جستجو در سایت توسط گوگل

صفحه 2 از 2 ابتداابتدا 12
نمایش نتایج 11 تا 14 از 14 مجموع

موضوع: تغذیه - میگرن

  1. #11
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    پیشگیری امگا-3 از سردردهای میگرنی

    یک متخصص اعلام کرد :‌ مصرف مواد غذایی دارای اسید های چرب امگا-3 از سردردهای میگرنی پیشگیری می‌کند .


    میترا زاراتی کارشناس تغذیه اعلام کرد: مصرف مواد غذایی دارای اسید چرب امگا -3 به وی‍ژه غذاهای دریایی همچون ماهی و میگو در پیشگیری از بروز آسم، افسردگی و سردردهای میگرنی مؤثرست. میترا زراتی کارشناس ارشد تغذیه ضمن بیان این مطلب در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاری دانشجویان ایران واحد علوم پزشکی ایران افزود: گروهی از دانشمندان با بررسی ارتباط رژیم غذایی افراد و بروز آسم دریافتند مصرف غذاهای دریایی به دلیل داشتن ماده مغذی اسید چرب امگا-3 در پیشگیری و حتی درمان آسم در افراد به ویژه در کودکان نقش دارد. وی ادامه داد: همچنین، نتایج تحقیقات دیگری حاکیست میزان اسید چرب امگا-3 در خون افرادی که دچار افسردگی هستند کمتر از میزان طبیعی است. زراتی در مورد تاثیر غذاهای حاوی اسید چرب امگا-3 در کاهش دردهای عادت ماهانه زنان توضیح داد: مصرف مواد غذایی حاوی امگا-3 چند روز قبل از شروع عادت ماهانه از فشار رحمی و دردهای سیکل ماهانه می‌کاهد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #12
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    تغذيه‌ي مناسب براي سردرد و ميگرن


    سردرد معمولاً به صورت دردى مبهم تعريف مى‌شود كه به دنبال ناراحتى يا استرس ايجاد مى‌شود. از علل مهم آن بعد از موارد مذكور مى توان به مشكلات مربوط به عضلات پشت يا گردن اشاره كرد. اگر درد متعاقب بيدار شدن از خواب ايجاد شود، معمولاً نشان دهنده فشار خون بالا است.

    به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) دكتر رضا آمرى نيا در سايت.. نوشته است: حدود ‌١٠درصد از سردردها به عنوان سردردهاى ميگرنى ناميده مى‌شوند كه معمولاً علل ژنتيكى دارند.

    اين نوع سردردها ناشى از گشاد شدن يا تنگ شدن عروق مغز است. توجه كنيد اگر به صورت ناگهانى و شديد دچار سردرد شديد براى تشخيص علت آن حتماً بايستى به پزشك مراجعه نماييد.

    مواد غذايى حساسيت‌زا ممكن است در حين خوردن غذا آشكار شود و پس از مدتى كه هضم و جذب صورت گرفت، باعث ايجاد ميگرن شود. تغييرات هورمونى و استرس نيز ممكن است از علل مهم ميگرن باشد.

    مواد غذايى حاوى عناصر و تركيباتى هستند كه عروق خونى را تحت تاثير قرار مى دهند و در افرادى كه مستعد به سردردهاى ميگرنى هستند ايجاد مشكل مى نمايند.

    اين تركيبات در غذاهايى چون شير گاو، شكلات و نوشابه‌هاى الكلى، پنير سفت و كهنه، مركبات، كنسروهاى گوشت و ماهى، محصولات تخميرى، آجيل، انجير، خرما، كشمش، پياز، آسپارتام يا قندهاى رژيمى و كافئين ديده مى‌شود. بنابراين از مصرف آنها بايستى پرهيز نماييد. سيگار و قرص‌هاى ضدباردارى نيز در ايجاد سردرد نقش دارند.

    چربى‌هاى اشباع شده نيز يكى از علل مهم ايجاد سردردهاى ميگرنى هستند كه علت آن به واسطه افزايش ترشح مواد ايجادكننده سردرد است.

    مواد مغذى مفيد در سردردها

    - ويتامين b12: ممكن است كه باعث كاهش علائم شود.

    - منيزيوم: باعث كاهش سردردهاى ميگرنى بالاخص در زنان مى شود. لازم به توضيح است منيزيوم بايستى همراه با ويتامين b6 مصرف شود، چرا كه اين ويتامين باعث تجمع داخل سلولى منيزيوم شده و در ميگرن‌هاى شديد و حاد تجويز اين دارو تحت نظر پزشك بسيار موثر است.

    - كلسيم: ممكن است باعث كاهش علائم شود و بايستى همراه با ويتامين d مصرف شود.

    يك نكته بسيار مهم آنكه روغن گل پامچال داراى خاصيت ضد التهابى بوده و باعث كاهش درد در اين بيماران

    مى‌شود.

    مواد غذايى مفيد در سردردها و ميگرن

    سبزيجات و ميوه‌هاى تازه، حبوبات ، ماهى،زيتون،سير،زنجبيل، چغندر، خيار، آب هويج، كرفس، جعفرى، اسفناج
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #13
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    گروهي از مواد غذايي احتمال بروز سردردهاي ميگرني را افزايش مي دهند


    متخصصان معتقدند مواد غذايي تحريك كننده درافراد مستعد به ميگرن مي تواند احتمال بروز سردردهاي ميگرني را افزايش دهد.دكتر " منوچهر اميري " متخصص تغذيه با بيان اين مطلب به ايسنا، گفت: غذاهاي حاوي تركيبات آمين همچون پنير مانده، كلم، مخمرها، انواع آجيل و ماهي شور با ايجاد التهاب عروق مغزي باعث ايجاد سردرد در افراد مستعد مي شود. وي با اشاره به اينكه سوسيس و كالباس به دليل مواد افزودني ( نيترات ) نيز از جمله مواد غذايي تحريك كننده است، افزود: اين محصولات و همچنين مواد غذايي كنسرو شده ضمن داشتن مواد نگهدارنده مضر حاوي تركيبات آميني از نوع گلوتامات هستند؛ بنابراين توصيه مي شود افراد به ويژه كساني كه مستعد سردردهاي ميگرني هستند در مصرف اين نوع مواد غذايي دقت كنند.دكتر اميري استفاده از مواد غذايي تثبيت كننده قند خون را در كاهش سردردهاي ميگرني موثر دانست و تصريح كرد: مصرف ميوه هايي همچون سيب، گلابي، مواد غذايي سبوسدار و حاوي فيبر مانند گندم و جو سبوسدار و مواد غذايي حاوي ويتامين b2 ( جگر و ... ) مي تواند دفعات سردردهاي ميگرني را به ميزان دو سوم كم كند.لازم به ذكر است 10 درصد جمعيت جهان به ميگرن مبتلا هستند كه اغلب 10 تا 30 سال دارند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #14
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    رژيم غذايي بخش مهمي از درمان بيماران ميگرني محسوب مي‌شود
    ▲قبض و بسط عروق مغزي



    حذف غذاهاي محركي كه در ليست سياه غذاهاي ميگرني قرار مي‌گيرد، تاثير فوق العاده اي در درمان اين بيماران خواهد گذاشت.
    دكتر محمد كياسالار
    ميگرني‌ها با پنير و شكلات و قهوه ميانه خوبي ندارند چرا كه مدتي پس از مصرف اين مواد غذايي، سردردهاي ضربان دار و شديدي را تحمل مي‌كنند كه روزگار را پيش چشمانشان سياه مي‌كند. اما ليست سياه اين بيماران در دنياي خوراكي‌ها متاسفانه به همين سه قلم محدود نمي‌شود. گندم، جو، ذرت، بادام‌زميني،‌ سويا،‌ گوشت (هات داگ)، شير، مشروبات الكلي، پرتقال، تخم مرغ و ماهي نيز مي‌توانند موتور يك حمله ميگرني را روشن كنند. به هر حال اين روزها با قوت گرفتن اين فرضيه كه ميگرن يك واكنش حساسيت تاخيري از نوع آلرژي غذايي است، بسياري از پزشكان تصريح مي‌كنند كه اصلاح رژيم غذايي،‌ ميزان اثربخشي داروهاي ميگرني را به نحو چشمگيري افزايش خواهد داد.

    يك سردرد عروقي
    ميگرن يك سردرد عروقي است كه به دنبال انقباض و انبساط عروق مغزي اتفاق مي‌ افتد. اگرچه جزييات مكانيسم بروز اين سردرد همچنان نامعلوم مانده، اما در حال حاضر نظريه غالب اين است كه برخي محرك‌هاي غذايي، هورموني و هيجاني مي‌توانند با تاثير بر ديواره عروق مغزي منجر به بروز يك واكنش عروقي شوند. اين واكنش‌ در مرحله نخست به صورت تنگ شدن رگ‌هاي مغزي تظاهر مي‌كند و نتيجه‌اش اين است كه خونرساني به نسج مغز كاهش‌يافته و علايمي مانند اختلالات بينايي و برق زدن مقابل چشم بيمار بروز مي ‌كند. در مرحله دوم نيز رگ‌هاي مغزي به‌صورت واكنشي گشاد مي‌‌شوند و البته در همين مرحله است كه سردردهاي شديد ميگرني ظاهر مي‌ شوند.‌
    شيوع حمله‌هاي ميگرني در خانم‌ها خيلي بيشتر از آقايان است و البته در ميان خانم‌ها هم، دوران حاملگي و نيز دوران يائسگي، ادوار خوش‌يمني هستند؛ چرا كه معمولا به افت حمله‌هاي ميگرني منجر مي‌شوند. سن شيوع اين بيماري نيز معمولا در دوران ابتدايي زندگي است، به نحوي كه بيش از نيمي از موارد ميگرن تا قبل از 20 سالگي شروع مي‌شود. مي‌توان گفت كه اين بيماري، يك بيماري خانوادگي است چرا كه سابقه خانوادگي بيماران، در بسياري از موارد مثبت است. ‌

    واكنش حساسيت تاخيري
    <بعضي شب‌ها با يك سردرد شديد از خواب مي‌پرم و حمله‌ام شروع مي‌شود.> اين شكايت بسياري از ميگرني‌هاست. البته مبتلايان به بيماري آسم هم از مشكل مشابهي گله دارند:‌ <بروز حملات تنگي نفس در خواب و بيدار شدن و مواجه شدن با يك حمله آسمي.> حقيقت اين است كه بيماري هاي آلرژيكي مانند آسم و ميگرن در دوموقع از شبانه روز اوج مي‌گيرند: يكي غروب و ديگري پس از نيمه شب ، يعني حوالي ساعت 3 صبح. تغييرات هورموني زنانه در هفته پيش از قاعدگي نيز بهانه مناسبي براي اين بيماري هاست كه خود را با شدت بيشتري به بيمار تحميل كنند.
    اين بيماري‌ها (بيماري‌هاي ناشي از واكنش حساسيت تاخيري) گروه بزرگي از بيماري ها را در برمي‌گيرند كه برخي از شاخص‌ترين آنها عبارتند از: آسم، آلرژي، ام-اس، بيماري‌هاي روماتيسمي، ديابت، پسوريازيس و ميگرن. آلرژي‌هاي غذايي يك زيرمجموعه از اين بيماري‌ها هستند كه به عقيده برخي پزشكان، ميگرن را هم بايد در همين گروه طبقه‌بندي كرد. شايد بيماري سلياك، يا همان بيماري حساسيت به گندم، برترين نمونه از آلرژي‌هاي غذايي باشد كه البته اصلاح رژيم غذايي، خط اول درمان آن محسوب مي‌ شود.
    طبق آمار منتشر شده بيش از يك‌صد ميليون نفر در آمريكا و كانادا از انواع خفيف تا شديد آلرژي‌هاي غذايي رنج مي‌ برند و اصلاح رژيم غذايي اين بيماران، اولين قدم در درمان آنها به حساب مي‌آيد.

    دارو درماني و رژيم درماني
    نسخه‌هاي قديمي كه براي درمان ميگرن نوشته مي‌شد، پر بود از داروهاي آرامبخش، ضددرد و شل‌كننده‌هاي عضلاني: ارگوتامين، استامينوفن، آسپيرين (و ساير ضدالتهاب‌هاي غيراستروييدي)، كدئين و سوماتريپان. اما اين داروها با وجود اثربخشي، دو ايراد داشتند: اول اين كه بيمار را به خود وابسته مي‌كردند و دوم اين كه قادر نبودند تواتر بروز اين سردردها را كاهش دهند.
    كم كم به آن نسخه هاي قديمي، داروهاي ديگري هم اضافه شدند كه در بروز حملات ميگرني نقش پيشگيرانه ايفا مي‌كردند. برخي از مطرح‌ترين داروهاي اين رده عبارت بودند (و هستند) از: پروپرانولول، وراپاميل، آمي‌تريپتيلين و والپروات سديم. بديهي است كه هركدام از داروهاي دسته اول و دوم بايد بر مبناي صلاحديد پزشك و با در نظر گرفتن تمام شرايط بيمار، تجويز شوند.
    اما رفته رفته با قوت گرفتن اين فرضيه كه ميگرن يك واكنش حساسيت تاخيري از نوع آلرژي غذايي است، بسياري از پزشكان اذعان كردند كه رژيم درماني بخش مهمي از درمان بيماران ميگرني محسوب مي‌‌شود و علاوه بر ارزش درماني مستقل، تاثير دارو درماني را نيز افزايش مي‌دهد. آزمايشات متعددي نيز اين نظر را تاييد كرد كه حذف غذاهاي محركي كه در ليست سياه غذاهاي ميگرني قرار مي‌گيرد، تاثير فوق‌العاده‌اي در درمان اين بيماران خواهد گذاشت.
    حالا ديگر همه مي ‌دانند كه در ليست سياه خوراكي‌هاي مبتلايان ميگرن، نام چه اقلامي را نبايد از قلم انداخت: پنير، شكلات، قهوه، گوشت (هات داگ)، سويا، شير، مشروبات الكلي، بادام زميني، تخم‌مرغ، گندم، جو، ذرت، پرتقال و ماهي
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت