شما هم قبول داريد كه با سرد شدن هوا، غذاهاي شيرين و چرب‌تر بيشتر مزه مي‌دهد تا غذاهاي سرد، آبكي و سبك؟ يكي از غذاهايي كه در زمستان طرفداران فراواني پيدا مي‌كند، خورش فسنجان است كه وجه تمايز آن با ساير خورش‌ها گردو و رب انار فراواني است كه به آن اضافه مي‌شود. اين غذا با دو مزه ترش و شيرين تهيه مي‌شود.

بعضي خانواده‌ها به جاي شكر، آبليمو و رب انار ترش به اين خورش‌ اضافه مي‌كنند. در عوض برخي ديگر علاوه بر رب انار، كمي هم شكر استفاده مي‌كنند. برخي گوشت قرمز در اين خورش به كار مي‌برند و برخي ديگر مرغ را ترجيح مي‌دهند.

براي تهيه اين خورش نيز نكاتي وجود دارد و مي‌توان در آن بسته به كالري مورد نياز بدن يا وزن تغييراتي ايجاد كرد تا خوردن آن در نهايت، موجب شرمندگي نشود.

)1 همان‌طور كه گفتيم گردو جزو اصلي اين خورش است البته به دليل چربي فراوان آن، داراي كالري زيادي است و مي‌تواند براي افرادي كه اضافه وزن دارند مشكل‌ساز شود. براي آنكه چربي گردو كمتر از آن خارج شود، آن را كاملا چرخ نكنيد و به مدت طولاني روي حرارت قرار ندهيد، زيرا حرارت ديدن طولاني مدت موجب خروج چربي اضافه‌تر مي‌شود. هر قاشق از اين روغن‌ها برابر است با حداقل 50 كالري انرژي اضافي. اشتباه نكنيد، اين روغن به دليل منشا گياهي داشتن، يكي از بي‌ضررترين روغن‌هاست و نه تنها كلسترول ندارد بلكه مصرف آن در حد متعادل به كنترل چربي خون نيز كمك مي‌كند اما با تمامي اين موارد، يك منبع كالري بالاست كه مي‌تواند چاقي ايجاد كند. پس هنگام خوردن اين خورش حد اعتدال را رعايت كنيد.

)2 در صورتي كه اضافه وزن داريد، از شكر و گردو كمتر استفاده كنيد و به جاي آن رب انار خورش را بيشتر كنيد.

)3 به جاي گوشت قرمز از مرغ استفاده كنيد و براي كم كردن كالري اضافي مرغتان را آب‌پز كنيد و بيشتر از سينه مرغ بدون پوست استفاده كنيد.

)4 به دليل كالري نسبتا بالايي كه در اين غذا وجود دارد اگر اضافه وزن داريد اين خورش را با نان سبوس‌دار ميل كنيد و اگر لاغر هستي0د با برنج.

)5 باز هم تكرار مي‌كنيم، به جاي نمك و شكر از انواع ادويه‌ و چاشني براي مزه‌دار كردن غذايتان استفاده كنيد تا هم غذايتان خوشمزه‌تر شود و هم از اثرات سوء عادت به مصرف نمك و شكر در امان بمانيد.

)6 در كنار اين غذا از سبزي خوردن يا سالاد سبزيجات به همراه يك ليوان دوغ استفاده كنيد تا وعده غذايي شما از نظر داشتن تمامي گروه‌هاي غذايي كامل شود.‌