جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 2 از 2 مجموع

موضوع: زنجفيل / اخبار

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض زنجفيل / اخبار

    زنجفيل ادويهاي قديمي، درمانگري جديد


    زنجفيل يا زنجبيل گياهي است با نام علمي Zingiber officinalis و نام عمومي Ginger كه بومي نواحي قاره آسيا بوده ولي به علت استفاده وسيع در حال حاضر در استراليا، برزيل، چين، هند، جامائيكا و غرب آفريقا كشت ميگردد. قسمت مورد استفاده اندام زيرزميني آن است كه از قديم به عنوان گياه دارويي و غذايي مورد مصرف ميباشد. اين گياه در ايران نميرويد و از قديم جزو اقلام وارداتي بوده است. زنجفيل از زمان باستان در طب سنتي چين و هند (آيورودا) جايگاه خاصي داشته و در قرن 13 ميلادي به اروپا راه يافته است. اثراتي را كه براي زنجفيل در طب سنتي جهان و ايران ذكر نمودهاند شامل آثار مقوي قلب، ضد تهوع و استفراغ، افزايش قواي جنسي، ضد درد و درد مفاصل، ضد نفخ، افزايش دهنده هوش و حافظه، ادرارآور و آثار ارزشمند ديگر است. ابنسينا در كتاب قانون راجع به زنجفيل چنين فرموده است: زنجفيل داراي مزاج گرم و خشك، داراي آثار ملين و بادشكن، افزايش دهنده هوش و حافظه، برطرف كننده تيرگي چشم، افزايش دهنده شهوت، بندآورنده اسهال، هضم كننده و مقوي كبد و پادزهر حشرات موذي است. همچنين در كتاب مخزن الدويه از منابع مهم طب سنتي ايران و جهان راجع به زنجفيل چنين نوشته است: زنجفيل مقوي قوت حافظه، هاضمه، معده و كبد است. ضد كرم، ادرارآور، ضد اسهال و رفع تشنگي ميكند. افزايش دهنده قواي جنسي، رفع درد مفاصل و رفع سموم حيوانات را دارا است. تحقيقات سالهاي اخير بر روي زنجفيل تمامي تجارب طب سنتي را تاييد نموده و به همين دليل صنايع دارويي جهان داروهاي زيادي از آن تهيه و به بازار عرضه نمودهاند. براي استفاده راحت و صحيح زنجفيل، جديدا قطرهاي از آن به بازار عرضه شده و از طريق داروخانههاي سراسر كشور و بدون نسخه در اختيار مصرف كنندگان ميباشد. نام اين فرآورده آرومين (Arheumin) ميباشد و در مشكلات مفاصل (دردهاي دست، پا، كمر و گردن)، گوارشي (اسهال، نفخ، درد و اسپاسم)، تهوع و استفراغ (زمان حاملگي، مسافرت و شيمي درماني)، ناتواني جنسي، سرماخوردگي، اختلال هوش (آلزايمر) و ضعف ايمني بدن مورد مصرف است.


    منبع : مجله ی آشپزباشي ، شماره 36
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    کلينيک تغذيه/دكتر محمدحسين صالحي سورمقي/متخصص فارماكوگنوزي/استاد دانشکده داروسازي دانشگاه علوم پزشکي تهران
    حقايق زنجبيلي

    بيش از 50 درصد بافت گياهان تازه از آب تشكيل‌شده است و ميزان آب موجود در گياهان تازه و خشک با هم متفاوت است. اگر گياه نگهداري‌شده بيش از 10 درصد رطوبت داشته باشد، باعث فساد آن مي‌شود...


    به همين دليل بهتر است كه گياهان تازه را سريعا مصرف كنيد. زنجبيل نيز جزو ادويه‌هايي است كه نحوه نگهداري خشك‌شده آن آسان?تر از نوع تازه?اش است. زيرا اگر زنجبيل در معرض گرما باشد اسانس آن تبخير مي‌شود و در نتيجه كيفيت و اثر آن كاهش مي‌يابد. بنابراين زنجبيل را به صورت خشك‌شده تهيه كنيد و موقع مصرف مقدار مورد نياز را به صورت پودر درآوريد. زنجبيل خشک‌شده را مي‌توان به مقدار
    3 تا 4 گرم در روز به صورت پودر مصرف كرد. اما اگر زنجبيل را به صورت تازه مصرف مي‌كنيد، حتما آن را به صورت رنده يا له شده درآوريد و سپس به مقدار 8 تا 10 گرم در روز استفاده كنيد.

    از نظر كيفيت و خواص تفاوت چنداني بين نوع تازه و خشك زنجبيل وجود ندارد. البته اين مساله به نحوه نگهداري اين گياه معطر مرتبط است. تنها تفاوت نوع تازه و خشك زنجبيل در اسانس و رايحه‌شان است زيرا زنجبيل حين خشک شدن درصد کمي از اسانس‌اش را از دست مي‌دهد اگرچه تاثيري در خواص آن به وجود نمي‌آيد. البته نبايد فراموش كرد كه نحوه نگهداري گياهان تاثير بسزايي روي اثرات دارويي‌شان دارد. اگر گياهي را به مدت خيلي طولاني نگهداري كنيد ميزان ماده و خواص دارويي آن از بين مي‌رود. به عنوان نمونه زنجبيل خشک‌شده يک ساله از نظر كيفيت و خواص با زنجبيلي که به مدت 5 سال نگهداري شده، متفاوت است زيرا اسانس آن مدام در حال كم شدن بوده و در نتيجه اثر خاصيتي آن ضعيف مي‌شود و بعد از گذشت چند سال ديگر خاصيت نداشته و غيرقابل‌مصرف است.

    نكته ديگر اينكه گياهان خشك را به مدت 12 تا 18 ماه مي‌توان در شرايط مطلوب نگهداري كرد. به استثناي گروهي از گياهان كه طي يك سال خاصيت دارويي‌شان را از دست مي‌دهند مانند پرسياوش كه بعد از 6 ماه خاصيت درماني آن كم مي‌شود و پس از يك سال ديگر قابل مصرف نيست. منظور از شرايط مطلوب، نگهداري گياهان در محيطي دور از آفتاب، رطوبت و هواست. البته نوع بسته‌بندي‌ گياهان نيز اهميت بسياري دارد. بنابراين، بهترين ظروف براي نگهداري زنجبيل و ساير گياهان معطر، ظروف فلزي، بعد آلومينيومي و بعد شيشه‌اي تيره‌رنگ (مانند قهوه‌اي) است. البته حواستان باشد كه در ظروف‌تان را خيلي محكم ببنديد تا هوا و رطوبت وارد آن نشود. مساله بعدي تناسب ظرف و محتويات داخل آن است يعني بايد با گذاشتن مواد در داخل ظرف، حداقل هوا در آن وجود داشته باشد و از ريختن مقدار كم گياه در ظروف بزرگ خودداري شود.

    هفته نامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت