جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 3 از 3 مجموع

موضوع: زردچوبه / خواص درمانی

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض زردچوبه / خواص درمانی

    زردچوبه ضد سموم كبدی است

    زردچوبه ضد درد، ضد اسید معده، ضد باكتری، ضد التهاب، ضد سموم بعضی مارها، ضد سموم كبدی، ضد نفخ و مقوی معده هستند.

    به گزارش فارس زردچوبه گیاهی علفی و دارای ریزوم‌هایی است كه ساقه هوایی به ارتفاع یك تا 1.5 متر خارج می‌شود.
    زردچوبه در نواحی گرم آسیا و آفریقا كشت می‌شود و مهمترین تركیبات زردچوبه پیگمان‌های زرد رنگی از دسته كوركومینوزیدها است كه این مواد به میزان 3 تا 5 درصد زردچوبه را تشكیل می‌دهند و شامل كوركومین و دزوكسی كوركومین هستند.

    تركیبات دیگر شامل اسانس به میزان 3 تا 7 درصد است كه مهمترین مواد آن شامل بیس آبولن، گواین، ژرماكرن، تورمرون، زینجیبرن و كورلون هستند.

    زردچوبه ضد سموم كبدی است
    --------------------------------------

    مهمترین خاصیت زردچوبه، خاصیت صفرا آوری آن است. از دیگر خواص آن اثرات ضد التهاب، ضد سموم بعضی مارها، ضد سموم كبدی، ضد باكتری، ضد سرطان، ضد نفخ و مقوی معده هستند.

    محمد صالحی سورمقی استاد داروسازی دانشكده علوم پزشكی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» می‌گوید: گیاه دارویی زردچوبه در ایران كشت نمی‌شود و از كشورهای هند، اندونزی و چین وارد ایران می‌شود.

    *مصرف زردچوبه مشكلات صفرا را از بین می‌برد
    -------------------------------------------------------

    به گفته وی خاصیت صفراآوری از مهمترین خواص زردچوبه است. از دیگر خواص زردچوبه می‌توان به ضدالتهاب، ضد سم و مقوی معده، ضد سرطان، ضد نفخ، ضد سموم كبدی و ضد باكتری اشاره كرد و مصرف آن مشكلات صفرا را از بین می‌برد.

    استاد دانشكده داروسازی دانشگاه علوم پزشكی تهران اضافه می‌كند: مصرف زردچوبه از بیماری قلبی و عروقی پیشگیری می‌كند به دلیل اینكه زردچوبه از چسبندگی پلاكت‌ها جلوگیری می‌كند و مصرف آن موجب كاهش كلسترول خون می‌شود.

    صالحی سورمقی معتقد است: بخشی از اثرات زردچوبه مربوط به رایحه آن است و بر اثر حرارت یا مرور زمان كم می‌شود و باید دانست كه زردچوبه كهنه دارای خواص كمتری نسبت به زردچوبه تازه است.

    مریم مراداف، متخصص تغذیه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» می‌گوید: زردچوبه سرشار از نیاسین، ویتامین b3، كلسیم، آهن، روی، مس، پتاسیم و منیزیم است و دارای ماده‌ای به نام كوركومین است كه عامل ‌رنگ زردچوبه و آنتی اكسیدان قوی است كه باعث سم‌زدایی در بدن می‌شود.

    به گفته وی كوركومین موجود در زردچوبه ضد سموم كبد، ضد التهاب و ورم، ضد دردهای روماتیسمی و التهابی است.
    زردچوبه یك اسید چرب بلند و شاخه‌دار كه ضد آلزایمر است. كوركومین موجود در زردچوبه باعث كاهش چربی‌های بد خون می‌شود و ضد گرفتگی عروق است.

    این متخصص تغذیه می‌افزاید: زردچوبه صفرابر، تحریك‌كننده ترشحات پانكراس، هضم‌كننده غذا، خاصیت حل كننده و دفع كننده سنگ مثانه نام برد و برای درمان التهابات لثه می‌توان جوشانده زردچوبه را قرقره كرد.

    مرتضی صفوی، متخصص تغذیه نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار می‌دارد: زردچوبه قابض، ادرارآور، خلط آور، محافظ معده، بندآورنده خون، محافظ كبد، كاهش دهنده چربی خون و مقوی معده است.

    به گفته وی برای نگهداری زردچوبه نباید از ظروف پلاستیكی استفاده كرد. بهترین ظروف برای نگهداری آن ظروف آلومینیومی و شیشه‌های رنگی (قهوه‌ای) است. هم چنین در ظرف باید كاملاً بسته باشد.

    یك متخصص تغذیه اضافه می‌كند: ریشه و ریزوم زردچوبه كه پودر نشده است در برابر حرارت مقاوم‌تر از پودر آن است، ولی چون اكثراً پودر زردچوبه در بازار به فروش می‌رسد، برای نگهداری طولانی مدت آن بهتر است در جای خنك نگهداری شود.

    *زردچوبه برای زنان حامله مضر است
    -------------------------------------------

    مراداف، نیز درباره عوارض زردچوبه می‌گوید: زنان حامله و افرادی كه به انسداد كیسه صفرا مبتلا هستند، كمتر از زردچوبه استفاده كنند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض زردچـوبه کـبد را تـقويت مي‌کـند

    نگاه متخصص فارماکوگنوزي/ دکتر محمدحسين صالحي سورمقي استاد دانشکده داروسازي دانشگاه تهران
    زردچـوبه کـبد را تـقويت مي‌کـند

    خوشبختانه زردچوبه که يکي از ادويه‌هاي بسيار مفيد و پرخاصيت است، در بيشتر آشپزخانه‌هاي ايراني پيدا مي‌شود و معمولا تمام خانم‌هاي ايراني از اين ادويه مفيد براي طبخ غذاهاي سنتي و فرنگي کمک مي‌گيرند...

    سم‌زدايي از بدن و ضدسرطان بودن، جزو مهم‌ترين خاصيت‌هاي زردچوبه است. در کنار اين 2 خاصيت مهم بايد به ضد درد، ضدگرفتگي و اسپاسم، ضدنفخ و ضدورم بودن زردچوبه هم اشاره‌اي داشته باشيم.

    به دليل همين فايده‌هاي فراوان زردچوبه است که در حال حاضر شما مي‌توانيد کپسول‌هاي زردچوبه را هم در داروخانه‌ها ببينيد و تهيه کنيد.

    به کار بردن زردچوبه در طبخ انواع غذاها به مرور زمان مي‌تواند باعث تقويت کبد هم بشود. بسياري از متخصصان، مصرف زردچوبه را به افرادي که به بيماري‌هاي کبدي مانند کبد چرب يا هپاتيت مبتلا هستند، توصيه مي‌کنند زيرا زردچوبه هم کبد را تقويت مي‌کند و هم باعث از بين رفتن سم‌هاي موجود در اين عضو حساس بدن مي‌شود.

    بهتر است در مصرف زردچوبه هم مانند هر ادويه يا خوراکي ديگري حد تعادل را رعايت کرد تا مشکلي براي سلامت پيش نيايد. افرادي که مي‌خواهند بيشترين فايده را از مصرف زردچوبه ببرند، بايد حدود 3 تا 4 گرم از اين ادويه مفيد را در وعده‌هاي غذايي خود استفاده کنند.


    هفته نامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    ندا احمدلو/دکتر محمد حجتي مي‌گويد زردچوبه را هرچه ديرتر به غذا اضافه کنيد، بهتر است
    آنچه درباره زردچوبه نمي‌دانستيد

    زردچوبه گياهي يک‌ساله است و بومي هند و مناطق استوايي جنوب شرق آسيا. پودر زردچوبه‌اي که به عنوان ادويه مصرف مي‌شود از ريزوم‌هاي (ساقه زيرزميني) اين گياه به دست مي‌آيد...

    قدمت مصرف زردچوبه بيش از 4 هزار سال است و به عنوان يکي از مهم‌ترين و پرمصرف‌ترين ادويه‌هاي جهان در انواع غذاها، مواد آرايشي، بهداشتي و دارويي به کار مي‌رود. ابتدا از اين ادويه فقط براي توليد رنگ استفاده مي‌شد ولي در سال‌هاي اخير تحقيقات زيادي در مورد ويژگي‌هاي تغذيه‌اي و آثار شفابخش آن در بهبود و پيشگيري از بيماري‌ها و سرطان‌هاي مختلف به ثبت رسيده است. توليد جهاني زردچوبه بيش از يک ميليون تن در سال است و هند بيش از 80 درصد توليد جهاني و 60 درصد بازار صادرات آن را در اختيار دارد. از طرفي بزرگ‌ترين مصرف‌کننده و صادر‌کننده زردچوبه هم محسوب مي‌شود. چين، پاکستان، بنگلادش، نيجريه و تايلند از ديگر توليدکنندگان زردچوبه دنيا هستند. ايران، ژاپن، سريلانکا، امارات متحده عربي، انگلستان، کشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا هم از وارد‌کنندگان اصلي زردچوبه در دنيا هستند. سراغ دکتر محمد حجتي، متخصص صنايع غذايي و استاديار دانشگاه کشاورزي و منابع طبيعي رامين خوزستان و رييس دانشکده علوم دامي و صنايع غذايي، رفته‌ايم تا اطلاعات خود را درباره اين ادويه پرکاربرد، بيشتر کنيم.


    سلامت: روند توليد زردچوبه در کارخانه‌ها چگونه است؟

    با توجه به اينکه ايران زردچوبه را به صورت پودر خريداري مي‌کند، در کارخانه‌هاي داخلي به جز بسته‌بندي و در مواردي هم استريل با اشعه، کار ديگري روي اين ادويه انجام نمي‌شود. حدود 8-7 ماه پس از کاشت زردچوبه، ريشه و ساقه‌هاي زيرزميني (ريزوم) آن از خاک بيرون آورده و ابتدا تميز و شسته مي‌شوند تا برگ و گل‌ولاي چسبيده به آنها جدا شوند. سپس ريزوم‌ها يک ساعت در آب جوشي که حاوي اندکي مواد قليايي است، قرار مي‌گيرد. اين عمل باعث نرم شدن ريزوم زردچوبه و راحت پودر شدن آن و بهبود رنگ و طعم زردچوبه نهايي مي‌شود. بعد ريزوم‌ها را خشک مي‌کنند. اين عمل در کارخانه‌هاي صنعتي داراي خشک‌کن در دماي حداکثر 65 درجه سانتي‌گراد و در کارگاه‌هاي سنتي روي زمين و دور از نور مستقيم خورشيد به مدت 15-10 روز انجام مي‌شود. پوليش کردن ريزوم‌هاي خشک‌شده جزو مرحله بعدي فرايند است که باعث حذف لايه نازک خشک پوسته روي ريزوم‌ها مي‌شود. اين عمل در کارخانه‌ها با ريختن ريزوم‌ها در استوانه‌هاي بزرگي که داخل آنها دندانه‌دار است، انجام مي‌گيرد ولي عمل پوليش ريزوم‌هاي زردچوبه به صورت سنتي و با ماليدن آنها روي گوني‌هاي زبر انجام مي‌شود. ريزوم‌ها با آسياب برقي يا ‌هاون پودر مي‌شوند و در نهايت هم براي توليد زردچوبه‌اي با ذرات يکنواخت، آنها را الک مي‌کنند و به اين ترتيب، پودر زردچوبه توليد شده در بسته بندي‌هاي بزرگ و کوچک قابل عرضه است.

    سلامت: آيا خواص زردچوبه در اثر حرارت ديدن و پخت‌وپز از بين نمي‌رود؟

    اسانس و مواد موثره تمام ادويه‌ها به حرارت حساس هستند و هرچه زمان و دماي طبخ بالاتر باشد، تخريب آنها هم بيشتر مي‌شود بنابراين براي به حداقل رساندن تخريب ترکيب‌هاي مفيد ادويه‌ها، بهتر است آنها را در اواخر پخت به غذا اضافه كرد. کورکومين (ترکيبي فنلي)، ماده موثر زردچوبه است که در اثر پخت‌وپز تخريب مي‌شود و اگر از زودپز براي پختن غذايي که حاوي زردچوبه است استفاده شود، مقدار بيشتري از آن از بين خواهد رفت به طوري که با اين روش پخت، پس از 10 دقيقه، نيمي از کورکومين زردچوبه از دست مي‌رود. البته طبخ زردچوبه روي رنگ آن اثر سوء چنداني ندارد.

    سلامت: دليل اصلي استفاده از زردچوبه در تمام غذاهاي ايراني چيست؟

    زردچوبه يکي از پرمصرف‌ترين ادويه‌هاي دنياست و به زعفران فقرا هم معروف است؛ چون با ايجاد رنگ زرد مي‌تواند تا حدي به جاي زعفران به کار رود ولي قادر به ايجاد عطر خاص آن نيست. استفاده از مقدار کمي از آن باعث ايجاد رنگ زرد يکنواختي در غذا مي‌شود و طعم ملايمي هم دارد. زردچوبه جزء اصلي تشکيل‌دهنده پودرکاري و ادويه‌هاي ترکيبي است و قيمت مناسبي هم دارد، ضمن اينکه ذائقه بيشتر مردم کشورهاي آسيايي آن را مي‌پسندد.

    سلامت: سرانه مصرف زردچوبه در ايران چقدر است؟

    بر اساس آمار سازمان خواروبار جهاني، ايران سالانه حدود 5 هزار تن زردچوبه وارد مي‌کند که نشان از مصرف زياد آن است.

    سلامت: براي نگهداري از زردچوبه بايد به چه نكته‌هايي توجه کرد؟

    زردچوبه حاوي 5 درصد روغن و 5 درصد اسانس است و به گرما، اکسيژن، رطوبت هوا و نور مستقيم حساس است و اگر در شرايط نامناسب نگهداري شود، عطر و طعمش دچار تغيير مي‌شود بنابراين براي نگهداري ادويه‌هايي مانند زردچوبه، استفاده از ظرف‌هاي غير قابل نفوذ به هوا، نور و رطوبت توصيه مي‌شود.

    سلامت: چرا گاهي پس از مدتي که زردچوبه را داخل ظرف شيشه‌اي يا پلاستيکي مي‌ريزيم، خود زردچوبه يا ظرفش حالت چسبندگي پيدا مي‌کنند؟

    زردچوبه رطوبت کمي دارد و در عين حال حاوي حدود 60 درصد نشاسته است، بنابراين در صورت رسيدن رطوبت به آن، حالت چسبندگي پيدا مي‌كند. البته تحقيقات نشان مي‌دهد که جنس ظرف هم در چسبندگي زردچوبه موثر است؛ به طوري‌که بسته‌هاي تهيه‌شده از پلي‌پروپيلن و پلي‌اتيلن در مقايسه با پلاستيک و فويل‌هاي چند لايه‌اي آلومينيومي (لامينت) مناسب نگهداري زردچوبه نيستند و چسبندگي بيشتري ايجاد مي‌کنند. براي جلوگيري از چسبندگي اين ادويه به ديواره ظروف بهتر است که آن را در محيطي خشک نگهداري كرد و پس از هر بار استفاده در ظرف محکم را بست تا رطوبت به زردچوبه نفوذ نکند. اگر از قاشق براي برداشتن زردچوبه استفاده مي‌کنيد، بايد قاشقتان کاملا خشک باشد.

    سلامت: برخي افراد اعتقاد دارند بايد زردچوبه را داخل يخچال نگهداري کرد تا فاسد نشود. آيا اين كار درست است؟

    نه، نگهداري زردچوبه نيازي به يخچال و فريزر ندارد چون جزو مواد غذايي خشک است و در صورت نگهداري مطلوب در شرايط مناسب 2 سال خارج از يخچال قابل نگهداري است.

    سلامت: نشانه مرغوبيت زردچوبه چيست؟

    زردچوبه خوب بايد به صورت پودر نرم و يکنواختي باشد؛ به طوري‌که 98 درصد آن از الک 300 ميکروني عبور کند و عاري از ذرات خارجي مثل برگ، خاشاک، حشره و تخم حشره باشد. به صورت کلوخه شده و به هم چسبيده نباشد، رنگ زرد يکنواختي داشته باشد و بوي نا و کهنگي ندهد.

    سلامت: تقلب‌هاي احتمالي‌اي که ممکن است در توليد زردچوبه اتفاق بيفتند، چيست؟

    معمولا بحث تقلب در مورد ادويه‌هاي گران‌قيمتي مثل زعفران بيشتر مطرح است ولي در مورد زردچوبه هم افزودن آرد، نان خشک، خاک، شن ريز زرد رنگ، پوست پسته آسياب شده و پودر واريته‌هاي ديگر گياهان هم‌خانواده زردچوبه، به عنوان تقلب در توليد آن محسوب مي‌شود.

    سلامت: آيا افراد عادي مي‌توانند زردچوبه‌هاي اصل يا تقلبي را از هم تشخيص دهند؟

    تشخيص تقلب در زردچوبه با بررسي ذرات پودري زير ميکروسکوپ و شدت رنگ با استفاده از اسپکتروفتومتر انجام مي‌شود بنابراين افراد عادي نمي‌توانند آن را تشخيص دهند.

    سلامت: معمولا قيمت يک بسته کوچک زردچوبه حدود 2 تا 3 هزار تومان است. آيا اين قيمت براي يک زردچوبه اصل واقعي است؟

    هرکيلوگرم ريزوم زردچوبه هند در بازار جهاني 1 تا 2 دلار به فروش مي‌رسد که با توجه به مرغوبيت، زمان عرضه و ميزان تقاضا متغير است. البته بيشتر زردچوبه وارداتي به کشور ما به صورت پودر آماده است و با در نظر گرفتن هزينه‌هاي حمل و نقل، آماده‌سازي و بسته‌بندي، قيمت فروش هر کيلوگرم زردچوبه اصل هندي در بازار داخلي بايد حدود 10 هزار تومان باشد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت