جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 5 از 5 مجموع

موضوع: نمک ید دار فلورينه

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض نمک ید دار فلورينه

    رييس اداره بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، از افزودن فلور به نمک‌ هاي يُددار براي استفاده مناطقي که با کمبود فلورايد مواجه هستند، خبر داد و گفت: به اين ترتيب نمک‌ هاي يُددار فلورينه با تجويز پزشک در داروخانه‌ هاي کشور ارائه خواهد شد.

    دکتر پريسا ترابي در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، با اشاره به برنامه افزودن فلور به نمک‌ هاي يددار، گفت: بررسي ‌هاي اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت نشان داده که ميزان فلورايد در برخي مناطق کشور پايين است. به اين ترتيب برگزاري جلسات مشترکي در وزارت بهداشت منتج به آن شد که در برخي مناطق با شيوع بالاي کمبود فلور با تجويز پزشک، نمک‌ هاي يُددار فلورينه در داروخانه‌ ها ارايه شود. اين نمک ‌هاي يُددار فلوردار با برچسب خاصي مشخص شده ‌اند.

    غني ‌سازي نمک با يُد و فلور نبايد تشويقي براي افزايش مصرف نمک باشد.

    وي با تاکيد بر آن که غني سازي نمک با يُد يا فلور دليلي نيست که براي دريافت يُد يا فلور بيشتر، نمک بيشتري مصرف شود، گفت: ميزان يُد يا فلوري که به نمک اضافه مي ‌شود بر اساس ميزان مصرف نمک است؛ به اين معنا که اگر نمک از ميزان معمول بيشتر استفاده شود، دريافت يُد و فلور هم بالا مي ‌رود که بي ‌ترديد اين ميزان دريافت اضافي، مناسب نيست. اگرچه مصرف زياد اين نمک ‌ها به دوز مسموميت نمي ‌رسد، اما غني ‌سازي نمک با يُد و فلور نبايد تشويقي باشد براي افزايش مصرف نمک؛ چرا که به دليل مصرف زياد نمک از سوي مردم، مشکلات زيادي وجود دارد و هنوز با فرهنگ کاهش مصرف نمک فاصله زيادي داريم.

    دکتر ترابي دراين زمينه ادامه داد: بسياري از موارد مشاهده مي ‌شود که افراد هنگام صرف غذا بدون چشيدن غذا، ابتدا به آن نمک مي ‌پاشند. در اين زمينه توصيه مي ‌شود نه تنها هنگام صرف غذا نمک اضافه نشود بلکه بايد سعي شود استفاده از نمک در زمان طبخ غذا نيز کاهش يابد؛ چرا که غذاهاي صنعتي و آماده، انواع کنسرو‌ها، دوغ، پنير، تنقلات کودکان و ديگر مواد غذايي از نمک زيادي برخوردارند.
    افزايش دريافت نمک، عاملي براي افزايش فشارخون و بيماري ‌هاي قلبي عروقي است.

    همچنين در بسياري از مواد غذايي به منظور جلوگيري از فساد غذايي از نمک به عنوان يک عامل نگه دارنده استفاده مي‌ شود. بنابراين افراد جامعه ناخواسته اضافه دريافت نمک را تحمل مي ‌کنند و لازم است مصرف نمک هنگام طبخ و صرف غذا کاهش يابد.
    نمک

    وي با هشدار به افراد داراي سابقه بيماري‌ هاي قلبي عروقي و فشار خون نسبت به مصرف زياد نمک، انواع استرس ‌هاي محيطي، استعمال دخانيات، چاقي، آلودگي هوا و ... را از عوامل خطر ابتلا به بيماري ‌هاي قلبي عروقي و فشار خون دانست و گفت: افزايش دريافت نمک عاملي است که به افزايش فشارخون و بيماري ‌هاي قلبي عروقي کمک مي ‌کند. اگرچه بيماري‌هاي قلبي - عروقي و فشارخون بعد از حوادث و سوانح، رتبه دوم بيماري‌ ها در کشور را به خود اختصاص مي ‌دهند، اما بيماري ‌هاي قلبي عروقي در ميانسالان کشور رتبه اول بيماري‌ ها را دارد. بنابراين با توجه به شيوع بيماري‌ هاي قلبي عروقي و فشارخون در کشور تا حد امکان عواملي که در دست خود افراد است نبايد به ديگر عوامل زمينه‌ ساز بيماري ‌ها اضافه شود.

    مصرف صحیح نمک(گزارشات و مقالات)
    مصرف صحیح نمک(گزارشات و مقالات)
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    دانستني هايي درباره نمک يُد دار

    نمک يددار

    ما از نظر جغرافيايي در منطقه ‌اي زندگي مي ‌کنيم که به دليل فقير بودن خاک از يُد، بيشتر مواد غذايي کشت شده يا حتي دام‌ ها يُد کافي نداشته و ميزان مورد نياز روزانه به اين ماده معدني از طريق غذا تأمين نمي‌ شود.

    به همين دليل مدت‌ ها ايران جزو کشورهايي بود که بيماري ‌هاي مربوط به کمبود يُد در آن شيوع داشت.

    دکتر نسرين اميدوار، متخصص تغذيه و رژيم درماني مي گويد: مهم ‌ترين علامتي که ميان مردم به عنوان کمبود يُد شهرت دارد، بزرگ شدن تدريجي غده تيروئيد و بروز بيماري‌ غم ‌باد يا گواتر است. علاوه بر آن بايد گفت اگر خانم ‌هاي باردار در دوران بارداري به کمبود اين ماده معدني مبتلا باشند، خطر اين که کودک‌ شان دچار بيماري‌ هايي مانند عقب‌ افتادگي ذهني شود، وجود دارد.

    به هر حال، به دليل اين کمبود در کشور ما پس از بررسي‌ هاي مختلف، تصميم بر اين گرفته شد که يُد به يک ماده غذايي پُرمصرف و راحت يعني نمک اضافه شود و در حال حاضر چند سال است که نمک‌ هاي کشور يُِددار شده ‌اند. اين برنامه، کمک‌ بسياري کرده است که يُد موجود در بدن وضعيت بهتري پيدا کند و البته بررسي ‌هايي که روي ميزان يُد موجود در ادرار دانش‌آموزان کشور هر چند وقت يک بار انجام مي ‌شود، اين موضوع را ثابت کرده است.

    اما چند نکته در مورد نحوه ي استفاده و نگهداري از نمک يُددار:

    1- نمک يُد دار را بايد در شيشه‌ هاي تيره‌ رنگي که درب آن ها باز نباشد و نور نبيند، نگهداري کرد تا يُد آن از بين نرود.

    2- در موقع پخت هم هر چه ديرتر نمک اضافه شود تا يُد بيشتر حفظ شود و بر اثر حرارت از ميان نرود.

    3- در عين حال، فراموش نکنيد که مصرف زياد نمک خطر ابتلا به پُرفشاري خون را افزايش مي ‌دهد و اين که نمک يُد دارد به اين معني نيست که ما مصرف آن را بالا ببريم بلکه رعايت تعادل قدم اول است؛ زيرا همچنان يکي از توصيه‌ هاي سلامت در کشور مانند هر نقطه ديگر از دنيا، مصرف کم نمک است. از اين رو، سر سفره نمکدان نگذاريد و به همان نمکي که در حين پخت به غذا اضافه شده، بسنده کنيد.

    از آن جايي که خاک کشور ما فقير از يُد بوده، نمي‌ توانيم مواد غذايي ديگري را نام ببريم که غني از يُد باشند. انتظار مي ‌رود که ماهي ‌ها (از ماهي آزاد، تن و شاه ماهي گرفته تا ميگو) يُد بيشتري داشته باشند اما باز هم بستگي به اين موضوع دارد که در چه منطقه و چه آبي پرورش داده شده باشند.

    علاوه بر تمام نکات ياد شده، ما مواد غذايي ‌اي داريم که مي ‌توانند مانع جذب يُد شده و گواترزا باشند؛ مانند خانواده کلم و برخي ريشه‌ ها که معمولا مصرف خام‌ شان در مناطقي که شيوع کمبود يُد فراوان است يا توصيه نمي‌ شود و يا مصرف پخته شده شان پيشنهاد مي‌ شود.

    سر سفره نمکدان نگذاريد و به همان نمکي که در حين پخت به غذا اضافه شده، بسنده کنيد.

    دکتر عباس اسماعيلي معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي اراک نيز تاکيد مي کند به هيچ عنوان نبايد از ابتداي پُخت غذا، به آن نمک اضافه کرد؛ چرا که يُد موجود در آن از بين مي‌ رود.

    وي با بيان اين که در کشورمان از طريق نمک، يُد مورد نياز بدن تامين مي ‌شود، افزود: کمبود يُد مي ‌تواند زمينه‌ ساز مشکلات عديده ‌اي از جمله گواتر و عقب ‌ماندگي‌ هاي ذهني و جسمي باشد.

    وي در خصوص نمک ‌هاي تصفيه‌ نشده گفت: نمک‌ هاي تصفيه ‌نشده سرشار از انواع آلودگي است و حتي مي‌ تواند منجر به سرطان‌ زايي در افراد شود.

    ايشان در پايان تصريح کرد: در حال حاضر رستوران‌ ها و برخي از نانوايي ‌ها به مصرف نمک‌ هاي غير يُد دار مبادرت مي ‌ورزند و اين در حالي است که در صورت شناسايي اين واحدها طبق مقررات قانوني با متخلفان برخورد مي‌ شود.

    تبیان
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    دکتر نسرين اميدوار متخصص تغذيه و رژيم درماني

    نمک يددار را در ظروف تيره نگه‌داري کنيد

    ما از نظر جغرافيايي در منطقه‌اي زندگي مي‌کنيم که به دليل فقير بودن خاک از يد، بيشتر مواد غذايي کشت شده يا حتي دام‌ها يد كافي نداشته و ميزان مورد نياز روزانه به اين ماده معدني از طريق غذا تأمين نمي‌شود....

    ما از نظر جغرافيايي در منطقه‌اي زندگي مي‌کنيم که به دليل فقير بودن خاک از يد، بيشتر مواد غذايي کشت شده يا حتي دام‌ها يد كافي نداشته و ميزان مورد نياز روزانه به اين ماده معدني از طريق غذا تأمين نمي‌شود. به همين دليل مدت‌ها ايران جزو کشورهايي بود که بيماري‌هاي مربوط به کمبود يد در آن شيوع داشت. مهم‌ترين علامتي که ميان مردم به عنوان کمبود يد شهرت دارد، بزرگ شدن تدريجي غده تيروييد و بروز بيماري‌ غم‌باد يا گواتر است. علاوه بر آن بايد گفت اگر خانم‌هاي باردار در دوران بارداري به کمبود اين ماده معدني مبتلا باشند، خطر اينکه کودک‌شان دچار بيماري‌هايي مانند عقب‌افتادگي ذهني شود، وجود دارد.

    به هر حال، به دليل اين کمبود در کشور ما پس از بررسي‌هاي مختلف، تصميم بر اين گرفته شد که يد به يک ماده غذايي پرمصرف و راحت يعني نمک اضافه شود و در حال حاضر چند سال است که نمک‌هاي کشور يددار شده‌اند. اين برنامه، کمک‌ بسياري کرده است که يد موجود در بدن وضعيت بهتري پيدا کند و البته بررسي‌هايي که روي ميزان يد موجود در ادرار دانش‌آموزان کشور هر چند وقت يک بار انجام مي‌شود، اين موضوع را ثابت کرده است.

    اما چند نکته در مورد نحوه استفاده و نگهداري نمک يددار مهم است که به آن اشاره مي‌کنم. اول اينكه نمک يددار را بايد در شيشه‌هاي تيره‌رنگي که درب آنها باز نباشد و نور نبيند، نگهداري کرد تا يد آن از بين نرود. دوم آنكه در موقع پخت هم هر چه ديرتر نمک اضافه شود تا يد بيشتر حفظ شود و بر اثر حرارت از ميان نرود. در عين حال، فراموش نکنيد که مصرف زياد نمک خطر ابتلا به پرفشاري خون را افزايش مي‌دهد و اينکه نمک يد دارد به اين معني نيست که ما مصرف آن را بالا ببريم بلكه رعايت تعادل قدم اول است؛ زيرا همچنان يکي از توصيه‌هاي سلامت در کشور مانند هر نقطه ديگر از دنيا، مصرف کم نمک است. از اين رو، من توصيه مي‌کنم سر سفره نمکدان نگذاريم و به همان نمکي که در حين پخت به غذا اضافه شده، بسنده كنيم چون خاک کشور ما فقير از يد بوده و نمي‌توانيم مواد غذايي ديگري را نام ببريم که غني از يد باشند. انتظار مي‌رود که ماهي‌ها (از ماهي آزاد، تن و شاه ماهي گرفته تا ميگو) يد بيشتري داشته باشند اما باز هم بستگي به اين موضوع دارد که در چه منطقه و چه آبي پرورش داده شده باشند.

    علاوه بر تمام نكات يادشده، ما مواد غذايي‌اي داريم که مي‌توانند مانع جذب يد شده و گواترزا باشند؛ مانند خانواده کلم و برخي ريشه‌ها که معمولا مصرف خام‌شان در مناطقي که شيوع کمبود يد فراوان است يا توصيه نمي‌شود و يا مصرف پخته شده شان پيشنهاد مي‌شود.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    اصول نگهداري صحيح نمك يددار

    درمعاون مركز تحقيقات غدد و متابوليسم دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، از بررسي ميزان يد دريافتي زنان باردار در شهر تهران در قالب طرح تحقيقاتي خبر داد.
    به گزارش سلامتيران، حسين دلشاد زايمان زودرس، سقط جنين و بروز اختلالات تيروئيدي و سيستم اعصاب مركزي (cns) در جنين را از عوارض كمبود يد در دوران بارداري دانست و افزود: نازايي از ديگر عوارض كمبود يد و بروز گواتر در زنان در سنين باروري محسوب مي شود. وي خاطرنشان کرد: كمبود يد، علت بروز طيف وسيعي از اختلالات در دوران بارداري است. مجري طرح بررسي ميزان يد دريافتي زنان باردار ادامه داد: در دوران بارداري به علت بروز برخي از تغييرات از جمله افزايش ميزان دفع يد، نياز مادر به يد افزايش مي يابد و به 200 تا 250 ميكروگرم مي‌رسد. در عين حال، سنتز هورمون تيروييد جنين هم وابسته به يد گرفته شده از مادر است. دلشاد با بيان اينكه ميزان يد دريافتي از طريق اندازه گيري يد ادرار (يد دفعي) سنجيده مي‌شود، تصريح کرد: يد شصت و يكمين عنصر موجود در پوسته زمين است كه از طريق جلبك دريايي تخمير و به صورت بخار وارد جو و ابر ‌شده و سپس به صورت بارش به آب درياها اضافه مي‌شود. البته عنصر يد در خاك موجود است و از طريق مواد غذايي به انسان منتقل مي‌شود اما بنا به دلايلي هم اكنون اكثر مناطق دنيا با كمبود يد مواجه هستند و به همين دليل دريافت مكمل از جمله راه‌هاي تامين يد افراد محسوب مي شود. وي به مصرف همگاني نمك حتي با مقادير اندك اشاره و تاکيد کرد: نياز روزانه يك فرد بالغ به يد 150 ميكروگرم است و براين اساس يك فرد در تمام طول عمر خود حداكثر به يك قاشق چايخوري يد نياز دارد. از طرفي آبزيان نيز از جمله منابع غني يد به شمار مي‌روند اما براي تامين كمبود يد به مصرف مقادير فراواني حدود يك كيلوگرم از ماهي سفيد آب شور دريا (نه پرورشي) نياز است. مجري طرح پژوهشي بررسي ميزان يد دريافتي زنان باردار ادامه داد: دفع كمتر از يك‌صد ميكروگرم يد در ادرار و وجود گواتر نشانه اي از دريافت ناكافي يد است.دلشاد در پايان توصيه کرد: شرط نخست براي دريافت يد به مقادير لازم، نگهداري صحيح نمك است به اين معنا که نمك يددار بايد به دور از نور و رطوبت و در ظروف پلاستيكي دردار نگهداري شوند تا اين امر مانع از تبخير يد شود. در عين حال، استفاده از نمك‌هاي يددار خريداري شده نبايد بيشتر از يك هفته طول بكشد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    چرا و چگونه نمک یددار مصرف کنیم؟



    ید یک عنصر حیاتی برای زندگی انسان است که به صورت عمده در خاک یافت می‌شود. البته خاک بسیاری از مناطق جهان حاوی مقادیر کافی از این ماده مغذی ضروری نیست و لذا محصولات کشاورزی و فرآورده‌های دامی این مناطق، دچار کمبود ید هستند.
    بدین ترتیب رژیم غذایی انسان‌ها که به این منابع وابسته است نیز به مقدار کافی ید نخواهد داشت. مقدار ید مورد نیاز یک فرد بالغ به طور متوسط ۱۵۰ میکروگرم در روز است (یک مقدار جزئی که می‌تواند به اندازه سر سوزن باشد) و مقدار مورد نیاز ید در تمام طول عمر متوسط انسان یک قاشق چایخوری است. ید به خصوص در اوایل دوران
    کودکی، بلوغ، حاملگی و شیردهی، به دلیل افزایش نیاز فیزیولوژیک بدن، بیشتر مورد نیاز است و دریافت مقدار کافی آن اهمیت حیاتی دارد. گواتر حداقل اختلالی است که در اثر کمبود ید به وجود می‌آید. فرد مبتلا به گواتر به سرعت خسته می‌شود و فعالیت کمتری نسبت به افراد طبیعی دارد. در دوران بارداری در صورتی که جنین به مقدار کافی ید دریافت نکند، مغز در حال رشد او قادر به ایجاد شبکه‌ای متراکم از ارتباطات سلول‌های مغزی نخواهد بود و توانایی ذهنی او قربانی حفظ حیات می‌شود. در مناطقی که با کمبود شدید ید مواجه هستند کودکان از عقب‌ماندگی شدید ذهنی رنج می‌برند.
    حتی در مناطقی که کمبود ید، شدت زیادی نداشته باشد نیز کودکان دچار کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی در قدرت یادگیری می‌شوند. مشکل کاهش ظرفیت ذهنی ناشی از کمبود ید معمولا نامشهود است و تمامی کودکان شاغل به تحصیل در مناطقی که با کمبود ید مواجه است دچار افت تحصیلی می‌شوند و تعداد اندکی از آنان قادر به ادامه تحصیل خواهند بود.
    به همین دلیل اختلالات ناشی از کمبود ید به عنوان مهم‌ترین عامل قابل پیشگیری معلولیت‌های ذهنی در جهان شناخته شده است. اکثر اختلالاتی که در اثر کمبود ید به وجود می‌آیند دائمی و غیرقابل برگشت هستند.
    حتی کمبود ید در حیوانات اهلی و دام‌ها باعث سقط جنین و نازایی می‌شود و در دامداری‌ها صدمات اقتصادی جبران‌ناپذیری به بار می‌آورد. پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید به منظور مبارزه با اختلالات ناشی از کمبود ید باید مقادیر ناچیزی از این عنصر را به رژیم غذایی روزانه افزود. این کار به بهترین نحو و با کم ترین هزینه با یددار کردن نمک مصرفی انسان و دام انجام می‌شود. یددار کردن نمک‌های مصرفی به عنوان بهترین روش یدرسانی در بسیاری از کشورهای جهان به کار رفته است.
    امروزه حدود ۷۰ درصد از خانوارهای جهان به نمک یددار دسترسی دارند و یددار کردن جهانی نمک باعث خواهد شد که هر ساله مغز نود میلیون نوزاد در برابر کاهش چشمگیر قدرت یادگیری محافظت شود. نحوه مصرف و نگهداری نمک تولیدکنندگان نمک یددار در کشور یکی از ایفاکنندگان نقش در پیشبرد برنامه مبارزه با اختلالات ناشی از کمبود ید هستند.
    در حال حاضر تعداد ۱۸ واحد تولیدکننده نمک مجهز به سیستم تصفیه نمک و ۱۵ واحد نیز دارای سیستم شستشوی نمک وجود دارد. تولیدکنندگان نمک برای راه‌اندازی سیستم تصفیه نمک با یکدیگر رقابتی سازنده داشته و روز به روز به تعدادشان افزوده می‌شود. نمک تصفیه، نمکی است کاملا بهداشتی که ناخالصی‌های آن طی مراحل فرآیند تصفیه (کریستالیزاسیون مجدد) حذف شده است. ناخالصی‌های نمک معمولا به دو صورت محلول و نامحلول وجود دارد.
    موادی مانند شن، ماسه یا خاک که حین استخراج وارد نمک می‌شوند از ناخالصی‌های نامحلول و کلسیم، منیزیم، سولفات و فلزات سنگین نظیر سرب، جیوه، آرسنیک و کادمیوم از ناخالصی‌های محلول نمک محسوب می‌شوند. وجود این ناخالصی‌ها در نمک می‌تواند منجر به بروز ناراحتی‌های گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی ممانعت در جذب آهن شود، به همین منظور در کشور استاندارد نمک تصفیه شده تدوین و به تصویب رسیده است و به موجب این استاندارد کارخانه‌های تولیدکننده نمک ملزم هستند نمک را با رعایت درجه خلوص و دیگر مشخصات آن تولید و عرضه کنند.
    به طور کلی توصیه می‌شود که نمک به مقدار کم مصرف شود و همان مقدار کم نیز نمک تصفیه شده یددار باشد. نمک‌های تصفیه شده یددار به دلیل خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت بیشتری حفظ می‌کنند. نمک‌های یددار نباید به مدت طولانی در معرض نور خورشید یا رطوبت قرار گیرند چرا که ید خود را از دست می‌دهند. بهتر است نمک یددار را در ظروف بدون منفذ پلاستیکی، چوبی، سفالی یا شیشه‌ای رنگی با سرپوش محکم نگهداری کرد. همواره باید به تاریخ مصرف نمک و وجود پروانه ساخت از وزارت بهداشت و قید عبارت تصفیه شده بر روی بسته‌بندی دقت کرد.
    کمبود ید در ایران تحت کنترل قرار گرفته است ایران کشوری موفق در کنترل و پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید بوده است. براساس تصمیم دولت در سال ۱۳۷۳ کلیه نمک‌های مصرفی خانوارهای ایرانی در کشور یددار شده و در بین کشورهای منطقه مدیترانه شرقی، ایران نخستین کشوری است که اقدام به بررسی کشوری گواتر و تولید و توزیع نمک یددار در سطح جامعه کرده است. در حال حاضر بیش از نود درصد خانوارهای ایرانی از نمک یددار استفاده می‌کنند و بر اساس آخرین بررسی کشوری در سال ۱۳۸۰ میزان شیوع گواتر به نحو چشمگیری کاهش یافته است، به طوری که از ۵۲ درصد در سال ۱۳۷۵ به ۸/۹ درصد در سال ۱۳۸۰ رسیده است.
    در سال ۱۳۷۵ کشورمان با احراز دو شاخص عمده تحت عناوین مصرف بیش از نود درصد خانوارها از نمک یددار و بالاتر بودن میانه ید ادرار از ده میکروگرم در دسی‌لیتر در دانش‌آموزان مدارس از نظر استانداردهای سازمان جهانی بهداشت در حد مطلوب بوده است و به عنوان کشور عاری از اختلالات ناشی از کمبود ید در منطقه شناخته شده است.
    دست‌اندرکاران سلامت جامعه علی‌الخصوص دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معتقدند، برای این‌که با مشکل اختلالات ناشی از کمبود ید مواجه نشویم بر مصرف نمک یددار تصفیه شده در برنامه غذایی روزانه افراد تاکید کردند هر چند برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی - عروقی و افزایش فشارخون، مصرف کم ‌نمک توصیه شده است اما همان مقدار کم باید از نمک یددار باشد تا ید مورد نیاز بدن تامین و نمک مصرفی نیز حتما از نوع تصفیه شده انتخاب شود تا عوارض احتمالی ناشی از وجود ناخالصی‌ها در نمک را از میان بردارد. رعایت این نکات مهم در سلامت تغذیه‌ای مردم اثرات جدی و همیشگی داشته و با در نظر گرفتن شیوه‌های صحیح زندگی می‌تواند موجب شادابی، سلامت و بهبود تغذیه جامعه شود.

    ایرانیان انگلستان
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت