جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 3 از 3 مجموع

موضوع: تخم مرغ و میکرب سالمونلا

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض تخم مرغ و میکرب سالمونلا

    وقتي تخم‌مرغ بمب ميكرب مي‌شود
    جام جم آنلاين: تخم‌مرغ يكي از كامل‌ترين مواد غذايي طبيعي است كه به دليل ارزش غذايي بالايي كه دارد مانند گوشت، مرغ و ماهي فسادپذير است و بايد به سلامت آن هنگام خريد، حمل و نقل، نگهداري و طبخ توجه شود.
    از جمله آلودگي‌هاي شايع در تخم‌مرغ، سالمونلاست. اين باكتري طي 6 تا 48 ساعت علائم خود را آشكار مي‌كند. علائم اين بيماري شامل تب، تهوع، سردرد، اسهال آبكي شديد، استفراغ و دردهاي شكمي مي‌باشد؛ لذا براي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري توصيه مي‌شود كه از خوردن تخم‌مرغ خام يا عسلي يا فرآورده‌هاي خام يا نيم‌پز‌ آن مخصوصا افراد بيمار، كودكان، زنان باردار و افرادي كه دچار ضعف سيستم ايمني هستند‌ مثل مصرف‌كنندگان داروهاي استروييدي، بيماران مبتلا به ايدز، ديابت، سرطان و افرادي كه شيمي‌درماني مي‌شوند، خودداري كنند.
    نكات زير را جدي بگيريد؟

    - بهترين روش طبخ تخم‌مرغ، آب‌پز و نيمرو به صورتي كه سفيده و زرده سفت شوند، است. تخم‌مرغ پخته را مي‌توان تا يك هفته در يخچال نگهداري كرد.

    - مواد غذايي حاوي تخم‌مرغ را حداكثر تا 3 روز مي‌توان در يخچال نگهداري كرد و بايد قبل از مصرف مجدد تا دماي 70 درجه سانتي‌گراد حرارت داد.

    - باكتري‌ها قادرند از طريق ترك‌ها به داخل تخم‌مرغ نفوذ كنند. هرگز تخم‌مرغ‌هاي ترك‌دار را خريداري نكنيد. اگر تخم‌مرغ‌ها طي پخت ترك برداشتند، مصرف آنها مشكلي ندارد.

    - تخم‌مرغ تازه را مي‌توان در حدود 5 هفته در يخچال نگهداري كرد. به اين منظور تخم‌مرغ بايد مانند ساير مواد غذايي داراي تاريخ مصرف باشد. كاهش كيفيت تخم‌مرغي كه يك روز در دماي اتاق نگهداري شود، معادل با نگهداري آن به مدت يك هفته در يخچال است، لذا تخم‌مرغ‌هاي محلي و ‌آنهايي كه در خارج از يخچال نگهداري مي‌شوند بايد هرچه سريع‌تر مصرف كرد.

    لكه‌هاي خون در داخل تخم‌مرغ: نشانه وجود مويرگ‌هاي خوني در تخم‌مرغ و علامت نطفه‌دار بودن و رشد جنين است كه مصرف آن هم از نظر شرعي و هم از نظر بهداشتي جايز نيست.

    سفيده شفاف و صورتي: مخلوط شدن زرده و سفيده، پوسته بدرنگ و كدر و هر گونه علائم كپك‌زدگي در پوسته خارجي تخم‌مرغ براي سلامت افراد مضر است.

    - وجود حباب هوايي بزرگ علامت از دست دادن رطوبت داخلي و نگهداري طولاني‌مدت و كهنه بودن تخم‌مرغ است.

    - از آنجا كه تخم‌مرغ حاوي منافذ بسيار ريز در پوسته است، بنابراين آلودگي‌ها و بوي مواد غذايي نگهداري شده در يخچال نظير: پياز، ماهي و... را به خود جذب مي‌كند. به همين دليل بهتر است تخم‌مرغ را در ظروف دربسته و در يخچال نگهداري كنيد.

    - از نگهداري تخم‌مرغ در شانه‌هاي رنگي به سبب وجود رنگ‌هاي غيرمجاز و غيربهداشتي اجتناب كنيد.

    - جهت نگهداري تخم‌مرغ بايد قسمت پهن آن روبه بالا قرار گيرد؛ زيرا در غير اين صورت امكان مخلوط شدن زرده و سفيده وجود دارد.

    - قهوه‌اي بودن رنگ پوسته تخم‌مرغ به نژاد مرغ تخمگذار بستگي دارد ، لذا رنگ پوسته به كيفيت يا ارزش تغذيه‌اي تخم‌مرغ ارتباطي ندارد.

    نكته: گاهي اوقات در اثر آب‌پز كردن تخم‌مرغ، رنگ خاكستري متمايل به سبزي ، سطح زرده تخم‌مرغ را مي‌پوشاند كه اين نشانه پخت بيش از حد تخم‌مرغ آب‌پز مي‌باشد. هنگامي كه تخم‌مرغ براي مدت زماني طولاني جوشانده و بسيار آهسته خنك مي‌شود ، تركيبي ميان آهن و گوگرد موجود در تخم‌مرغ ايجاد مي‌شود كه سبب تغيير رنگ زرده مي‌شود.

    اين رنگ در حالتي كه تخم‌مرغ در آب محتوي آهن زياد پخته شود يا هنگامي كه نيمرو در حرارت زياد به مدت طولاني قرار گيرد نيز ظاهر مي‌شود كه مصرف اين قسمت رنگي براي سلامت مصرف‌كننده هيچ ضرري ندارد
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    در همايش«تخم مرغ سالم،محصولات قنادي سالم» عنوان شد
    شست و شوی سطح خارجی تخم مرغ، باعث نفوذ آلودگی به داخل آن می‌شود


    همایش علمی اجرایی «تخم مرغ سالم، محصولات قنادی سالم» به همت دانشگاه علوم پزشکی تهران و با همکاری اتحادیه قنادان تهران و انجمن صنفی تولید‌کنندگان تخم‌مرغ شناسنامه‌دار ایران امروز در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

    به گزارش ایسنا، دکتر محمد شمس اردکانی، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران، سلامت را اصلی‌ترین عنصر توسعه ملت‌ها دانست و گفت: بحث تغذیه یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد و نگهداری سلامتی است و نقش زیربنایی در حفظ سلامت جامعه دارد.

    وی درباره مدیریت نظام بر مواد غذایی اظهار کرد: ‌وظیفه ما در معاونت غذا و دارو، نظارت و بازرسی بر مواد غذایی برای تامین سلامت آن‌ها است و اطلاع رسانی علمی هم در همین راستا انجام می‌شود.

    همچنین دکتر فرزاد طلاکش، دبیر انجمن تولیدکنندگان تخم مرغ شناسنامه‌دار ایران در بخش دیگری از همایش درباره آمار تولید تخم مرغ در ایران و جهان گفت: میزان تولید تخم مرغ صنعتی در جهان 65 میلیون تن است که 750 هزار تن از آن در ایران تولید می‌شود.

    وی ادامه داد: در حال حاضر هفت کارخانه مجهز پاستوریزاسیون با ظرفیت 50 تن در ایران مشغول به کار هستند.

    طلاکش درباره انتقال آلودگی به درون تخم‌مرغ‌ها اظهار کرد: حدود 18 هزار منفذ در پوست تخم مرغ وجود دارد که آلودگی‌های شیمیایی از طریق هوا، دست و ... از این طریق وارد تخم‌مرغ می‌شود.

    آلودگی در سطح تخم مرغ شامل ترشحات خونی، پر، مدفوع و گرد و خاک به طور کامل در اثر شست و شو مرتفع نشده و امکان انتقال آلودگی‌های یاد شده به محصول وجود دارد.

    وی ادامه داد: گاهی شست و شوی سطح خارجی تخم‌مرغ باعث می‌شود آلودگی راحت‌تر به فضای داخلی نفوذ کند که این مسئله برای سلامت مصرف کننده خطر جدی به دنبال دارد.

    دکتر طلاکش هدف اصلی شناسنامه‌دار کردن تخم مرغ‌های تولیدی در کشور را ارتقای سطح کیفی و بهداشتی تخم‌مرغ و فرآورده‌های آن دانست و عنوان کرد: برای رفع مشکلات ناشی از انتقال آلودگی و بیماری از طریق تخم‌مرغ می‌توان به مدیریت صحیح و به کارگیری روش‌های نوین از جمله پاستوریزاسیون تخم‌مرغ،‌ انجماد، ‌تهیه پودر تخم‌مرغ و استفاده از آنزیم در تغذیه طیور اشاره کرد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    عضو هيات علمي انستيتو تحقيقات تغذيه‌اي ايران:‌
    تخم مرغ آلوده به باكتري سالمونلا، شايع‌ترين راه ايجاد بيماريهاي ناشي از غذاست



    عضو هيات علمي انستيتو تحقيقات تغذيه‌اي ايران،‌ درباره «مخاطرات منتقله از تخم مرغ غيرپاستوريزه به مواد غذايي» گفت: باكتري سالمونلا از جمله باكتري‌هاي شاخص ايجاد كننده‌ بيماري‌هاي ناشي از غذا است كه شايع‌ترين راه انتقال آن به بدن انسان از طريق تخم مرغ آلوده است.

    به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، دكتر هدايت حسيني با بيان اين مطلب افزود: گاهي مسموميت‌هاي غذايي بر اثر سمومي ايجاد مي‌شوند كه ناشي از وجود باكتري‌ها هستند. در واقع برخي باكتري‌ها در شرايط دمايي و حرارتي بالا از بين مي‌روند ولي سمومشان مقاومت بالايي دارند و در ماده‌ غذايي باقي مي‌مانند كه باكتري سالمونلا در همين گروه قرار مي‌گيرد كه در تخم مرغ‌ها هم از طريق آلوده شدن سطح خارجي تخم مرغ در مرغداري‌ها و هم از طريق خود مرغ در زمان تشكيل تخم مرغ مي‌تواند به بدن مصرف كننده منتقل شود و بيماريهاي ناشي از غذا را ايجاد كند.

    دكتر حسيني درباره تاثير تخم مرغ در سلامتي گفت: تخم مرغ منبع غني پروتئين، ويتامين a، ويتامين‌هاي حلال در چربي، اسيدهاي آمينه ضروري براي بدن و ذخيره خوب آهن است و مي‌تواند به عنوان ماده غذايي در رشد و سلامتي مورد استفاده قرار بگيرد.

    عضو هيات علمي انستيتو تحقيقات تغذيه‌اي ايران درباره مخاطرات استفاده از تخم مرغ‌هاي آلوده گفت: نگراني ما در برخي صنايع بيشتر است. به عنوان مثال در صنعت توليد سس، چون تخم مرغ وقتي وارد فرمولاسيون مي‌شود ديگر هيچ حرارتي نمي‌بيند بنابراين براي ما نگران كننده است. لازم است تخم مرغ قبل از وارد شدن به چرخه توليد، شرايط سالم سازي را طي كرده باشد.

    دكتر حسيني براي جلوگيري و كاهش خطرات ناشي از آلودگي‌هاي مواد غذايي و به ويژه تخم مرغ به ارائه راهكارهايي پرداخت و گفت: ايجاد سيستم مديريت و ارزيابي خطر در صنايع مربوطه، استفاده از تخم مرغ‌هاي پاستوريزه و سالم سازي شده در صنعت و حتي در منازل، شناسنامه دار كردن تخم مرغ‌ها، آموزش به مصرف كنندگان و توليد كنندگان، نگه داشتن تخم مرغ در يخچال در منازل، پخت كامل تخم مرغ و پرهيز از مصرف تخم مرغ خام يا غذاهايي كه تخم مرغ خام دارند و برگرداندن تخم مرغ‌هاي شكسته و لك دار مي‌توانند ميزان بيماريها و مسموميت‌هاي ناشي از غذا را به حداقل برسانند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات در ایران سلامت