همیشه غذاهایی كه با نان خورده می‌شوند، بیشتر مورد علاقه بوده و هستند. كودكان‌این غذاها را بیشتر ترجیح می‌دهند و بدون زحمت زیادی تا ته بشقابشان را البته با كمی‌سیب زمینی سرخ كرده می‌خورند.
از سوی دیگر، متخصصان تغذیه به دلیل آنكه مصرف غذا با نان به خاطر وقت گیر تر بودن، كالری كمتری را در یك واحد زمان (البته در مقایسه با غذاهای برنجی) می‌توانند به بدن فرد برسانند بیشتر توصیه می‌شوند. یكی از‌این غذاها كه طرفداران نسبتاً زیادی دارد، شنیسل است كه اغلب با گوشت قرمز تهیه می‌شود و اغلب خانواده‌‌های‌ایرانی آن را به‌این شكل می‌شناسند. اما همان طور كه می‌دانید، در‌این ستون می‌خواهیم با كمی‌تغییر جزئی، ارزش تغذیه‌ای یك وعده غذایی را كه از ‌این غذا تشكیل شده است كمی‌تغییر دهیم.
‌این نكات عبارتند از:
۱) اولین نكته‌ای كه باید در تهیه‌این غذا به كار ببندیم، استفاده از سینه مرغ به جای گوشت قرمز است. حتی می‌توان به جای‌این گوشت از ماهی نیز استفاده كرد. به‌این ترتیب عادت استفاده از گوشت سفید در عوض گوشت قرمز در خانواده جا افتاده و از اثرات زیانبار مصرف‌این نوع گوشت مصون باقی می‌مانید.
۲) در‌این غذا از آرد نیز استفاده می‌شود كه اغلب‌این آردها از آرد گندم سبوس گرفته و سفید تشكیل شده‌اند كه توصیه ما‌این است كه به میزان برابر آرد، از سبوس گندم آسیاب شده نیز استفاده كنید البته به صورت مخلوط شده با آرد تا به‌این ترتیب هم فیبر در غذایتان بالا تر برود و كالری كمتری دریافت كنید و هم از سایر فواید آن نظیر درمان یبوست و كاهش چربی خون نیز بهره مند شوید.
۳) در‌این غذا از ماست نیز استفاده می‌شود كه توصیه ما‌این است تا جایی كه امكان دارد از ماست كم چربی و یا بدون چربی استفاده كنید.
۴) تا جایی كه امكان دارد، از روغن‌‌های مطمئن در سرخ كردن‌این غذا استفاده كنید. به علاوه می‌توانید برای كاهش مصرف روغن، آنها را در فر قرار دهید تا میزان مصرف‌این ماده غذایی به حداقل خود برسد.
۵) در ضمن می‌توانید به جای تخم مرغ‌‌های معمولی، از تخم مرغ‌‌هایی استفاده كنید كه به جای زرده كلسترول دار، دارای اسیدهای چرب امگا سه هستند. البته‌این موضوع دلیل بر خطرناك بودن كلسترول تخم مرغ نیست بلكه به خاطر فواید بیشتر اسیدهای چرب امگا سه است.
۶) در كنار‌این غذا حتماً از نان‌‌هایی كه از آرد كامل تهیه شده‌اند (با سبوس) استفاده كنید و سالاد سبزی تازه و ماست و یا دوغ كم چرب را با آن همراه كنید تا ارزش تغذیه‌ای آن كامل تر شود.



روزنامه سلامت