برای یکی از اقوام حادثه تصادف با موتور اتفاق افتاده...طحالش را برداشتن... اطلاعاتی در این زمینه می خواستم
برای یکی از اقوام حادثه تصادف با موتور اتفاق افتاده...طحالش را برداشتن... اطلاعاتی در این زمینه می خواستم
در بیشتر مواقع ضربه به طحال در موقع تصادفات رانندگی اتفاق می افتد و ضربه از خارج وارد می شود.درمان و نحوه برخورد با این مشکل بستگی به وضعیت بیمار دارد ولی معمولا یا طحال برداری می کنند یا آمبولیک تراپی می کنند.بعد از وارد شدن ضربه از بیرون , طحال شروع به خونریزی می کند.ممکنه خونریزی وسیع باشد یا خفیف.در دوچرخه سواری هم گاهی از این قبیل اتفاقات وجود دارد. ممکنه فقط تجمعات خونریزی محدود در سطح طحال وجود داشته باشد و یا ممکنه طحال بکل پاره شود.
مهمترین مسئله در طحال کنترل خونریزی است. باید دید خود بدن خونریزی را کنترل می کند یا اینکه بطور غیر قابل کنترلی خونریزی وجود دارد.در شرایطی که فشار پائین آمده و درد در اون حدود وجود دارد و یا حتی بدن در حالت شوک است احتمال خونریزی وسیع وجود دارد.
تشخیص معمولا با سی تی اسکن انجام می شود. در شرایطی که بیمار اصلا نمی تواند حرکت کند از سونو گرافی هم متحرک نیز استفاده می کنند.در سی تی اسکن اطلاعات زیادی وجود دارد. اینکه در جه و شدت ضایعه در چه حدی هست و اینکه چه نوع درمانی نیاز دارد.چند کرایتریا و اندیکاسیون در سی تی اسکن برای اقدام جدی وجود دارد که چون تخصصی هست و حوصله کاربران غیر پزشک ما خارج است به آن اشاره نمی کنم.
از قدیم درمان این قبیل مشکلات طحال برداری بود.با اینحال جراحان تلاش می کنند تا حد ممکن طحال را حفظ کنند مخصوصا در بچه ها برای اینکه احتمال گرفتار شدنشان به عفونتهای باکتریال زیاد نشود.
اغلب وضعیت هائی که حالت پاره شدن خفیف یا متوسط دارند توسط تیم پزشکی فقط تحت نظر گرفته می شود و نیازی به اقدام جدی وجود ندارد.آمبولیزاسیون روش جدیدی هست که با بلوک کردن رگی که در حال خونریزی هست جلوی مشکل گرفته می شود.ولی به هر حال جراحی هنوز بهترین پیش آگهی را برای بیمار دارد.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
علاقه مندي ها (Bookmarks)