعب است و در شمال و مرکز اروپا، عراق، ايران، افغانستان، روسيه و قفقاز و در ايران در استانهاي گيلان، آذربايجان، همدان، کرمان و قزوين کشت مي‌شود.

  7. #7
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    زیره سیاه



    غیر از ضرب المثل معروف زیره به کرمان بردن !! از این کوچولوی سیاه خوش بو، چه می دانید؟ آیا تا به حال گیاه آن را دیده­اید؟ شاید هم فقط دانه های سیاه زیره را در شیشه­ها و ظرف­های مخصوص ادویه دیده باشید. اطلاعات درباره شکل ظاهری گیاهان توجه ما را به طبیعت و محیط اطرافمان بیشتر می­کند و تمرکز و قدرت تفکر ما را در برخی از حوزه ها افزایش می­دهد .البته فواید دیگری هم دارد که خودتان حدس بزنید بنابر این بد نیست بدانید که:
    زیره گیاهی است دو ساله، بی کرک، به ارتفاع ۳۰-۶۰ سانتیمتر، دارای ساقه توخالی، شیاردار و منشعب از قاعده است .
    ریشه راست یا دوکی شکل و گوشت­دار و برگ­هائی با بریدگی­های نازک و نخی شکل و به رنگ سبز روشن .
    گل­های آن کوچک، سفید یا صورتی و مجمتع به صورت چتر مرکب است. میوه­اش بیضی شکل به طول ۴ تا ۶ میلی­متر به رنگ قهوه­ای شکلاتی یا قهوه­ای مایل به زرد و شفاف است.
    بوی آن بسیار معطر، مطبوع و طعم آن تند و کمی سوزاننده است. گل­های آن مورد استفاده زنبور عسل است. قسمت مورد استفاده میوه است و در نواحی گرم آسیا، اروپا و جنوب ایران و آفریقا می روید .
    زیره حاوی موادی است که خواص درمانی فوق العاده ای به این دانه سیاه کوچک می هد. از جمله این مواد اسانس (کارون ، دی هیدروکارون ، فلاندرون) ، تانن ، مواد روغنی ، موسیلاژ ومواد قندی می باشد. اسانس زیره را از تقطیر میوه له شده تحت اثر بخار آب بدست می آورند. این اسانس مایعی است بی­رنگ که در اثر ماندن،ابتدا زرد و سپس به رنگ قهوه‌ای در می‌آید.
    به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، بوی زیره مربوط به آلدئیدی بنام کومینول است. مقدر کومینول در زیره بسته به محل کشت آن بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است.
    ● خواص زیره :
    به احتمال زیاد این مطلب را شنیده اید که خاصیت شاخص زیره طبیعت گرم آن است. زیره تقویت کننده و نیرو دهنده بوده و در درمان اختلالات گوارشی(ضد نفخ، ضد اسپاسم و قولنج، بادشکن و اشتها آور) بکار می­رود ، نتایج مطالعه­ای در کشور نشان می­دهد که مصرف زیره سیاه در بیمارانی که مبتلا به سوء هاضمه بدون زخم هستند اثر درمانی داشته و علائم بالینی این عارضه را در آنها کاهش می دهد.
    زیره ضد عفونی کننده ، قاعده آور (خفیف) بوده و در معالجه بیماریهایی مانند ضعف عمل دستگاه هضم، نفخ و بلع هوا، دل پیچه کودکان، تأخیر وقوع قاعدگی زنان جوان، ضعف اعصاب، اشتها آور، تقویت میل جنسی، در دامپزشکی نیز برای رفع قولنج، اسپاسم ها و بی اشتهایی و کم شدن شیر دام­ها مورد استفاده قرار می­گیرد .
    خاصیت تسکین دهندگی دارد و برای گرفتگی غیر ارادی ماهیچه های معده و راشی سیتم ، بخور آن جهت جلوگیری از ریزش آب از چشم و افزایش دهنده شیر مادران موثر است. زیره قابض، خشک کننده و ضد تشنج است و برای برطرف کردن بیماری صرع مفید است.
    همچنین در دفع گاز معده موثر و عرق آور است و برای رفع برونشیت از دم کرده زیره می‌توان استفاده کرد.
    گفتنی است، از زیره در غذاهایی که نفاخ هستند مخصوصا حبوبات استفاده می­کنند .
    مصرف دم کرده زیره سیاه و یا جویدن آن در رفع و کاهش دردهای ناشی از قاعدگی، دردهای روده و بی اشتهایی بسیار مؤثر است. مصرف زیره سیاه یا روغن آن در رفع سوء هاضمه و دل دردهای کودکان و تنگی نفس نیز، کاربرد فراوانی دارد.
    دم کرده زیره سیاه همراه با گیاه اوجی در رفع اسهال، نفخ و سندرم تحریک پذیری روده مفید است. بررسی ها نشان داد که این گیاه دارای خواص ضد عفونی کنندگی، ضد کرم، ‌ضد تشنج و شل کننده عضلات بوده و مقوی و نیروبخش است؛ بنابراین مصرف آن به افراد دارای مشکلات مذکور توصیه می‌شود.
    اما همیشه از افراط و تفریط بپرهیزیم زیاده روی در مصرف زیره بعلت طبع گرم ایجاد کهیر می کند. همچنین باعث افزایش ترشح تیروئید شده ودر نتیجه لاغری و زردی رنگ چهره را بدنبال دارد .
    طعم خوش زیره باعث شده که از این ماده خوشبو در برخی از مواد غذایی به عنوان طعم دهنده­ای مطبوع استفاده شود .
    در هیاهوی زندگی شهری و ماشینی،عجایب و شگفتی­های دنیای گیاهان ( همانند بسیاری از مسائل پیرامون )‌ از نظر از ما دور مانده یک دانه سیاه و کوچک زیره را در دست بگیریم و به خواص جالب توجه آن لحظاتی بیاندیشیم. آنوقت علاوه بر استفاده بهینه از این موهبت­های خدادادی اعتراف می­کنیم که برای درک عظمت الهی می­توان از خردترین دانه­ها نیز درس گرفت .









    گردآوری و تالیف : ماندانا .م


    طب متعالی

  8. #8
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    زيره؛ تقويت‌كننده اعصاب‌
    جام جم آنلاين: اگر از بيماري اعصاب رنج مي‌بريد، لازم نيست بلافاصله به داروهاي شيميايي پناه ببريد. متخصصان علوم تغذيه معتقدند زيره نقش موثري در تقويت اعصاب دارد و آرامش‌بخش است. زيره علاوه بر اين خاصيت از بيماري‌هاي دستگاه گوارش، دل‌پيچه، نفخ و ترش كردن معده جلوگيري مي‌كند.
    نتايج مطالعات نشان مي‌دهد مصرف زيره سياه در بيماراني كه مبتلا به سوء هاضمه بدون زخم هستند باعث بهبود آنان مي‌شود.


    زيره همچنين از هر نوعي كه باشد تقويت‌كننده و نيرودهنده بدن است و اين خاصيت در اثر مخلوط شدن با عسل افزايش مي‌يابد.

    زيره مدر است و تعريق را افزايش مي‌دهد. در گذشته از اين گياه براي درمان سكسكه استفاده مي‌كرده‌اند.

    شاخص اصلي خواص زيره طبيعت گرم آن است. بنابراين در مصرف اين گياه پرخاصيت افراط نكنيد؛ چراكه باعث كهير و زردي مي‌شود.

  9. #9
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    زيره سبز Cumin Seed

    كليات گياه شناسي

    زيره گياهي است يكساله كوچك و علفي كه ارتفاع آن 60 سانتيمتر است ريشه آن دراز و باريك برنگ سفيد ، ساقه آن راست و برگهايش به شكل نوار باريك و نخي شكل و برنگ سبز مي باشد .

    گلهاي زيره سفيد يا صورتي بصورت چتري در انتهاي ساقه ظاهر مي شود . اين گياه بطور وحشي در مناطق مديترانه مي رويد . زيره برنگهاي زرد تيره ، سبز و خاكستري وجود دارد .

    تركيبات شيميايي:
    زيره داراي تانن ، روغن زرين و اسانس است .

    اسانس زيره را از تقطير ميوه له شده تحت اثر بخار آب بدست مي آورند . اين اسانس مايعي است بيرنگ كه در اثر ماندن ابتدا برنگ زرد و سپس قهو ه اي رنگ مي شود .

    بوي زيره مربوط به آلدئيدي بنام كومينول است . مقدر كومينول در زيره بسته به محل كشت آن بين 30 تا 50 درصد است .

    خواص داروئي:


    1) قابض و خشك كننده است

    2)ضد تشنج است

    3)براي برطرف كردن بيماري صرع مفيد است

    4)در دفع گاز معده موثر است

    5)قاعده آور است

    6)عرق آور است

    7)براي رفع برونشيت از دم كرده زيره استفاده كنيد

    8)براي برطرف كردن سوءهاضمه مفيد است

    9)ترشحات زنانگي را برطرف مي كند

    10)براي تحريك اشتها زيره سبزه را با سركه و آب مخلوط كرده و قبل از غذا بخوريد

    11)براي برطرف كردن قطره قطره ادرار كردن زيره را تفت داده و سرخ كنيد سپس با آب بخوريد .

    12)براي رفع نفخ روده و معده مي توانيد دم كرده زيره را تنقيه كنيد

    13)براي التيام زخم چشم ، دانه هاي له شده زيره سبز را در آب برنج خام خيس كرده و سپس مايع بدست آمده را قطره قطره روي زخم چشم بريزيد.

    14)هنگاميكه اطفال شير خوار دل درد دارند و نفخ در شكم شان پيچيده چند قطره اسانس زيره را با روغن بادام مخلوط كرده و با آن شكم آنها را ماساژ دهيد .

    15)و بالاخره زيره را در غذاهايي كه نفاخ هستند مخصوصا حبوبات استفاده كنيد .

    طرز استفاده:
    دم كرده زيره : مقدر 5 گرم زيره را در يك ليتر آب جوش ريخته و بمدت 10 دقيقه دم كنيد .

    مخلوط با عسل : گرد زيره را به مقدر يك گرم عسل مخلوط كرده و استفاده كنيد .

    اسانس زيره : اين اسانس را مي توانيد از فروشگاههاي گياهان دارويي و يا برخي از داروخانه ها خريدري كنيد . مقدر مصرف آن 2 قطره در يك ليوان آب نيم گرم مي باشد.

    مضرات :
    مضرات خاصي براي آن بيان نشده است .

  10. #10
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    مصرف بيش از حد زيره به كبد و كليه آسيب مي‌رساند


    زيره داراي اثر نيرو دهنده، هضم‌كننده، بادشكن و به صورت خفيف قاعده‌آور و ضدكرم است.

    به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، دم‌كرده زيره به مقدار 2 تا 4 گرم در يك ليتر آب و مصرف آن به صورت يك فنجان بعد از هر وعده غذايي توصيه شده است.

    زيره ترشح غدد شيري را تحريك مي‌كند، زيره را به مقدار يك تا سه قطره روي يك حبه قند مي‌ريزند و صرف مي‌كنند، مصرف بيش از اين مقدار براي كبد و كليه ضرر دارد.

    زيره فعاليت دستگاههاي هاضمه را تحريك مي‌كند، تشنجات عضلات صاف را كاهش مي‌دهد و از تشكيل گاز معده جلوگيري مي‌كند.

    اسانس زيره بايد در محل خنك، خشك و دور از نور نگهداري شود براي مصارف دارويي غنچه‌هاي رسيده يا تمام گل را جمع‌آوري را مي‌كنند و مي‌گذارند تا خشك شود سپس آن را مي‌كوبند و پاك مي‌كنند، در كشت صنعتي اين كار به طور مكانيكي انجام مي‌شود. زيره بايد كاملا خشك نگهداري شود در غير اينصورت از بوي معطر آن كاسته خواهد شد.

    زيره در اروپا و آسيا به طور خودرو مي‌رويد و همچنين آن را كشت مي‌كنند، اين گياه از قديم به خاطر عطر آن و به دليل خاصيت هضم مورد توجه مردم است.

    دوران گل دهي آن ارديبهشت و خرداد و زمان برداشت آن تير و مرداد سال دوم است زيره از تيره چتريان و گياهي دو ساله با ريشه عميق، ساقه توخالي ومنشعب از قاعده است.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت