با سلام وخسته نباشید
من در هفته 28 بارداری هستم و دارای ار هاش منفی می باشم در ضمن گروه خونی من و شوهرم هر دو ب مثبت می باشد آیا با توجه به گروه خونی ام می بایست آمپول بزنم ؟
با تشکر
با سلام وخسته نباشید
من در هفته 28 بارداری هستم و دارای ار هاش منفی می باشم در ضمن گروه خونی من و شوهرم هر دو ب مثبت می باشد آیا با توجه به گروه خونی ام می بایست آمپول بزنم ؟
با تشکر
شما ننوشته اید که بارداری چندمتان است و اینکه در دفعات احتمالی قبلی آیا دچار سقط و خونریزی اوایل بارداری و قبل زایمان
و بعد زایمان... بوده اید یا نه. اما چون بهر حال شما rh منفی هستید و همسرتان rh مثبت.. به احتمال 28% فرزندتان دچار مشکل خواهد شد.. مگر آنکه از روگام (300 میلی گرم) استفاده کنید.. فراموش نکنید که بلافاصله پس از زایمان نیز 300 میلی گرم روگام داخل عضله تزریق شود.
عضو تحریریه علمی ایران سلامت
ناسازگاري Rh جنين
توضيح كلي
ناسازگاري Rh جنين (اريتروبلاستوزيس فتاليس) ناسازگاري بين گروه خوني مادر و جنين كه منجر به تخريب گلبولهاي قرمز جنين (كمخوني هموليتيك) در طي بارداري و پس از تولد در اثر پادتنهاي منتقله از خون مادر ميشود.
علايم شايع
در طي بارداري:
كاهش رشد جنين
كاهش حركت جنين
پس از تولد:
رنگپريدگي
يرقان (زردي چشمها و پوست) كه در طي 24 ساعت اول پس از تولد بروز ميكند.
كبودي يا نقاط خونريزي در پوست (بدون توجيه)
تورم بافتي (ادم)
مشكل تنفسي
تشنج
نبود حركت طبيعي در نوزاد
ضعيف بودن رفلكسهاي نوزادي
علل
اگر مادر داراي گروه خون Rh منفي و پدر Rh مثبت باشد جنين ممكن است گروه خوني Rh مثبت داشته باشد. در طي زايمان اين نوزاد، مقدار اندكي از خون نوزاد از طريق جفت وارد جريان خون مادر ميشود و در نتيجه بدن مادر شروع به توليد پادتنهايي بر ضد Rh مثبت ميكند. اين پادتنها پس از زايمان توليد ميشوند. بنابراين بچه اول دچار مشكلي نميشود ولي در بارداريهاي بعدي اين پادتنهاي موجود در خون مادر با عبور از جفت گلبولهاي قرمز جنين را تخريب ميكنند. كمخوني ناشي از اين پديده ممكن است آنقدر شديد باشد كه باعث مرگ جنين گردد. اگر جنين زنده بماند، پادتنها ميتوانند در طي فرآيند زايمان به بدن نوزاد انتقال يافته و باعث ايجاد يرقان (زردي) و ساير علايم در مدت كوتاهي پس از تولد گردند.
عوامل افزايشدهنده خطر
همه بارداريهاي پس از بارداري اول با جنين داراي گروه خون متفاوت از نظر Rh با مادر
سابقه تزريق خون. خونهاي تزريقي ممكن است حاوي گروههاي خوني ناسازگار باشند بدون آنكه تشخيص داده شوند.
پيشگيري
شركت در برنامه مراقبتهاي قبل از زايمان در سراسر بارداري. توجه پزشكي در مراحل اوليه بارداري جهت تعيين خطر ناسازگاري Rh ضروري است.
تزريق گاماگلوبولين اختصاصي ضد Rh (روگام) به مادر در هفته 28 بارداري و در طي 72 ساعت پس از زايمان، سقط يا بارداري نابجا. اين كار از تشكيل پادتنهايي كه ممكن است جنينهاي بعدي را تحت تأثير قرار دهند پيشگيري ميكند.
اگر بهدليل بالا بودن عيار اين پادتنها در مادر آمنيوسنتز ضرورت يابد، اين اقدام از هفته 28 بارداري بايد شروع شود.
عواقب موردانتظار
با تشخيص فوري اين اختلال ميتوان با تعويض خون از آسيب نوزاد پيشگيري كرد.
عوارض احتمالي
آسيب عصبي دايمي، نظير فلج مغزي يا از دست دادن شنوايي (بهندرت)
واكنش به تزريق خون
درمان
اصول كلي
- آزمايشهايي جهت تعيين گروه خون مادر، پدر و نوزاد، اندازهگيري ميزان پادتنهاي ضد Rh در مادر و شناسايي كمخوني هموليتيك در نوزاد
- آمنيوسنتز (مقدار كمي مايع آمنيوتيك از داخل كيسه آمنيون كه اطراف جنين داخل رحم را احاطه كرده است جهت اقدامات تشخيصي با سوزن بيرون كشيده ميشود)
- تزريق خون به جنين در داخل رحم (گاهي)
- تعويض كامل خون جنين پس از تولد
- بستري در بيمارستان. نوزاد تا دو هفته پس از تعويض خون در بيمارستان ميماند. اگر مادر داراي گروه خون Rh منفي باشد:
- اين موضوع را در هر مراجعه پزشكي بايد با پزشك يا فرد مسؤول مراقبتهاي پزشكي در ميان بگذارد. اين موضوع بايد حتماً در سوابق پزشكي فرد ثبت شود.
- مادر بايد از يك دستبند يا گردنبند هشداردهنده طبي كه حاوي مشكلات طبي اوست استفاده كند.
داروها
اگر مادر باردار داراي گروه خون Rh منفي باشد، گاماگلوبولين ضد Rh در هفته 28 بارداري و در طي 72 ساعت پس از زايمان يا ختم بارداري به هر شكل ديگر به وي تزريق خواهد شد. همچنين ممكن است عيار پادتنها در طي بارداري اندازهگيري شود تا مشخص شود بدن مادر پادتن ضد Rh توليد ميكند يا خير.
فعاليت
پس از درمان محدوديتي وجود ندارد.
رژيم غذايي
تغذيه نوزاد مانند حالت طبيعي ميتواند از پستان مادر يا شيشه باشد.
در اين شرايط به پزشك خود مراجعه نماييد
بروز هريك از علايم زير در نوزاد پس از تولد:
ـ تب
ـ يرقان
ـ كماشتهايي يا وزنگيري ضعيف
ـ گريه بيش از حد كه با بغل كردن نوزاد نيز متوقف نميشود.
عضو تحریریه علمی ایران سلامت
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
علاقه مندي ها (Bookmarks)