جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 2 از 2 مجموع

موضوع: ثـعـلـب / اخبار

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض ثـعـلـب / اخبار

    نگاه متخصص صنايع غذايي/دکتر محمدحسين عزيزي/ عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس
    ثـعـلـب هـم نـوعـي صـمـغ اسـت

    ثعلب، صمغ يا به عبارت ساده‌تر ماده‌اي است که خا‌صيت جذب آب دارد. همين خاصيت باعث مي‌شود تا اين ماده بتواند به راحتي تشکيل ژل بدهد...

    اين گياه از صمغ‌هايي است که از گذشته‌هاي بسيار دور در طبيعت به صورت بوته‌هايي در ايران وجود داشته است و مي‌توان صمغ ژل‌مانند آن را از ريشه‌اش استخراج کرد. به اين ترتيب که از گذشته تاکنون با آسياب و پودر کردن ريشه ثعلب، از آن در تهيه بستني استفاده مي‌شده است.

    در حال حاضر هم در ايران از ثعلب براي تهيه بستني استفاده مي‌شود و جايگزين خاصي براي اين گياه در صنعت بستني‌سازي کشورمان وجود ندارد. البته در كشورهاي ديگر از صمغ کتيرا، صمغ فارسي، صمغ عربي و گوار هم به جاي ثعلب استفاده مي‌كنند. زيرا آنها هم مي‌توانند تشکيل امولسيون و ژل دهند، اما از آنجا که ثعلب قيمت نسبتا پاييني در ايران دارد، به همين دليل کارخانه‌هاي مختلف ترجيح مي‌دهند از آن به جاي مواد و صمغ‌هاي ديگر در تهيه بستني کمک بگيرند.

    البته مقدار اين ماده آنقدر نيست كه بر ميزان کالري محصول تاثير بگذارد و فقط به عنوان يک افزودني مجاز استفاده مي‌شود. پس نبايد با خوردن بستني، نگران عوارض حاصل از ثعلب به کاررفته در بستني باشيد. البته اين موضوع را نبايد با مقدار چربي و شکري که به بستني افزوده مي‌شود و زياده‌روي در خوردن آن مي‌تواند به راحتي اضافه وزن به بار آورد، اشتباه گرفت.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    ليلي افروغ/آشنايي با 3 صمغ رايج و کاربردشان در صنايع غذايي
    کتيرا صمغ کدام گياه است؟

    صمغ به مواد نسبتا چسبناک و بي‌مزه‌اي گفته مي‌شود که از ريشه، ساقه يا حتي برگ گياهان به بيرون ترشح مي‌شوند...

    صمغ‌ها انواع مختلفي دارند و با توجه به نوعشان در صنايع داروسازي، غذايي، بهداشتي و آرايشي به کار برده مي‌شوند. بين انواع صمغ‌ها، برخي از آنها در صنايع غذايي کاربرد بيشتري دارند که در ادامه اشاره کوتاهي به 3 صمغ رايج خواهيم داشت.


    1 صمغ عربي

    صمغ عربي که به نام صمغ درخت اقاقيا هم در ميان آسيايي‌ها شناخته شده، بومي سودان و سنگال است. اين روزها استفاده از صمغ عربي در صنعت غذا و داروسازي کاربرد بسياري دارد. برخي از متخصصان معتقدند که مصرف خوراکي‌هاي داراي صمغ عربي براي بيماران مبتلا به بيماري‌هاي کليوي بسيار مفيد است. به علاوه نتايج تحقيقاتي که روي صمغ عربي انجام شده، حاکي از آن است که اين صمغ عمل هضم و جذب را در بدن آسان مي‌کند و کلسترول خون را هم پايين مي‌آورد. صمغ عربي در صنعت توليد نوشابه براي تهيه شربت نوشابه مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اين صمغ در توليد انواع آدامس‌ها و شکلات‌ها هم کاربرد بسيار زيادي دارد. مصرف صمغ عربي مي‌تواند مخاط را از بين ببرد. خاصيت قابض بودن آن هم باعث شده که مصرفش به افراد مبتلا به اسهال توصيه شود. ضمن اينکه استفاده از صمغ عربي روي کوفتگي و کبودي مي‌تواند آثار آنها را تا حد زيادي از بين ببرد.

    2 صمغ گوار

    گياه گوار که صمغ گوار از آن استخراج مي‌شود، بيشتر در پاکستان و نواحي شمالي هند رشد مي‌کند. خاصيت چسبندگي و حفظ رطوبت محصول باعث شده که از گوار در صنايعي مانند صنعت بستني‌سازي و توليد مربا، ژله، برخي از نوشيدني‌ها و حتي ماکاروني به وفور استفاده شود. صمغ گوار به عنوان امولسيفاير و آنتي‌اكسيدان در صنايع غذايي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. همچنين اين صمغ از فساد چربي‌ها و روغن‌ها پيشگيري مي‌کند و به همين دليل طرفداران بسياري ميان توليدکنندگان صنايعي که در محصولات آنها چربي و روغن استفاده مي‌شود، دارد.


    3 صمغ کتيرا

    کتيرا صمغي حاصل از گياه گون است. به عبارت ساده‌تر، ترشحات صمغي خشک شده حاصل از گياه گون را کتيرا مي‌نامند. گون گياه کوچکي به ارتفاع يک متر و بومي آسياي صغير، ايران، سوريه و يونان است. کتيراي مرغوب از شکاف دادن ساقه‌هاي اصلي و شاخه‌هاي قديمي به دست مي‌آيد. کتيرا به صورت ورقه‌اي، روباني، تکه‌اي و مفتولي است و هرچه زمان خشک‌شدن صمغ ترشح‌شده کوتاه‌تر باشد به همان نسبت کتيراي حاصل سفيدتر و شفاف‌تر خواهد بود. رنگ کتيراهاي درجه 2 و 3 کدرتر از کتيراي مرغوب است. صمغ کتيرا حاوي مقداري سلولز و پروتئين نيز هست. کتيرا در صنايع داروسازي هم به عنوان يک عامل امولسيون‌کننده مورد استفاده قرار مي‌گيرد. صمغ کتيرا محرک نيست و نبايد يک آلرژن محسوب شود. خاصيت نرم‌کنندگي آن باعث شده که گاهي از آن به عنوان حالت‌دهنده مو و نرم‌کننده پوست هم استفاده كنند.

    هفته نامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت