برگ بو؛ ادويه‌اي سرشار از ويتامين‌

برگ بو با رايحه دلپذيرش از گذشته‌هاي دور در آشپزي و پزشکي مورد استفاده قرار مي‌گرفت، اما متاسفانه عليرغم خواص بسيار زياد، اين گياه و ادويه کمتر در جامعه ما مورد استفاده قرار مي گيرد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه کرمانشاه، برگ سبز اين گياه بسيار خوشبو مي‌باشد و در زماني هم که خشک مي شود با رايحه اي دلپذير همراه است، اين گياه ادويه‌اي حاوي مقادير قابل توجهي از مواد معدني و ويتامين‌هاست که در سلامت انسان نقش مهمي را بر عهده دارند.

ويتامن c که در دفع راديکال‌هاي آزاد و تقويت سيستم ايمني بدن نقش مهمي دارد از مهمترين ترکيبهاي موجود در اين ادويه است.

همچنين ويتامين a موجود در اين ادويه به قدرت بينايي فرد کمک مي کند و در پيشگيري از ابتلا به سرطان ريه و دهان نقش دارد.

وجود تعداي از ويتامين‌هاي بي کمپلکس نظير نياسين، پيريدوکسين، پنتوتنيک و ريبوفلاوين در اين ادويه در سنتر آنزيمي و عملکرد سيستم عصبي و تنظيم متابوليسم بدن نقش دارد.

از سوي ديگر اين ادويه منحصر به فرد حاوي مقادير قابل توجهي از مواد معدني نظير مس، پتاسيم، کلسيم، منگنز، آهن، سلينيوم، روي و منيزيم است که در سلامت فرد نقش حياتي بر عهده دارند.

از نکات بسيار مهم در مصرف برگ بو جدا کردن آن در زمان صرف غذاست، از سوي ديگر خطر سقط جنين ناشي از مصرف اين ادويه باعث شده تا زنان باردار از خوردن آن بر حذر داشته شوند.