فصل مدارس فرا می‌رسد و باز هم احتمال ابتلا به بیماری‌های واگیردار ناشی از حضور دانش‌آموزان در کنار هم در مدارس افزایش می‌یابد.



به ‌منظور جلوگیری از سرایت بیماری به‌ ویژه بیماری‌های واگیرداری که از آلودگی‌ ناشی می‌شوند، رعایت توصیه‌های بهداشتی در این زمینه لازم است.



اما چه نکاتی باید رعایت شود تا احتمال سرایت بیماری میان دانش‌آموزان در فضای مدارس کاهش یابد؟



اصلی‌ ترین موردی که باید در این زمینه مد نظر قرار گیرد، بهداشت دست ها است.

دست ها به ‌دلیل تماس مستقیم با مواد خوراکی و دست دیگران به هنگام دست دادن، می‌تواند اصلی‌ترین منبع ناقل میکروب‌ های آلوده باشد. از همین رو مسئولان بهداشتی و مسئولان مدارس باید تأکید بسیار زیادی بر شست و شوی دست دانش‌آموزان به‌ ویژه هنگام خروج آنها از دستشویی داشته باشند و آموزش‌های صحیح شستن دست به دانش‌آموزان نیز مد نظر قرار گیرد.



علاوه بر این ها، والدین باید به فرزندان دانش‌آموز خود بیاموزند که قوانین مدرسه را بشناسند و به آن احترام بگذارند. وسایل شخصی مانند لیوان و دستمال را هر روز به همراه خود به مدرسه ببرند، برای نوشیدن آب در مدرسه از لیوان خود استفاده کنند، برای بهداشت فردی خود اهمیت قائل شوند و حداقل دو بار در هفته استحمام کنند، موهای خود را مرتب نگه دارند، جوراب‌های خود را مرتب بشویند و با ظاهری آراسته به مدرسه بروند، به تغذیه خود در مدرسه اهمیت بدهند و از مصرف مواد خوراکی کم ارزش مانند چیپس و پفک خودداری کنند، برای میان وعده از لقمه ‌های خانگی یا میوه استفاده کنند، اگر مواد خوراکی میان وعده را از بوفه مدرسه تهیه می‌کنند، مواد خوراکی‌ای را بخرند که دارای بسته بندی، مهر استاندارد و نشانی محل کارخانه باشد، از فروشندگان دوره‌گرد اطراف مدرسه خوراکی نخرند. صبح‌ها قبل از رفتن به مدرسه، حتماً صبحانه بخورند تا برای فراگیری درس‌ها انرژی کافی داشته باشند.



خواب و استراحت کافی داشته باشند. شب‌ها زود و به موقع بخوابند تا بتوانند صبح‌ها به موقع از خواب بیدار شوند و با نشاط باشند. برنامه روزانه خود را طوری تنظیم کنند که بتوانند حرکات ورزشی انجام دهند و به‌ منظور حفظ سلامت پاها از کفش مناسب سن و فصل سال استفاده کنند.

آرش نهاوندی – همشهری