جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 7 از 7 مجموع

موضوع: خواص شاه تره (مقالات و گزارشات)

  1. #1
    dehkordi64 آفلاین است تازه وارد
    تاریخ عضویت
    Jul 2011
    ارسالها
    5

    پیشفرض خواص شاه تره (مقالات و گزارشات)

    سلام

    من طبیعت گرم دارم. عرق شاه تره گرفتم می خواستم بودنم شاه تره طبیعت گرم دارد یا سرد؟ و کلا اطلاعات بیشتری می خواستم.

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    خواص شاه تره

    شاه تره طبیعت سرد دارد



    خواص دارويي و طبيعي گياه شاه تره

    شاه تره اكثراً در كنار جاده ها و يا به عنوان علف هرز مزارع مي رويد و بيشتر توسط كشورهاي شرقي اروپا صادر مي شود. قسمت مورد استفاده آن شامل برگ، ساقه و گل هاست كه به طور مخلوط با هم استفاده مي شوند.

    شاه تره اي كه در بازار ايران است مربوط به دو گونه آخري بوده كه با گونه اصلي داراي خواص مشابهي است. شاه تره حاوي حدود يك درصد آلكالوئيد است كه بيش از ۳ مورد آنها تعيين فرمول شده اند و در نتيجه مشخص شده است كه اكثراً از مشتقات بنزيل اينتروكينولين هستند. مهم ترين اين آلكالوئيدها شامل فومارين (پروتويين) فوماري لين وسيناكسين هستند. از ديگر تركيبات مهم آن مي توان فلاونوئيدها و اسيدهاي گياهي به ويژه اسيد فوماريك و مويسلاژ را نام برد.

    خواص دارويي: در طب عوام به عنوان ادرارآور و مسهل مصرف مي شود. هم چنين يكي از كاربردهاي وسيع آن جهت رفع مشكلات پوستي از جمله اگزما است. كه اثر اخير را مربوط به وجود اسيد فوماريك موجود در آن مي دانند. ضد خارشهای پوستی . صفرا بر تقویت کننده کبد . نشاط آور . ضد نفخ و اشتها آور .

    اسيد فوماريك ماده اي است كه به ميزان قابل توجهي در اين گياه وجود دارد و در سال هاي اخير آن را به طريقه مصنوعي نيز تهيه مي كنند كه در بعضي از داروها نظير داروهاي پسوريازيس (نوعي بيماري پوستي) مصرف مي شود.

    يكي از خواصي كه از نظر علمي براي اين گياه اثبات شده است صفرا آوري آن است، به همين دليل آن را از زمان قديم براي رفع مشكلات صفراوي مصرف مي كرده اند. البته آلكالوئيد پروتوپين آن مي تواند در مواردي باعث كاهش صفرا شود. بهترين زمان برداشت گياه در فصل بهار و بعد از زمان گل دهي است كه گياه به طور كامل رشد كرده است.

    با توجه به اين كه گياه در همه مناطق به طور همزمان رشد نمي كند لذا نمي توان زمان كاملاً مشخصي را جهت جمع آوري آن ذكر كرد. در ايران فرآورده صنعتي از اين گياه وجود ندارد، ولي در بعضي از كشورها محصولاتي به شكل قطره از عصاره اين گياه به صورت منفرد و يا مخلوط با گياهان ديگر تهيه شده است.

    تهيه چاي: به همراه ۴-۲ گرم از خشك شده اين گياه (مخلوط برگ، ساقه و گل) يك ليوان آب جوش افزوده و ۱۵ دقيقه بگذاريد بماند، سپس آن را صاف نموده و گرما گرم قبل از غذا ميل كنيد.

    مي توان روزانه تا سه نوبت اين مقدار را (صبح، ظهر، شب) تكرار كرد.(جمعاً مي توان روزانه ۱۲-۶ گرم گياه كه معادل حدود سه ليوان محصول صاف شده است را مصرف كرد.)

    شاه تره گياهي است كه نمونه خشك آن در بازار موجود است و به شكل طبيعي خرد شده و ريز است، لذا مي توان مستقيماً آب جوش را روي آن ريخت و نوشيدني تهيه كرد.

    توصيه مي شود دم كرده شاه تره را گرم بنوشيد، زيرا با سرد شدن محلول بعضي از مواد موجود در آن رسوب مي كند (اين موضوع در مورد اكثر گياهان صادق نيست و مي توان محلول تهيه شده از آنها را سرد هم مصرف كرد.)

    در بسياري از موارد عرق شاه تره مورد استفاده است، در حالي كه بسياري از خواص موجود در اين گياه با توجه به روش تهيه اي كه ذكر شد در محلول باقي مي ماند، چرا كه عرق شاه تره برخي از اين خواص را با مقدار مصرف عادي ذكر شده، دارا نيست، البته بايد به خاطر داشته باشيد كه مصرف مقادير زياد ممكن است باعث لرز، تشنج و حتي مرگ شود.


    طبیعت سرد و گرم بدن (مقالات و گزارشات)
    http://forum.iransalamat.com/%D8%B7%D8%A8-%D9%85%DA%A9%D9%85%D9%84-891/%D8%B7%D8%A8%DB%8C%D8%B9%D8%AA-%D8%B3%D8%B1%D8%AF-%D9%88-%DA%AF%D8%B1%D9%85-%D8%A8%D8%AF%D9%86-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%88-%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%B4%D8%A7%D8%AA-36502/#post77662
    آخرین ویرایش توسط دکتر نادر در تاریخ 08-Jul-2011 انجام شده است
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    خواص شاه تره

    شاه تره یک گیاه بومی ایران است و در زبان عربی به آن شاه ترج می گویند و نام علمی آن fumaria parviflora است.

    این گیاه کمی تلخ مزه است ولی خواص بسیاری دارد که از آن جمله ؛

    - به کبد کمک می کند تا خون را صاف کند. در سلامتی خود کبد نیز بسیار موثر است . صفرا را کم می کند و کبد را پاکیزه می کند.

    - این گیاه پاک کننده معده است ، خصوصاً خشک آن موثرتر است. آب برگ آن با عسل و تمبر هندی پاک کننده دستگاه گوارش ، کبد و تصفیه کننده خون است.
    -

    ویتامین c دارد، از این رو مانع خرابی و خونریزی لثه می شود.

    - غرغره جوشانده این گیاه برای بر طرف کردن آفت و زخم های دهانی مفید است.
    - ضماد خشک آن که با حنا در حمام استفاده می شود، جهت امراض جلدی و خارش پوست و ضدعفونی کردن آن مفید است.

    یکی از پزشکان قدیم ایران بنام " ابن ماسویه " شاه تره را جهت معالجه گزیدن زنبور مفید می دانسته است. یک نوع از این گیاه در اروپا رشد می کند که وجه مشترک درمانی این دو گیاه ، تقویت معده ،

    تحریک اشتها و درمان امراض جلدی است .

    مصرف عرق شاه تره در فصل تابستان علاوه بر خواص درمانی ، نوشیدنی گوارایی محسوب می شود، ادرار آور بوده ، ضد كمبود ویتامین c و اشتها آور است.
    شاه تره یكى از باارزش ترین گیاهان دارویى است كه در درمان بسیارى از بیماری هاى گوارشى به كار مى رود.

    براساس پژوهش هاى انجام شده، این گیاه حاوى آلكالوئیدها، گیلكوزیدهاى فلاوونوئیدى و اسیدهاى آلیفاتیك است. این تركیبات داراى اثراتى همچون تصفیه كننده خون، منظم كننده كار كبد، مؤثر در درمان ناراحتى هاى عروقى، نرم كننده حركات مفاصل، ضد پرخونى، اشتهاآور و ضد اسكوربوت است. این گیاه در درمان بیمارى هایى همچون ناراحتى هاى كبدى، بیماریهاى عروقى،

    یرقان ، میگرن هاى ناشى از اختلالات دستگاه گوارش، تصلب شرائین، درمان فشارخون بالا ، التهاب غدد لنفاوى، انگل هاى روده اى و التهابات پوستى مؤثر است.

    تبیان
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    خواص دارویی شاتره ( شاهتره )


    نويسنده: دکتر محمد حسین صالحی سورمقی- دکترای تخصص فارماکوگنوزی






    شاتره یا شاهتره با نام عمومی Common fumitory , Earth smoke گیاهی است علفی به ارتفاع تا 80 سانتی متر که در مزارع، باغ ها و زمین های کشاورزی به حالت خودرو می روید.
    شاخه های ظریف فراوان و برگ هایی با تقسیمات بسیار زیاد، باریک و کوچک دارد. گل های شاتره کوچک به رنگ سفید یا سفید مایل به گلی است که به صورت مجتمع و گل آذین خوشه قرار گرفته اند. میوه ها کوچک و کروی هستند. قسمت مورد استفاده ی شاتره تمام قسمت های هوایی آن می باشد.
    گونه ی Officinalis این گیاه در ایران رویش ندارد و آن چه به نام شاتره در بازار ایران وجود دارد، مربوط به دو گونه ی Parvifelora fumaria و Fumaria villantii است.



    تاریخچه


    شاتره از زمان عهد عتیق شناخته شده و در کتاب های "خواص گیاهان" مربوط به قرون وسطی توصیف شده است. این گیاه در طب سنتی، برای درمان اگزما و بیماری های دیگر پوستی به کار می رفته است، هم چنین به عنوان ملین و مدر مصرف می شده است. در دهه ی گذشته، این گیاه دوباره مورد توجه قرار گرفت، زیرا بنا به گزارشاتی، به احتمال زیاد عصاره ی آن در بهبودی بیماری های قلبی- عروقی و دستگاه کبدی- صفراوی موثر است.

    منبع جغرافیایی


    این گیاه بومی اروپا و آسیاست. در کنار جاده ها به عنوان علف هرز مزارع می روید و بیشتر توسط کشورهای شرقی اروپا صادر می گردد.

    ترکیبات مهم


    قسمت هوایی گیاه حاوی حدود یک درصد آلکالوئید است. بیش از 30 عدد آن ها تعیین فرمول شده اند. اکثر این الکالوئیدها از مشتقات بنزیل ایزوکنیولین هستند.
    مهم ترین این آلکالوئیدها شامل فومارین(پروتوپین)، فوماری لین و سیناکتین هستند. از دیگر ترکیبات شاتره می توان فلاوونوئیدها، اسیدهای گیاهی به ویژه اسید فوماریک و موسیلاژ را نام برد.



    اثرات مهم


    این اثرات عبارت اند از:
    • صفرا آور: آلکالوئید پروتوپین موجود در شاتره می تواند در مواردی باعث کاهش صفرا گردد و به اصطلاح دارای اثر Amphicholeretic است.
    • همچنین در مشکلات قلبی-عروقی مصرف می شود.
    • در طب عوام از شاتره به عنوان ادرار آور، مسهل و جهت رفع مشکلات پوستی از جمله اگزما استفاده می شود. اثر اخیر را مربوط به وجود اسید فوماریک در آن می دانند.
    اسید فوماریک امروزه به طریقه ی سنتزی تهیه و در بعضی از فرمولاسیون های پوستی نظیر داروهای پسوریازیس مصرف می شود.



    فرآورده های گیاهی


    در ایران از این گیاه، فراورده های صنعتی وجود ندارد. در بعضی کشورها محصولاتی به شکل قطره از عصاره ی گیاه به صورت منفرد و یا مخلوط با گیاهان دیگر تهیه و به بازار عرضه شده است.

    تهیه ی چای:


    به 2 تا 4 گرم خشک شده ی گیاه(مخلوط برگ، گل و ساقه) یک لیوان آب جوش افزوده و 15 دقیقه می گذاریم بماند. سپس آن را صاف نموده و به صورت گرم قبل از غذا میل می کنیم.
    می توان روزانه تا سه نوبت (صبح، ظهر و شب) این مقدار را تکرار کرد. جمعا می توان 6 تا 12 گرم گیاه خشک شده را که سه لیوان محصول صاف شده ایجاد می کند، در طول روز مصرف کرد.

    عوارض جانبی


    مصرف مقدار عادی و دارویی شاتره دارای عوارض جانبی نیست. ولی مصرف مقادیر بسیار زیاد به دلیل وجود آلکالوئیدهای ذکر شده ممکن است باعث لرز، تشنج و مرگ گردد.

    مصرف در بارداری و شیردهی


    تا کنون این موضوع مطالعه نشده است. بنابراین بهتر است در این دوران مصرف نشود.

    مهم ترین اثرات گزارش شده شاتره:


    آنتی کلی نرژیک، آنتی هیستامین، ضد ورم، ضد آریتمی، ضد عفونی کننده، ضد اسپاسم، تقویت کننده ی قوای جنسی، کاهش تپش قلب، معرق، مسهل، ادرارآور، تهوع آور، بالا برنده ی فشار خون ، پایین آورنده ی پرفشاری خون، آرام بخش، سمی، مقوی معده، بی حس کننده، صفراآور و کاهش دهنده ی صفرا.

    نکات قابل توجه:


    1- نمونه ی گیاه خشک در بازار دارویی به طور طبیعی به صورت خرد شده و قطعات کوچک است و احتیاج به خرد یا پودر کردن ندارد و می توان مستقیما آب جوش روی آن ریخت.
    2- توصیه می شود دم کرده ی شاتره را گرم مصرف کنید. چون ممکن است با سرد شدن، مواد موثر آن رسوب کنند.
    3- در بسیاری از موارد دیده شده است که جهت کسب اثرات مذکور شاتره، از عرق شاتره ی موجود در بازار استفاده می کند.ولی عرق شاتره دارای مقدار بسیاری ناچیزی از اسانس است و مواد موثر اصلی در آن وجود ندارد. بنابراین عرق شاتره دارای خواص اصلی شاتره نیست.
    4- برای مشکلات کبدی، صفراوی و پوستی باید از دم کرده ی آن استفاده کرد و در این موارد عرق شاتره بی تاثیر است.
    منبع:دایره المعارف تغذیه
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    نوشیدنی شاتره



    شاه تره گیاهی است با نام علمی Fumara officinalis و یا گونه های دیگری از جمله f.Vaillantii كه از خانواده شاه تره است و نام عمومی آن در جهان Fumitory است. گونه اول كه گیاه اصلی دارویی آن است بومی اروپا و آسیاست.
    ● خواص دارویی و طبیعی گیاه شاه تره
    شاه تره اكثراً در كنار جاده ها و یا به عنوان علف هرز مزارع می روید و بیشتر توسط كشورهای شرقی اروپا صادر می شود. قسمت مورد استفاده آن شامل برگ، ساقه و گل هاست كه به طور مخلوط با هم استفاده می شوند.
    شاه تره ای كه در بازار ایران است مربوط به دو گونه آخری بوده كه با گونه اصلی دارای خواص مشابهی است. شاه تره حاوی حدود یك درصد آلكالوئید است كه بیش از ۳ مورد آنها تعیین فرمول شده اند و در نتیجه مشخص شده است كه اكثراً از مشتقات بنزیل اینتروكینولین هستند. مهم ترین این آلكالوئیدها شامل فومارین (پروتویین) فوماری لین وسیناكسین هستند. از دیگر تركیبات مهم آن می توان فلاونوئیدها و اسیدهای گیاهی به ویژه اسید فوماریك و مویسلاژ را نام برد.
    ● خواص دارویی:
    در طب عوام به عنوان ادرارآور و مسهل مصرف می شود. هم چنین یكی از كاربردهای وسیع آن جهت رفع مشكلات پوستی از جمله اگزما است. كه اثر اخیر را مربوط به وجود اسید فوماریك موجود در آن می دانند.
    اسید فوماریك ماده ای است كه به میزان قابل توجهی در این گیاه وجود دارد و در سال های اخیر آن را به طریقه مصنوعی نیز تهیه می كنند كه در بعضی از داروها نظیر داروهای پسوریازیس (نوعی بیماری پوستی) مصرف می شود.
    یكی از خواصی كه از نظر علمی برای این گیاه اثبات شده است صفرا آوری آن است، به همین دلیل آن را از زمان قدیم برای رفع مشكلات صفراوی مصرف می كرده اند. البته آلكالوئید پروتوپین آن می تواند در مواردی باعث كاهش صفرا شود. بهترین زمان برداشت گیاه در فصل بهار و بعد از زمان گل دهی است كه گیاه به طور كامل رشد كرده است.
    با توجه به این كه گیاه در همه مناطق به طور همزمان رشد نمی كند لذا نمی توان زمان كاملاً مشخصی را جهت جمع آوری آن ذكر كرد. در ایران فرآورده صنعتی از این گیاه وجود ندارد، ولی در بعضی از كشورها محصولاتی به شكل قطره از عصاره این گیاه به صورت منفرد و یا مخلوط با گیاهان دیگر تهیه شده است.
    ● تهیه چای:
    به همراه ۴-۲ گرم از خشك شده این گیاه (مخلوط برگ، ساقه و گل) یك لیوان آب جوش افزوده و ۱۵ دقیقه بگذارید بماند، سپس آن را صاف نموده و گرما گرم قبل از غذا میل كنید.
    می توان روزانه تا سه نوبت این مقدار را (صبح، ظهر، شب) تكرار كرد.(جمعاً می توان روزانه ۱۲-۶ گرم گیاه كه معادل حدود سه لیوان محصول صاف شده است را مصرف كرد.)
    شاه تره گیاهی است كه نمونه خشك آن در بازار موجود است و به شكل طبیعی خرد شده و ریز است، لذا می توان مستقیماً آب جوش را روی آن ریخت و نوشیدنی تهیه كرد.
    توصیه می شود دم كرده شاه تره را گرم بنوشید، زیرا با سرد شدن محلول بعضی از مواد موجود در آن رسوب می كند (این موضوع در مورد اكثر گیاهان صادق نیست و می توان محلول تهیه شده از آنها را سرد هم مصرف كرد.)
    در بسیاری از موارد عرق شاه تره مورد استفاده است، در حالی كه بسیاری از خواص موجود در این گیاه با توجه به روش تهیه ای كه ذكر شد در محلول باقی می ماند، چرا كه عرق شاه تره برخی از این خواص را با مقدار مصرف عادی ذكر شده، دارا نیست، البته باید به خاطر داشته باشید كه مصرف مقادیر زیاد ممكن است باعث لرز، تشنج و حتی مرگ شود.
    در مورد مصرف شاه تره در طول دوران بارداری و شیردهی اطلاعات متناقضی وجود دارد و بهتر است در این دوران مصرف نشود.




    علیرضا بی پروا


    روزنامه همشهری
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    يك کارشناس گياهان دارويي:
    گياه «شاه تره» در درمان بيماري يرقان موثر است
    مصرف مدام اين گياه موجب کاهش گلبول‌هاي قرمز خون مي‌شود



    کارشناس گياهان دارويي مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي خراسان شمالي عنوان كرد: شاه تره در درمان بيماري يرقان موثر است.

    عباس سعيدي در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، با اشاره به اين که اين گياه دارويي با نام علمي (Fumaria indica) صفرا آور نيز هست، افزود: مقداري از اين گياه را کوبيده و در يک فنجان آب جوش ريخته و به مدت نيم ساعت بگذاريد تا دم بکشد سپس آن را صاف کرده و روزي يک بار ميل کنيد.

    به گفته وي مصرف روزانه يک ليوان دم کرده شاه تره اشتها آور و تقويت کننده است.

    سعيدي ادامه داد: اين گياه دارويي ادرار آور بوده و براي معالجه تصلب شرائين بسيار مفيد است.

    وي خاطرنشان کرد: مصرف مدام و بيش از يک هفته از اين گياه عکس العمل منفي دارد و موجب کاهش گلبول‌هاي قرمز خون مي‌شود.

    اين کارشناس مهمترين مواد موثره و ترکيبات شيميايي موجود در اين گياه را آلکالوئيد فومارين و اسيد فوماريک بيان کرد.

    وي با ذکر اين که شاه تره اغلب در نواحي مرطوب و حاشيه مزارع کوهپايه‌اي گندم مي‌رويد، توضيح داد: زمان گل دهي آن از نيمه دوم و فروردين تا اواسط خرداد بستگي به اقليم منطقه متفاوت است.

    سعيدي اظهار داشت: شاه تره گياهي است با شاخه منشعب و برگهايي به رنگ سبز مات که داراي بريدگي‌هاي زيادي است و گلهاي آن به رنگ سفيد و صورتي بوده و ميوه آن کروي شکل است.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #7
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض عصاره این گیاه برای درمان بیماریهای صفراوی مفید است

    عصاره این گیاه برای درمان بیماریهای صفراوی مفید است


    عصاره این گیاه برای درمان بیماری‌های كبدی و صفراوی موثر است و از دیگر خواص عصاره شاتره می‌توان به معرق بودن، كاهنده تپش قلب، كاهش دهنده صفرا و آرامبخش اشاره كرد.


    عصاره گیاه شاتره برای درمان بیماریهای صفراوی مفید است

    یك متخصص تغذیه گفت: عصاره گیاه شاتره برای درمان بیماریهای صفراوی مفید است.

    مرتضی صفوی افزود: شاتره برای درمان بیماریهای پوستی و اگزوما استفاده می‌شود.

    وی گفت: مصرف عصاره گیاه شاتره برای درمان بیماری‌های كبدی و صفراوی موثر است و از دیگر خواص عصاره شاتره می‌توان به معرق بودن، كاهنده تپش قلب، كاهش دهنده صفرا و آرامبخش اشاره كرد.

    این متخصص تغذیه افزود: گیاه شاتره دارای آلكالوئید پروتئین است كه موجب كاهش صفرا می‌شود و در طب قدیم به عنوان مسهل و ادارآور استفاده می‌كردند.
    صفوی افزود: گیاه شاتره ضد ورم، ضد آریتمی، ضد اسپاسم و تقویت كننده قوای بدن محسوب می‌شود.

    منبع : isna.ir
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت