جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 2 از 2 مجموع

موضوع: همه چیز در باره پیتزا

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض همه چیز در باره پیتزا

    احرف و حديث درباره پيتزا زياد است. احتمالا‌ همين كه، پرونده اين شماره سلا‌مت را به غذايي اختصاص داده‌ايم كه از نظر خيلي‌ها يك غذاي <بد> به‌حساب مي‌آيد، كلي برايمان حرف و حديث درست مي‌كنند. اما مقصود ما از پرونده <پيتزا> اين است كه شما اين غذاي پرطرفدار را بهتر بشناسيد. اگر پيتزا را بهتر بشناسيد، قول نمي‌دهيم كه ديگر طرف پيتزافروشي سر كوچه‌تان پيدايتان نشود (اصلا‌ هدف هم اين نيست) اما احتمالا‌ در <رفتار پيتزاخوري>‌تان تغييراتي ايجاد مي‌شود.
    ولين پيتزاهاي جهان احتمالا به زمان ماقبل تاريخ برمي‌گردند، وقتي بشر با پهن كردن خمير بر روي سنگ‌هاي گداخته و داغ آن را مي‌پخت. حدود هزارسال پيش در ايتاليا خميرهاي پخته شده گرد به همراه كمي گياه و ادويه كه روي آن پاشيده شده بود، اجداد پيتزاهاي امروزي را تشكيل دادند. اما پيتزا به شكلي كه ما مي‌شناسيم، از سده 1600 ميلادي به بعد شكل گرفت. يعني صدسال بعد از اينكه اروپايي‌ها متوجه وجود گوجه‌فرنگي شدند. گوجه‌فرنگي در آن زمان فقط در پرو و اكوادور كشت مي‌شد. اروپايي‌ها با ديدن گوجه‌فرنگي‌هاي قرمز رنگ آنها را سمي و شوم تلقي مي‌كردند و به همين دليل هم صدسال طول كشيد تا بر ترسشان به اين گياه غلبه كنند و آن را به خمير سنتي محبوبشان اضافه كنند.اولين پيتزاي مدرن امروزي در سال 1889 پخته شد. در اين سال ملكه مارگاريتا، همسر شاه ايتاليا سري به ناپل زد و از يك آشپز مشهور ناپلي خواست كه از پيتزاهايش براي او هم درست كند. آشپز ماهر، پيتزايي پخت كه در آن براي اولين بار پنير پيتزا به كار رفته بود و به آن گوجه‌فرنگي و ريحان هم اضافه كرد. او اين پيتزا را با الهام از پرچم ايتاليا به سه‌رنگ سبز، قرمز و سفيد درآورد. و به اين ترتيب اولين پيتزاي مدرن - با گوجه‌فرنگي و پنير- پخته شد. نام اين پيتزا را به افتخار ملكه، پيتزاي مارگاريتا گذاشتند.

    پيتزا از چه موادي تشكيل شده؟
    انواع مختلفي از پيتزا وجود دارد كه بسته به سليقه آشپزو مصرف‌كننده آن مي‌تواند شامل خيلي از مواد خوراكي باشد. مثلا امروزه حتي پيتزاهايي مخصوص گياهخواران وجود دارد كه پنير آن هم، پنير ويژه‌اي است. اما متدوال‌ترين انواع پيتزا، پيتزاي سبزيجات، گوشت، مرغ، پپروني و پيتزاي مخلوط هستند و مواد تشكيل دهنده‌شان يك پاي ثابت دارد به نام نان پيتزا.
    يك پيتزاي كامل چه ارزشي دارد؟
    شايد بد نباشد بعد از حرف زدن درباره اجزاي پيتزا به طور جداگانه، يك بار هم به آن نگاهي كلي بيندازيم. پيتزا غذايي بسيار پركالري است. به اين معني كه فقط دو برش از يك پيتزاي چرب حدود 800 كالري انرژي دارد. اما هيچ كس به دو برش پيتزا بسنده نمي‌كند و ما معمولا بيشتر از اين مقدار مي‌خوريم و در نتيجه بيشتر از ميزان نيازمان كالري مصرف مي‌كنيم. اين امر باعث چاقي مي‌شود. در ضمن همين مقدار پيتزا چيزي معادل مصرف يك روز كامل، چربي اشباع و نمك وارد بدن ما مي‌كند. همچنين دو برش پيتزا چيزي نزديك به 25 گرم چربي و 65 گرم كربوهيدرات دارد. در ضمن ميزان كلسترول در يك وعده پيتزا نزديك به 50 ميلي‌گرم است. البته پيتزا بسته به سبزيجات و گوشت سالم به كار رفته در آن مي‌تواند شامل ويتامين‌هايA‌ ،B،C،كلسيم و آهن نيز باشد.‌
    بزرگ‌ترين پيتزاهاي دنيا
    در سال 1994 يك شركت رستوران‌هاي زنجيره‌اي پيتزا در گواتمالا ركوردي از درازترين پيتزاي جهان به جا گذاشت. اين شركت با پيتزا زنجيري به طول 500 متر درست كرد كه به مراكز خريد محلي اهدا شد.
    1990 بزرگ‌ترين پيتزاي جهان در آفريقاي جنوبي <بناشد> اين پيتزا قطري نزديك به 37/5 متر داشت و در پخت آن 4500 كيلوگرم آرد به كار رفته بود.
    پيش از آن نيز در سال 1987 در فلوريداي آمريكا پيتزايي پخته شد كه 929 متر مربع مساحت و 20 هزار و165 كيلوگرم وزن داشت. اين پيتزا به 94 هزار 248 قطعه تقسيم شد و بيش از سي‌هزار نفر از آن خوردند!

    پيتزا و مشكل چاقي
    به تازگي پژوهشگران توجه زيادي به غذاهايي نظير همبرگر و پيتزا كه به اصلاح به آنها <فست‌فود> يعني غذاهايي كه به سرعت آماده مي‌شوند، دارند. دانشمندان هشدار مي‌دهند كه مصرف روز افزون اين غذاها در اكثر كشورها، موجب شيوع چاقي در بين مردم و به خصوص كودكان علاقه‌مند به اين جور غذاها شده است. همان‌طور كه گفتيم، اين غذاها به دليل كالري بسيار بالايي كه در حجم كم دارند، سبب چاقي مي‌شوند و چربي زياد آنها نيز باعث گرفتگي رگ‌ها و آسيب به سلامت قلب و عروق مي‌شود .به علاوه نمك زيادي كه در اين غذاها به كار مي‌رود، موجب مشكلات زيادي نظير بيماري قلبي و سكته مغزي مي‌شود اما هر روز تعداد بيشتري از مردم به دليل نداشتن وقت براي تهيه غذا و به اين خاطر كه غذاهاي آماده، خوشمزه هستند، به مصرف همبرگر و پيتزا و سيب‌زميني سرخ كرده روي مي‌آورند.‌
    به تازگي دانشمندان آمريكايي دريافته‌اند كه مصرف فست‌فود بيش از دوبار در هفته، ارتباطي قوي با چاقي و ديابت دارد. اين دانشمندان به مدت 15 سال، عادات غذايي بيش از 3‌هزار جوان را تحت نظر گرفتند و كساني كه بيش از دو بار در هفته به رستوران‌هاي فست فود سر مي‌زدند، نسبت به كساني كه كمتر از يك بار در هفته غذاي آماده مصرف مي‌كردند، 4/5 كيلو چاق‌تر شده و دو برابر بيشتر در معرض خطر ابتلا به ديابت قرار داشتند.

    نان پيتزا ‌
    خمير پيتزا قسمت اصلي غذا را تشكيل مي‌دهد كه همه افزودني‌هاي ديگر روي آن قرار داده مي‌شوند. براي ايجاد تنوع بيشتر مي‌توان به خمير پيتزا هم‌رنگ يا طعم خاص را اضافه كرد. اگر خمير پيتزا از آرد سبوس‌دار تهيه شده باشد، پيتزا بسيار سالم‌ترخواهد بود.
    معمولا خمير پيتزا داراي موارد زير است:
    آرد100 گرم
    آب 5 گرم تا 70 گرم (بسته به نوع و سفتي نان مورد نظر)
    نمك1 تا2 گرم
    شكر1 تا 5 گرم
    روغن3 تا 14 گرم
    مايه خمير يا بيكينگ ‌پودر0/5 تا 4گرم
    بلغور ذرت10 تا 20 گرم
    برخي افزودني‌هاي ديگربه ميزان جزئي.

    گوجه فرنگي
    مهم‌ترين جزء از مايه افزودني به روي نان پيتزا گوجه‌فرنگي است كه خوشبختانه ماده سالم و خوش‌نامي هم هست! گوجه‌فرنگي با داشتن ماده‌اي به نام ليكوپن داراي اثر ضدسرطان، ضدپيري و محافظ در برابر بيماري‌هاي قلبي وعروقي است. ارزش اين ماده تا حدي است كه حدود دو سال پيش دانشمندان ايتاليايي مدعي شدند خوردن پيتزا مي‌تواند خطر بروز سرطان مري، روده بزرگ و دهان را كاهش دهد. البته نمي‌توان چربي‌هاي اشباع، نمك و كالري بالاي پيتزا را ناديده گرفت و فقط به گوجه‌فرنگي چسبيد! بنابراين بهتر است در مصرف پيتزا زياده‌روي نكنيد.

    قارچ
    قارچ در انواع زيادي از پيتزا وجود دارد. اين گياه را شايد بتوان جزو سبزيجات به حساب آورد. چون اولا سبز نيست. و ثانيا چون قارچ ويتامين‌‌B12 دارد و هيچ سبزي‌اي قادر نيست ويتامين‌‌B12‌ بسازد. شايد بد نباشد گياهخواران از قارچ بيشتر استفاده كنند تا جاي ويتامين‌‌ B12‌ در رژيم بدون گوشتشان خالي نماند. ويژگي منحصر به فرد ديگر قارچ، داشتن ويتامين نياسين، درست به اندازه گوشت است. قارچ كربوهيدرات بسيار كمي دارد. فاقد چربي، كالري و كلسترول است. همچنين قارچ مقدار كمي فيبر دارد.‌
    سبزيجات ديگري كه در پيتزا مي‌توان استفاده كرد، زيتون است كه با داشتن مواد آنتي‌اكسيدان و ضد بيماري‌هاي قلبي و عروقي، حاوي يكي از سالم‌ترين روغن‌هاي دنياست!‌

    سوسيس كالباس ممنوع
    اگر در بسياري از رستورا‌ن‌ها به جاي گوشت در پيتزا از سوسيس و كالباس استفاده مي‌كنند، حداقل شما در منزل اين كار را نكنيد. امروزه كمتر كسي است كه در مذمت سوسيس و كالباس چيزي نشنيده باشد. براي ماندگاري بيشتر و فاسد نشدن سوسيس و كالباس مقدار زيادي ماده نگهدارنده به آنها اضافه مي‌شود. اين مواد داراي نيترات هستند. نيترات در دستگاه گوارش‌ ما به تركيبات بسيار سرطان‌زايي تبديل مي‌شود. البته نمك موجود در سوسيس و كالباس هم دليل ديگر ناسالم بودن اين غذاهاست كه به خصوص افرادي كه فشارخون بالا دارند بايد از خوردن آن پرهيز كنند. علاوه بر همه اينها در سوسيس و كالباس تركيب فسفات نيز به كار مي‌رود. فسفات‌ها- اگر مقدارشان از حد معيني بالاتر رود - مانع از جذب كلسيم مي‌شوند و همين باعث پوكي‌استخوان به خصوص در خانم‌هاي مسن مي‌شود. دست آخر بايد به چربي اين مواد اشاره كنيم. چربي موجود در سوسيس و كالباس به دليل داشتن منشا حيواني، براي افراد داراي فشارخون و آدم‌هاي چاق بسيار مضر است. آيا باز هم سوسيس و كالباس ميل داريد؟
    فلفل دلمه اي
    به‌طور كلي همه فلفل‌ها به‌خصوص انواع قرمز آنها منبع خوبي از ويتامين A و ويتامين C به ‌شمار مي‌روند. به‌طوري ‌كه يك فلفل دلمه‌اي شيرين قرمز مي‌تواند نياز روزانه شما را به اين دو ويتامين برطرف كند. ‌
    يك وعده غذايي فلفل دلمه‌اي سبز (حدود نيم فنجان خرد شده) مي‌تواند 5 درصد از نياز روزانه شما به پتاسيم، 5 درصد از نياز روزانه شما به ويتامين A و 112 درصد از نياز روزانه‌تان به ويتامين C، يعني حتي چيزي بيش از نياز يك روز را برطرف سازد.
    آويشن
    يكي ديگر از سبزيجات خوش‌عطر و طعم پيتزا كه در غذاهاي ديگر كمتر به چشم مي خورد آويشن است. آويشن از زمان‌هاي بسيار دور در يونان و چين قديم به‌عنوان يك گياه درماني مورد استفاده قرار مي‌گرفته است. دانشمندان مي‌گويند تركيبات موجود در اين گياه به شل شدن مخاط در ريه‌ها كمك كرده و گرفتگي راه‌هاي هوايي تنفسي را بهبود مي‌بخشند. شايد به همين دليل باشد كه بعضي‌ها معتقدند نوشيدن چاي آويشن درماني براي سرفه و مشكلات تنفسي ديگري چون برونشيت است. نام ديگر اين گياه ، نعناي كوهي است.

    پياز
    پياز از آن دسته سبزيجاتي است كه كمبودش در غذا كاملا حس مي‌شود و اضافه كردن آن به پيتزا عطر و طعم مطبوعي مي‌بخشد. پژوهشگران مي‌گويند پياز به پيشگيري از بسياري بيماري‌هاي مزمن كمك مي‌كند. چون پياز هم مثل جعفري مقدار زيادي فلاونوئيد دارد كه مانع از ابتلا به بيماري‌هاي آب مرواريد، سرطان و بيماري‌هاي قلبي عروقي مي‌شود .به‌علاوه پياز به‌دليل كالري كمي كه دارد و نيز به دليل فقدان كلسترول، چربي و نمك، يكي از سالم‌ترين سبزيجات است كه مي‌تواند به كاهش فشارخون و كلسترول بدن هم كمك كند.‌ يك وعده غذايي پياز (نيم فنجان پياز خردشده خام) حاوي مواد تغذيه‌اي زير است:‌
    ويتامين 5 c ميلي‌گرم
    ويتامين 0/1B6ميلي‌گرم
    كلسيم 16 ميلي‌گرم ‌
    آهن 0/2 ميلي‌گرم‌
    پتاسيم 126 ميلي‌گرم
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض قسمت دوم مقاله

    جعفري
    مگر در پيتزا جعفري هم مي‌ريزند؟ بله. در برخي از انواع پيتزا به‌خصوص نوع سبزيجات آن استفاده از جعفري مرسوم است. به‌خصوص براي تزئين روي آن. اگر خواص شگفت‌انگيز جعفري را بدانيد. شما هم به جمع طرفداران آن مي‌پيونديد. جعفري دو گروه ماده غذايي در خود دارد كه فوايد بي‌نظيري براي سلامت شما دارند. اولين گروه اين مواد، روغن‌هاي فرار هستند كه اثر پيشگيري‌كننده آنها بر عليه سرطان در حيوانات به اثبات رسيده است. اين اثر ضدسرطان به‌خصوص براي سرطان ريه مشهود است. دومين گروه از مواد غذايي مفيد جعفري، فلاونوئيدها هستند كه از جمله مواد آنتي‌اكسيدان به شمار مي‌روند. به‌طور خلاصه مي‌توان گفت جعفري با داشتن اين دو گروه ماده غذايي، مي‌تواند به‌عنوان يك ضدسرطان عمل كند. جعفري همچنين منبعي عالي از سه ماده مغذي حياتي است كه براي پيشگيري از بسياري از بيماري‌ها لازمند: ويتامين c، بتاكاروتن و اسيد فوليك. ويتامين c و بتاكاروتن خطر ابتلاي بدن به بيماري‌هاي گرفتگي سرخ‌رگ‌ها، سرطان روده‌بزرگ، ديابت و آسم را كم مي‌كنند و در افراد مبتلا به بيماري‌هاي مفصلي باعث كاهش التهاب مفاصل مي‌شوند. ويتامين c با كمك به سيستم ايمني بدن انسان، از ابتلا به عفونت‌هاي مكرر گوش و سرماخوردگي نيز مي‌كاهد. بتاكاروتن نيز در بدن به ويتامين A تبديل مي‌شود، اهميت ويتامين A براي سيستم ايمني بدن به حدي است كه به آن ويتامين ضدعفونت مي‌گويند. و اما اسيدفوليك! اسيد فوليك يكي از مهم‌ترين ويتامين‌هاي B است و در بدن نقش‌هاي مهم زيادي را بر عهده دارد كه يكي از حياتي‌ترين آنها محافظت از عروق خوني و پيشگيري از وقوع حمله قلبي و سكته مغزي در افراد مبتلا به ديابت و گرفتگي سرخ‌رگ‌هاست. استفاده زياد از غذاهاي حاوي اسيدفوليك مثل جعفري براي كساني كه به اين بيماري‌ها مبتلا هستند يا دوست دارند از آنها پيشگيري كنند بسيار مفيد است. راستي! بد نيست بدانيد كه براي حفظ رنگ، طعم، عطر و خواص جعفري بايد آن را در پايان پخت به پيتزا اضافه كنيد تا زياده‌ از حد حرارت نبيند. اگر مايليد از جعفري در سس نيز استفاده كنيد، بهتر است از ساقه‌هاي آن استفاده كنيد. چرا كه برگ‌هاي جعفري باعث سبزشدن رنگ سس مي‌شوند. البته درباره جعفري اين دو نكته را هم اضافه كنيم كه اولا افراد مبتلا به بيماري‌هاي كليه يا كيسه صفرا كه درمان نشده‌اند، بهتر است از خوردن آن خودداري كنند چرا كه اكسالات موجود در جعفري برايشان زيان‌بخش است. ثانيا اگر قرص كلسيم مصرف مي‌كنيد، بهتر است خوردن جعفري را به 2 يا 3 ساعت قبل يا بعد از كلسيم موكول كنيد، تا اكسالات موجود در آن مانع از جذب كلسيم در بدن شما شود.‌
    اگر بخواهيم به مواد مغذي موجود در جعفري نمره بدهيم، كارنامه جعفري به اين شكل خواهد بود:
    ويتامين C عالي / ويتامين A عالي / اسيدفوليك عالي / آهن بسيار خوب/ كلسيم، پتاسيم، منيزيم، فيبر، ويتامين E خوب
    پنير پيتزا
    پنير پيتزا جزئي جدانشدني از همه انواع پيتزاست. اما مصرف اين ماده نيز نبايد با زياده‌روي همراه باشد. مي‌پرسيد چرا؟ بايد گفت هر قدر پنير بيشتري روي پيتزايتان بريزيد، رسوب بيشتري را به رگ‌هايتان وارد كرده‌ايد. چون در هر 100 گرم پنير پيتزا چيزي حدود 64 گرم چربي وجود دارد و اين چربي براي سلامت قلب و عروق، پوست و دستگاه گوارش مضر است. به‌علاوه 100 گرم پنير پيتزا مي‌تواند 278 كيلو كالري انرژي داشته باشد. غذاهايي كه با حجم كم‌،‌انرژي بالايي دارند خطر چاق‌شدن را بسيار بالا مي‌برند. شايد به همين دليل است كه مي‌گويند اگر يك كار براي سالم‌تر كردن پيتزا لازم باشد، كم كردن پنير آن است. دفعه آينده كه به رستوران مي‌رويد پيتزايي با نصف پنير معمول سفارش دهيد.‌

    نوشابه در كنار پيتزا
    چند بار تا حالا پيتزا را بدون نوشابه خورده‌ايد! حتما مي‌پرسيد چرا بدون نوشابه؟ در اينجا بايد شروع كنيم به بيان حقايقي درباره نوشابه‌هاي گازدار: نوشابه‌هاي گازدار حاوي ماده‌اي به‌نام كافئين هستند. مصرف كافئين باعث افزايش تدريجي فشارخون و تشديد اضطراب در افراد مي‌شود. به‌علاوه نوشابه‌هاي گازدار باعث فرسايش و تخريب دندان نيز مي‌شوند. همچنين مصرف نوشابه‌هاي گازدار در كودكان سبب اختلال خواب شبانه شده و باعث مي‌شود آنها در طول روز خسته و كسل باشند. شواهدي نيز وجود دارد كه احتمال سرطان‌زا بودن نوشابه‌هاي گازدار را مطرح مي‌‌كند. در تحقيقي ديگر كه حدود يك سال پيش منتشر شد، دانشمندان دريافتند كه مصرف مقدار زياد نوشابه‌هاي گازدار مي‌تواند سبب افزايش خطر بروز سرطان مري شود. با اين اوصاف بهتر است تا مي‌توانيد مصرف نوشابه‌هاي گازدار را محدود كرده و به جاي آن از نوشيدني‌هاي مثل دوغ طبيعي استفاده كنيد.‌

    حرف‌هايي در حاشيه پيتزا
    يكي از نكات مثبت در تاريخچه پيتزا شايد دو سال پيش به وجود آمد. يعني زماني كه دولت انگلستان در اقدامي عجيب كاري كرد كه در منطقه‌‌اي از ناتينگهام با استفاده از پيتزا، دزدي جوانان 40 درصد كاهش يافت. پليس اين منطقه با همكاري كليساها اقدام به توزيع رايگان پيتزا در اين منطقه كرد و به اين ترتيب با سير كردن شكم دزدهاي كوچولو با يك غذاي هيجان‌انگيز مانع از ادامه كارهاي ناشايست آنها شد!
    ,br>حق پخت و نشر محفوظ!‌
    سال گذشته كشور ايتاليا قوانيني را تنظيم كرد كه به موجب آنها تنها يك جور مي‌شود پيتزاي اصيل ايتاليايي را تهيه كرد. ايتاليا مي‌‌گويد هر پيتزايي نمي‌تواند لايق نام ايتاليايي باشد و اگر كسي ادعاي تهيه چنين پيتزاي را دارد بايد در تهيه آن دقيقا از قوانين مذكور پيروي كرده باشد. اين قوانين براي حمايت از غذاي اصيل ايتاليايي تنظيم شده‌اند.
    اين قوانين شامل مراحل گام به گام تهيه يك پيتزاي اصيل و سنتي ايتاليايي هستند كه در آنها شكل، ضخامت، مواد تشكيل دهنده و حتي نحوه ريختن روغن زيتون بر روي پيتزا رعايت شده است. يك عضو انجمن اروپايي پيتزاهاي سنتي مي‌گويد: <پختن پيتزا هنر است. شما براي تهيه آن نياز به عشق وشور خواهيد داشت.>

    طرز تهيه خمير پيتزا
    آرد و بيكينگ‌پودر و نمك را با هم الك كنيد. شير و روغن را يك‌مرتبه در مواد خشك ريخته و چند مرتبه با قاشق به هم بزنيد تا حالت چسبندگي پيدا كند سپس خمير را روي كاغذ روغني قرار داده و به مدت 10دقيقه آن را ورز دهيد.
    سپس خمير را روي كاغذ به اندازه قالب با وردنه باز كرده و در قالب قرار داده اطراف آن‌را با چنگال فشار دهيد كه خوب جاگير شود و هم به‌شكل قشنگي درآيد. با نوك چنگال وسط خمير را چند سوراخ كنيد. خمير آماده است.
    سپس ظرف آلومينيوم گرد مناسبي را كه بايد كم عمق باشد چرب كنيد و خمير پيتزا را به ‌قطر نيم سانتي‌متر و به شكل ظرف به‌اندازه‌اي كه ته و ديواره ظرف را بپوشاند باز داخل ظرف بگذاريد. روي گوجه‌فرنگي‌ها كمي آب جوش ريخته و پوست آنها را بگيريد. بعد گوشت گوجه‌فرنگي را خرد كنيد. گوشت چرخ كرده را با پياز سرخ شده كمي تفت داده و يك ليوان آب و يك قاشق رب‌گوجه فرنگي در آن بريزيد و كمي فلفل و نمك اضافه كنيد و بگذاريد با حرارت ملايم آهسته بجوشد و آب آن كاملا تبخير شود و آن‌را روي خمير بريزيد سپس گوجه‌فرنگي با سس مخصوص روي آن ريخته و پنير را روي گوجه‌فرنگي رنده كنيد و كمي جعفري خرد شده روي آن بپاشيد.
    فر را با حرارت 350 درجه فارنهايت گرم كرده و ظرف پيتزا را كف فر به‌مدت بيست دقيقه قرار دهيد. بعد ظرف را روي بالاترين پنجره فر بگذاريد تا در حدود يك ربع تا20 دقيقه بماند و روي آن كمي طلائي شود. پيتزا را با همان ظرف سرميز ببريد.‌توصيه‌هاي براي سالم‌تر شدن پيتزا
    همان‌طور كه پيش از اين هم گفتيم براي سالم‌تر كردن پيتزا مي‌توانيد چند كار ساده انجام دهيد:
    به جاي سوسيس و كالباس از گوشت، مرغ، ماهي يا ميگو استفاده كنيد.‌
    سبزيجات پيتزا را افزايش دهيد. براي اين منظور مي‌توانيد از اسفناج، زيتون، هويج، انواع فلفل دلمه‌اي، جعفري، پياز، سير و حتي كدو حلقه شده استفاده كنيد.
    پنير پيتزاي كمتري استفاده كنيد.
    گوشت كم‌چرب به كار ببريد.
    اگر خمير پيتزا را خودتان درست مي‌كنيد، از آرد سبوس‌دار يا كامل استفاده كنيد.
    در كنار پيتزا سيب‌زميني سرخ كرده مصرف نكنيد. اين غذا نيز به تازگي به سرطا‌ن‌زا بودن شناخته شده است.
    مصرف نوشابه‌هاي گازدار را محدود كنيد.
    مواد لازم:
    خمير پيتزا 500 گرم
    گوشت سرخ كرده300 گرم
    رب‌گوجه‌فرنگي1 فنجان
    پياز داغ3 قاشق سوپ‌خوري
    پنير پيتزا 100 گرم
    گوجه‌فرنگي500 گرم
    نمك و فلفلبه ميزان لازم


    هفته نامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت