جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 5 از 5 مجموع

موضوع: سرعت غذا خوردن(مقاله ها)

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض سرعت غذا خوردن(مقاله ها)

    دکتر محمدرضا وفا متخصص تغذيه و رژيم درماني دانشيار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکي ايران
    رابطه سرعت غذا خوردن و کاهش وزن

    اخيرا در تحقيقي، تند جويدن و کامل نجويدن غذا را عادتي مناسب براي كاهش وزن و عدم بروز چاقي معرفي کرده‌اند. البته بايد بگويم که اين موضوع چندان پايه علمي ندارد. در واقع، يکي از مسايل دخيل در کنترل وزن، الگوهاي رفتاري در تغذيه افراد است. در سال‌هاي اخير به دليل زندگي ماشيني، در دسترس بودن فست‌فودها و غذاهايي که بافت و شکل ظاهري نرمي دارند و محدوديت زمان، تند خوردن غذا طي 3 تا 5 دقيقه يکي از عادات شايع در ميان مردم شده است. جالب است بدانيد به دنبال تند غذا خوردن فردي كه چنين عادتي دارد، بسياري از مکانيسم‌هاي طبيعي و فيزيولوژيک‌اش که فرآيند غذا خوردن، گرسنگي، اشتها و سيري را تنظيم مي‌کنند؛ دچار اختلال مي‌شود....

    در مقابل، فردي که در مدت زمان مناسب با آرامش غذا مي‌خورد و غذا را کامل مي‌جود، عضلات فک او خسته شده و اولين پيام سيري از طريق اين عضلات به هيپوتالاموس مغز ارسال مي‌شود که اولين محرک احساس سيري است. برعکس، فردي که سريع غذا را مي‌جود، چون حس خستگي در زمان مناسب دست نمي‌دهد، پيامي که به مغزش مي‌رود دچار تأخير شده و نهايتا از آنجا که فرد در زمان مناسب احساس سيري نمي‌کند، مجموعه غذايي که در يک وعده مصرف مي‌کند، بيشتر از نيازش شده و ادامه دادن اين رفتار در درازمدت مي‌تواند به دريافت زياد کالري و اضافه وزن او منجر شود.

    پس، برخلاف خبرهاي اخيري که مي‌گويند تند غذا خوردن و نجويدن غذا باعث کاهش دريافت کالري مي‌شود، بايد بگويم که بخش بسيار زيادي از غذا در معده و روده کوچک هضم و جذب مي‌شود و هضمي که در دهان است، عمدتا هضم فيزيکي است؛ يعني صرفا شکسته شدن و خرد شدن غذا. اما هضمي که نهايتا به جذب منجر مي‌شود، در انتهاي دستگاه گوارش، در روده کوچک، رخ مي‌دهد. پس اکيدا توصيه مي‌کنم همه عزيزاني که مي‌خواهند دچار چاقي و اضافه وزن نشوند، حتما غذا را با آرامش بخورند؛ به طوري که حداقل 15 دقيقه غذا خوردن آنها زمان ببرد.

    تند خوردن غذا غير از تاثير منفي گذاشتن بر تناسب اندام، سبب بروز اختلالاتي در جذب بسياري از مواد مغذي نيز مي‌شود و در نهايت، ناراحتي‌هايي نظير سوءهاضمه و سوءجذب را به بار مي‌آورد. اين موضوع، به ويژه براي سالمندان بالاي 65 سال، اهميت زيادي دارد زيرا اين گروه به دليل بي‌حوصلگي، نداشتن دندان، تنهايي و عدم رعايت تنوع در رژيم غذايي، بيشتر در معرض كمبود قرار دارند، پس حداقل نبايد غذاي‌شان را تند بخورند.

    هفته نامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    غذای‌تان را در چند دقیقه‌ می خورید؟


    آیا شما هم این عادت را دارید و یا در خانواده‌تان کسی هست که آن‌قدر کند غذا بخورد که حوصله همه را سر ببرد؟یا برعکس بسیار سریع غذا می خورید؟

    برخی افراد عادت دارند که غذای‌شان را بسیار آهسته میل می‌کنند....
    خیلی‌ها آهسته غذا خوردن را معادل بی‌اشتهایی و یا بی‌علاقگی به غذا و خوردن آن می‌دانند، در حالی که تنها یک عادت قابل اصلاح است.
    درباره این عادت باید گفت شاید این موضوع کمی غیرعادی به‌نظر برسد اما از نظر بهداشت و سلامت مشکل‌ساز نیست؛ یعنی عارضه جدی را به دنبال ندارد. اصولا گفته می‌شود آهسته غذا خوردن سبب القای احساس سیری در فرد می‌شود اما گذشتن از یک حد و زمانی موجب می‌شود فعالیت برخی آنزیم‌ها مختل شود. بنابراین این عادت چندان هم توصیه نمی‌شود اما به هر حال مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند. یادتان باشد که بهترین حالت این است که اجازه بدهیم غذا خوردن بین 20 تا 25 دقیقه طول بکشد تا کاملا احساس سیری حاصل شود.
    البته طی این زمان باید توجه کنیم که میزان غذای معینی را بخوریم نه اینکه با تند خوردن بخواهیم میزان مصرف مواد غذایی‌مان را در این زمان افزایش دهیم زیرا در این صورت افزایش وزن و چاقی حتمی خواهد بود.
    صرف 20 تا 25 دقیقه برای هر 3 وعده غذای اصلی توصیه می‌شود، اگر چه صبحانه می‌تواند کمی کوتاه مدت‌تر صرف شود. در واقع، این زمانی است که پیام سیری به مغز مخابره می‌شود و گرچه شاید افراد وقت کافی برای صرف این زمان را نداشته باشند اما به هر حال این مدت زمان توصیه شده از سوی متخصصان تغذیه است. پس حداقل روزهایی که وقت بیشتری دارید به رعایت این قانون توجه بیشتری نشان دهید. فراموش نکنید که تنها نخوردن یا زیاد خوردن مشکل‌ساز نیست، بلکه تکرار عادت‌های نه چندان اشتباه هم می‌تواند بر وضعیت تغذیه‌تان اثر سوء بگذارد.

    هفته نامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    يك روش ساده براي كاهش وزن؛
    به آرامي غذا بخوريد


    پژوهشگران پيشنهاد مي‌كنند: افرادي كه مايل هستند وزن خود را كاهش دهند يك روش ساده اين است كه آرام غذا بخورند.


    به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، پژوهشگران دانشگاه رود ايسلند در اين باره خاطرنشان كردند كه آرام خوردن باعث مي‌شود قبل از اين كه زياد بخوريد، احساس سيري كامل در شما ايجاد شود.

    براي انجام اين پژوهش، 30 زن سالم در دو ملاقات آزمايشي براي مقايسه ميزان خوردن آرام و سريع تحت مطالعه قرار گرفتند.

    در اين زنان ميزان گرسنگي آنها، احساس سيري، ميل به خوردن، تشنگي و ساير فاكتورها اندازه گيري شد.

    اين متخصصان دريافتند: حتي در شرايطي كه طول زمان صرف يك وعده غذايي تقريبا 21 دقيقه افزايش پيدا كند، اما به هر حال آرام خوردن باعث كاهش قابل توجه در مقدار غذاي مصرفي در هر وعده مي‌شود.

    افرادي كه سريع غذا مي‌خورند مي‌توانند حتي در مدت كوتاه‌تر مقدار بيشتري بخورند و سطح احساس سيري كامل در آنها به ميزان چشمگيري كمتر از افرادي است كه به آرامي مي‌خورند.

    اين پژوهشگران نتيجه گرفتند كه برداشتن لقمه‌هاي كوچك، گذاشتن قاشق و چنگال روي ميز در حين جويدن و هم چنين جويدن درست و كامل غذا همگي از فاكتورهايي هستند كه با همديگر مي‌توانند سرعت خوردن را در فرد كاهش دهند.

    بنابراين بكارگيري اين تكنيك‌ها براي كنترل وزن بدن و كاهش انرژي دريافتي بين وعده‌هاي غذايي توصيه مي‌شوند.

    نتايج اين تحقيق در مجله انجمن رژيم غذايي آمريكا چاپ ژولاي 2008 منتشر شده است.

    از سوي ديگر، گروهي از پژوهشگران آمريكايي نيز معتقدند كه مردم به تنهايي نمي‌توانند در روند كاهش وزن به موفقيت قابل ملاحظه‌اي دست يابند مگراين كه مقامات محلي، ايالتي و فدرال در اين زمينه و در راستاي پذيرش رفتارهاي سالم و بهداشتي آنها كمك كنند.

    در بيانيه جديد انجمن قلب آمريكا اعلام شده است كه بكارگيري يك راهكار همه شمول و گسترده نياز است تا نرخ چاقي در بين مردم كاهش پيدا كند.

    در اين بيانيه توصيه شده كه علاوه بر راه كارهاي فردي، برنامه‌هاي گروهي و اجتماعي نيز در امر پيشگيري و درمان چاقي بايد به اجرا گذاشته شوند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    جنبش آهسته‌خوری



    حلزونی به آهستگی راه می‌رود تا یاد ما بیاورد که در این دنیای شلوغ بد نیست کمی هم به یاد خودمان باشیم و گاهی آهستگی را تجربه کنیم.
    این حلزون، نماد جنبشی است که چندین سال از شروع آن در اروپا می‌گذرد و کم کم اعضایی از سرتاسر دنیا از آمریکا تا آسیا به آن ملحق شده‌اند. غذای آهسته(slow food) در نقطه مقابل غذای سریع (Fast Food) و الزاماتی که در سبک زندگی به همراه دارد، قرار می‌گیرد.
    کارلوپترینی، خبرنگار ایتالیایی در زمینه غذا و نوشیدنی، اولین کسی بود که در سال ۱۹۸۶ جنبش غذای آهسته را پایه ریزی کرد. او که از فست فود‌ها زده شده بود، به‌دنبال راهی می‌گشت تا غذاهای سنتی و سالم ایتالیایی را احیا کند. این اتفاق همزمان با افتتاح شعبه مک دونالد در رم بود و پترینی قصد داشت که حرکتی کند و به مردم بفهماند که آرامش در سایه لذت بردن از غذاهای سالم به دست می‌آید.
    اما نکته دیگری هم که این خبرنگار ایتالیایی به آن توجه کرده بود این بود که با حرف زدن و نصیحت کردن مردم، چیزی درست نخواهد شد بلکه لازم است تا جنبشی صورت بگیرد تا هر کدام از افراد درگیر در این جنبش به‌عنوان عضو فعالی عمل کنند و با این کار، تحولات شروع می‌شود. این طوری هر کسی سعی می‌کند تا اختیار کار، زندگی و خوردن خودش را به دست بگیرد و کم کم اصلاحات به همه جای دنیا خواهد رسید.
    در واقع اعتقاد پترینی و چیزی که پیروان این جنبش در حال حاضر دنبال می‌کنند، این است که بازگشت به سنت‌ها، تربیت ذائقه و حمایت از گونه‌های زیستی باعث می‌شود که نه تنها از غذایی که می‌خوریم لذت ببریم بلکه در سایه آن کیفیت زندگی خودمان هم ارتقا پیدا می‌کند و اینگونه بود که جنبشی با هدف حمایت از آهستگی در دنیای سرعت و عجله متولد شد.
    نگرش‌های فلسفی در شکل‌گیری تمامی معرفی نامه‌هایی که اعضای جنبش آهسته خوری از خودشان ارائه داده‌اند، به وضوح به چشم می‌آید. این افراد در توضیح فلسفه این جنبش می‌گویند: ما معتقدیم که لذت بردن، حق اولیه هر کسی است بنابراین مسئولیت حفاظت از میراث غذا، سنت‌ها و فرهنگی که این لذت بردن را ممکن می‌کند هم بر عهده همه مردم است. حرکت ماهم براساس این مفهوم اقتصادی_ غذایی شکل گرفته که می‌گوید، رابطه محکمی بین بشقاب شما و سیاره‌تان وجود دارد.
    غذای آهسته هم در واقع چیزی نیست مگر، غذای خوب، پاک و منصفانه! ما معتقدیم غذایی که می‌خوریم باید مزه خوبی داشته باشد، تمیز به دست بیاید به این مفهوم که نه به محیط‌زیست صدمه بزند، نه حیوانات را آزار بدهد و نه برای سلامتی خودمان ضرری داشته باشد و حتی کاری که فراهم کننده‌های غذا می‌کنند هم جبران شود.
    این افراد خودشان را مصرف‌کننده قلمداد نمی‌کنند بلکه به عقیده آنها همگی ما در تولید با هم شریک هستیم. این جنبش، به جای کلمه مصرف کننده‌ها، شرکای تولید را پیشنهاد می‌کند چرا که با آگاهی از فرایند تولید چیزی که می‌خوریم، درگیر شدن در آن و حمایت از کسی که آن را تولید می‌کند بخشی از کار را به‌عهده گرفته‌ایم.
    در اهدافی که برای این حرکت ذکر شده، آمده است: جنبش غذای آهسته از تنوع زیستی در فراهم آوری غذاها حمایت می‌کند، دانش افراد در رابطه با مزه‌ها را بالا می‌برد و در جشن‌ها و مناسبت‌ها سعی می‌کند تا شرکای تولید را با تولید کننده‌های برتر غذاهای سالم ارتباط دهد.
    شاید دوست داشته باشید بدانید که حمایت از تنوع زیستی در فراهم آوری غذاها چیست؟ چیزی که جنبش غذای آهسته در نظر دارد، این است که لذت خوردن و نوشیدن غذاها و نوشیدنی‌های عالی باید با تلاش برای حفظ تنوع بی‌حد و اندازه دانه‌ها، غلات، سبزیجات، میوه‌ها و حتی گونه‌های حیوانی ترکیب شود و حتی سعی شود تا روش‌های کشت و تولیدی که منجر به تولید غذای سالم می‌شده اما در معرض نابودی در دنیای جدید است نیز مورد حمایت قرارگیرد.
    ● مزه شناسی
    اعضای جنبش غذای آهسته، معتقدند که با بیدار کردن و تربیت کردن ذائقه‌ها می‌توان اولین درس‌های مزه شناسی را آموزش داد. غذای آهسته به مردم کمک می‌کند تا لذت خوردن غذاها را دوباره کشف کنند و همچنین دریابند که این غذاها از کجا می‌آیند، چه کسی و چطور آنها را می‌سازد. این جنبش برای افرادی که عضو آن هستند و حتی برای آنهایی که عضو هم نیستند کارگاه‌های آموزشی با حضور متخصصان علوم و صنایع مرتبط با غذا می‌گذارد. برای دانش‌آموزها هم برنامه‌هایی دارد که علاوه بر اینکه به آنها مزه‌شناسی آموزش داده می‌شود، اینکه این غذاها را چگونه به عمل بیاورند هم یاد داده می‌شود و در واقع لذت بردن و حمایت از آنچه می‌خوریم در سال‌های نخستین تحصیل به بچه‌ها آموزش داده می‌شود.
    جنبش غذای آهسته، دانشگاهی را هم تاسیس کرده تا علوم مرتبط با غذا به شکل کاملا آکادمیک در آن تدریس شود. این دانشگاه درس‌هایی در زمینه سنت‌های غذایی و لزوم توجه به فرهنگ هر منطقه برای حفظ سنت‌ها دارد. در این دانشگاه از دانش کشاورزان و تولید‌کنندگان سنتی و برتر هم استفاده می‌شود تا آموزش‌هایی که می‌دهند بسیار فراگیر باشد.
    ارتباط بین تولید کننده‌ها و شرکای تولید، نکته دیگری است که جنبش غذای آهسته به آن توجه ویژه‌ای دارد. این جنبش سعی می‌کند از هر فرصتی مثل جشن‌ها و مناسبت‌ها استفاده کند، نمایشگاهی بگذارد و عالی‌ترین غذاها چه از لحاظ کیفیت و چه از لحاظ سلامتی را به مردم معرفی کند. همچنین فرصتی را ایجاد کند تا افراد با تولید کننده‌های آنها ملاقات کنند و به‌این شکل در پروسه تولید خودشان را شریک بدانند.
    با دانستن همه اینها شاید دوست داشته باشید بدانید که چطور می‌توانید عضوشوید یا اصلا این افراد کجا هستند؟
    جالب است بدانید که هر کدام از ۸۰هزار نفر عضوی که در سرتاسر دنیا پراکنده‌اند بخشی از این جنبش را تشکیل می‌دهند، جنبشی که براساس پایه‌های فلسفی شکل گرفته و قصد دارد تا کیفیت زندگی افراد را بالا ببرد. هر کدام از اعضای این جنبش هم می‌توانند در هر مراسمی که مربوط به غذای آهسته باشد در هر جای دنیا شرکت کنند. شما کافی است به‌دنبال کلمه slow food در اینترنت بگردید تا نزدیکترین تشکل به‌خودتان را پیدا کنید و این سرآغازی باشد برای فاصله گرفتن از دنیایی که سرعت، لذت‌ها را در آن از بین برده است.


    همشهری
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    آهسته غذا بخوريد


    سلامتيران: تازه‌ترين تحقيقات كارشناسان انجمن چاقي آمريكا حاكي است، آهسته غذا‌ ‌خوردن موجب كمتر خوردن مي‌شود و شخص از غذا لذت بيشتري مي‌برد. به گزارش رويترز در يك تحقيق، دانشمندان افراد را هنگام خوردن غذا بررسي كردند. در اين مطالعه مشخص شد كه زماني كه افراد سريع غذا مي‌خورند 646 كالري در 9 دقيقه بدست مي‌آورند اما زماني كه آهسته غذا مي‌خوردند 579 كالري را در عرض 29 دقيقه مصرف مي‌كنند. همچنين زمانيكه افراد آهسته غذا مي‌خورند بلافاصله پس از صرف غذا احساس سيري و‌ ‌رضايت بيشتري مي‌كنند. آهسته غذا خوردن به راستي موجب كاهش وزن مي‌شود و يا به مردم در حفظ وزن مطلوب كمك مي‌كند
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت