جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 8 از 8 مجموع

موضوع: نفخ - داروهای گیاهی

  1. #1
    aarezoo.m آفلاین است تازه وارد
    تاریخ عضویت
    May 2010
    ارسالها
    7

    پیشفرض نفخ - داروهای گیاهی

    چه عواملی باعث نفخ شکم میشود؟و برای درمان ان چه باید کرد و چه داروهای گیاهی مناسب است؟ با تشکر

  2. #2
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,980
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    نفخ شكم كه با عوامل متعددی بروز می‌كند، شایع‌ترین اختلال گوارشی در افراد محسوب می‌شود.
    بلع هوا هنگام صرف غذا عامل اصلی بروز نفخ یا احساس پری شكم است؛ از این رو افراد نباید در صرف غذا عجله كنند.
    تغییر برنامه غذایی را از دیگر عوامل بروز نفخ شكم دانست و بیان كرد: خوردن غذاهایی نظیر حبوبات، مصرف برخی داروها و یبوست از عوامل تشدید كننده نفخ شكم محسوب می‌شوند.

    افرادی كه به طور مداوم با مشكل نفخ شكم روبرو هستند توصیه می شود ضمن پرهیز از مصرف نوشیدنی‌های گازدار، استعمال سیگار و جویدن آدامس، با مراجعه به پزشك و مصرف داروهای ضد نفخ این مشكل به راحتی قابل درمان خواهد بود. جویدن آدامس باعث نفخ شكم می‌شود. چون هنگام جویدن آدامس، مقداری هوا وارد بدن می‌شود و به‌اصطلاح‌ هوا خورده می‌شود. به علاوه گاز شكم در اثر خروج گاز ناشی از شكر هضم‌نشده نیز است، مخصوصاً در مورد آدامس‌های بدون قند باید گفت چون هضم نمی‌شوند، پس از آن هم می‌توانند گاز تولید كنند.

    لازم به ذكر است ممانعت افراد از پرخوری و حذف غذاهای تشدید كننده نفخ شكم از برنامه غذایی، همچنین انجام ورزش‌های منظم می‌تواند ضمن پیشگیری از بروز یبوست مانع بروز عارضه نفخ شكم شود.
    نفاخ ها :
    موز نفاخ است و زیادخوردن آن خصوصا در سرد مزاجان تولید گاز معده می كند .
    خیار نفاخ است ، چون سریعا در معده فاسد می شود .
    مصرف زیاده از حد گوجه سبز باعث نفخ معده می شود .
    انار برای كسانیكه دچار نفخ معده هستند ، ضرر دارد .
    زردآلو به طور كلی دیرهضم و نفاخ است و علاج نفخ آن ، خوردن هسته زرد آلوی شیرین می باشد .
    تمام حبوبات نفاخ هستند .
    تخم مرغ بدلیل گوگرد موجود ، ایجاد نفخ در شكم می كنند .
    پسته خصوصاً پسته خام ، نفاخ است .
    شاه توت نفاخ است .
    گیلاس طبیعتی سرد دارد و مصرف زیاد آن باعث نفخ معده می شود .
    مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود .
    زرشك نفاخ است .
    عسل برای كسانی كه به نفخ شكم مبتلا هستند توصیه می شود .
    شیر نفاخ است .
    پوست انگور دیر هضم است و موجب دل درد ، نفخ و عوارض دیگر می گردد .
    زیاده روی در مصرف انجیر تولید نفخ شكم و اسهال كرده و برای چشم نیز مضر است .
    مصرف زیاد خاكشیر ، ممكن است سبب افزایش موقتی نفخ شكم شود .
    زیاده روی در خوردن فندق ، ایجاد نفخ و گاز شكم می كند .
    كشك نفاخ است .
    تره ، ترب و پیاز ، نفاخ هستند .
    كاهو دارای مقدر زیادی الیاف است كه تولید گاز و نفخ در معده می كند .
    زیاده روی در مصرف كلم موجب ایجاد نفخ و افزایش فشار خون می شود .
    غیر نفاخ ها :
    شلغم اشتها آور و بی نفخ است .
    ماش بسیار زود هضم و غیر نفاخ است .
    هلو با هر معده ای سازگار است و نفخ ایجاد نمی كند .
    چغندر ، آرام بخش و خنك است و اگر پخته شود ایجاد نفخ نمی كند .
    شوید نفخ شكم را از بین می برد .
    گشنیز ضد نفخ است و دل درد را بر طرف می كند .
    جعفری نفخ را كاهش می دهد .
    عرق نعنای خالص بسیار ضدنفخ است .
    مرباى پوست هندوانه مبارز سرسخت نفخ معده است .
    از فلفل قرمز به عنوان داروی ضد نفخ استفاده می شود .
    زیره سیاه خاصیت ضد نفخ دارد .
    چای سبز باعث تقویت معده شده و ضمن دفع سموم بدن ، نفخ معده را نیز برطرف می كند .
    آویشن كوهی ناراحتیهای معده را از نظر هضم و نفخ به طور كلی برطرف می كند .
    كنگر فرنگی ، گاز و نفخ معده و روده را از بین می برد .
    رازیانه خاصیت ضد نفخ دارد .
    نوشیدن یك فنجان دم كرده ریحان ، نفخ و گاز معده را از بین می برد .
    توصیه های مفید:
    * سریع غذا نخورید و هنگام غذا خوردن صحبت نکنید چون با این کار حجم زیادی هوا را هم وارد دستگاه گوارش خود می ‌کنید. درضمن کامل جویدن غذا نیز شدت نفخ را کم می‌ کند.

    * میوه و سبزی را در حجم کم اما به دفعات مصرف کنید.

    * در انتخاب سبزی‌ ها دقت کنید. سبزی‌ ها سبب هضم شدن بهتر غذا می ‌شوند و در ضمن با نرم کردن و خیس نگه داشتن غذاها، دفع را راحت‌ تر می ‌کنند. اما همین سبزیجات در صورتی که زیاد مصرف شوند مشکل‌ ساز و نفاخ خواهند شد.

    * از خوردن انواع کلم‌ بپرهیزید؛ زیرا این سبزی در افراد حساس بسیار نفاخ است. اما نا امید نشوید شما می ‌توانید با به کار بستن نکته ‌ای میزان نفخ این سبزی را کمتر کنید به این ترتیب که کلم را یک ساعت قبل از مصرف خرد کرده و در روغن زیتون و کمی آب لیمو بخوابانید، این کار موجب کاهش خاصیت نفاخی کلم می ‌شود.

    بخارپز کردن سبزیجات نیز تا حدودی خاصیت نفخ‌ آوری سبزی ‌ها را کم می‌ کند.

    * ساقه‌های میانی برگ‌ های کاهو نیز موجب نفخ می ‌شوند اما برای کاهش این خاصیت، بهتر است آوندهای وسط برگ‌ های کاهو رادر آورده و فقط قسمت سبز برگ‌ ها را خرد کرده و میل کنید.

    * هرگز مستقیما از بطری آب ننوشید؛ آن را با لیوان میل کنید. این کار موجب می ‌شود تا هوای اضافی نبلعید و به دنبال آن دچار نفخ نشوید.

    * فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس و کالباس و ... نیز به دلیل نمک فراوانی که دارند، جاذب آب بوده و تشدید کننده نفخ هستند. از این‌ رو، قطع مصرف این دسته از غذاها بهبود دهنده این وضعیت است.

    * اگر به لاکتوز عدم تحمل دارید و بعد از خوردن یک لیوان شیر و یا غذایی که از آن تهیه شده است نفخ می ‌کنید، بهتر است که به جای شیر از ماست، شیر سویا و یا حتی پنیر استفاده کنید. یادتان باشد، مصرف شیرهای بدون لاکتوز نیز با حذف این قند مشکل‌ساز، به شما توصیه می ‌شود.

    * برخی بانوان در دوران قاعدگی زیاد نفخ می‌ کنند. برای این عزیزان، ورزش کردن در این دوران بسیار مفید است. به علاوه، مصرف مکمل 6b نیز قبل و یا در طول این دوران می ‌تواند کاهنده این عارضه باشد.
    موفق باشید

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    زیره قویترین ضد نفخ گیاهی

    مفید در رفع این مشکلات

    * نفخ و اسپاسم روده بخصوص در بیماران با روده تحریک پذیر IBS
    * چاقی

    خانواده:
    (Umbeliferae Apiaceae)
    مشخصات:
    گیاهی 3 ساله با ریشه دوکی شکل و ساقه ای منشعب. برگها شانه‌ای پخش‌ی‌باشند. هر گل آذین شامل چتر مرکبی است که خود مشتمل از 15 چتر کوچک می‌باشد با گلهای سفید که هر گل 5 گلبرگ 5 پرچم و یک کاسه کاهش یافته دارد. میوه شیزوکارپ کشیده تخم‌مرغی و دارای رگه‌های طوتی برجسته می‌باشد.
    زمان جمع آوری آن هنگام رسیدن میوه‌هایش می‌باشد.

    پراکندگی:
    شمال و مرکز اروپا، عراق، ایران، افغانستان، روسیه و قفقاز
    در ایران در استانهای گیلان، آذربایجان، همدان، کرمان و قزوین کشت می‌شود.

    بخشهای مورد استفاده:
    میوه

    ترکیبات شیمیایی:
    لیمونن کاروون

    خواص:
    ضدنفخ: قویترین ضد نفخ گیاهی می‌باشد.
    ضد اسپاسم: از اسپاسم عضلات صاف روده می‌کاهد.
    ضد میکرب: اثرات ضد میکربی متوسط دارد.
    افزایش دهنده میزان متابولیسم بدن

    موارد مصرف:

    پیشگیری:
    نفخ: از بروز نفخ جلوگیری می‌کند.
    اسپاسم: بطور مستقیم وغیر مستقیم (با کاهش باد روده) از اسپاسم روده جلوگیری می‌کند.
    چاقی: با افزایش سوخت وساز بدن منجر به کم شدن بروز چاقی می‌شود.

    درمان:
    نفخ: بخصوص اگر روده‌ای باشد، در بیماران روده تحریک پذیر IBS بسیار موثر است. {(خوراکی) معادل وکمکی}
    اسپاسم روده: اگر همراه با اتساع روده‌ها باشد موثرتر است. {(خوراکی و موضعی) معادل وکمکی}
    چاقی: در رژیم‌های لاغری از زیره استفاده و سوءاستفاده می‌شود.

    تداخلات دارویی:
    زیره سبز باعث کاهش قند خون شده لذا در مصرف توام با داروهای کاهنده قند‌خون باید احتیاط شود.

    موارد منع مصرف و احتیاط:
    * مصرف بیش از اندازه آن در رژیم‌های لاغری برای سلامتی مضر می‌باشد.
    * جهت تعدیل عوارض و افزایش اثر در رژیم‌های لاغری بهتر است همراه لیموترش مصرف گردد.

    مصرف در دوران بارداری:
    ممنوعیتی از مصرف آن گزارش نشده است.

    مصرف در دوران شیردهی:
    ممنوعیتی از مصرف آن گزارش نشده است.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    گیاهی ضد نفخ

    دم كرده ریشه این گیاه برای درمان تنگی نفس و درمان سرخك مفید بوده و شریان‌ها و رگ‌ها را تمیز می‌كند.


    گیاه جعفری خاصیت ضد نفخ دارد.
    دفتر علوم پزشکی تهران،برای روشن شدن رنگ پوست،می‌توان مقداری جعفری را در نیم لیتر آب به مدت 5 دقیقه جوشاند و صبح و شب صورت را با آن شست.پس از یك هفته پوست صورت روشن می‌شود.
    از دم كرده جعفری می‌توان برای رفع لك‌ها و جوش‌های صورت استفاده کرد.دم كرده جعفری ضد تب بوده و برای بواسیر و سنگ كلیه نیز مفید است.بعد از خوردن سیر برای برطرف كردن بوی دهان می‌توانید از جعفری استفاده كنید.جعفری نفس را نیز خوشبو می‌كند.
    شایان ذکر است،برای درمان خون مردگی و له شدگی می‌توان از برگ و ساقه جعفری برای بهبود عضو آسیب دیده استفاده كرد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    بنابرنتايج يك پايان‌نامه:

    مصرف دارچين و سياه دانه نفخ شكم را كاهش مي‌دهد




    نتايج يك پايان‌نامه نشان داد: مصرف دارچين و سياه دانه به صورت مخلوط و همراه با رعايت رژيم غذايي، نفخ شكم را كاهش مي‌دهد.



    به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، دكتر مژگان پور با راهنمايي دكتر محمدرضا نياكان لاهيجي و دكترعليرضا سركاراتي از دانشكده‌ي داروسازي دانشگاه علوم پزشكي تهران در پايان‌نامه‌اي به ارزيابي باليني اثرات ضد نفخ گوارشي دو گياه دارچين و سياه‌دانه و مقايسه‌ي اين داروها پرداخته است.



    بر اساس اين پايان‌نامه، گياه دارچين به علت داشتن اسانس و تانن، محرك و قابض است و به عنوان



    تقويت‌كننده، اعمال هضم و جريان گردش خون به كار مي‌رود و از آن براي رفع سوءهاضمه به ويژه در مواردي كه با نفخ همراه باشد، به عنوان بادشكن استفاده مي‌شود.



    همچنين، به علت داشتن تانن در رفع اسهال، ضعف عمومي بدن و انعقاد خون مصرف مي‌شود و به صورت دارو مانند گرد و تنطور به كار مي‌رود.



    از سوي ديگر، سياه دانه حاوي ‌٣٠ تا ‌٤٠ درصد ماده‌ي روغني و ‌٥/٠ تا ‌٥/١ درصد اسانس با بوي نامطبوع و قندهاي مختلف، مواد صنعتي و‌ ساپونوئيدي است.



    از اسانس سياه دانه ماده‌اي به نام نيژلون استخراج شد، دانه‌ي اين گياه داراي اثر قاعده‌آور، ضد كرم، مسهل و زياد كننده‌ي ترشحات شير است، از دانه‌هاي آن براي مصارف مذكور و دفع گازهاي معده و بيماري‌هاي نزله‌اي دستگاه تنفسي استفاده مي‌شود.



    همچنين، از دانه‌هاي آن اثر ضد توموري و ضد باكتريايي نيز مشاهده شده و ممكن است، اثر ضد نفخي آن مربوط به داشتن اثر ضد باكتريايي باشد.



    اين پايان‌نامه مي‌افزايد: بيماري نفخ بسيار شايع است. اكثر مردم جامعه به دليل بي‌توجهي و عدم رعايت رژيم غذايي مناسب و زياده‌روي در غذا دچار آن مي‌شوند. با بررسي اثر دو گياه دارچين و سياه دانه بر روي نفخ معده نتايجي كه به دست آمد، نشان داد: ‌٦٠ درصد افرادي كه سياه دانه، ‌٩٠ درصد افرادي كه مخلوط دارچين و سياه‌دانه و ‌١٠ درصد افرادي كه دارچين استفاده كردند، بهبود يافتند، از طرفي ديگر درصد بهبود يافتگان با داروي مخلوط در زنان و مردان يكسان بوده است.



    لازم به ذكر است كه درصد بهبوديافتگان با داروي مخلوط دارچين و سياه دانه بيشتر از داروي سياه دانه و دارچين به تنهايي بوده و تاثير دارچين بر روي بيماران همانند پلاسيبو مي‌باشد، با توجه به اينكه ‌٣٨ درصد افرادي كه دارچين دريافت نموده‌اند بدتر شدند، و عده‌اي نيز دچار سوزش معده، كهير و حساسيت گرديده‌اند و نتيجه گرفتند، كه دارچين به تنهايي داراي اثرات همراه با عوارض جانبي است.



    در مورد داروي سياه دانه ‌٣ نفر از بيماران كه يبوست داشتند، بهبود يافتند و يك نفر از بيماران دچار عدم نظم در سيكل قاعدگي شده و دو نفر از بيماران سوزش معده‌شان رفع شد، كه البته پس از قطع دارو مراجعه كرده و يك نفر از بيماران نيز ترش كردن معده‌اش بهتر شد.



    همچنين، دو نفر از بيماراني كه ناراحتي قلبي داشته و داروي مخلوط دارچين و سياه دانه را مصرف كردند، نفخ‌شان رفع شد، اما البته اين داروها بر روي سوءهاضمه اثر چنداني نداشت.



    البته تجويز دو داروي دارچين و سياه با گياهاني نظير ريحان، شويد و نعناع اثر را افزايش مي‌دهد و مي‌تواند به عنوان جانشين داروهاي شيميايي در مورد اين دسته از بيماران مطرح باشد.



    اين مطالعه در پايان پيشنهاد مي‌كند، مصرف اين دو داروي گياهي به صورت مخلوط و همراه با رعايت رژيم غذايي، حاوي مقادير كم لاكتوز، محصولات گندم، نخود، لوبيا، سبزيجات، ميوه‌جات و انجام ورزش مناسب و عدم پرخوري در بيشتر افراد نفخ شكم را كاهش مي‌دهد و مي‌تواند يك روش درماني موثر و قابل رقابت با داروهاي شيميايي موجود باشد و يا حتي به صورت آلترناتيو در كنار داروهاي شيمايي موثر مصرف گردد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    چند نكته درباره گياه مرزه
    مرزه هضم غذا را آسان مي‌کند



    مرزه گياهي است بسيار معطر که هضم غذا را آسان مي‌کند و نفخ و التهابات شکم را برطرف كرده و عفونت معده را از بين مي‌برد.

    به گزارش سرويس «بهداشت و درمان»‌ خبرگزاري دانشجويان ايران به نقل از مرکز بهداشت استان مرکزي، گياه مرزه حاوي تانن، مواد چرب و اسانس است.

    مرزه در موارد ناراحتي هاي سينه، سرفه، لاغري، دردهاي رماتيسمي و عصبي به کار مي‌رود.

    همچنين استفاده از اين گياه کرمهاي معده و روده را دفع مي‌کند.

    درسوء هاضمه، يرقان و در رفع اسهال‌هاي حاد و مزمن اثرات قاطعي دارد و به عنوان ضد خارش پوست و ضد کهير و آلرژي و رفع اگزما كاربرد دارد.

    در استعمال خارجي جهت تسکين دردهاي رماتيسمي و دردهاي عصبي و کودکان مبتلا به راشيتيسم مورد استفاده قرارمي گيرد.

    اين گياه همچنين براي رفع سنگيني گوش و تقويت شنوايي نيز به کار مي‌رود
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #7
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    1- مصرف داروئی : درمان آئروفاژی ( بلع هوا = آروغ )

    نام گیاه: زیره سیاه
    یک قاشق چایخوری پودر زیره سیاه را همراه با عسل یا شربت بعد از غذای روزانه مصرف نمائید و پس از بهبودی مصرف آنرا قطع کنید.

    2- مصرف داروئی :درمان نفخ معده و روده
    نام دارو: بومادران
    یک قاشق غذا خوری از گیاه بومادران را در دولیوان آب جوش دم کرده صبح و ظهر و عصر و شب یک استکان با کمی شکر تناول کنید.

    3- مصرف داروئی :درمان نفخ معده و روده + باد شکن

    نام دارو:دارچین
    1- یک قاشق چایخوری از پودر دارچین با کمی شکر تناول کنید
    ویا
    2- و یا ممکن است یک قاشق چایخوری پودر دارچین را در یک استکان آب جوش دم کرده با شکر تناول نمائید.

    4-مصرف داروئی : درمان نفخ معده و روده
    نام دارو: رازیانه
    نصف قاشق چایخوری در نصف لیوان آب جوش دم کرده بعد از هر غذا تناول نمائید.

    5-مصرف داروئی : درمان نفخ معده و روده
    نام دارو:زرد چوبه
    یک قاشق چایخوری یا کمتر زرد چوبه را در یک استکان آب جوشانیده بعد از غذا با شکر تناول نمائید

    6- مصرف داروئی :ضد نفخ شکم + باد شکن , ضد نفخ معده و روده
    نام دارو: زنیان
    1- یک قاشق چایخوری پودر زنیان را در یک لیوان آب جوش دم کرده بعد از هر غذا یک استکان تناول نمائید.
    ویا
    2- و یا ممکن است یک قاشق چایخوری پودر زنیان را با کمی شکر یا عسل بعد از غذا تناول نمایند.


    7-مصرف داروئی : ضد نفخ شکم , باد شکن , ضد نفخ معده و روده
    نام دارو:سیاه دانه
    بعد از مصرف هر غذا یک قاشق چایخوری پودر سیاه دانه را همراه با شکر تناول نمایند.

    8- مصرف داروئی : درمان نفخ شکم , ضد نفخ معده و روده
    نام دارو:بابونه
    بعد از هر غذا یک قاشق غذاخوری بابونه را در یک استکان آبجوش دم کرده تناول نمایند.

    9- مصرف داروئی : درمان نفخ شکم , ضد نفخ شکم , ضد نفخ معده و روده= باد شکن
    نام دارو: پیاز
    مقداری پیاز خام با هر غذا تناول شود

    10- مصرف داروئی :درمان نفخ شکم و دل پیچه
    نام دارو: ریجان
    1- مقداری ریحان تازه با خوراک تناول نمائید.
    ویا
    2- و یا ممکن است پانزده گرم ریحان را در یک لیوان آب جوش دم کرده و بعد از هر غذا یک استکان با شکر تناول نمایند.

    11- مصرف داروئی : درمان نفخ شکم , ضد نفخ معده و روده
    نام دارو:شوید
    1- یک قاشق غذا خوری شویدخشک را در یک لیوان آب جوش دم کرد با شکر تناول نمایند.
    ویا
    2- یک قاشق چایخوری پودر تخم شوید را با شکر تناول نمایند و در صورت لزوم بعد از هر غذا تکرار نمایند. مصرف این دارو برای بانوان جوان بیش از 10 روز متوالی مجاز نیست.

    برگرفته از کتاب داروهای گیاهی دکتر رجحان
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  8. #8
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    کلينيک تغذيه/دکتر محمدحسين صالحي سورمقي/متخصص فارماكوگنوزي /استاد دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشکي تهران
    3 گياه ضدنفخ

    سوءهاضمه، مشكل‌هايي در هضم و جذب غذاهاست و به اشكال مختلف مانند نفخ، دل‌درد، اسپاسم، يبوست، اسهال، دير و مشكل هضم‌شدن غذا، ترش‌كردن معده و... خود را نشان مي‌دهد...

    بسياري از اين موارد را مي‌توان با رژيم غذايي مناسب يا گياهان دارويي و داروهاي گياهي تسكين‌ داد يا درمان كرد. گياهان حاوي اسانس (رايحه) از مهم‌ترين گياهاني هستند كه از قديم به‌‌عنوان طعم‌دهنده و خوشبوکننده غذاها و تسکين دهنده اختلال‌هاي سوءهاضمه مصرف مي‌‌شده‌اند زيرا به علت داشتن مواد و تركيب‌هاي اسانسي به سرعت جذب مي‌شوند و آثار خود را ظاهر مي‌كنند. اين گياهان كه بيشتر به‌صورت ادويه‌هاي مختلف، به‌خصوص در شرق آسيا از جمله هندوستان و چين مصرف بالايي دارند شامل نعناع، گشنيز، بادرنجبويه، زيره‌ سبز و سياه، رازيانه، دارچين، هل، جوزبويا و.... است که رايج‌ترين و موثرترين‌هاي آنها در درمان نفخ عبارتند از:

    1 نعناع: گياه معروفي است كه در جهان به «مينت» مشهور است. اين گياه حداقل 33 گونه دارد كه بيش از 15گونه از آنها در ايران موجود است. نعناع يكي از پرمصرف‌ترين گياهان خوراكي دارويي جهان و اسانس (رايحه) آن از پرمصرف‌ترين‌ها در صنايع دارويي و بهداشتي از جمله خميردندان‌هاست. از اسانس نعناع (روغن معطر آن) براي ساخت داروهاي ماساژدرماني به وفور استفاده مي‌شود. 2 نوع نعناع به نام‌هاي «نعناع فلفلي» و «نعناي قمي» در ايران مصرف بيشتري دارند. محصولات گياهي نعناع به‌صورت تازه، خشك، عصاره، عرق گياهي، چاي كيسه‌اي و تنتور مورد استفاده قرار مي‌گيرند. البته اين گياه آثار قوي و ايده‌آل ضدنفخ، ضددرد (دل‌درد) و ضداسپاسم دارد و بسيار زوداثر است.

    2 گشنيز: گياهي خوراكي و دارويي است كه از قسمت‌ هوايي (برگ‌ها) و ميوه آن در صنايع غذايي، دارويي و آرايشي بهداشتي استفاده مي‌شود. گشنيز از خانواده جعفري و داراي رايحه خوشي‌ است كه بيشتر آثار گياه عمدتا به آن ارتباط دارد. آثار اين گياه عبارتند از: مقوي معده، ضداسپاسم، ضددرد (دل‌درد)، ضدميكروب، ضدقارچ، تقويت‌كننده قواي جنسي، هضم‌كننده غذا، صفراآور، آرام‌بخش، كاهش‌دهنده قندخون، كاهش‌دهنده چربي‌خون و كاهش‌دهنده فشار‌خون.

    3 بادرنجبويه: گياهي است از خانواده نعناع كه از نظر شكل ظاهري شباهت زيادي به نعناع دارد ولي بوي آن متفاوت است. اين گياه كه از گياهان خوراكي- دارويي پرمصرف دنياست به نام مليسا هم مشهور است و از زمان‌هاي قديم در بسياري از نقاط دنيا به‌عنوان ضدنفخ، ضدتب و معرق مورداستفاده قرار مي‌گيرد. مهم‌ترين آثار بادرنجبويه كه از نظر علمي به اثبات رسيده، آثار ضددرد، ضدباكتري، ضدويروس تبخال، ضدهيستامين، ضدتب، ضدنفخ، آرام‌بخش، خواب‌آور، مقوي قلب، مقوي معده و ضداسپاسم است.

    از گياهان ديگري كه مصرف بالا و خواص مشابهي با نعناع، گشنيز و بادرنجبويه دارند شامل زيره سبز و سياه (از دانه‌هاي آنها استفاده مي‌شود)، دارچين (از پوست درخت به‌دست مي‌آيد)، هل (دانه‌هاي گياه) و جوزبويا (ميوه گياه) را مي‌توان نام برد كه همگي اسانس (رايحه) دارد و به غير از مصرف براي درمان سوءهاضمه، داراي آثار مفيد ديگري هم هستند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات در ایران سلامت