جستجو در سایت توسط گوگل

صفحه 1 از 3 123 آخرینآخرین
نمایش نتایج 1 تا 10 از 22 مجموع

موضوع: طرز تهیه انواع کتلت و شامی

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض طرز تهیه انواع کتلت و شامی

    کتلت گوشت

    مواد لازم :
    ( براي 2 نفر)

    گوشت چرخ کرده 500 گرم
    سيب زميني متوسط 500 گرم
    تخم مرغ 3 يا 4 عدد
    پياز متوسط 2 يا 3 عدد
    جعفري خرد شده 2 قاشق غذاخوري
    خرده نان 1 فنجان
    روغن به مقدار لازم
    نمک و فلفل به مقدار کافي

    طرز تهيه:

    سيب زميني ها را براي مدت 15 الي 20 دقيقه با حرارت زياد در آب مي پزيم تا نرم شوند. سپس آنها را پوست کنده و نرم مي کنيم.
    پيازها را نيز پوست کنده ، رنده مي کنيم و به سيب زميني ها اضافه مي کنيم. همچنين تخم مرغ ها ، نمک ، فلفل ، جعفري و گوشت را به مواد قبلي مي افزاييم. آنها را خوب با هم مخلوط مي کنيم تا هنگامي که کاملا يکدست شوند.
    سپس از اين مخلوط گلوله هايي به ضخامت 4 تا 5 سانتي متر برمي داريم . خرده نان ها را در سطح صاف پخش مي کنيم و هر يک از گلوله ها را دراين خرده نان ها مي غلتانيم تا کاملا آغشته شوند. گلوله ها را به صورت بيضي شکل مي دهيم به طوريکه ضخامت هر کدام 1 سانتي متر شود. روغن را در ظرفي ريخته و حرارت مي دهيم . کتلت ها را با حرارت متوسط سرخ مي کنيم تا هر دو طرف آنها طلايي گردد.
    مي توانيم کتلت ها را با جعفري و برش هاي گوجه فرنگي تزئين کنيم.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    راز و رمزها (کتلت)

    نويسنده:الهه آذري




    مواد لازم :
    گوشت چرخ کرده ( مخلوط گوساله و گوسفند ) / 500 گرم
    سيب زميني پخته / 3 عدد متوسط
    سيب زميني خام / 1 عدد متوسط
    پياز / 1 عدد بزرگ
    آرد نخودچي / 4 قاشق سوپخوري
    تخم مرغ / 2 تا 3 عدد
    روغن مخصوص سرخ کردن / به ميزان کافي
    آرد سوخاري ( در صورت تمايل ) / مقداري
    سيب زميني و سبزيجات پخته شده / به ميزان لازم
    نمک و فلفل و زردچوبه و تخم گشنيز / به ميزان لازم

    نوع اول

    طرز تهيه :
    سيب زميني پخته را رنده ي ريز کنيد و همچنين سيب زميني خام را ، سپس در صافي ريخته و بگذاريد تا آب آن برود . پياز را نيز رنده ي ريز کرده و آب اضافه ي آن را بگيريد و همراه با گوشت و آرد نخود چي و نمک و فلفل و زردچوبه و تخم گشنيز در ظرف گودي بريزيد . ابتدا دو عدد تخم مرغ به مواد بزنيد ، چنانچه مايه کتلت سفت بود يک عدد ديگر هم اضافه کنيد و از مايه به اندازه ي دلخواه برداشته ، در صورت تمايل در آرد سوخاري زده و در روغن داغ سرخ کنيد و هر کدام را آرام برگردانيد تا روي ديگر آن هم سرخ شود ، سپس روي کاغذ روغن گير گذاشته و بعد همراه با سبزيجات پخته شده و سيب زميني سرخ شده تزئين کنيد .

    مواد لازم :
    گوشت چرخ کرده ( مخلوط گوساله و گوسفند ) / 500 گرم
    سيب زميني خام / 500 گرم
    پياز / 1 عدد بزرگ
    تخم مرغ / 1 تا 2 عدد
    آرد سوخاري / 3 تا 4 قاشق غذاخوري
    روغن مخصوص سرخ کردن / به ميزان لازم
    جعفري خرد شده ( در صورت تمايل ) / 2 قاشق سوپخوري
    نمک و فلفل و زردچوبه و پودر تخم گشنيز / به ميزان لازم

    نوع دوم

    طرز تهيه :
    سيب زميني خام پوست کنده را رنده ي ريز کرده و آب آن را بگيريد و همراه گوشت چرخ کرده ، آرد سوخاري ، تخم مرغ و جعفري و نمک و فلفل و زردچوبه و تخم گشنيز مخلوط کرده ، در اندازه ي دلخواه ولي نازک تر از نوع اول سرخ کنيد .

    راز و رمزها :
    1ـ آب سيب زميني خام را براي آنکه بوي کتلت نامطبوع نشود ، حتماً بايد گرفت .
    2ـ سيب زميني پخته را حتما بايد رنده کرد و نبايد آن را همراه گوشت ، چرخ کرد . سيب زميني خام را مي توان چرخ کرد به شرط آنکه آب سيب زميني با گوشت مخلوط نشود .
    3ـ در نوع اول بهتر است از آرد نخودچي استفاده شود چون کتلت پوک مي شود و در صورت استفاده از آرد سوخاري و آرد گندم ، کتلت ، خمير مي شود و پوکي مناسبي نخواهد داشت .
    4ـ کتلت ، با سيب زميني خام هنگام سرخ شدن ، روغن کمتري مي برد و براي کساني که در مصرف روغن احتياط مي کنند ، مناسب تر است .
    5 ـ براي سرخ کردن کتلت با سيب زميني پخته بايد در تابه روغن زياد باشد تا کتلت روغن کمتري به خود بگيرد و بعد هم بايد کتلت را روي کاغذ روغن گير گذاشت تا روغن اضافي آن گرفته شود .
    کتلت انواع مختلف ديگري دارد مثلا اگر بخواهيم با گوشت مرغ کتلت درست کنيم بهتر است از دستور نوع اول استفاده کنيم .انواع ديگر آن نيز با گوشت ماهي،پنير و سبزيجات مختلف درست مي شود که در شماره هاي آينده ي ماهنامه به مرور دستور آنها داده خواهد شد.دستورهاي حاضر،روش طبخ کتلت سنتي ايراني در دو شکل متداول.

    منبع:ماهنامه هنر آشپزي،شماره 44
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    طرز تهیه کتلت مرغ

    سینه مرغ را همراه با یك لیوان آب، یك عدد پیاز، كمی نمك و نصف مقدار زعفران حل شده با شعله ملایم می پزیم تا آب آن كشیده شود...



    مواد لازم:

    یك عدد سینه مرغ متوسط
    2عدد پیاز متوسط
    3 عدد سیب زمینی متوسط
    2 عدد تخم مرغ
    یك دوم قاشق چایخوری زعفران ساییده
    یك فنجان پودر سوخاری
    به مقدار دلخواه نمك و فلفل

    طرز تهیه:

    سینه مرغ را همراه با یك لیوان آب، یك عدد پیاز، كمی نمك و نصف مقدار زعفران حل شده با شعله ملایم می پزیم تا آب آن كشیده شود. سیب زمینی ها را پخته و گرم گرم آن را رنده و یا چرخ می كنیم. مرغ و سیب زمینی را مجدداً چرخ كرده و پیاز را هم رنده می كنیم و با تخم مرغ، زعفران حل كرده، نمك و فلفل آن را خوب ورز می دهیم و كف دستمان را به پودر سوخاری آغشته كرده و از مایه به اندازه یك عدد پرتقال متوسط برمی داریم و آن را به صورت گرد یا بیضی شكل می دهیم و در روغن سرخ می كنیم و آنها را در دیس می چینیم.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    طرز تهیه کتلت مرغ و هویج



    مواد لازم (برای 4 نفر):
    گوشت مرغ 400 گرم

    لپه دو سوم لیوان

    تخم‌مرغ 1 عدد

    هویج رنده شده نصف لیوان

    گشنیز تازه 1 لیوان

    گوجه فرنگی متوسط 4 عدد

    پیاز متوسط 1 عدد متوسط

    نمك، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان دلخواه

    روغن مخصوص سرخ کردنی 5 قاشق مرباخوری

    طرز تهیه:
    - ابتدا گوشت مرغ‌ را چرخ كنید.

    - سپس لپه‌ای را که از قبل پخته شده، به همراه پیاز و هویج رنده‌شده، تخم‌مرغ و گشنیز خرد‌شده و ادویه‌ها به آن بیفزایید و با هم ورز بدهید.

    - در تابه‌ای كه از قبل روغن مخصوص سرخ كردنی در آن ریخته‌اید و داغ شده است، کتلت ها را سرخ كنید.

    - گوجه‌فرنگی‌های رنده‌شده را با كمی نمك و فلفل مزه‌دار كنید و روی كتلت‌های سرخ شده بریزید.

    - سپس غذا را چند دقیقه‌ای روی حرارت ملایم بگذارید تا گوجه فرنگی ها هم بپزند.

    - سپس آن را میل كنید.

    مقدار انرژی غذا:
    مقدار انرژی موجود در هر یک از مواد لازم این غذا به شرح زیر است:

    گوشت مرغ 650 كیلوكالری

    لپه 160 كیلوكالری

    تخم‌مرغ 100 كیلوكالری

    هویج رنده شده 15 کیلو کالری

    گشنیز تازه 25 کیلو کالری

    گوجه فرنگی 75 کالری

    پیاز متوسط 25 کالری

    روغن 225 کیلوکالری

    این غذا تقریبا 1200 كیلوكالری انرژی دارد. اگر با این مقدار مواد، 12عدد كتلت تهیه شود، هر یك از آنها 100 كیلوكالری خواهد داشت و از آنجا كه حتما با 3 تا 4 واحد نان میل می‌شوند، به هر نفر حداقل 500 كیلوكالری انرژی خواهد رسید.

    با این غذا بخورید
    - بهتراست نان مصرفی تان از نوع سبوس‌دار باشد، مثل نان سنگك یا نان‌ فانتزی سبوس دار.

    - برای افزایش فیبر غذایی‌تان نیز به همراه آن كمی سبزی خوردن یا سالاد میل كنید.

    - در صورتی كه عادت به خوردن سس گوجه فرنگی دارید، بهتر است از نوع خانگی باشد.

    - مصرف دوغ و یا شربت آب‌لیموی كم شیرین نیز به عنوان نوشیدنی، تكمیل كننده دیگر این غذا به حساب می‌آید.

    ماندگی و کهنگی
    اگر مقدار زیادی كتلت سرخ كرده‌اید و تمامی آنها را نمی توانید در یك وعده غذایی بخورید، بعد از خنك شدن، در ظرفی دردار قرار داده و ظرف یكی دو روز آینده میل كنید.

    از سس زدن و یا ریختن آب گوجه‌فرنگی روی كتلت‌های اضافی خودداری كنید، زیرا به این ترتیب رطوبت غذا افزایش یافته و احتمال فساد زودتر آن بیشتر خواهد شد.

    اگر دیابت دارید...
    كتلت‌هایتان را به جای نان با یك بشقاب سالاد سبزیجات به همراه آبغوره یا آب لیمو ترش میل كنید.

    در ضمن، از اضافه کردن هویج به غذا خودداری كرده و از مقداری سبزیجات برگ سبز مثل گشنیز، جعفری و مرزه به جای هویج استفاده كنید.

    akairan.com
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    طرز تهیه شامی گیلانی



    مواد لازم برای 6 نفر :

    گوشت گوسفند یا گوساله: 500 گرم
    پیاز: 1 عدد
    سیب زمینی: 2 عدد
    لپه: 250 گرم
    مغز گردو: 75 گرم
    سبزی معطر (جعفری، تره، نعنا و ترخون): 500 گرم
    تخم مرغ: 5 تا 6 عدد
    روغن مایع: به میزان لازم
    زعفران دم کرده: 1 قاشق چایخوری
    نمک و فلفل: به میزان لازم



    طرز تهیه:
    گوشت، پیاز و لپه را بپزید تا آب آن تمام شود. سبزی را پاک کرده، شسته و ریز خرد کنید. سیب زمینی را بپزید و رنده کنید و همراه سبزی، گوشت و لپه چرخ کنید. مغز گردوی خرد شده، نمک، فلفل، زعفران و تخم مرغ را به آن بیفزایید و ورز دهید. به اندازه یک گردو از آن را در کف دست پهن کنید و در روغن داغ سرخ نمایید. سپس در ظرف مناسب بچینید و سرو کنید.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    طرز تهیه شامی کشمشی



    مواد لازم برای 8 تا 10 نفر:
    * گوشت گوسفند یا گوساله بی استخوان: 300 گرم
    * کشمش: 1 لیوان
    * نخود خیس کرده: 2 لیوان
    * برنج: 1 لیوان
    * ترخون خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
    * پیاز داغ: 2 قاشق غذاخوری
    * تخم مرغ: 2 تا 3 عدد
    * زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
    * آرد گندم یا سیب زمینی: 2 قاشق غذاخوری
    * پیاز متوسط: 1 عدد
    * پودر کاری به دلخواه: 1 قاشق مرباخوری
    * نمک و فلفل: به میزان لازم
    * روغن: به اندازه کافی برای سرخ کردن

    طرز پخت:
    گوشت، نخود، پیاز و برنج را با کمی زردچوبه و فلفل می پزیم. (گوشت را با پیاز درسته و نخود و برنج آب پز می کنیم) لازم نیست که گوشت کاملاً پخته شود فقط نیم پز باشد کافی است.
    گوشت و نخود را چرخ می کنیم. سپس برنج را له کرده یا چرخ می کنیم (اگر از غذاساز استفاده شد می توان گوشت و نخود و برنج را با هم چرخ کرد.)
    پیاز را کنار می گذاریم. کشمش را شسته و با آرد مخلوط می کنیم. مواد چرخ شده، کشمش، آرد، پیاز داغ، نمک، فلفل، پودر کاری و ترخون خرد شده را همراه با تخم مرغها مخلوط می کنیم. اگر لازم بود تخم مرغ سوم را نیز اضافه می کنیم تا مایع شل نباشد.
    روغن را داغ کرده از مایع به اندازه 1 قاشق غذاخوری در روغن داغ ریخته و سرخ می کنیم.
    غذا را به دلخواه تزئین کرده و سرو می کنیم. اگر مایع زیادی شل شد می توان از کمی آرد سیب زمینی استفاده کرد
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #7
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    کتلت سویا

    مواد لازم براي چهار نفر:

    سويا: نيم كيلو

    روغن: 10۰ گرم

    پوره سيب‌زميني: 200 گرم

    پياز رنده شده: يك عدد

    تخم‌مرغ: يك عدد

    جعفري خرد شده: يك قاشق بزرگ

    نمك و فلفل سياه: هر كدام يك قاشق چايخوری

    مواد لازم براي سس:

    روغن: يك قاشق

    آرد: نصف قاشق چايخوري

    آب گوجه‌فرنگي: يك ليوان

    نمك و فلفل: به ميزان لازم

    کتلت سویا - آکاایران

    طرز تهيه:



    ابتدا بايد سيب‌زميني پخته را به شكل پوره در آوريد.

    بعد بگذاريد خنك و سفت شود. پس از خنك شدن،

    يك قاشق روغن به آن اضافه كرده و سويا، پياز، تخم‌مرغ، نمك،

    فلفل و جعفري را كه در روغن كمي سرخ كرده‌ايد به پوره اضافه كنيد

    و هم بزنيد تا از آن خميري درست شود.

    سپس خمير را به شكل گلوله‌هاي كوچك درآورده و هر كدام را

    با كمي آرد بپوشانيد و در روغن كه قبلا داغ شده است سرخ كنيد.

    سس را چگونه درست مي‌كنيم؟

    ابتدا روغن را داغ كرده، آرد را در آن ريخته و كمي هم بزنيد،

    بعد آب گوجه‌فرنگي را با نمك و فلفل داخل آن بريزيد.

    حال كتلت سرخ شده را در ظرف بگذاريد و روي آن سس بريزيد.

    نكته: اگر دوست داشتيد، مي‌توانيد با سس ميل كنيد

    akairan.com
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  8. #8
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    کتلت گرد غوره

    مواد لازم:

    ▪ گوشت‌ چرخ‌کرده؛ ۲۵۰ گرم
    ▪ پیاز رنده شده؛ یک عدد
    ▪ سیب‌زمینی رنده شده؛ یک عدد متوسط
    ▪ تخم‌مرغ؛ یک عدد
    ▪ نمک‌ و زردچوبه؛به میزان لازم
    ▪ آرد نخودچی؛یک قاشق غذاخوری
    ▪ پیاز سرخ شده؛دو عدد متوسط
    ▪ سیب‌زمینی ورقه شده؛دو عدد متوسط
    ▪ گوجه‌فرنگی؛سه عدد متوسط
    ▪ گرد غوره؛ برای روی کتلت
    ▪ آب؛یک لیوان سرخالی
    ▪ رب‌گوجه‌فرنگی؛یک قاشق غذاخوری



    طرز تهیه:

    گوشت چرخ کرده را همراه پیاز رنده شده، تخم‌مرغ، سیب‌زمینی رنده شده، نمک، زردچوبه، فلفل و آرد نخود خوب ورز می‌دهیم تا حالت چسبندگی‌ پیدا کند. گلوله‌ای به اندازه یک نارنگی برداشته و به صورت بیضی در دست پهن می‌کنیم و در کف تابه می‌چینیم. این نوع کتلت باید کلفت‌تر از کتلت‌های معمولی باشد. حلقه‌های سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی را روی کتلت‌ها چیده و پیاز سرخ شده را با گرد غوره روی کتلت‌ها می‌ریزیم. یکی دو لیوان آب در آن ریخته و در ظرف را می‌گذاریم تا با حرارت ملایم پخته شود. آب باقیمانده در تابه باید نصف لیوان باشد. مقداری رب گوجه‌فرنگی در آب مخلوط می‌کنیم و در حین پختن اضافه می‌کنیم
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  9. #9
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    طرز تهیه کتلت ذرت با گشنیز و پیازچه



    مواد لازم برای 4 نفر :

    گوشت مرغ چرخ شده: 250 گرم
    ذرت پخته شده یا کنسرو ذرت: 200 گرم
    گشنیز ریز خرد شده: 1 دسته کوچک
    پیازچه ریز خرد شده: 1 دسته کوچک
    تخم مرغ: 1 عدد
    نمک: به میزان لازم
    روغن برای سرخ کردن: حدود 1 استکان کوچک

    طرز تهیه
    گوشت مرغ چرخ شده را با ذرت، گشنیز، پیازچه، نمک و تخم مرغ خوب مخلوط می کنیم تا تمام مواد یکسان شود. سپس روغن را درون تابه ای گرم کرده و از مایه کتلت با نوک قاشق، یک گردی برمی داریم و با یک چنگال مواد را از قاشق در تابه می اندازیم تا سرخ شود. پس از اینکه دو طرف آن سرخ شد با سس کچاپ سرو می کنیم.

    نکته: سس کچاپ را با سرکه و یک قاشق چایخوری شکر رقیق می کنیم و در کنار کتلت ها می گذاریم. شکل کتلت ها نباید یک دست باشد، بهتر است کوچک و نامنظم باشد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  10. #10
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    طرز تهیه شامی بلغور



    مواد لازم:

    بلغور جو یا گندم و یا مخلوط هر دوک 250 گرم
    پیاز بزرگ: 1 عدد
    موسیر خرد شده: 1 تا 2 قاشق غذا خوری (تازه یا خیس خورده و خرد شده)
    جعفری ریز شده: 2 قاشق غذاخوری
    پنیر سفید صبحانۀ رنده شده: 100 گرم
    تخم مرغ: 3 عدد
    آب مرغ: 1 لیوان
    روغن مایع: به میزان کافی
    نمک و فلفل: به میزان لازم.


    طرز پخت:
    بلغور را پاک کرده، شسته و خیس می کنیم. پس از چند ساعت آب آن را خالی می کنیم و با یک لیوان آب مرغ و کمی نمک حدود نیم ساعت روی حرارت کم می پزیم تا آب آن خوب کشیده شود.
    سپس می گذاریم بلغور سرد شود. بعد پیاز را رنده می کنیم و موسیر و جعفری را ریز خرد می کنیم و به بلغور می افزاییم. سپس پنیر رنده شده را هم می ریزیم و تخم مرغ ها را داخل آن می شکنیم و با مواد مخلوط می کنیم و خوب هم می زنیم. از مواد کم کم بر می داریم و داخل روغن سرخ می کنیم.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات در ایران سلامت