جستجو در سایت توسط گوگل

صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
نمایش نتایج 1 تا 10 از 16 مجموع

موضوع: مصرف صحیح نمک(گزارشات و مقالات)

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض مصرف صحیح نمک(گزارشات و مقالات)

    اثرات خوب و بد نمک


    نمک یکی از مواد غذایی ضروری برای بدن است و به عملکرد صحیح بدن و مغز کمک می کند. اما مصرف زیاد نمک می تواند خطرات بیشماری را برای بدن داشته باشد. این خطرات در افرادی که فشار خون بالایی دارند، به مراتب بیشتر است.
    ● اثرات مفید نمک برای بدن:
    ۱) بیشترین اثر مفید نمک، ثابت کردن ضربان غیر عادی قلب است و به تنظیم فشار خون می کمک می کند.
    ۲) خارج کردن اسیدیته زیادی که در بدن به وجود آمده است.
    ۳) حفظ تعادل مقدار قند خون
    ۴) فراهم ساختن انرژی لازم برای بدن
    ۵) کمک به عملکرد صحیح سلول های عصبی
    ۶) جذب مواد مغذی
    ۷) صاف و نرم کردن حنجره و جلوگیری از چسبناک شدن مخاط که معمولا در تنگی نفس دیده می شود.
    ۸) برای بیماری زکام و سینوزیت بسیار مفید است.
    ۹) نمک یک آنتی هیستامین طبیعی می باشد.
    ۱۰) جلوگیری از کرامپ یا گرفتگی عضلانی
    ۱۱) جلوگیری از ریزش بزاق در حین خوابیدن
    ۱۲) برای ساخت استخوان مهم است. یکی از مهم ترین دلایل پوکی استخوان،کمبود نمک و آب می باشد.
    ۱۳) برای تنظیم خواب مهم است و به عنوان یک هیپنوتیسم طبیعی عمل می کند.
    ۱۴) نمک قسمتی از درمان بیماران دیابتی می باشد.
    ۱۵) استفاده از نمک بر روی زبان، موجب توقف سرفه های خشک می شود.
    ● با این همه خواص مفید، چرا نمک زیاد، برای بدن مضر است؟
    نمک از املاح سدیم و کلر تشکیل شده است. در بزرگسالان، هنگامی که مقدار سدیم دریافتی زیاد باشد، بدن آب زیادی را نگه می دارد و مقدار مایعات جمع شده در بدن بسیار زیاد می شود.
    بسیاری از دانشمندان بر این باورند که همین عامل باعث پرفشاری خون می شود و این خود عاملی است برای بیماری قلبی و سکته، زیرا این مقدار زیاد مایعات در حین عبور از قلب به اعضای بدن می روند و باعث خستگی و درد در اندام ها می شوند و این خود عاملی است برای ظاهر شدن بیماری کرونری(انسداد رگ های قلب).
    در بدن بزرگسالان، مقداری از نمک دریافتی از طریق کلیه ها و بوسیله ادرار کردن از بدن خارج می شود. اما در بدن نوزادان، کلیه ها هنوز توانایی کافی برای خارج کردن نمک از بدن را ندارند.
    این را بدانید که به نوزادان(به خصوص تا ۴ ماهگی)، غذای پُر نمک ندهید، زیرا در بدنشان جمع می شود و چون نمی تواند خارج شود، باعث بیماری کلیه، کبد، آسیب به مغز می گردد و در شرایط حاد به مرگ نوزاد می انجامد. به همین دلیل، متخصصان تغذیه سفارش به دادن شیر مادر و یا شیرخشک به نوزادان می کنند.
    ● نمک باعث افزایش یا کاهش وزن می شود؟
    نمک موجب افزایش یا کاهش وزن نمی شود. در واقع نمک هیچ کالری ندارد.
    مصرف زیاد نمک، به دلیل نگه داری بیش از حد آب در بدن، باعث افزایش وزن موقتی می گردد و برعکس آن، مصرف کم نمک، به خاطر بیرون کردن آب از بدن، می تواند موجب کاهش وزن موقتی شود.
    جالب است بدانید که اکثر غذاهای رژیمی، بدون نمک هستند و کاهش وزن ایجاد شده در این رژیم ها، فقط به خاطر دفع مقدار زیادی آب از بدن می باشد و اگر بعد از این رژیم، از غذاهای دارای نمک استفاده کنید، به همان وزن قبلی خود می رسید!
    مقدار زیاد نمک در غذا، باعث افزایش کالری و کاهش فیبر غذایی می شود و این غذا به طور کلی مشابه غذاهای حاضری و آماده (fast foods) است.
    ● چه مقدار نمک برای بدن مضر نیست؟
    متخصصان مصرف حداقل ۶ گرم نمک در روز را توصیه می کنند. ولی در کودکان این مقدار باید خیلی کم شود.
    تخمین زده شده که اگر ۲-۱ گرم نمک در روز مصرف شود، میزان بیماری های قلبی به صفر می رسد.
    دانشمندان در این زمینه بسیار تحقیق کرده اند و به این نتیجه ی مهم رسیده اند که غذاهای خوشمزه دارای مقدار زیادی نمک می باشند و این خود عاملی است برای ابتلا به پوکی استخوان، تنگی نفس و سرطان معده.
    پیتزا، همبرگر و ساندویچ سوسیس بیشتر از ۱ گرم نمک دارند و این مقدار ۳/۱ مقدار توصیه شده برای کودکان ۶-۴ سال است.
    بعضی از شیرینی ها و کورن فلکس ها(نوعی غذای صبحانه) بیشتر از یک بسته چیپس یا پفک، نمک دارند.
    ● نکات ضروری برای محدود کردن نمک در بدن
    ▪ سر سفره غذا از نمکدان استفاده نکنید.
    ▪ برچسب های مواد غذایی را حتما بخوانید تا از میزان نمک موجود در آنها مطلع شوید.
    ▪ مقدار زیادی سبزیجات و میوه جات تازه مصرف کنید. غیر از اثرات مفید مصرف میوه ها و سبزیجات، پتاسیم موجود در آنها باعث تعادل نمک می شود.
    ▪ بهتر است نمک را کم مصرف کنید، اما اگر می خواهید آن را در غذا بریزید، نمک را در آخرین مرحله پخت، به مقدار خیلی کم اضافه کنید.
    ▪ ورزش کنید.
    ▪ خداوند نعمت های بیشماری برای ما آفریده است، ما نباید در هیچ موردی (حتی غذا خوردن) اسراف کنیم و زیاده از حد مصرف نماییم، چرا که عواقب و اثرات بد آن بعدها مشخص می شو

    محمد رضا نصرتی
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    مصرف چه مقدار نمک برای افراد مختلف بی خطر است

    چقدر باید نمک خورد؟

    کم‌کردن مصرف نمک، این رایج‌ترین چاشنی غذایی، برای برخی افراد ضروری است اما نه برای همه. البته سال‌هاست که در محافل پزشکی در مورد مصرف نمک مباحثات داغی در جریان بوده است و پرسش محوری هم این بوده است: آیا باید نمک کمتری بخوریم؟

    به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از سایت دانشکده پزشکی هاروارد ، از یک طرف گروهی از متخصصان اظهار می‌کنند که همه افراد باید مصرف نمک‌شان را کم کنند و این کار به میزان قابل‌توجهی از بروز بیماری‌های قلبی پیشگیری می‌کند.

    در مقابل گروه دیگری معتقد بوده‌اند که توصیه همگانی به کاهش مصرف نمک تاثیر ناچیزی بر سلامتی عمومی دارد و محروم‌کردنی بی‌دلیل برای اغلب افراد به شمار می‌رود.

    آیا نمک بلوری است پلید؟ یا چاشنی بی‌ضرری برای لذت ذائقه ما؟ یا چیزی بین این دو؟

    در این مورد نیز مانند بسیاری چیز‌های دیگر در پزشکی، پاسخ سرراستی وجود ندارد.
    اینکه نمک چگونه بر فشار خون شما تاثیر بگذارد، به ژن‌های شما، سن شما و وضعیت پزشکی شما بستگی دارد.

    نمک در گردش خون

    نمک از دیدگاه یک شیمی‌دان هر ماده‌ای است که هنگام درهم‌فرورفتن اوربیت‌های یون‌های مثبت و منفی به وجود می‌آید.

    اما برای اغلب ما نمک همان کلرید سدیم است، بلورهای سفیدی که هنگام بخار شدن آب دریا به جای می‌ماند. و این سدیم موجود در نمک است اغلب مشکلات را بوجودمی‌‌آورد.
    یک قاشق چایخوری از کلرید سدیم - همان نمک خوراکی ما- حاوی ۲۳۰۰ میلی‌گرم سدیم است.

    بدن انسان نمی‌تواند بدون مقداری سدیم به حیات خود ادامه دهد. سدیم برای انتقال تکانه‌های عصبی، انقباض و انبساط رشته‌های عضلانی( از جمله عضلات قلب و دیواره رگ‌های خونی)، و حفظ تعادل مایعات در بدن لازم است.

    مقدار نمک لازم برای این کار آنقدرها زیاد نیست. مردمان یانومومو در جنگل‌های بارانی آمازون تنها ۲۰۰ میلی‌گرم سدیم در روز دریافت می‌کنند(تقریبا معادل سدیم موجود در یک‌دهم یک قاشق چایخوری نمک).

    در مقابل یک آمریکایی متوسط ۳۴۰۰ میلی‌گرم (یعنی حدود ۱.۵ قاشق چایخوری نمک) در روز دریافت می‌کند و در شمال ژاپن مصرف روزانه نمک به مقدار شگفت‌آور ۲۶۰۰۰ میلی‌گرم (بیش از ۱۱ قاشق چایخوری نمک) می‌رسد.

    هنگامی که سدیم به بدن کم برسد، مجموعه‌ای از پیام‌های شیمیایی و هورمونی به کلیه‌ها و غدد عرق فرمان می‌دهند که سدیم را در بدن حفظ کنند.هنگامی شما سدیم بیشتر از نیازتان مصرف می کنید، کلیه‌ها زیادی آن را با ترشح ادرار بیشتر یا غلیظ‌تر دفع می‌کنند.

    اما اگر چنین کاری ممکن نشود، نمک در مایع بین سلول‌ها تجمع می‌یابد. آب به طور گریزناپذیری سدیم را دنبال می‌کند، و هنگامی که این مایع افزایش می‌یابد، حجم خون نیز بالا می‌رود.

    نتیجه این است که قلب باید کار بیشتری انجام دهد و فشار بیشتری بر روی عروق خونی می آید.

    در طول زمان این امر به سخت شدن دیواره عروق می‌انجامد، در نتیجه فشار خون بالا، حمله قلبی یا سکته مغزی رخ می‌دهد. در درازمدت مکن است نارسایی قلبی به وجود آید.
    حتی شواهدی وجود دارد که نمک می‌تواند به طور مستقیم بر قلب، آئورت، و کلیه‌ها نیز اثر بگذارد، بدون اینکه لزوما فشار خون بالا رفته باشد.

    برخی افراد به شدت به مصرف نمک حساس هستند- فشار خون آنها در نتیجه اثر مستقیم نمکی که می‌خورند بالا و پایین می‌رود. اما برخی افراد دیگر به نظر نمی‌رسد اصلا تحت تاثیر قرار گیرند. متاسفانه آزمون ساده‌ای برای تعیین افراد حساس به نمک وجود ندارد.

    صدها تحقیق به ارتباط بین مصرف نمک و فشار خون، بیماری قلبی، سکته مغزی و مرگ و میر پرداخته‌اند.

    به طور کلی این تحقیقات نشان می‌دهند که کم‌کردن مصرف نمک فشار خون را کاهش می‌‌دهد و احتمال بروز حمله قلبی و سکته مغزی را می‌کاهد. اما مشکل این تحقیقات این است که هر کدام آن‌ها دچار نقائصی هستند؛ یا مدت بررسی کوتاه بوده است؛ یا تعداد افراد مورد بررسی کم بوده‌اند یا عواملی غیر از سدیم بر روی نتایج آنها تاثیر گذاشته‌اند. برای همین نمی‌توان بر مبنای آنها به نتیجه‌گیری قاطعی دست.

    بنابراین توصیه یکسانی در مورد مصرف نمک یا سدیم برای همه وجود ندارد. برخی افراد یقینا از مصرف کمتر نمک سود می‌برند. اما در مورد دیگران تفاوت چندانی در میزان فشار خون به وجود نخواهد آمد.

    اگر شما کمتر از ۵۰ سال دارید، و فشار‌خون‌تان در حد طبیعی است (کمتر از ۱۲۰ روی ۸۰)، و وضع سلامتی‌تان خوب است، دلیلی وجود ندارد که در حال حاضر مورد نگرانی در مورد نمک غذایی‌تان داشته باشید. البته بهتر است ذائقه‌تان را نمک زیاد عادت ندهید.
    رژیم غذایی‌ کم‌‌نمک برای افرادی مناسب است که مسن‌تر هستند، مبتلا به فشار خون بالا هستند یا دیابت دارند، یا فشار خون‌شان به تدریج بالا در حال بالا‌رفتن است.

    انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند مصرف سدیم (نمک) روزانه بیش از ۲۳۰۰ تا ۲۴۰۰ میلی‌گرم در روز نباشد.

    اگر دچار نارسایی قلبی هستید مصرف نمک ممکن است ورم‌تان را زیاد کند. در چنین وضعیتی مصرف زیاد نمک ممکن است پزشک را مجبور کند که برای دفع مایع اضافی شما را بستری کند تا با داروهای قوی داخل‌وریدی تحت درمان قرار گیرید.

    معمولا توصیه می‌شود افراد دچار نارسایی قلبی مصرف سدیم روزانه‌شان را به زیر ۲۰۰۰ میلی‌گرم در روز محدود کنند. افراد دچار بیماری کلیوی نیز باید پرهیز مشابهی را رعایت کنند.
    نمکی که می‌خوریم از کجا می‌آید؟

    مقدار ناچیزی ار نمکی که مصرف می‌کنیم از نمکی که به غذا می افزاییم یا از نمکی بر سر میز به آن اضافه می‌کنیم منشا می‌گیرد.

    بسیاری از خوراکی‌ها خودشان دارای نمک هستند. از طرف دیگر انواع مختلف غذاهای آماده، چاشنی‌ها و تنقلاتی که مصرف می‌کنیم نیز سرشار از نمک هستند.
    بنابراین بسیار مهم است که صنایع غذایی را با وضع مقررات به ذکر میزان نمک (سدیم) موجود در فراورده‌های تولیدی‌شان وادار کرد.
    اما تا زمانی که چنین امری محقق شود، خودتان باید میزان مصرف نمک‌تان را کنترل کنید.
    برچسب روی مواد غذایی را بخوانید و غذایی را انتخاب کنید که میزان سدیم (نمک) کمتری داشته باشد،مصرف غذاهای کنسروشده، منجمد یا آماده‌شده کارخانه‌ای را محدود کنید،هنگامی که در بیرون غذا می‌خورید غذاهای کم‌نمک را انتخاب کنید و غذاهایتان را با ادویه و گیاهان معطر به جای نمک بپزید.
    به یاد داشته باشید که سدیم یا نمک تنها یکی از عواملی است که بر فشار خون و سلامتی قلب و عروق شما موثر است.
    برای کنترل فشار خون و حفظ سلامت قلب و عروق‌تان باید رژیم غذایی سالمی داشته باشید، ورزش کنید، مراقب وزن‌تان باشید و استرس‌هایتان را بکاهید.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    سر سفره «نمکدان» نياوريد


    در اينکه ما ايراني‌ها ذاتا مردمان بانمکي هستيم، هيچ‌کس ترديدي ندارد؛ هم اهل شوخي و طنز هستيم و به بهانه‌هاي گوناگون، طنازي خودمان را به شيوه‌هايي مثل شعر و لطيفه و پيامک بروز مي‌دهيم و هم اينکه آن‌ قدر در طي روز، به غذاهايمان نمک اضافه مي‌کنيم که ميانگين مصرف نمک‌‌مان، هميشه‌ چند برابر توصيه‌هاي علمي باقي بماند؛ مبادا که کاهش مصرف اين نمک طعام، سهم آن نمک کلام را نيز کمتر نمايد...


    ميزان مصرف نمک ايراني‌ها، به مراتب بالاتر از استانداردهاي توصيه شده جهاني است. چندي پيش معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي ايران اعلام کرد هر ايراني به طور متوسط بين 10 تا 15 گرم نمک در روز مصرف مي‌کند که طبق مطالعات پزشکي، بايد اين رقم به کمتر از 3 گرم در روز (يعني يک پنجم مقدار مصرف فعلي) برسد؛ ضمن آنکه کودکان بايد نصف همين مقدار يعني 5/1 گرم در روز را مصرف نمايند.


    چرا اين مقدار مصرف نمک اهميت دارد؟ اصلي‌ترين دليل ضرورت کاهش مصرف نمک آن است که در کشور ما هم مشابه بسياري از کشورهاي ديگر دنيا، عمده‌ترين علت مرگ و مير آدم‌ها، بيماري‌هاي قلبي‌ـ عروقي است؛ به گونه‌اي که از هر 40 نفري که در کشورمان فوت مي‌کنند، علت مرگ 15 نفر را مي‌توان به بيماري‌هاي قلبي عروقي نسبت داد. از عوامل خطر ابتلا به اين بيماري‌ها که متاسفانه در ايران نيز شيوع زيادي دارد، فشار خون بالاست که مصرف نمک در غذا از مواردي است که شيوع آن را افزايش مي‌دهد و به همين دليل، خطر رسيدن به فشار خون بالا و در نهايت، ابتلا به بيماري قلبي عروقي را بيشتر مي‌کند. علل اينکه مصرف نمک در ايران بالاست را مي‌توان موارد زير دانست:


    افزايش سهم مواد غذايي آماده و فرآوري شده در غذاهاي امروز ايراني‌ها (سوسيس‌ و کالباس‌ و غيره)


    افزايش مصرف تنقلات نمک‌دار مثل چيپس و پفک و غيره


    اضافه کردن نمک به غذا موقع طبخ و صرف آن بر سر سفره


    امروزه بسياري از مردم از نمک تصفيه شده استفاده نمي‌کنند و چون نمک تصفيه نشده، شوري کمتري دارد، فرد را وادار مي‌کند که از نمک نمکدان بيشتر استفاده کند. گاهي ممکن است اين فرد متوجه نباشد که نمک تصفيه نشده، احتمالا آلوده به موادي مثل سولفات‌ها و کلرورکلسيم و منيزيم و فلزات سنگيني مثل سرب و جيوه هم هست که رسوب تدريجي اين فلزات در بدن، عوارض وخيمي در آينده به دنبال دارد.


    نزديک به 70 درصد از نمکي که مصرف مي‌شود، به صورت نهفته در غذاهاي فرآوري شده و آماده است و 30 درصد آن هم هنگام پخت و در سر سفره به غذا اضافه مي‌شود. پس اگر از همين الان خودمان را عادت دهيم که از نمکدان در موقع طبخ و صرف غذا استفاده نکنيم، مصرف روزانه نمک ايراني‌ها از 15 گرم به حدود 10 گرم مي‌رسد.... همين يک کار به ظاهر ساده، بار ناشي از ابتلا به فشار خون و عوارض ناشي از آن را به مراتب در کشورمان پايين خواهد آورد.


    در سرتاسر دنيا، حدود 1 ميليارد نفر به بيماري فشار خون بالا (که نام ديگرش «بيماري خاموش» است) مبتلا هستند که علت نزديک به 30 درصد اين تعداد (يعني 300 ميليون نفر)، مصرف نمک بيش از حد است. فشار خون بالاي ناشي از مصرف نمک، سبب 14 درصد از موارد سکته مغزي (از هر 7 نفر 1 نفر) و حدود 9 درصد از سکته‌هاي قلبي (از هر 10 نفر 1 نفر) است. تحقيقات مي‌گويد که بهترين ميزان مصرف نمک، 5/0 گرم در روز است يعني معادل آنچه در غذاهاي فرآوري نشده يافت مي‌شود. اما در کشورهايي مثل کانادا و آمريکا، اين مقدار 10 گرم و در ژاپن 15 گرم است و شيوع فشار خون بالا و عوارض آن در اين کشورها بسيار بالاست. فقط يک قبيله از سرخ‌پوستان در آمازون هستند که کمتر از 1 گرم در روز نمک مصرف مي‌کنند و جالب اينجاست که هيچ کدام از افراد اين قبيله، بيماري فشار خون بالا ندارند و کودکا‌ن‌شان هم در زمان بلوغ، دچار افزايش شديد فشار خون (که کودکان ما مي‌شوند) نمي‌شوند. اما تحقيقات دقيق نشان مي‌دهند که کاهش 5/2 گرم مصرف روزانه نمک، حوادث قلبي عروقي را 5/2 درصد و مرگ و مير ناشي از همه علل را هم 5/2 درصد پايين مي‌آورد. فکر نمي‌کنيد اين ارقام يعني اينکه از همين امروز، بايد مصرف نمک را محدود کرد و ديگر بر سر سفره‌ها «نمکدان» نياوريد؟

    هفته نامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    نمک و قلب و عروق

    با مصرف زیاد نمک مقدار زیادی سدیم وارد بدن شده و بدن برای ثابت نگه داشتن غلظت سدیم خون و رقیق کردن آن آب جذب می‏کند. جذب آب موجب افزایش حجم خون در گردش شده و در نتیجه فشار بیشتری به قلب و عروق وارد می‏شود. این فشار و کار اضافه در طول مدت زمان سبب سفت شدن دیواره رگ‏های خونی شده و زمینه فشار خون بالا، حمله قلبی یا سکته را فراهم می‏کند.

    بررسی‏های زیادی درباره مصرف سدیم و ارتباط آن با فشار خون بالا، سکته، بیماری و نارسایی‏های قلبی انجام شده است. نتایج این بررسی‏ها نشان داده است با افزایش مقدار سدیم در رژیم غذایی فشار خون بالا می‏رود و کاهش مصرف سدیم و مصرف روزانه کمتر از ۱۲۰۰ میلی‌گرم سدیم معادل ۳ گرم یا نصف قاشق چای‌خوری نمک در طولانی مدت بیماری‏های قلبی عروقی و میزان مرگ و میر را کاهش می‏دهد. یکی از وسیع‏ترین مطالعات درباره مصرف نمک و فشار خون توسط محققان گروه پزشکی دانشگاه ناپلز ایتالیا و دانشگاه وارویک انگلستان انجام شده است. در این مطالعه ۱۷۷۰۲۵ زن و مرد به مدت ۵/۳ تا ۱۹ سال مورد پایش قرار گرفتند. در پایان بیش از ۱۱۰۰۰ نفر از این شرکت کنندگان حمله قلبی، سکته و مشکلات قلبی و عروقی پیشرفته را تجربه کرده و یا در اثر این بیماری جان‌شان را از دست دادند. بررسی نتایج نشان داد مصرف زیاد نمک احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را ۱۴ درصد و احتمال سکته را ۲۳ درصد افزایش می‏دهد.

    ● نمک و سرطان

    مطالعات مختلفی درباره ارتباط مصرف سدیم، نمک و غذاهای شور و ابتلا به سرطان انجام شده است. نتایج این مطالعات نشان می‏دهد مصرف بیش از حد نمک، غذاهای شور و سدیم احتمال ابتلا به سرطان معده و مری را افزایش می‏دهد. موسسه بین‌المللی تحقیقات سرطان و مرکز تحقیقات سرطان آمریکا نیز اعلام کرده‏اند مصرف زیاد نمک و غذاهای شور احتمال سرطان معده را افزایش می‏دهد.

    ● نمک و استخوان

    هرچه بیشتر نمک مصرف کنید، کلسیم بیشتری هم از طریق ادرار دفع خواهید کرد و بدن برای جبران کلسیم دفع شده از کلسیم استخوان‏ها استفاده می‏کند، بنابراین رژیم غذایی سرشار از سدیم موجب کم شدن تراکم استخوان‏ها و پوکی استخوان می‏شود. در یک مطالعه بررسی زنان یائسه نشان داد کاهش تراکم استخوان طی ۲ سال با دفع سدیم ۲۴ ساعته ادرار در آغاز مطالعه ارتباط داشت. همچنین مطالعات دیگر نشان داده‏اند کاهش مصرف نمک باعث تعادل مثبت کلسیم شده و روند از دست دادن کلسیم استخوان که با افزایش سن اتفاق می‏افتد را کند می‏کند.

    ● نمک، چاقی و اضافه وزن

    نتایج بررسی‏های دانشمندان فنلاندی نشان داده است مصرف نمک با چاقی ارتباط دارد. محققان دانشگاه هلسینکی فنلاند دریافتند کاهش مصرف نمک به مبارزه با چاقی کمک می‏کند. به عقیده این محققان مصرف زیاد نمک نقش مهمی در افزایش مصرف نوشابه‏های شیرین و در نتیجه دریافت انرژی زیاد دارد. همچنین در این مطالعه مشخص شد مصرف نوشابه‏های شیرین در پی افزایش وزن، احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز افزایش می‏دهند. این محققان یادآوری کردند با ۳۰ تا ۳۵ درصد کاهش مصرف نمک طی ۳۰ سال در فنلاند مرگ و میر ناشی از سکته و بیماری‏های قلبی و عروقی ۷۵ تا۸۰ درصد کمتر شده و طی این مدت میانگین طول عمر زنان و مردان فنلاندی‏ ۶ تا ۷ سال افزایش یافته است.

    چه‌طور مصرف نمک را کاهش دهیم؟بیشتر نمکی که ما می‏خوریم از غذاهای آماده مانند نان و بیسکوییت، غذاهای کنسرو شده و غذاهای منجمد و آماده، غلات صبحانه، پنیر، فست فودها و غذاهای رستوران دریافت می‏شود، بنابراین برای کاهش مصرف نمک لازم است تغییر بزرگی در صنعت غذا صورت بگیرد. نمک قیمت کمی دارد و کارخانه‏های صنایع غذایی با افزودن نمک محصولات‏شان را خوش خوراک‏تر می‏کنند. همچنین مصرف این محصولات شور ما را تشنه کرده و به سمت مصرف نوشابه‏های شیرین که اغلب محصول همین کارخانه‏ها هستند، می‏کشاند. تولیدکنندگان طعم محصولات‏شان را به آسانی تغییر نمی‏دهند و این کار نیاز به پشتوانه قانونی و تلاش عمومی دارد. در فنلاند، تلاش و همکاری نهادها و سازمان‏های مختلف و فشار بر صنایع غذایی برای اعمال قانون برچسب نمک و سدیم روی محصولات، به کاهش ۳۰ درصدی در مصرف نمک منجر شد و متوسط مصرف نمک در این کشور از ۱۲۰۰۰ میلی‌گرم در روز به حدود ۹۰۰۰ میلی‌گرم رسید.

    در بریتانیا، همکاری بین گروه‏های علمی، کمک‏های مالی نهادهای فعال در زمینه بهداشت عمومی و وزارت بهداشت به کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی مقدار نمک غذاهای آماده و فرآوری شده در سوپر مارکت‏ها منجر شد. پیش‏بینی می‏شود با رسیدن متوسط مصرف سدیم در آمریکا به ۲۳۰۰ میلی‌گرم در روز، از ۱۱ میلیون مورد فشار خون بالا پیشگیری شده و سالانه ۱۸ میلیارد دلار نیز در هزینه‏های مستقیم پزشکی صرفه‌جویی شود. هرچند کاهش مصرف نمک نیازمند همت جمعی است اما با اقدامات فردی مانند انتخاب غذاهای تازه، توجه به اطلاعات روی برچسب مواد غذایی و تغییر شیوه پخت و پز می‌توان تا حد زیادی میزان نمک مصرفی را مدیریت کرد. محققان گروه تغذیه دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه‌ هاروارد در این زمینه توصیه‏های مفیدی دارند. برای آشنایی با این توصیه‏ها «۲۰ راه کاهش مصرف نمک» را بخوانید.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    دکتر علي ترکمان
    ارتوپد، فوق‌تخصص بيماري‌هاي زانو

    نمک پوکي استخوان مي‏آورد

    اين موضوع که مي‏گويند مصرف غذاهاي شور و استفاده از نمک زياد در رژيم غذايي موجب پوکي استخوان مي‏شود، موضوع درستي است.....

    توصيه مي‏شود براي داشتن استخوان‏هايي سالم غذاهاي شور نخوريد و براي حفظ تراکم توده استخوان‏ها مصرف نمک را در رژيم غذايي‏تان محدود کنيد. علت اين موضوع هم اين است که سديم موجود در نمک در کليه براي دفع با کلسيم رقابت کرده و در نتيجه اين رقابت نمک جذب بدن شده و کلسيم از طريق ادرار دفع مي‏شود. در پي دفع کلسيم از طريق ادرار سطح کلسيم خون پايين مي‏آيد و بدن براي نگه داشتن ميزان کلسيم خون در حد طبيعي از استخوان‏ها کلسيم برداشت مي‏کند. همين برداشت کلسيم از استخوان‏ها در طولاني‌مدت سبب پوکي استخوان مي‏شود. به همين دليل توصيه مي‏شود براي سلامت استخوان‏ها و حفظ تراکم توده استخوان زياد نمک مصرف نشود. هر چند اين موضوع مکانيسم طبيعي بدن است و براي همه افراد در همه سنين صدق مي‏کند اما افراد بالاي 40 سال، افرادي که زمينه ابتلا به پوکي استخوان دارند و افرادي که به اين بيماري مبتلا هستند لازم است مصرف نمک را در رژيم غذايي‏شان محدود کرده و غذاهاي شور استفاده نکنند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    دکتر سعيد حسيني
    متخصص تغذيه و رژيم درماني
    نمک، آش تورم را شورتر مي‌کند

    معمولا وقتي فردي مبتلا به ورم پاست، ابتدا پزشک بايد مشکل اصلي را كه موجب بروز اين عارضه شده،‌ پيدا كند و در صورتي که دليل اصلي ورم، مشکلات قلبي (مثل نارسايي قلبي) باشد؛ مصرف نمک بايد کاهش يابد....

    گاهي مصرف زياد چربي نيز مي‌تواند قلب را دچار اشکال کند و به سکته و نارسايي قلبي منجر شود که در اثر نارسايي قلبي ورم پيش مي‌آيد. اما دريافت کم نمک به هر ورمي كمك خواهد کرد. به هر حال، لازم است ابتدا منشأ اصلي ورم و عادت نادرست تغذيه‌اي كه موجب تشديد آن شده، تشخيص داده شود.

    گاهي اين ورم به دليل مشکلات کليوي رخ مي‌دهد که در اين صورت هم مصرف کمتر نمک مفيد است. فرض کنيد يک بيمار ديابتي به مشکلات کليوي منجرشده؛ در اين صورت، باز هم نگاه، متفاوت است؛ يعني هم بايد ديابت را کنترل کرد، هم ميزان آسيب به کليه را. در اين شرايط، مصرف پروتئين را بايد کاهش داد. اما اگر مشکل، آسيب کبدي است، بايد ابتدا فهميد منشأ بيماري، کبد چرب است يا يک بيماري ويروسي مثل هپاتيت يا مصرف مشروبات الکلي. اگر ريشه قضيه معلوم شود، مي‌توان با توجه به آن تغذيه فرد را اصلاح کرد اما به‌طورکلي در هر 3 موردي که نام برده شد و مي‌تواند به ورم، به خصوص ورم پا منجر شود؛ يعني مشکلات قلبي، کليوي و کبدي، کاهش مصرف نمک بهترين راه براي فرونشاندن ميزان اين عارضه است.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #7
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    مصرف زياد نمك خطر سكته مغزي را افزايش مي‌دهد

    ايسنا: محققان در يك پژوهش مشترك نشان داده‌اند كه مصرف زياد نمك خطر سكته مغزي را افزايش مي‌دهد.

    اين محققان مي‌گويند مصرف زياد نمك نه تنها با بروز بيماري‌هاي قلبي عروقي ارتباط دارد بلكه به ميزان قابل ملاحظه‌اي نيز خطر ابتلا به سكته مغزي را افزايش مي‌دهد. به گفته متخصصان تغذيه و سلامت، امروزه ارتباط بين مصرف زياد نمك و افزايش فشارخون به خوبي ثابت شده است و همواره توصيه شده است كه با كاهش نمك در رژيم غذايي كل جامعه، مي‌توان در حد قابل توجهي نرخ ابتلا به بيماري‌هاي قلبي عروقي را كاهش داد. سازمان جهاني بهداشت توصيه مي‌كند كه مقدار مصرف نمك به طور صحيح 5 گرم يعني در حدود يك قاشق چاي‌خوري در روز است.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  8. #8
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    کاهش نمک مصرفي ، راهي آسان براي کنترل فشار خون


    جام جم آنلاين: محققان علوم پزشکي اعلام کردند، مي توان به سادگي و با مصرف نکردن پيش غذاهاي شور و همچنين نپاشيدن نمک به روي غذا از افزايش فشار خون جلوگيري کرد.
    به گزارش خبرگزاري رويترز ، محققان مي گويند ، كاهش نمك مصرفي به طور بارزي بر کاهش ميزان فشار خون انسان موثر است.


    کاهش در ميزان نمک مصرفي غذا تا 35 درصد که در ادرار مشخص مي شود ،‌سبب کاهش فشار خون سيستوليک تا 12.1 درصد و کاهش فشار دياستوليک تا ميزان 6.8 درصد مي شود.
    فشار خون ناشي از گردش خون و تلمبه کردن خون به وسيله قلب در عروق است که در سرخرگ ها اندازه گيري مي شود.
    فشار طبيعي خون به صورت کسري که صورت آن ، فشار پر شدن عروق ، يا فشار سيستوليک ، و مخرج آن فشار دياستوليک است ، نشان داده مي شود.


    به طور طبيعي فشار خون سيستوليک نبايد بيشتر از 14 و فشار خون دياستوليک نبايد بيشتر از 9سانتي متر جيوه باشد.
    داروهاي کنترل کننده فشار خون چنانچه به طور منظم مصرف شوند و با مصرف غذاي کم نمک و ورزش منظم و کاهش وزن همراه شوند به راحتي مي توانند بيماري فشار خون را کنترل و بيماران مبتلا به آن را از عوارضي مانند سکته مغزي و قلبي مصون نگاه دارند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  9. #9
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    مصرف مقدار زياد نمك مي‌تواند باعث بروز سرطان معده شود

    مصرف سوپ شور خطر بروز سرطان معده را تشديد مي‌كند .

    متخصصان تغذيه هشدار دادند: مصرف سوپ شور مخصوصا به طور منظم خطر ابتلا به سرطان معده را به همراه دارد.

    به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، دكتر راشل تامپسون مدير برنامه ريزي علمي در سازمان صندوق جهاني تحقيقات سرطان (wcre) در اين باره خاطرنشان ساخت: با توجه به نتايج فوق توصيه مي‌شود كه مقدار مصرف روزانه نمك بايد نصف شود؛ چرا كه مصرف مقدار زياد نمك مي‌تواند باعث بروز سرطان معده شود.

    اين پژوهشگران تاكيد كرده‌اند كه سوپ ماده غذايي است كه در واقع منبع پنهان نمك است به همين خاطر به مردم توصيه مي‌شود اين غذا را خودشان در خانه تهيه كنند چون سوپهايي كه در رستورانها ارائه مي‌شود معمولا حاوي مقادير بسيار زيادي نمك هستند كه خوردن آنها سلامت مصرف كنندگان را به خطر مي‌اندازد.

    بر اساس اين گزارش، نمك بعنوان ماده افزايش دهنده فشار خون شناخته شده است كه خطر سكته مغزي و بروز بيماريهاي قلبي را افزايش مي‌دهد اما دانشمندان هم چنين معتقدند كه مي‌تواند عامل بروز سرطان معده نيز باشد.

    اين متخصصان هم چنين پيشنهاد مي‌كنند كه علاوه بر كنترل مقدار نمك موجود در سوپ مردم بايد در مصرف مواد غذايي آماده و فرآوري شده كه نمك زياد دارند مانند همبرگرها و يا سوسيس‌ و پيتزا و برخي از غلات صبحانه‌اي و آماده احتياط كنند.

    بر اساس اطلاعات و توصيه‌هاي استاندارد پزشكي، روزانه نبايد بيش از شش گرم نمك مصرف كرد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  10. #10
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    نمک سلامت را تهديد مي‏کند



    طبق تحقيقات دانشمندان دانشگاه لوندر در انگليس، صبحانه‌اي که مصرف مي‌کنيم گاهي مملو از نمک است...



    محققان اين دانشگاه با بررسي 200 نوع ماده غذايي که در صبحانه مردم انگليس وجود دارد متوجه شدند نمک موجود در مواد غذايي از حد لازم بدن بسيار فراتر است.


    به گفته محققان مصرف نمک عامل اصلي افزايش فشارخون و ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و سکته‌هاي مغزي است، به همين دليل به تمامي مصرف‌کنندگان توصيه مي‌شود پيش از خريد مواد غذايي به برچسب‌هاي نصب شده روي آنها توجه کنند و به‌ويژه براي صبحانه و شام مواد غذايي کم‌نمک را برگزينند.


    همچنين برخي بررسي‌ها نشان داده است که مصرف زياد نمک و غذاهاي شور با سرطان‌هاي گوارشي به‌ويژه سرطان معده ارتباط دارد.


    طبق نظر مرکز پزشکي واشينگتون ميزان سديم مورد نياز براي يک کودک يک تا سه ساله، 1500 تا 2200 ميلي‌گرم و براي افراد 14 سال به 2300 ميلي‌گرم در روز است.


    حال آنکه مردم کانادا به‌طور متوسط در سال 2004 روزانه 3092 ميلي‌‌گرم سديم مصرف کرده‌اند يعني 3/1 بيش از حداکثر سديم مصرفي مجاز.


    جالب‌تر آنکه مردها بيش از زن‌ها نمک مصرف مي‌کنند و ميزان مصرف نمک بين مردان 14 تا 30 سال از 4100 ميلي‌گرم در روز مي‌‌گذرد. در حالي که زنان حداکثر 2900 ميلي‌گرم نمک در روز مصرف مي‌کنند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت