جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 8 از 8 مجموع
Like Tree1Likes
  • 1 Post By دکتر نادر

موضوع: پیشنهاد های غذائی خوب برای صبحانه (مقالات و گزارشات)

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض پیشنهاد های غذائی خوب برای صبحانه (مقالات و گزارشات)

    همه گزینه‌ها روی میز صبحانه است!
    ۱۲ پیشنهاد خوب برای صبحانه شما؛ از کم‌کالری تا پرکالری


    می‌دانید چرا متخصصان تغذیه روی خوردن صبحانه تاکید می‌کنند؟ از مهم‌ترین دلایلی که این تاکید را پررنگ جلوه داده، مطالعاتی است که نشان می‌دهد صبحانه موجب افزایش توانایی حل مساله، تمرکز بیشتر و داشتن تفکری خلاق در فرد می‌شود....

    به علاوه، از آنجا که سوخت مغز گلوکز (قند) است، برای بهبود عملکرد مغز و جلوگیری از افت قند خون، به‌خصوص در صبح، خوردن صبحانه یک عادت کارآمد تلقی می‌شود و نهایتاً اینکه دیده شده بچه‌هایی که هر روز صبحانه‌خورده به مدرسه می‌آیند، به موقع سرکلاس حاضر شده و منظم‌ترند. اما اگر بخواهیم این عادت را برای همیشه عملی کنیم، چه غذاهایی می‌توانند سفره ما را رنگین‌تر کنند؟

    ۱) انواع نان

    البته از نوع سبوس‌دار؛ مثلاً نان سنگک در میان نان‌های سنتی و نان‌های تیره در میان نان‌های حجیم امروزی. این ماده غذایی جزو اصلی صبحانه است که با تأمین کربوهیدرات روزانه، تا حدودی انرژی مورد نیازتان را تأمین خواهد کرد، البته نباید بیشتر از ۵ برش (هر برش، یک کف دست) شود.

    ۲) شیر (یک لیوان)

    یکی از مهم‌ترین نوشیدنی‌های مغذی (منبع کلسیم) برای این وعده صبحگاهی شیر است که پیشنهاد می‌کنیم کم چرب آن را تناول کنید.

    ۳) عسل

    این ماده‌غذایی در خانواده قندها جای می‌گیرد اما اگر از نوع مرغوب‌اش باشد به غیر از انرژی ارزش تغذیه‌ای دیگری نیز دارد، پس می‌توان آن را بر مربا ارجحیت داد. فقط فراموش نکنید که هریک قاشق مرباخوری‌اش به اندازه دو حبه قند کالری داشته و نباید در خوردن‌اش زیاده‌روی کرد.

    ۴) پنیر (کم‌چرب)

    یکی از اجزای پرپروتئین این وعده، پنیر است که البته نوع کم‌نمک و کم‌چرب آن به شما توصیه می‌شود. شما می‌توانید قبل از مصرف آن را با ماده غذایی دیگری مانند کنجد، گردو و حتی سبزیجات معطر طعم‌دار کنید.

    ۵) گردو (دو عدد)

    یکی از اجزای چرب صبحانه گردوست. این مغز که سرشار از اسیدهای چرب امگا سه بوده، خوردن‌اش حتی برای افرادی که کلسترول بالایی دارند نیز نجات‌بخش است، پس حداقل دو عدد گردو را در این وعده از یاد نبرید. یادتان باشد که در پنیر ماده‌ای به نام تیرامین وجود دارد که اگر در مغز جمع شود، باعث کندی ذهن می‌شود، البته این ماده توسط یک نوع آنزیم موجود در بدن انسان می‌تواند تجزیه شود ولی این آنزیم تا حد مشخصی فعال است. برای فعالیت بیشتر این آنزیم باید میزان مس را در بدن زیاد کرد و این کار با خوردن گردو که حاوی مقداری مس است، انجام می‌شو‌د. به همین دلیل در متون دینی خوردن گردو به همراه پنیر توصیه شده است.

    ۶) مربا

    از اجزای مملو از قند ساده میز صبحانه، مربا است که هر قاشق مرباخوری‌اش یک واحد قند محاسبه می‌شود. در کل، بهتر است که قندهای ساده را برای این وعده انتخاب نکنید زیرا به دنبال افزایش قند خون، افت آن و بروز گرسنگی حتمی‌خواهد بود.

    ۷) کره

    یکی دیگر از اجزای پرکالری صبحانه کره بوده که اسیدهای چرب موجودش از نوع اشباع‌اند. از آنجا که می‌تواند کلسترول خون را افزایش دهد، افرادی که محدودیت مصرف چربی دارند، بهتر است از این ماده غذایی صرف‌نظر کنند.

    ۸) خامه

    یکی دیگر از اجزای پرکالری صبحانه کره بوده که اسیدهای چرب موجودش از نوع اشباع‌اند. از آنجا که می‌تواند کلسترول خون را افزایش دهد، افرادی که محدودیت مصرف چربی دارند، بهتر است از این ماده غذایی صرف‌نظر کنند.

    ۹) تخم‌مرغ (یک عدد)

    یکی دیگر از اجزای پروتئینی صبحانه تخم‌مرغ بوده که آن را به صورت آب‌پز شده، عسلی، نیمرو و یا حتی املت میل می‌کنند. لازم است همین‌جا یادآور شویم که نوع آب‌پز آن برای کسانی که محدودیت دریافت انرژی دارند، توصیه می‌شود. بهتر است از نوع عسلی آن صرف‌نظر شود زیرا امکان آلودگی به میکروب سالمونلا در آن بالاست. نوع نیمروی آن به دلیل سرخ شدن در روغن برای افرادی که کمبود وزن دارند، بهتر است و املت نیز به دلیل مخلوط شدن با سبزیجات گزینه دیگری برای کم وزن‌ها به حساب می‌آید.

    ۱۰) عدسی (کم‌ نمک)

    این منبع پروتئین گیاهی یکی از گزینه‌های تنظیم‌کننده قندخون در صبحانه به حساب می‌آید که برخی آن را با سیب‌زمینی و کره و برخی بدون آنها میل می‌کنند. البته به کار بردن آنها به وضعیت وزنی شما بستگی دارد. یادتان باشد که یک کاسه عدسی جایگزین مناسبی برای پنیر و یا تخم‌مرغ است.

    ۱۱) میوه و سبزی

    میوه‌های تازه مثل سیب و پرتقال به دلیل فیبر و ویتامین c که دارند، پیشنهاد می‌شود که در این وعده قرار گیرند. آب پرتقال به همراه تخم‌مرغ و یا عدسی افزایش‌دهنده جذب آهن نیز هست. گوجه‌فرنگی و چند برش هویج پخته نیز تأمین‌کننده بتاکاروتن و افزایش‌دهنده جذب املاحی مثل آهن است.

    ۱۲) کره بادام‌زمینی

    یکی دیگر از اجزای پروتئین‌دار اما چرب این میز کره بادام‌زمینی است که نمی‌توان در خوردن‌اش زیاده‌روی کرد. فراموش نکنید که یک قاشق غذاخوری آن یک واحد بوده و معادل ۴۵ کیلوکالری انرژی دارد.

    ● نکته طلایی

    باید یک پنجم انرژی دریافتی روزانه از صبحانه باشد؛ مثلاً اگر یک خانم بالغ به ۱۸۰۰ کیلوکالری انرژی نیازمند است، باید ۳۵۰ کیلوکالری و آقایی که به ۲۵۰۰ کیلوکالری انرژی نیازمند است، باید ۶۵۰ کیلوکالری از انرژی دریافتی‌اش از صبحانه باشد. در ضمن، بهتر است یک وعده صبحانه‌تان از چند گروه غذایی (منبع پروتئین و کربوهیدرات هم از نوع ساده و هم از نوع پیچیده‌اش) تشکیل شود. یادتان نرود که شیر، پنیر، تخم‌مرغ، عدسی و حتی مغز دانه‌ها از خانواده پروتئین بوده و نان و غلات، میوه و سبزیجات، عسل و مربا از تأمین‌کننده‌های کربوهیدرات‌های پیچیده و ساده‌اند. البته باید قندهای ساده و چربی‌‌ها در حد محدود دریافت شده و از مصرف سوسیس و کالباس صرف‌نظر شود.

    هفته نامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض حذف پنیر از سفره صبحانه عاقلانه نیست

    یک متخصص تغذیه گفت:« با توجه به اینکه سرانه مصرف شیر در کشور در حد ناچیز است پنیر به عنوان یک ماده لبنی متراکم می‌تواند تا حد زیادی کلسیم مورد نیاز بدن را تأمین کند.»
    دکتر تیرنگ نیستانی در گفتگو با خبرنگار سامانه خبری«سلامت نیوز»اظهار داشت:« در جهان واقعی و مبنای اولیه تغذیه چیزی به معنای خوب یا بد مطلق وجود ندارد و هر ماده غذایی حتی به مقدار اندک نیز برای بدن لازم و ضروری است و نمی توان آن‌را از برنامه غذایی حذف کرد.»

    وی افزود:«به منظور حفظ سلامت بدن باید تنوع و تعادل بین مواد غذایی رعایت شود تا نیاز بدن به مواد مختلف از جمله املاح ، ویتامین‌ها و مواد مغذی برطرف و تأمین گردد.»

    این متخصص تغذیه با اشاره به فواید پنیر، حذف این ماده غذایی را از سفره صبحانه نادرست دانست و تصریح کرد:«پروتئین پنیر مرغوب و ترکیب اسید آمینه‌های آن نیاز بدن را برطرف می‌سازد و منبع مناسبی برای تأمین پروتئین محسوب می‌شود.»

    نیستانی گفت:«از نظر فرهنگ ایرانی، پنیر خاصیت سیرکنندگی بالایی دارد و دست کم تا 3 ساعت پس از صبحانه فرد احساس سیری می‌کند ولی به دلیل مقدار چربی و سدیم بالا نباید بیشتر از 30 گرم در روز مصرف شود.»

    این متخصص تغذیه اظهار داشت:«در پنیرهای کهنه اسید آمینه طی فرایند تخمیر به آمینه فعال تبدیل می‌شود که خوردن آن می‌تواند سلامت شخص را به خطر اندازد ولی امروزه چنین مشکلی وجود ندارد.»

    نیستانی تصریح کرد:«پنیر بهترین صبحانه برای افراد دارای اضافه است و حذف این ماده غذایی از سفره صبحانه و جایگزین کردن غلات و ریز مغزها به دلیل دریافت انرژی و کالری بالا عاقلانه و به صلاح نیست.»

    وی افزود:«البته بسیاری از مردم با حذف پنیر به خوردن کره، خامه و سرشیر همراه مربا روی می‌آورند که به دلیل چربی و انرژی بالاتر باعث چاقی و افزایش فشار خون می‌شوند.»

    این متخصص تغذیه گفت:«افزایش وزن و میزان چربی خون از عوامل اصلی و افزایش دهنده سکته قلبی است و یک صبحانه نامتعادل و غیر اصولی می‌تواند خطرساز باشد، حتی با داشتن سابقه بیماری‌های قلبی فرد می‌تواند با یک رژیم غذایی مناسب وتصحیح شیوه زندگی پنیر مصرف کند.»

    وی ادامه داد:«همواره در کشور به دلیل شیوه نادرست زندگی و مصرف اندک شیر با مشکل میزان تراکم استخوان و پوکی استخوان مواجه بوده و هستیم و با توجه به اینکه لبنیات جز گروه اصلی مواد غذایی می‌باشند حذف یکی از محصولات آن نادرست و میزان کلسیم دریافتی بدن را کاهش می‌دهد.»

    این متخصص تغذیه تصریح کرد:«با توجه به اینکه کمبود ویتامینa مهمترین عامل غیر عفونی کوری و نابینایی در دنیا محسوب می‌شود محصولات لبنی به ویژه پنیر می‌تواند بخش اعظم این ویتامین در بدن را تإمین کند.»
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    صبحانه چرب، التهاب زا است

    جام جم آنلاين: محققان دانشگاه بوفالو آمريكا مي گويند صبحانه چرب سرشار از كربو هيدرات و روغن،سلول ها و رگ هاي خوني را ناراحت مي كند و باعث بروز التهاب و انسداد مي شود.
    به نوشته عرب آنلاين، محققان گفتند: مصرف صبحانه چرب شامل تخم مرغ آب پز، نان و گوشت در كشورهاي غربي رايج و حاوي نزديك به 900 كالري است و باعث مي شود توان طبيعي بدن كاهش پيدا كند و نتواند با التهاب ها مبارزه كند.
    ميزان عوامل التهاب زا، سه تا چهار ساعت پس از خوردن صبحانه چرب و روغني باقي مي ماند و به همين دليل اشخاص به طور مكرر و بخاطر تغذيه غير بهداشتي، دچرا التهاب هاي مزمن مي شوند.
    محققان افزودند: صبحانه با همين اندازه كالري ولي تشكيل شده از ميوه و سبزيجات به هيچ وجه مشكلات التهاب را ايجاد نمي كنند
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    صبحانه تخم مرغ بخوريد

    اگر فکر مي‌کنيد خوردن تخم‌مرغ در وعده صبحانه موجب چاقي و اضافه‌وزن مي‌شود سخت در اشتباه‌ايد. به گفته پژوهشگران، طبق تحقيقي که در کنفرانس بيولوژي آزمايشگاهي سال 2009 در نيو اورلئان ارايه شد، افرادي که در صبحانه خود از تخم‌مرغ استفاده مي‌کنند در فاصله زماني بين صبحانه تا ناهار چندان احساس گرسنگي نمي‌کنند...


    به نقل از خبرگزاري فرانسه گر چه هر دو نوع رژيم غذايي حاوي تخم‌مرغ و رژيم غذايي همراه با نان يا کربوهيدرات از کالري بالايي برخوردارند اما بررسي‌ها نشان داده است افرادي که در صبحانه خود از تخم‌مرغ استفاده مي‌کنند، در مقايسه با گروه دوم تا 24 ساعت تمايل کمتري به خوردن غذا و مصرف کالري دارند. مشروح اين تحقيق در مجله بين‌المللي چاقي به چاپ رسيده است.
    masoodmhr likes this.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    حليم، صبحانه كامل


    باشگاه خبرنگاران جوان: «تقريبا يك پياله حليم 150 كالري انرژي دارد كه اگر با يك قاشق شكر، يك كف دست نان و روغن مصرف شود، 350 تا 300 كالري انرژي دارد.»

    دكتر كيمياگر متخصص تغذيه ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: «حليم يك غذاي سالم و بسيار مقوي است اما بايد توجه داشت مقدار شكر و روغني كه با آن استفاده مي‌شود، در حد نياز هر فرد باشد.» وي افزود: «وعده صبحانه مي‌تواند از 15 درصد نياز بدن در 24 ساعت به انرژي، 40 تا 50 درصد آن را تامين كند، در ضمن نكته مهمي كه وجود دارد، اين است كه اگر حليم چند ساعت يا چند روز بماند مواد نشاسته‌اي آن غير قابل هضم مي‌شود و نشاسته آن به نشاسته مقاوم تبديل مي‌شود و ناراحتي‌هاي گوارشي ايجاد مي‌كند.» اين متخصص رژيم درماني خاطر نشان كرد:« حليم يك صبحانه بسيار خوب است، فقط وقتي حليم را مصرف مي‌كنيم بايد وعده‌هاي ناهار و شام را سبك انتخاب كنيم.»
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    نگاهي به تنوع اولين وعده غذايي در گوشه و کنار جهان

    صبحانه ملل

    صبحانه، وعده غذايي سبکي است که به‌طور معمول همان‌طور که از نامش پيداست، صبح هنگام و پس از بيدار شدن از خواب آن را مي‌خورند. در نقاط مختلف دنيا از مواد غذايي متفاوتي براي صبحانه استفاده مي‌کنند. استفاده از مواد غذايي مختلف براي صبحانه در كشور‌هاي گوناگون آنقدر تنوع دارد که نگو و نپرس؛ از صبحانه‌هاي مفصل انگليسي تا حذف وعده صبحانه به علت مشغله زياد در خيلي از كشور‌ها. امروز براي شناخت اين وعده غذايي مهم سري به كشور‌هاي مختلف مي‌زنيم و پس از آن به ايران خودمان برمي‌گرديم و صبحانه‌هاي سنتي آن را مرور مي‌کنيم.
    صبحانه در گوشه و کنار دنيا
    شايد اگر بعضي از غذاهايي را که مردم ساير کشورها به عنوان صبحانه مي‌خورند مرور کنيد تعجب ‌کنيد. به نظر مي‌رسد مردم بيشتر کشورها به صورت سنتي، وعده غذايي کاملي را براي صبحانه در نظر گرفته‌اند.
    الجزاير و کامرون در آفريقا: در الجزاير صبحانه رايج در ميان بيشتر مردم قهوه، نان فرانسوي و کره و مربا است، در حالي که مردم کشور کامرون غذاهاي پختني را ترجيح مي‌دهند و از لوبيا و ذرت پخته و تخم‌مرغ و املت و يک نوع ماکاروني خاص به عنوان صبحانه استفاده مي‌کنند.
    ژاپن و کره در آسيا: صبحانه در ژاپن شامل يک نوع سوپ مخصوص، برنج با چاشني‌هاي مختلف و ماهي و تخم‌مرغ است. همچنين سبزي‌هاي شور، چاشني ديگر صبحانه در ميان ژاپني‌هاست. در کره، صبحانه وعده غذايي جداگانه‌اي محسوب نمي‌شود و غذاي صرف شده در صبحانه فرق چنداني با ساير وعده‌هاي غذايي ندارد.
    استراليا: صبحانه استراليايي‌ها بسيار شبيه ديگر کشورهاي اروپايي و آمريکايي است و شامل انواع ميوه‌ها، برشتوک و نان تست و آب‌ميوه است.
    انگليس و ايتاليا: صبحانه مردم ايتاليا شامل شير قهوه و يک نوع بيسکوييت مخصوص است، اما مردم سنتي انگليس به يک صبحانه بسيار کامل شامل گوجه‌فرنگي، لوبيا، قارچ، نان‌تست، ماهي‌دودي و گوشت و قهوه عادت دارند.
    صبحانه‌هاي خودمان
    نان، در همه جاي دنيا جزء لاينفک صبحانه است. در همين قشم خودمان نان مخصوصي براي صبحانه پخت مي‌شود كه نان خمير تره نام دارد. اين نوع نان که مورد علاقه غيربوميان هم هست در منازل پخت و در بازار عرضه مى‌شود. پخت آن مختص زنان نيست و مردان خبره در اين کار در قشم وجود دارند به خصوص آشپزهاى موتور لنج‌ها. از نان كه بگذريم در بخش‌هاي مختلف كشور صبحانه‌ها حال و هواي متفاوتي دارند. براي مثال در مناطق كردنشين از جمله بانه، محلول رقيقي كه در آن نخود بخش اصلي غذا را تشكيل مي‌دهد براي صبحانه مصرف مي‌شود. قيافه‌اش كه اشتها برانگيز بود اما چون امتحانش نكردم نمي‌دانم چه طعمي‌ دارد. چون مغازه‌دارها با اشتها مي‌خوردند حتما بايد خوشمزه هم باشد. در مناطق جنوبي انواع آش و در بخش‌هاي كوهستاني خوردن حليم به عنوان صبحانه معمول است. البته از ذكر كله‌پاچه به دليل كلسترول بالا به عنوان صبحانه خودداري مي‌كنم. اما مواد غذايي ديگري هم وجود دارند كه در تابستان مصرف آنها هنگام صبح لطف ديگري دارد. براي همين هم هست كه پيشينيان البته نه خيلي پيش از اين مواد غذايي براي صبحانه استفاده مي‌كرده‌اند.
    نان و پنير و گردو: تركيب بسيار مناسبي براي شروع يك روز خوب است. استفاده از مواد غذايي در گروه‌هاي مختلف غذايي تامين‌كننده بخشي از انرژي مورد نياز روزانه است.
    نان و پنير و هندوانه: البته آن را بيشتر عصرها به عنوان عصرانه مي‌خورند اما يكي از همكاران اصرار دارد كه مادرش از اين تركيب براي صبحانه تابستان استفاده مي‌كند و معتقد است كه صبحانه خيلي خوشمزه‌اي است. اين تركيب به دليل وجود ميوه در آن به‌خصوص ميوه‌اي كه حاوي مقادير خوبي ويتامين c است از نظر كارشناسان تغذيه‌اي صبحانه مغذي و خنك‌كننده‌اي براي فصل تابستان به شمار مي‌رود.
    نان و پنير و انگور: با اين يكي خود من هم آشنا هستم. هم خورده‌ام و هم خيلي از آن خوشم آمده است. انگور از ميوه‌هاي بسيار مغذي است كه مي‌تواند علاوه بر تامين بخشي از ويتامين‌ها و املاح مورد نياز ذخاير تخليه شده قندي را اول صبح تجديد كند. البته اين صبحانه را به افراد مبتلا به ديابت پيشنهاد نمي‌كنيم.
    نان پنير و گوجه‌فرنگي: اين يكي را تقريبا همه ايراني‌ها مي‌شناسند و نيازي به توضيح بيشتر درباره آن نيست.
    همانطور كه ديده‌ايد پنير بخش لاينفك اين تركيبات است و يكي از منابع خوب كلسيم كه كلسيم آن در حضور ويتامين c خيلي بهتر جذب خواهد شد.
    نان و كره و عسل: اين تركيب بيشتر به درد مصرف كودكان و كساني مي‌خورد كه اضافه وزن ندارند و البته به كلسترول بالا هم مبتلا نيستند! حلوا ارده و انواع مربا را هم در همين گروه بگذاريد. در هر صورت اگر بتوانيد يك منبع ويتامين مثل يك ليوان آب‌ميوه واقعي را هم به آن اضافه كنيد خيلي خوب است.
    صبحانه سلامت
    صبحانه به دليل افزايش سوخت و ساز بدن در هنگام صبح، براي کودکان اهميت فراوان دارد. از طرف ديگر تحقيقات زيادي نشان مي دهند که صرف صبحانه موجب افزايش قدرت يادگيري و ايجاد تمرکز بيشتر در کودکان مي‌شود. خوردن صبحانه‌هايي که سرشار از فيبر هستند باعث کاهش خستگي مي‌شود. يک صبحانه کامل حاوي کالري لازم براي بدن در فرم کربوهيدرات‌هاي ساده‌اي است که سطح قند خون را متعادل نگه داشته و مانع کاهش شديد انرژي در ساعات اوليه روز مي‌شود. يک صبحانه ايده‌آل حاوي بيش از 500 تا600 کالري است و به‌ علاوه ويتامين‌ها، مواد معدني و مواد مغذي شامل حداقل 20 گرم پروتئين و 5 گرم فيبر را فراهم مي‌کند. به‌عنوان مثال شير و پنير موجود در اين وعده غذايي موادي ضروري براي حفظ ساختمان ماهيچه‌هاي بدن است و مواد معدني موجود در آن فشار خون را کنترل مي‌نمايد و در حد متعادل نگه مي‌دارد. گندم موجود در ترکيب نان سبب کاهش کلسترول مي‌شود. محققان بر اساس تحقيقات انجام شده توصيه مي‌كنند چاق‌ها صبحانه ميوه بخورند. تامين بخشي از انرژي روزانه در وعده صبحانه از گرسنه شدن زياد شما و مصرف زياد غذا در وعده ناهار جلوگيري مي‌كند و شما فرصت بيشتري براي سوزاندن مواد غذايي مصرف شده داريد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #7
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    مردم دنيا صبحانه چه مي‌خورند

    شايد اگر بعضي از غذاهايي كه مردم ساير كشورها به‌عنوان صبحانه مي‌خورند، مرور كنيم، تعجب كنيم كه چه غذاهاي سنگيني هستند ولي به طور كلي به نظر مي‌رسد مردم اكثر كشورها به‌صورت سنتي، وعده غذايي كاملي را براي صبحانه در نظر گرفته‌اند: الجزاير و كامرون در افريقا: در الجزاير صبحانه رايج در ميان اكثر مردم قهوه، نان فرانسوي و كره ومرباست، در حالي كه مردم كشور كامرون غذاهاي پختني را ترجيح مي‌دهند و از لوبيا و ذرت‌پخته و تخم مرغ و املت و يك نوع ماكاروني خاص به‌عنوان صبحانه استفاده مي‌كنند.ژاپن و كره در آسيا: صبحانه در ژاپن شامل يك نوع سوپ مخصوص، برنج با چاشني‌هاي مختلف و ماهي و تخم‌مرغ است. همچنين سبزي‌هاي شور چاشني ديگر صبحانه در ميان ژاپني‌هاست. در كره، صبحانه وعد‌ه‌غذايي جداگانه‌اي محسوب نمي‌شود و غذاهاي صرف شده در صبحانه فرق چنداني با ساير وعده‌هاي غذايي ندارد.استراليا: صبحانه استراليايي‌ها بسيار شبيه ساير كشورهاي اروپايي و امريكايي است و شامل انواع ميوه‌ها، برشتوك و نان تست و آب‌ميوه است. انگليس و ايتاليا: صبحانه مردم ايتاليا شامل شير گرم و قهوه و يك نوع بيسكويت مخصوص است اما مردم سنتي انگليس به يك صبحانه بسيار كامل شامل گوجه‌فرنگي، لوبيا، قارچ، نان‌تست، ماهي دودي و گوشت و قهوه عادت دارند. ولي امروزه اكثر مردم اين كشور كمتر صبحانه كامل سنتي خود را صرف مي‌كنند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  8. #8
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض موادغذایی مخصوص صبحانه

    موادغذایی مخصوص صبحانه


    تحقیقات نشان داده است که اگر موادغذایی لازم برای آماده کردن صبحانه در اختیار باشد، بچه های مدرسه ای تمایل بیشتری به خوردن صبحانه دارند. برخی از این موادغذایی عبارتند از:
    ـ سیریال های گندم مخصوص صبحانه
    ـ فرنی
    ـ نان گندم کامل
    ـ شیرینی و کلوچه های کم چربی

    ـ چیزی که با نان خورده شود مثل تخم مرغ، پنیر، مربا، و…
    ـ ماست
    ـ آبمیوه تازه
    ـ شیر کم چرب

    عسل

    ماده اصلي عسل، شهد گل‌ها و گياهان معطر و شفا‌بخش است كه توسط زنبوران عسل پس از مكيدن، تغليظ شده و تغيير شكل داده و به عنوان يك غذاي خوشمزه و كامل در دسترس انسان قرار مي‌گيرد.

    عسل، ماده‌ غذايي غني از مواد مورد نياز بدن و انرژي‌بخش است و ميل كردن آن در صبحانه، مي‌تواند انرژي شما را تا ظهر فراهم كند، چون۰ ۸ درصد آن قندهاي ساده (گلوكزولولز) ساده است و ۱۰۰ گرم آن ۵۲۳ كالري در بدن توليد مي‌كند. اين قندهاي ساده موجود در عسل پس از خوردن به سرعت جذب مي‌شوند و انرژي مورد نياز بدن را تامين بدن را تامين مي‌كنند.

    اگر شما قرار است در طول روز فعاليت ورزشي انجام دهيد،‌ بهتر است در صبحانه عسل ميل كنيد، چون در عرض چند دقيقه به شما انرژي مي‌دهد و تحمل بافتي و قدرت ترميم را افزايش خواهد داد. فراموش نكنيد عسل حاوي تعدادي از ويتامين‌ها مانند ويتامين c و k است و اسيد‌آمينه‌هايي مانند ريبوفلاوين وتيامين را داراست كه در ساختن پروتئين‌هاي مختلف موجود در بدن مانند پوست، عضله، خون و … استفاده مي‌شوند.

    ابوعلي‌سينا در كتاب قانون، عسل را اكسير‌جواني و زيبايي و سلامت مي‌داند.
    در تحقيقاتي كه در سال‌هاي اخير انجام شده‌ است، نشان داده شده كه عسل در درمان عفونت‌هاي بر‌جاي مانده از عمل سزارين و سوختگي از آنتي‌بيوتيك‌هاي مرسوم كارآمدتر است و با باكتري‌هاي زيادي مثل اي‌كولا‌ي، سالمونلا و هليكوباكتر مبارزه مي‌كند. يك قاشق چايخوري عسل در صبحانه، مانع رشد باكتري خطرناكي به نام هليكوباكتر شده كه باعث زخم‌معده مي‌شود.
    برخي اعتقاد دارند كه اين اثر ضدباكتري عسل به علت اسيدي بودن آن است ولي مطالعات نشان داده است كه عسل حاوي يك ماده آنتي‌اكسيدان به‌نام پراكسيد هيدروژن است كه قادر است با آن باكتري‌ها را نابود كند. عسل به‌عنوان يك مرهم طبيعي براي زخم‌ها محسوب شده كه علاوه بر اثر ضدميكروبي، محيطي مناسب براي رشد مجدد و ترميم بافت فراهم مي‌كند. در طب جديد شيوه درماني جديدي به نام <عسل درماني> پايه‌گذاري شده است. شما هم مي‌توانيد عسل درماني را با اضافه كردن اين خوراكي چسبناك به صبحانه خود، در منزلتان پايه‌گذاري كنيد. اگر ظرف عسل صبحانه شما شكرك زده است، عصباني نشويد و به تقلبي بودن عسل شك نكنيد، اتفاقا عسلي كه شكرك مي‌زند، مرغوب است و عسلي كه شكرك بزند حتما خالص است. عسل به علت درصد بالاي مواد قندي، يك ماده جامد است كه تحت شرايط خاصي به مايع تبديل شده است، تمام انواع عسل‌ها پس از مدت زمان معيني بر اساس شرايط بسته‌بندي و نگهداري متبلور و جامد شده و به اصطلاح شكرك مي‌زند. حال اگر دوست نداريد عسل شكرك زده ميل كنيد، شيشه عسل را در آب جوش قرار دهيد و هنگامي‌كه آخرين بلور (شكرك) محو شد، آن را از آب جوش خارج كنيد. نوش جان.

    چاي

    چاي شيرين در سفره صبحانه كمتر ايراني پيدا نمي‌شود و عطر چاي و نان، آغاز يك روز خوش را برايمان رقم مي‌زند. چاي پس از آب، پرمصرف‌ترين نوشيدني دنياست و روزانه يك ميليارد فنجان چاي در دنيا نوشيده‌ مي‌شود. اكثر ما به چاي سياه عادت كرده‌ايم ولي انواع ديگر چاي مثل چاي سبز (تخمير نشده) و چاي اولانگ و پوچونگ (نيمه تخميري) هم وجود دارند كه بد نيست آنها را در سفره صبحانه تجربه كنيد.

    مصرف چاي دم‌كرده هنگام صبحانه موجب تسريع حركات تنفسي، سرعت گردش خون و رفع خواب‌آلودگي و گوارش بهتر غذا مي‌شود. چاي علاوه بر كافئين،‌ پروتئين و كربوهيدرات دارد. چاي داراي ويتامين‌هاي متعددي از گروه b و اسيدفوليك ( c ) است و برگ‌سبز چاي غني از ويتامين c هستند. جوهرمازو (تانن) بخش‌ اصلي چاي است. طعم تلخ چاي مربوط به همين ماده است،‌ پزشكان نوشيدن چاي‌سبز را كه حاوي تانن زيادي است، به علت اثرات آرام‌بخشي و مسكن آن بر معده و روده توصيه مي‌كنند. يك عيب تانن چاي اين است كه، از جذب مواد معدني به ويژه آهن ممانعت مي‌كند. چاي و پلي‌فنل‌هاي موجود در آن نقش بازدارنده عليه بسياري از كارسينوژن‌ها (سرطان‌ها) دارد.
    نتايج يك تحقيق در هلند نشان داد، خطر سكته قلبي براي مرداني كه روزانه ۴ فنجان چاي مي‌نوشند، ۰۷ درصد كمتر است. چاي از ايجاد لخته‌هاي خطرناك كه منجر به سكته قلبي و مغزي مي‌شوند، جلوگيري مي‌كند و در كنترل فشار خون نيز مفيد است. مطالعات ديگري نشان داده است مردم ژاپن كه بيشتر از ساير ملل چاي مي‌نوشند، كمتر به آلزايمر (زوال عقل) مبتلا مي‌شوند. چاي غني از فوايد بوده با مقاوم ساختن دندان‌ها در برابر پوسيدگي، ميزان پوسيدگي دندان‌ها را كاهش مي‌دهد .
    بر اساس مطالعات جديد چاي با پيشگيري از تشكيل پلاك ميكروبي، برخي باكتري‌هاي دنداني را كه مي‌تواند باعث بيماري لثه شود، نابود مي‌كند. افزودن شكر به چاي مي‌تواند از اثر ضد پوسيدگي چاي بكاهد همچنين بعضي محققان اعتقاد دارند افزودن ليمو‌ترش به چاي اثر آن را كاهش مي‌دهد. چاي‌سبز و سياه هر دو براي سلامت مفيدند اما چاي سبز چون عمل واكسيناسيون روي برگ‌هاي آن انجام نگرفته، خاصيتش از چاي سياه بيشتر است. چاي‌هاي گياهي نيز دم كرده برگ گياهان مختلف (بابونه … ) هستند و گفته مي‌شود حاوي رنگدانه‌هاي بدون كافئين هستند، اگر حساسيت بيماري داريد، نبايد از اين چاي‌هاي گياهي استفاده كنيد.

    شير و لبنيات

    نوشيدن يك ليوان شير به عنوان صبحانه، نوشيدن يك ليوان مواد غذايي كامل و باارزش است. مواد غذايي همين يك ليوان شير، به سه بخش آب،‌ چربي و مواد جامد غير چرب كه شامل پروتئين‌هاي شير (كازئين، آلبومين و گلوبولين) و مواد معدني (كلسيم و فسفر) و لاكتوز است، تقسيم مي‌شود. شير شامل تمام اسيد‌هاي آمينه ضروري بدن براي ساختن پروتئين‌ها ست. قند شير، لاكتوز نام دارد كه شيريني آن ۰۳ بار از قند و شكر كمتر است، لاكتوز چاق كننده نيست و مصرف آن براي بيماران ديابتي مضر نيست. بسياري از شيرهايي كه از سوپر ماركت‌ها تهيه مي‌كنيم مقداري آب به آنها اضافه شده است كه از وزن مخصوص شير مي‌كاهد و به اصطلاح شير را رقيق و سبك مي‌كند، از طرف ديگر شيرهاي كم‌چرب كه در بازار موجودند، بخشي از چربي خود را از دست داده‌اند. شير پاستوريزه را نبايد جوشاند چون از ارزش غذايي‌اش كاسته مي‌شود.
    همچنين اين باور عمومي غلط است كه شيرهاي استرل يزه به دليل ماندگاري طولاني فاقد ارزش غذايي هستند، شير در سيستم‌هاي صنعتي تهيه مواد غذايي به گونه‌اي تهيه مي‌شود كه كمترين صدمه‌اي به ارزش غذايي آن وارد نمي‌شود. همان‌طور كه معروف است شير از پوكي استخوان پيشگيري مي‌كند و باعث استحكام دندان‌ها مي‌شود و به اين دليل غني بودن آن از اصطلاح معدني <كلسيم و فسفر> است. دانشمندان انگليسي دريافته‌اند مصرف شير، پنير، خامه و كره از بيماري آسم در كودكان پيشگيري مي‌كند. بر اساس آمارهاي موجود، در حال حاضر مصرف سرانه شير و فرآورده‌هاي لبني در ايران ۵۷ گرم در سال برآورد شده است و اين رقم در كشور‌هاي اروپايي ۰۵۳ تا۰۰۵كيلوگرم است. بنابراين اين مسوليت مادران خانواده است كه شير را در كنار چاي و پنير و نان به سفره صبحانه اضافه كنند .تصورش را بكنيد اگر همه ما از فردا صبح يك ليوان شير هنگام صبحانه بنوشيم، سرانه ملي ما چقدر افزايش خواهد يافت. فردا صبح يك ليوان شير را فراموش نكنيد.
    نان
    هر كدام از ما نان مختلفي را براي صبحانه ترجيح مي‌دهيم، از نان لواش گرفته تا سنگك و بربري و ما ايرانيان نان را بركت سفره مي‌شناسيم و براي آن ارزش و احترام زيادي قائل هستيم. امروزه انواع متفاوتي از نان‌ها در بازار موجود است.
    نان سفيد: ناني است كه از آرد سفيد تهيه شده، يعني آردي كه در تهيه آن فقط از دانه ‌غلات استفاده مي‌شود.
    نان قهوه‌اي: ناني است كه در تهيه آن، دانه و ۰۱ درصد پوسته دانه (سبوس) به كار رفته است.
    نان كامل: ناني است كه در تهيه آرد آن، دانه كامل گندم (دانه به همراه سبوس) به كار رفته است.
    نان جوانه گندم: ناني است كه به آرد آن، پودر جوانه گندم اضافه كرده‌اند.
    نان غلات: ناني قهوه‌اي است كه به آن، ديگر انواع غلات را به صورت دانه كامل (پوسته به همراه دانه) اضافه كرده‌اند.
    اكثر شما ايرانيان از نان لواش به عنوان صبحانه استفاده مي‌كنيد. نان لواش ناني نرم، تخت و نازك است كه از آردآب و خميرمايه و نمك به دست مي‌آيد.
    نان تست نوعي نان ورقه شده انگليسي است كه با قرار دادن در برابر حرارت برشته‌ مي‌شود. معمولا نان تست را با قرار دادن داخل دستگاه برقي تسترويافن، برشته مي‌كنند. براي وعده صبحانه در اكثر نقاط دنيا از نان تست استفاده مي‌شود. همچنين استفاده از اين نوع نان براي صبحانه به افرادي كه ناراحتي‌هاي معده و روده دارند و دچار اسهال شده‌اند، توصيه مي‌شود.
    امروزه متخصصان تغديه استفاده از نان‌هايي كه از غلات تهيه مي‌شوند و به نان سبوس‌دار معروف شده‌اند را براي صبحانه و ساير وعده‌هاي غذايي توصيه مي‌كنند، مطالعات نشان مي‌دهند نان سياه مي‌تواند از ديابت، بيماري‌هاي قلبي، استئوپروز و شكستگي استخوان جلوگيري كند. همچنين ميزان فيبر در نان سياه از ساير نان‌ها بيشتر است. آرد سياه محتوي كلسيم روزانه را فراهم مي‌كند، پس مي‌توان گفت نان يكي از منابع كلسيم است و از پوكي استخوان پيشگيري مي‌كند. يكي ديگر از عناصري كه در نان سياه وجود دارد، آهن است. كمبود آهن موجب بي‌حالي، سستي و خواب‌آلودگي و كم‌خوني مي‌شود و اگر در اين مرحله درمان نشود، بر روي اعصاب و مغز اثر مي‌گذارد. آهن موجود در اين نان به رشد سلول‌هاي عصبي كودك كمك كرده و باعث باهوشي مي‌شود.
    آیا با صبحانه حتما باید چای بخوریم؟
    مایعات گرم یا مایعات سرد کدام برای صبحانه بهتر است . اول این نکته را بگوییم که بهتر است صبح حتما همراه غذا مایع مصرف گردد اما در رابطه با نوع مایع ، می توان چای خورد و هم می توان آب مصرف کرد البته مصرف چای یا مایعات گرم مورد پسند اکثر افراد است . مصرف مایع سرد مانند مایعات داخل یخچال مانند شیر سرد به هیچ عنوان توصیه نمی شود .
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت