جستجو در سایت توسط گوگل

صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
نمایش نتایج 1 تا 10 از 14 مجموع

موضوع: تغذیه - میگرن

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض تغذیه - میگرن

    بيماران مبتلا به ميگرن پرهيز كنند
    از خوردن پياز، كاكائو و مركبات

    موادي همچون پياز، كاكائو و مركبات به ترتيب بيشترين اثر تشديد كنندگي سردردهاي ميگرني را دارند. به گزارش سرويس «بهداشت و درمان»‌ خبرگزاري دانشجويان ايران، گرسنگي همچنين يكي از عوامل مهم در تشديد دردهاي ميگرني هستند. نتايج تحقيقات نشان مي‌دهد كه رژيم غذايي بر تعداد و طول مدت زمان حملات سردردهاي ميگرني مؤثرست. مواد غذايي بر الگوي سردرد ميگرني مؤثرند ولي بيش از آن كه بر تعداد حملات موثر ‌باشد بر طول مدت زمان يك حمله تاثير مي‌گذارند.

    با رژيم غذايي مناسب ميگرن را از خود دور كنيد
    رژيم غذايي بر تعداد و طول مدت زمان حملات سردردهاي ميگرني مؤثرست. به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، نتايج تحقيقات نشان مي‌دهد مواد غذايي در الگوي سردردهاي ميگرني مؤثرند، ولي بيش از آن كه بر تعداد حملات مؤثر باشد بر طول مدت زمان يك حمله تاثير مي‌گذارد. اين تحقيق نشان مي‌دهد موادي همچون پياز، كاكائو، مركبات به ترتيب بيشترين اثر تشديد كنندگي را دارد و گرسنگي در اين زمينه عامل مهمي به شمار مي‌رود


    گروهي از مواد غذايي احتمال بروز سردردهاي ميگرني را افزايش مي دهند
    متخصصان معتقدند مواد غذايي تحريك كننده درافراد مستعد به ميگرن مي تواند احتمال بروز سردردهاي ميگرني را افزايش دهد.دكتر " منوچهر اميري " متخصص تغذيه با بيان اين مطلب به ايسنا، گفت: غذاهاي حاوي تركيبات آمين همچون پنير مانده، كلم، مخمرها، انواع آجيل و ماهي شور با ايجاد التهاب عروق مغزي باعث ايجاد سردرد در افراد مستعد مي شود. وي با اشاره به اينكه سوسيس و كالباس به دليل مواد افزودني ( نيترات ) نيز از جمله مواد غذايي تحريك كننده است، افزود: اين محصولات و همچنين مواد غذايي كنسرو شده ضمن داشتن مواد نگهدارنده مضر حاوي تركيبات آميني از نوع گلوتامات هستند؛ بنابراين توصيه مي شود افراد به ويژه كساني كه مستعد سردردهاي ميگرني هستند در مصرف اين نوع مواد غذايي دقت كنند.دكتر اميري استفاده از مواد غذايي تثبيت كننده قند خون را در كاهش سردردهاي ميگرني موثر دانست و تصريح كرد: مصرف ميوه هايي همچون سيب، گلابي، مواد غذايي سبوسدار و حاوي فيبر مانند گندم و جو سبوسدار و مواد غذايي حاوي ويتامين B2 ( جگر و ... ) مي تواند دفعات سردردهاي ميگرني را به ميزان دو سوم كم كند.لازم به ذكر است 10 درصد جمعيت جهان به ميگرن مبتلا هستند كه اغلب 10 تا 30 سال دارند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    تغذیه برای درمان میگرن
    http://www.iransalamat.com/index.php...bsectionId=794
    مصرف سبزي و ميوه تازه در كاهش سردرد موثر است
    http://www.iransalamat.com/index.php...bsectionId=794
    رژيم غذايي بخش مهمي از درمان بيماران ميگرني محسوب مي‌شود
    http://www.iransalamat.com/index.php...bsectionId=794
    تغذيه‌ي مناسب براي سردرد و ميگرن
    http://www.iransalamat.com/index.php...bsectionId=794
    مبتلايان به ميگرن از مصرف غذاهاي كنسروشده خودداري كنند
    http://www.iransalamat.com/index.php...bsectionId=794
    سردرد هاي ناشي از تغذيه
    http://www.iransalamat.com/index.php...bsectionId=794
    اشك پياز، آتش ميگرن را خاموش مي‌كند
    http://www.iransalamat.com/index.php...bsectionId=794
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض میگرن - تغذیه

    غذاهایی که میگرن را تحریک می کنند


    بعضی از غذاها باعث تحریک میگرن افراد می شود . آیا این غذاها را می شناسید ؟


    خیلی از افراد که سابقه دردهای میگرنی دارند میتوانند با دقت بیشتر به غذاهایی که می‌خورند رابطه ای بین نوع غذا و عادات تغذیه ای با میگرن را بیابند.
    این مقاله سعی دارد برای افرادی که گاهگاهی مبتلا به حمله میگرنی میشوند راهکارهایی را ارایه دهد.در حقیقت این مطالب برای این افراد مفید است و غذاهایی که نام میبریم برای افرادی که حمله میگرنی ندارند ایجاد مشکل مشابه نمی کند.
    معمولا درک این رابطه در افراد مختلف متفاوت است ولی به هرحال بعضی از غذا ها در ایجاد حمله های میگرنی بیشتر مطرح هستند .
    * شاید باورنکنید ولی غذاهای مانده در یخچال ،بعضی از انواع پنیر ها کافئین از این جمله اند.
    * گاهی گرسنگی و قطع یک وعده غذایی ممکن است یک حمله میگرنی را موجب شود .
    * آنهایی که عادت به مصرف قهوه و شکلات دارند باید بدانند کم کردن یا اضافه کردن مقدار آنها نیز ممکن است موجب اغاز حمله شود .
    * غذاهای حاوی تیرامین Tyramin که یک آمین است و در اغلب غذا ها وجود دارد خود باعث آغاز حمله می شود .وقتی پروتئین ها یا اسید های آمینه می‌شکنند به تیرامین و تیراسین تبدیل میشوند که موجب گشادشدن عروق شده و موجب آغاز حمله می‌شوند.
    * علت اینکه غذاهای مانده در یخچال (24 تا 48 ساعت) مشکل را تشدید می‌کنند بدلیل ایجاد تیرامین است .
    * گوشت ،ماهی ،مرغ و تخم مرغ اگر بصورت تخمیر شده ، خشک شده ، نمک سود شده و یا فراوری شده مصرف کنیم به دلیل همین تیرامین در ایجاد حمله میگرنی مقصرند جگر های فراوری شده ،پنیر های کهنه، پپرونی ،انواع سوسیس و کالباس ، سس های سالاد سویا سس و کلیه محصولات تخمیری سویا ،انواع ترشی ها و زیتون فراوری شده و حتی آجیل های شور و مانده. سوپ های آماده ، چیپس،ماهی دودی، خامه ترش ، آناناس و کیوی، آسپارتام و شیرین کننده های مصنوعی جزو غذاهای هستند که توصیه شده مورد توجه قرار گیرند و کمتر مصرف شوند و یا برای بعضی ها که خودشان رابطه مثبتی بین مصرف آن و شروع حمله پیدا کردند مصرف نکنند .
    * لیستی از غذاها هم جزو گروهی هستند که توصیه می‌شود با احتیاط مصرف شوند مثل میوه های خشک شده، قارچ، مرکبات ، شورها ، موز رسیده، آواکادو .

    * وقتی به این لیست غذاهای ممنوعه نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که پیام جالبی برای افراد مستعد حملات میگرنی دارد.

    این پیام چیست ؟
    * مصرف غذاهای تازه ، و دوری از غذاهای آماده.

    * رعایت تغذیه متعادل استفاده از انواع غذاهای خانگی که با مواد تازه تهیه شده اند و بنابراین کمتر استفاده کردن از غذاهای مانده در یخچال پرهیز از غذاهای فراوری شده
    * از طرف دیگر بعضی از انواع غذاها هستند که در بعضی از افراد مفید هستند از جمله زنجبیل ،ماهی تازه و روغن ماهی غذاهای حاوی کلسیم و منیزیم مثل بروکلی و اسفناج .
    نکته مهم دیگر اینکه افت میزان سروتونین یکی از دلایل حمله های میگرنی است .بنابراین تمام عادات که ممکن است سروتونین را کاهش دهد باید مورد توجه قرار گیرد مصرف منظم غذا ،استفاده از میوه و سبزی کافی ، دوری از استرس ها و تنش ها ، پرهیز از حذف یک وعده غذا که موجب افت قند خون میشود باید مورد توجه قرار گیرد.

    * گاهی خود فرد بهتر از هرکس میتواند مراقب باشد و متوجه رابطه نوع غذا با شروع میگرن باشد مثلا بعضی از افراد با خوردن شکلات و حتی موز دچار سردرد میگرنی میشوند.
    * با توجه به اهمیت میزان تیرامین در بروز حمله های میگرنی و سایر عوارض آن تولید کنندگان مواد غذایی را موظف می کنند که میزان تیرامین را روی بسته های غذا درج کنند تا افراد مستعد به انواع الرژی و میگرن بتوانند غذاهای کم تیرامین را انتخاب کنند.
    * علاوه بر تیرامین یک ماده دیگر به نام MSG ( منو سدیم گلوتامات) نیز متهم است که علاوه بر تشدید بیماریهایی مانند آسم ، سردرد های مزمن ، نامنظم کردن ضربان قلب ، تاثیر روی خلق و حتی پارانویا میتواند حمله های میگرنی را تشدید و فاصله حمله ها را کم کند این ماده نروتروپیک متاسفانه بعد از نمک و فلفل سومین ادویه ایست که به عنوان خوش طعم کننده در صنایع غذایی و انواع غذاهای چینی مصرف میشود که در مقالات بعدی بیشتر به آن خواهم پرداخت.

    منبع:pezeshk.us
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    بخورنخورهای میگرن


    میگرن، نوعی سردرد است كه جمعیت زیادی از مردم جهان به آن مبتلا هستند. بر اساس آمارهای جهانی، ۱۵ تا ۲۰ درصد از مردم جهان از میگرن رنج می‌برند و سالانه ۴/۱ میلیارد حمله میگرنی زندگی مردم جهان را مختل می‌كند. درد میگرن اغلب به صورت ضربان دار و یك‌طرفه است. این درد ابتدا ضعیف بوده و كم كم شدید می‌شود. سردردهای میگرنی در بیشتر موارد با بی‌اشتهایی، تهوع و گاه با استفراغ همراه هستند. حمله های میگرن به طور معمول صبح‌ها و اغلب آخر هفته شروع می‌شود. هر حمله از چند ساعت تا چند روز طول می‌كشد و تعداد حمله‌ها در هر ماه بین یك تا سه بار تكرار می‌شود.
    ● مواد غذایی تشدید كننده سردرد میگرنی
    ـ گلوتامات: این ماده در محصولات غذایی آماده مصرف به میزان زیادی وجود دارد بنابراین باید به برچسب روی محصولات توجه كرد. گلوتامات در انواع كنسروها و غذاهای یخی وجود دارد.
    ـ آمین‌ها: این مواد تحریك كننده عروق هستند و باعث انقباض رگ‌های مغزی می‌شوند. برخی پنیرها به خصوص پنیرهای مانده و فاسد، میوه و سبزی‌های نارس، مخمرها، انواع آجیل،ماهی شور، خامه ترش، سوسیس‌های تخمیری و گوشت‌های مانده یا چرب حاوی آمین‌ها هستند. همچنین مركباتی مانند لیمو، پرتقال و گریپ فروت دارای نوعی از آمین‌ها هستند كه همین نقش را دارند.
    ـ مس: به نظر می‌رسد كه مس در سوخت وساز آمین‌ها تنگ كردن عروق مغزی و عود حملات میگرن نقش دارد. آجیل‌ها، شكلات، جوانه گندم و صدف خوراكی از جمله مواد غذایی حاوی مس هستند. پرتقال، گریپ فروت و نارنگی باید از رژیم غذایی افرادی كه به میگرن دچار هستند حذف شود زیرا مركبات جذب روده ای مس را بالا برده و ممكن است در ایجاد سردرد نقش داشته باشند.كافیین: زیاد مصرف كردن یا كاهش ناگهانی میزان مصرف كافیین باعث عود حملات میگرن می‌شود. همچنین ترك ناگهانی مصرف چای و قهوه ممكن است برای برخی افراد مستعد، زمینه ساز میگرن باشد.
    ـ مواد غذایی چرب و سرخ شده: مواد غذایی چرب و موادی كه با روغن زیاد سرخ می‌شوند، عامل تشدید میگرن هستند.نیتریت‌ها: سوسیس و كالباس و گوشت های نمك سود كه به آنها مواد نگه‌دارنده افزوده شده، در افرادی كه سابقه سردردهای میگرنی دارند، نباید مصرف شوند.
    ● غذاهای مفید در مبتلایان به میگرن
    گوشت مرغ و ماكیان، مواد غذایی هستند كه غنی از پروتیین‌اند. این نوع گوشت كم چرب بوده و برای درمان یا كاهش علایم بیماری مفید است. به احتمال زیاد كمبود قند خون از جمله عوامل مستعدكننده حملات میگرن است. غذاهای پروتیین‌دار مانند تخم مرغ، گوشت گاو و حبوبات باید در هر وعده غذایی گنجانده شوند. مصرف میان وعده‌های حاوی پروتیین هم مفید است. سیب، گلابی، گیلاس، زردآلو و انگور از جمله میوه هایی هستند كه مصرف آنها موجب افزایش و منظم شدن قند خون خواهد شد. حلیم جو، نان چاودار و حبوباتی مانند لوبیا همگی دارای فیبرهای محلول بوده و به تثبیت قند خون كمك می‌كنند.



    روزنامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    مصرف پنير در برخي افراد موجب افزايش سردردهاي ميگرني مي‌شود



    پنير به دليل دارا بودن هيستامين‌هاي خاص، تحريك كننده‌ي شريان‌هاي خوني بوده و موجب اتساع آنها شده و گاهي موجب افزايش سردردهاي ميگرني مي‌شود.



    به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اصطلاح ميگرن به دوران باستان يعني يونان و روم بازمي‌گردد، يونانيان و رومي‌ها از جمله نخستين اقوامي بودند كه سردردهاي ميگرني را توصيف كردند، مطالعات نشان مي‌دهد كه ميگرن مشكل نسبتا شايعي است و تقريبا 18 درصد زنان و 6 درصد مردان در آمريكا به آن مبتلا هستند، علايم ميگرن مي‌تواند در هر سني ظاهر شود، هر چند معمولا اولين سردرد در دوره نوجواني يا دهه دوم زندگي رخ مي‌دهد، اكثر بيماران اولين حمله را در سن 40 سالگي تجربه مي‌كنند، حمله‌هاي سردرد اغلب بازگشتي هستند، ولي با مسن‌تر شدن بيمار از شدت آنها كاسته مي‌شود. اكثر كساني كه مبتلا به ميگرن هستند عضوي از خانواده آنها نيز به اين اختلال دچار است.



    در بسياري از بيماران، عوامل محيطي يا دروني خاصي مي‌تواند بر شدت يا فراواني ميگرن اثر گذارد، اين عوامل شامل محروميت از خواب، افزودني‌هاي مجاز غذايي، استرس مصرف داروهاست، ورزش و تمرينات بدني سنگين و برخي فعاليت‌هاي ديگر مي‌تواند در برخي بيماران موجب ميگرن باشد.



    بارداري در برخي زنان، افزايش فراواني سردرد و در برخي افراد، بهبودي موقت را به وجود مي‌آورد.



    گفتني است: ميگرن در اثر اتساع شريان خوني مغز ايجاد مي‌شود، هر چند دانشمندان كاملا نمي‌دانند چه چيز موجب اتساع شريان‌ها مي‌شود، رگ‌هاي خوني به خودي خود اتساع نمي‌يابند، احتمالا آنها به تغييرات شيميايي كه در بدن رخ مي‌دهد، واكنش نشان مي‌دهند، غذاهايي مانند پنير در برخي افراد موجب ميگرن مي‌شوند، زيرا داراي هيستامين‌هاي خاص و تركيبات تحريك كننده شريان‌ها هستند، كه موجب اتساع شريان‌هاي خوني مي‌شوند، زناني كه به غذاهاي حاوي هيستامين حساس هستند به دليل يك نقص آنزيمي (فقدان ديامين اسكيداز) بسيار بيشتر از مردان دچار سردرد ميگرن مي‌شوند، مصرف ويتامين b6 فعاليت ديامين اكسيداز را افزايش مي دهد، در نتيجه در اينگونه موارد مي‌تواند مفيد واقع شود.



    همچنين نيتريت‌ها در گوشت وجود دارد، موجب اتساع شريان‌ها و شروع ميگرن مي‌شوند.



    علايم ميگرن ممكن است به صورت سردرد (كوتاه مدت يا طولاني) تهوع، خواب آلودگي، تحريك پذيري، افسردگي، اضطراب، تهييج پذيري، بي‌قراري، دل درد، تير كشيدن شكم، گلو درد، گرفتگي بيني، بي‌خوابي، خستگي و بي‌تفاوتي ظاهر شود.



    ميگرن مي‌تواند دردناك، فرساينده و هراس آور باشد، ميگرن به خودي خود رخ نمي‌دهد و يك رويداد تصادفي صرف نيست، بلكه نتيجه‌ي تعامل بدن به محيط است، محيط خود را خوب بررسي كنيد، تا دريابيد چه چيزي تعادل دروني شما را بر هم مي زند، شما مي‌توانيد بياموزيد سردردهاي خود را كنترل كنيد و از وقوع دوباره آنها جلوگيري كنيد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    مواد غذايي تحريك كننده احتمال بروز ميگرن را در افراد مستعد افزايش مي‌دهند


    متخصصان معتقدند، مواد غذايي تحريك كننده در افراد مستعد به ميگرن مي‌تواند احتمال بروز سردردهاي ميگرني را افزايش دهد.


    به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه مرکزي، غذاهاي حاوي تركيبات آمين همچون پنير مانده، كلم، مخمرها، انواع آجيل و ماهي شور با ايجاد التهاب عروق مغزي باعث ايجاد سردرد در افراد مستعد مي‌شود.



    سوسيس و كالباس به دليل مواد افزودني (نيترات) نيز از جمله مواد غذايي تحريك كننده است، اين محصولات و همچنين مواد غذايي كنسرو شده ضمن داشتن مواد نگهدارنده مضر حاوي تركيبات آميني از نوع گلوتامات هستند، بنابراين توصيه مي‌شود افراد به ويژه كساني كه مستعد سردردهاي ميگرني هستند در مصرف اين نوع مواد غذايي دقت كنند.



    استفاده از مواد غذايي تثبيت كننده قند خون در كاهش سردردهاي ميگرني مؤثراست. همچنين مصرف ميوه‌هايي مانند، سيب، گلابي، مواد غذايي سبوس دار و حاوي فيبر مانند گندم و جو سبوس دار و مواد غذايي حاوي ويتامين b2 ( جگر وغيره) مي‌تواند دفعات سردردهاي ميگرني را به ميزان دو سوم كم كند.



    شايان ذکر است، 10 درصد جمعيت جهان به ميگرن مبتلا هستند كه اغلب آنها 10 تا 30 سال دارند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #7
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    نگاهی به تازه‌ترین توصیه‌های متخصصان تغذیه برای درمان میگرن

    میگرن یكی ازمعدود سردردهایی است كه هنوز علم پزشكی برای آن درمان قطعی نیافته است. جماعت زیادی ازاین سردرد رنج می برند و همواره با توصیه‌های رنگارنگ اطرافیان روبه‌رو بوده و هر روز در پی راه‌حلی برای بیماریشان هستند...
    چندی پیش خبری منتشر شد مبنی بر اینكه <دانشمندان دریافته‌اند، اشك‌آوری پیاز در درمان سردردهای میگرنی مفید است> اما قضیه ارتباط میگرن با مواد غذایی فقط به همین جا ختم نمی‌شود.
    ● مواد غذایی میگرن‌زا
    برخی از انواع پنیرها، فراورده‌های گوشتی، مواد غذایی سرخ شده، مركبات، انواع شكلات و مغزها، عصاره سبزیجات و گوشت، بستنی و ماست، حتی انجیر، گوجه‌فرنگی وباقلا جزء این دسته قرار دارند. این گروه از مواد غذایی به‌عنوان تركیبات تشدیدكننده میگرن شناخته شده اند و بهتر است افرادی كه سابقه میگرن در آنها وجود دارد كه هرگز از آنها استفاده نكنند. مطالعات نشان داده‌اند كه، بیشتر افراد با خوردن برخی از این مواد غذایی دچار حملات میگرنی می‌شوند به این دلیل متخصصین تغذیه توصیه می‌كنند كه، با امتحان كردن هریك از مواد غذایی فوق، آن غذایی كه موجب تشدید سردردشان می‌شود را از رژیم غذایی‌شان حذف كنند تا تعداد دفعات حملات كاهش یابد.
    ● شكلات و بستنی ممنوع
    مطالعات نشان داده‌اند كه در تنقلاتی نظیر شكلات و انواع مغزها (آجیل) ماده مغذی به نام مس به وفور وجود دارد. این ماده مغذی نیز مانند آمین‌های فعال‌كننده عروق با مكانیسمی تقریبا مشابه موجب تشدید سردردهای میگرنی می‌شود. در ضمن، در این تركیبات مواد افزودنی نیز یافت می‌شود كه برخی از آنها حملات میگرنی را افزایش می‌دهند.
    به‌علاوه، در انواع شكلات‌ها خصوصا كاكائو تركیباتی نظیر فنیل‌اتیل‌آمین، تئوبرومین و كافئین وجود دارد كه هر یك از آنها به تنهایی به عنوان عوامل تشدیدكننده میگرن شناخته شده‌اند. در بسیاری از ما این اتفاق افتاده است كه با خوردن یك ماده غذایی بسیار سرد در یك لحظه دچار سردرد شده‌ایم، تحقیقات نشان داده‌اند كه، مصرف بستنی و همه موادی كه به صورت فریز شده به مصرف می‌رسند با تحریك دهان و گلو می‌توانند واكنشی را در عروق خونی نواحی سر ایجاد كنند كه حاصل این فعل و انفعالات می‌تواند احساس درد در ناحیه جلو سرو یا حتی پشت چشم‌ها باشد كه در افراد با زمینه میگرنی، شروع این سردرد ها را به همراه دارند.
    ● مركبات تشدیدكننده میگرن
    پرتقال و گریپ فروت از جمله میوه‌هایی هستند كه در اغلب بیماران موجب تشدید سردرد می‌شوند. زیرا این میوه‌ها جذب روده‌ای مس را بالا برده و از این طریق، باعث افزایش حملات میگرنی می‌شوند.
    اما درمقابل آنها میوه‌هایی نظیر سیب، موز، گلابی، آلبالو و انگور موجب تسكین درد می‌شوند و چون قند خون را ثابت نگاه می‌دارند به افراد مبتلا به میگرن توصیه می‌شود. سبزیجات نیز این سردردها را می‌توانند تخفیف داده و یا حتی تشدید نمایند، به طور مثال، باقلا از جمله سبزیجاتی است كه به این بیماران توصیه نشده در عوض بروكلی و گل كلم از سبزیجاتی هستند كه اثرات مفیدی را در كاهش شدت این سردردها به همراه دارند. جالب است بدانید كه در گروه غلات، مصرف گندم به دلیل گلوتامینی كه دارد، توصیه نشده و به جای آن مصرف برنج و سیب‌زمینی به‌عنوان دو ماده غذایی انرژی‌زا می‌توانند بسیار كمك‌كننده باشند.در ضمن، سولفیت كه به‌عنوان یك ماده افزودنی به كنسرو سبزیجات برای ماندگاری و حفظ رنگ طبیعی افزوده می‌شود، یك ماده میگرن‌زا به حساب آمده و به این دلیل افرادی كه از سردردهای میگرنی رنج می‌برند مصرف مواد غذایی كنسروی را به حداقل برسانند.
    ● نقش فراورده‌های گوشتی در تشدید و تضعیف میگرن
    مطالعات نشان داده‌اند كه مصرف انواع سوسیس و هات‌داگ به دلیل نیترات و نیتریتی كه دارند می‌تواند این نوع سردردها را تشدید كند. این تركیبات افزودنی كه برای افزایش ماندگاری محصول به كار می‌روند با كاهش میزان اكسیژن خون در افراد مستعد، این عارضه را به همراه دارند. به طور كلی با دریافت انواع سبزیجات نظیر، چغندر، كاهو، كرفس، اسفناج، بروكلی، گل كلم و سیب زمینی كه دارای ۱۰ درصد نیترات هستند این تركیب روزانه از طریق رژیم غذایی به طور طبیعی وارد بدن می‌شود كه این مقدار برای بدن قابل تحمل است اما با ورود بیشتر آن عوارض منفی این تركیبات ظاهر شده و موجب رنجش افراد می‌شود. اما در مقابل این گروه از مواد غذایی گوشت لخم ماهیچه و مرغ به دلیل آنكه كمترین چربی را داشته و در عین حال یك منبع مناسب پروتئین به حساب می‌آید، به بیماران میگرنی توصیه می‌شوند. پروتئین موجود در این مواد غذایی با تنظیم قند خون اثرات مثبتی را بر شدت این نوع سردردها دارد.
    ● نوشیدنی‌های غیرمجاز
    قهوه، نسكافه و چای از جمله نوشیدنی‌هایی هستند كه اگر به‌صورت غلیظ مصرف شوند می‌توانند موجب تشدید حملات میگرنی شوند. این نوشیدنی‌ها در كنار انواع نوشابه‌های گازدار دارای كافئین بالایی بوده و همین ماده با افزایش تحریكات خصوصا بر عروق خونی نواحی سر، سردردهای میگرنی را افزایش می‌دهند. در مقابل آن، آب و آبمیوه از جمله نوشیدنی‌هایی هستند كه مصرف مرتبشان در طول روز از سوی متخصصان تغذیه به این بیماران توصیه می‌گردد. البته افراد مستعد این نوع سردردها نباید از نوشیدنی‌های شیرین استفاده كنند زیرا قندهای ساده موجود در این نوع نوشیدنی‌ها، افت ناگهانی قند خون را به همراه داشته و به دنبال آن شروع یك حمله آغاز می‌شود. مصرف شیرینی‌جاتی كه از قهوه و یا نسكافه تهیه شده‌اند نیز برای این افراد مناسب نیست.
    ● توصیه های كلیدی
    مطالعات اخیر نشان داده‌اند كه داشتن فیبر بالا در رژیم غذایی افرادی كه از میگرن رنج می‌برند به دلیل تثبیت قند خون یك فاكتور كمك‌كننده است. در ضمن، داشتن میان وعده‌های كوچك و كم حجم با میزان چربی بسیار كم نیز به این افراد توصیه می‌شود. به علاوه، رعایت تناسب، تعادل و تنوع در رژیم غذایی از جمله فاكتورهایی است كه به كرات از سوی متخصصین تغذیه گوشزد می‌شود. آنها توصیه می‌كنند كه مصرف آدامس، بستنی، نوشیدنی‌های بسیار خنك و نمك را به حداقل خود برسانند تا سردردهای میگرنی كمتر به سراغ آنها بیاید.
    ● و اما درباره پیاز
    همانطور كه در ابتدای بحث نیز گفته شد خبری به این مزمون كه اشك‌آوری پیاز اثرات مفیدی بر سردردهای میگرنی دارد منتشر شد. در حالی كه، هنوز دلایل كافی برای اطمینان از اثرات درمان‌كنندگی این نوع از سردردها وجود ندارد اما برخی از متخصصین می‌گویند كه پیاز برخی از انواع سردردها را می‌تواند تسكین دهد اما در زمینه میگرن هنوز دلایل مستدلی وجود ندارد، حتی در برخی مطالعات به عنوان یك تشدیدكننده میگرن نیز نام برده شده است.
    به طور كلی، به همراه پوست كندن پیاز اغلب افراد دچار اشك‌ریزی می‌شوند، این بدان علت است كه، تركیبات گوگردی موجود در این سبزی به اكسید پروپانتیال‌ تبدیل شده و این ماده بر غدد اشك اثر گذاشته و آن را تحریك می‌كند و به این ترتیب افراد دچار اشك‌ریزی می‌شوند. شاید وجود ماده‌ای به نام كوئرستین (نوعی فلاونوئید با خاصیت آنتی‌اكسیدانی) كه در پیشگیری از بروز سرطان‌ها خصوصا سرطان مثانه و اختلالات گردش خون دخالت دارد می‌تواند مانع تغییرات در عروق خونی شده و میزان حملات را به حداقل برساند.
    به هر ترتیب، در زمینه استناد به این خبر هنوز مطالعات بیشتری نیاز است و تلاش بیشتر پژوهشگران را می‌طلبد.‌ مطالعات نشان داده‌اند كه مصرف انواع سوسیس و هات‌داگ به دلیل نیترات و نیتریتی كه دارند می‌تواند این نوع سردردها را تشدید كند.




    منبع: سلامت


    مجله اینترنتی صبح بخیر ایران
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  8. #8
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    تغذیه برای درمان میگرن


    ● اشك پیاز، آتش میگرن را خاموش می‌كند
    میگرن یكی ازمعدود سردردهایی است كه هنوز علم پزشكی برای آن درمان قطعی نیافته است. جماعت زیادی ازاین سردرد رنج می برند و همواره با توصیه‌های رنگارنگ اطرافیان روبه‌رو بوده و هر روز در پی راه‌حلی برای بیماریشان هستند. چندی پیش خبری منتشر شد مبنی بر اینكه <دانشمندان دریافته‌اند، اشك‌آوری پیاز در درمان سردردهای میگرنی مفید است> اما قضیه ارتباط میگرن با مواد غذایی فقط به همین جا ختم نمی‌شود.
    ● مواد غذایی میگرن‌زا
    برخی از انواع پنیرها، فراورده‌های گوشتی، مواد غذایی سرخ شده، مركبات، انواع شكلات و مغزها، عصاره سبزیجات و گوشت، بستنی و ماست، حتی انجیر، گوجه‌فرنگی وباقلا جزء این دسته قرار دارند. این گروه از مواد غذایی به‌عنوان تركیبات تشدیدكننده میگرن شناخته شده اند و بهتر است افرادی كه سابقه میگرن در آنها وجود دارد كه هرگز از آنها استفاده نكنند. مطالعات نشان داده‌اند كه، بیشتر افراد با خوردن برخی از این مواد غذایی دچار حملات میگرنی می‌شوند به این دلیل متخصصین تغذیه توصیه می‌كنند كه، با امتحان كردن هریك از مواد غذایی فوق، آن غذایی كه موجب تشدید سردردشان می‌شود را از رژیم غذایی‌شان حذف كنند تا تعداد دفعات حملات كاهش یابد.
    ● شكلات و بستنی ممنوع
    مطالعات نشان داده‌اند كه در تنقلاتی نظیر شكلات و انواع مغزها (آجیل) ماده مغذی به نام مس به وفور وجود دارد. این ماده مغذی نیز مانند آمین‌های فعال‌كننده عروق با مكانیسمی تقریبا مشابه موجب تشدید سردردهای میگرنی می‌شود. در ضمن، در این تركیبات مواد افزودنی نیز یافت می‌شود كه برخی از آنها حملات میگرنی را افزایش می‌دهند. به‌علاوه، در انواع شكلات‌ها خصوصا كاكائو تركیباتی نظیر فنیل‌اتیل‌آمین، تئوبرومین و كافئین وجود دارد كه هر یك از آنها به تنهایی به عنوان عوامل تشدیدكننده میگرن شناخته شده‌اند. در بسیاری از ما این اتفاق افتاده است كه با خوردن یك ماده غذایی بسیار سرد در یك لحظه دچار سردرد شده‌ایم، تحقیقات نشان داده‌اند كه، مصرف بستنی و همه موادی كه به صورت فریز شده به مصرف می‌رسند با تحریك دهان و گلو می‌توانند واكنشی را در عروق خونی نواحی سر ایجاد كنند كه حاصل این فعل و انفعالات می‌تواند احساس درد در ناحیه جلو سرو یا حتی پشت چشم‌ها باشد كه در افراد با زمینه میگرنی، شروع این سردرد ها را به همراه دارند.
    ● مركبات تشدیدكننده میگرن
    پرتقال و گریپ فروت از جمله میوه‌هایی هستند كه در اغلب بیماران موجب تشدید سردرد می‌شوند. زیرا این میوه‌ها جذب روده‌ای مس را بالا برده و از این طریق، باعث افزایش حملات میگرنی می‌شوند. اما درمقابل آنها میوه‌هایی نظیر سیب، موز، گلابی، آلبالو و انگور موجب تسكین درد می‌شوند و چون قند خون را ثابت نگاه می‌دارند به افراد مبتلا به میگرن توصیه می‌شود. سبزیجات نیز این سردردها را می‌توانند تخفیف داده و یا حتی تشدید نمایند، به طور مثال، باقلا از جمله سبزیجاتی است كه به این بیماران توصیه نشده در عوض بروكلی و گل كلم از سبزیجاتی هستند كه اثرات مفیدی را در كاهش شدت این سردردها به همراه دارند. جالب است بدانید كه در گروه غلات، مصرف گندم به دلیل گلوتامینی كه دارد، توصیه نشده و به جای آن مصرف برنج و سیب‌زمینی به‌عنوان دو ماده غذایی انرژی‌زا می‌توانند بسیار كمك‌كننده باشند.در ضمن، سولفیت كه به‌عنوان یك ماده افزودنی به كنسرو سبزیجات برای ماندگاری و حفظ رنگ طبیعی افزوده می‌شود، یك ماده میگرن‌زا به حساب آمده و به این دلیل افرادی كه از سردردهای میگرنی رنج می‌برند مصرف مواد غذایی كنسروی را به حداقل برسانند.
    ● نقش فراورده‌های گوشتی در تشدید و تضعیف میگرن
    مطالعات نشان داده‌اند كه مصرف انواع سوسیس و هات‌داگ به دلیل نیترات و نیتریتی كه دارند می‌تواند این نوع سردردها را تشدید كند. این تركیبات افزودنی كه برای افزایش ماندگاری محصول به كار می‌روند با كاهش میزان اكسیژن خون در افراد مستعد، این عارضه را به همراه دارند. به طور كلی با دریافت انواع سبزیجات نظیر، چغندر، كاهو، كرفس، اسفناج، بروكلی، گل كلم و سیب زمینی كه دارای ۱۰ درصد نیترات هستند این تركیب روزانه از طریق رژیم غذایی به طور طبیعی وارد بدن می‌شود كه این مقدار برای بدن قابل تحمل است اما با ورود بیشتر آن عوارض منفی این تركیبات ظاهر شده و موجب رنجش افراد می‌شود. اما در مقابل این گروه از مواد غذایی گوشت لخم ماهیچه و مرغ به دلیل آنكه كمترین چربی را داشته و در عین حال یك منبع مناسب پروتئین به حساب می‌آید، به بیماران میگرنی توصیه می‌شوند. پروتئین موجود در این مواد غذایی با تنظیم قند خون اثرات مثبتی را بر شدت این نوع سردردها دارد.
    ● نوشیدنی‌های غیرمجاز
    قهوه، نسكافه و چای از جمله نوشیدنی‌هایی هستند كه اگر به‌صورت غلیظ مصرف شوند می‌توانند موجب تشدید حملات میگرنی شوند. این نوشیدنی‌ها در كنار انواع نوشابه‌های گازدار دارای كافئین بالایی بوده و همین ماده با افزایش تحریكات خصوصا بر عروق خونی نواحی سر، سردردهای میگرنی را افزایش می‌دهند. در مقابل آن، آب و آبمیوه از جمله نوشیدنی‌هایی هستند كه مصرف مرتبشان در طول روز از سوی متخصصان تغذیه به این بیماران توصیه می‌گردد. البته افراد مستعد این نوع سردردها نباید از نوشیدنی‌های شیرین استفاده كنند زیرا قندهای ساده موجود در این نوع نوشیدنی‌ها، افت ناگهانی قند خون را به همراه داشته و به دنبال آن شروع یك حمله آغاز می‌شود. مصرف شیرینی‌جاتی كه از قهوه و یا نسكافه تهیه شده‌اند نیز برای این افراد مناسب نیست.
    ● توصیه های كلیدی
    مطالعات اخیر نشان داده‌اند كه داشتن فیبر بالا در رژیم غذایی افرادی كه از میگرن رنج می‌برند به دلیل تثبیت قند خون یك فاكتور كمك‌كننده است. در ضمن، داشتن میان وعده‌های كوچك و كم حجم با میزان چربی بسیار كم نیز به این افراد توصیه می‌شود. به علاوه، رعایت تناسب، تعادل و تنوع در رژیم غذایی از جمله فاكتورهایی است كه به كرات از سوی متخصصین تغذیه گوشزد می‌شود. آنها توصیه می‌كنند كه مصرف آدامس، بستنی، نوشیدنی‌های بسیار خنك و نمك را به حداقل خود برسانند تا سردردهای میگرنی كمتر به سراغ آنها بیاید.
    ● و اما درباره پیاز
    همانطور كه در ابتدای بحث نیز گفته شد خبری به این مزمون كه اشك‌آوری پیاز اثرات مفیدی بر سردردهای میگرنی دارد منتشر شد. در حالی كه، هنوز دلایل كافی برای اطمینان از اثرات درمان‌كنندگی این نوع از سردردها وجود ندارد اما برخی از متخصصین می‌گویند كه پیاز برخی از انواع سردردها را می‌تواند تسكین دهد اما در زمینه میگرن هنوز دلایل مستدلی وجود ندارد، حتی در برخی مطالعات به عنوان یك تشدیدكننده میگرن نیز نام برده شده است.
    به طور كلی، به همراه پوست كندن پیاز اغلب افراد دچار اشك‌ریزی می‌شوند، این بدان علت است كه، تركیبات گوگردی موجود در این سبزی به اكسید پروپانتیال‌ تبدیل شده و این ماده بر غدد اشك اثر گذاشته و آن را تحریك می‌كند و به این ترتیب افراد دچار اشك‌ریزی می‌شوند. شاید وجود ماده‌ای به نام كوئرستین (نوعی فلاونوئید با خاصیت آنتی‌اكسیدانی) كه در پیشگیری از بروز سرطان‌ها خصوصا سرطان مثانه و اختلالات گردش خون دخالت دارد می‌تواند مانع تغییرات در عروق خونی شده و میزان حملات را به حداقل برساند. به هر ترتیب، در زمینه استناد به این خبر هنوز مطالعات بیشتری نیاز است و تلاش بیشتر پژوهشگران را می‌طلبد.‌ مطالعات نشان داده‌اند كه مصرف انواع سوسیس و هات‌داگ به دلیل نیترات و نیتریتی كه دارند می‌تواند این نوع سردردها را تشدید كند.



    موسسه اطلاع‌رسانی طعام اسرار
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  9. #9
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    تغذیه مناسب سردرد و میگرن


    سردرد معمولاً به صورت دردی مبهم تعریف می شود كه به دنبال ناراحتی یا استرس ایجاد می شود. از علل مهم آن بعد ازموارد مذكور می توان به مشكلات مربوط به عضلات پشت یا گردن اشاره كرد. اگر درد متعاقب بیدار شدن ازخواب ایجاد شود، معمولاً نشان دهنده فشار خون بالا است.
    حدود ۱۰ درصد از سردردها به عنوان سردردهای میگرنی نامیده می شوند كه معمولاً علل ژنتیكی دارند. این نوع سردردها ناشی ازگشاد شدن یا تنگ شدن عروق مغز است. توجه كنید اگر به صورت ناگهانی و شدید دچار سردرد شدید برای تشخیص علت آن حتماً بایستی به پزشك مراجعه نمایید.
    مواد غذایی حساسیت زا ممكن است در حین خوردن غذا آشكار شود و پس از مدتی كه هضم و جذب صورت گرفت، باعث ایجاد میگرن شود. تغییرات هورمونی و استرس نیز ممكن است از علل مهم میگرن باشد.
    مواد غذایی حاوی عناصر و تركیباتی هستند كه عروق خونی را تحت تاثیر قرار می دهند و در افرادی كه مستعد به سردردهای میگرنی هستند ایجاد مشكل می نمایند.
    این تركیبات در غذاهایی چون شیر گاو، شكلات و پنیر سفت و كهنه، مركبات، كنسروهای گوشت و ماهی، محصولات تخمیری، آجیل، انجیر، خرما، كشمش، پیاز، آسپارتام یا قندهای رژیمی و كافئین دیده می شود. بنابراین از مصرف آنها بایستی پرهیز نمایید. سیگار و قرص های ضد بارداری نیز در ایجاد سردرد نقش دارند.
    چربی های اشباع شده نیز یكی از علل مهم ایجاد سردردهای میگرنی هستند كه علت آن به واسطه افزایش ترشح مواد ایجاد كننده سردرد است.
    ● مواد مغذی مفید در سردردها
    ▪ ویتامین ب ۱۲:
    ممكن است كه باعث كاهش علائم شود.
    ▪ منیزیوم:
    باعث كاهش سردردهای میگرنی بالاخص در زنان می شود. لازم به توضیح است منیزیوم بایستی همراه با ویتامین ب شش مصرف شود، چرا كه این ویتامین باعث تجمع داخل سلولی منیزیوم شده و در میگرن های شدید و حاد تجویز این دارو تحت نظر پزشك بسیار موثر است.
    ▪ كلسیم:
    ممكن است باعث كاهش علائم شود و بایستی همراه با ویتامین دی مصرف شود.
    یك نكته بسیار مهم آنكه روغن گل پامچال دارای خاصیت ضد التهابی بوده و باعث كاهش درد در این بیماران می شود.
    ● عوامل غذایی تشدیدكننده میگرن
    ▪ گلوتامات:
    نمك یا اسید آمینه ای كه در بافت های عصبی موجود است. این ماده در محصولات آماده شده به میزان زیادی وجود دارد. به این منظور باید برچسب روی محصولات را به دقت مطالعه كرد. این ماده در انواع كنسرو و غذاهای یخی وجود دارد.
    ▪ آمین ها:
    بعضی غذاهای حاوی آمین ها، فعال كننده رگ ها هستند و به نظر می رسد آغازگر انقباض رگ های خونی در مغز می باشند. تیرآمین و فنیل اتیل آمین دو ماده اصلی مسبب این مشكل هستند. اگرچه سایر آمین ها نیز ممكن است اثرات مشابهی داشته باشند. در ذیل به بررسی منابع برخی آمین ها می پردازیم.
    تیرآمین در، برخی پنیرها به خصوص پنیرهای مانده، میوه ها و سبزی های كال و فاسد، خوراك كلم، مخمرها، انواع آجیل، ماهی شور، كنسرو شاه ماهی، خامه ترش، آواكادو، سوسیس های تخمیری و گوشت های مانده یا چرب وجود دارد.
    فنیل اتیل آمین در كاكائو، شكلات، پنیر و مواد غذایی ای كه دارای این سه ماده غذایی هستند، یافت می شود.
    اكتویامین در مركباتی مثل لیمو، پرتقال، گریپ فروت و ... یافت می شود.
    مواد غذایی نام برده از گروه آمین ها، باعث افزایش آزاد شدن سروتونین در مغز و تحریك اعصاب مغز می شوند. همچنین ایجاد سردرد می كنند.
    ▪ مس:
    گمان می رود كه مس در متابولیسم آمین های فعال كننده رگ ها نقش داشته باشد و احتمال بروز حمله میگرن را افزایش دهد. آجیل ها، شكلات، جوانه گندم و صدف خوراكی ازمنابع غذایی حاوی مس به شمار می روند. پرتقال و گریپ فروت و نارنگی باید از رژیم غذایی حذف شوند. زیرا مركبات جذب روده ای مس را افزایش می دهند و ممكن است در فرآیند آغاز حمله های میگرن نقش داشته باشند.
    ▪ كافئین:
    زیاد مصرف كردن و یا كاهش كافئین در بدن نیز در تشدید میگرن موثر است. هم چنین ترك ناگهانی مصرف چای و قهوه، كه هر دو كافئین دارند، ممكن است در برخی اشخاص مستعد، زمینه ساز بروز میگرن باشد.
    ▪ مواد غذایی چرب و سرخ شده:
    مواد چرب و مواد غذایی ای كه با روغن زیاد سرخ می شوند عامل تشدید میگرن هستند.
    ▪ نیتریت:
    سوسیس و گوشت نمك سود كه به آنها ماده نگه دارنده نیتریت افزوده شده، نباید مصرف شود، چون می توانند عامل بروز میگرن در افراد مستعد باشند.
    ● غذاهای مفید
    مرغ، خروس و بوقلمون از دسته غذاهای كم چرب و غنی از پروتئین هستند. مصرف غذاهای پروتئینی منجر به نوسان میزان قند خون نمی شود. گمان می رود كه كمبود میزان قند خون از جمله عوامل میگرن است. غذاهای پروتئین دار نظیر تخم مرغ، گوشت گاو و حبوبات باید در هر وعده غذایی گنجانده شوند. مصرف میان وعده های حاوی پروتئین فراوان نیز مفید است.
    سیب، گلابی، گیلاس، زردآلو و انگور میوه هایی هستند كه مصرف آن ها موجب افزایش منظم قند خون می شود. این میوه ها میان وعده های غذایی بسیار خوبی برای حفظ و كنترل قند خون هستند.
    حلیم جو، نان چاودار و حبوباتی نظیر لوبیا قرمز، عدس سبز و قرمز، نخود و لوبیا همگی دارای فیبرهای محلول بوده و به تثبیت قند خون كمك می كنند. این غذاها منابع خوب كربوهیدرات بوده و حبوبات نیز منابع خوب پروتئین هستند.



    روزنامه کیهان
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  10. #10
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    سردرد هاي ناشي از تغذيه

    ٭نويسنده : فرزانه غلامي

    بسياري از افراد طي يك دوره طولاني و به صورت مستمر از سردرد رنج مي برند. آنها به پزشكان مختلف هم مراجعه مي كنند، اما با كمال ناباوري متوجه مي شوند هيچ دليل فيزيكي خاصي از سوي پزشكان براي سردرد آنها تشخيص داده نشده است.
    پزشكان در عين حال داروهاي مختلفي را براي درمان اين بيماران تجويز مي كنند و از آنها مي خواهند تا در زمان احساس درد آن را مصرف كنند.

    بيماران نيز در راستاي توصيه هاي پزشك مصرف داروها را آغاز مي كنند اما در ميانه راه به اين نتيجه مي رسند كه داروهاي تجويز شده فقط درد را آرام مي كند كه آن زمان هم پس از اتمام تأثير دارو با بازگشت درد مواجه و چه بسا شدت سردرد دو چندان نيز خواهد شد.
    بدون ترديد كليه داروها داراي عوارض منفي هستند، لذا بايد راه حل بسياري از بيماريها و از جمله سردرد را در رژيم هاي غذايي جستجو كرد.
    تعجب نكنيد، ممكن است غذا عامل اصلي سردردهاي مزمن افراد باشد، پس بازنگري در غذاهاي مصرفي و رژيم غذايي روزانه مي تواند عامل مهمي در خلاصي يافتن از شر مهمان ناخوانده اي به نام سردرد باشد.

    حتي اگر غذا تنها عامل اصلي سردرد نباشد يكي از عوامل مهم آن است، بويژه اگر پزشك معالج هيچ عامل فيزيكي خاصي را در بروز درد تشخيص نداده باشد.
    از ديرباز فشارهاي عصبي، استرس، كم خوابي، تابش نور فراوان، تغييرات آب و هوايي و بالاخره عطرهاي قوي عوامل ايجاد و يا تشديد سردرد تشخيص داده شده اند، اما هنوز بسياري از مردم نمي دانند كه همان غذاي معمولي مصرفي شان مي تواند عامل سردرد باشد.
    اين در حالي است كه توقف مصرف برخي از موادغذايي مي تواند در جلوگيري و درمان قطعي سردرد نقش داشته باشد، بدون اينكه بيمار مجبور به مصرف داروهاي مختلف و درگيري با عوارض جانبي آن شده باشد.
    البته كارشناسان تغذيه برنامه غذايي خاصي براي درمان سردرد طراحي كرده اند كه بر پايه توقف مصرف برخي از خوراكي ها تنظيم شده است.
    در خلال اين برنامه برخي از اصول صحيح تغذيه نيز گنجانده شده است، به طوري كه از طريق رعايت برنامه فوق افراد مي توانند به راحتي غذاهايي كه عامل سردردند را بشناسند.


    چه غذاهايي سردرد مي آورند
    فهرست غذاهاي مؤثر در ايجاد سردرد شامل مجموعه اي بزرگ و متنوع است كه در اين مجال تنها به آنهايي پرداخته خواهد شد كه داراي بيشترين تأثير هستند، زيرا ممكن است برخي افراد به انواع متنوعي و برخي ديگر به چند نوع جزيي از اين غذاها حساسيت داشته باشند.
    براي اينكه فرد مبتلا به سردرد بتواند از اين فهرست استفاده بهينه نمايد ابتدا بايد داروهاي مصرفي سردرد خود را قطع كند و سپس بتدريج انواع غذاهاي مؤثر در ايجاد سردرد را كنار بگذارد تا بيماري او رفته رفته و به طور كامل بهبود يابد.

    او بايد پس از اين مرحله و بتدريج مصرف غذاهاي ممنوع را يكي پس از ديگري آغاز كند تا بدين وسيله نوع خاص غذايي را كه به آن حساسيت دارد بيابد.
    البته بايد به هر غذايي براي اينكه تأثيرش را نشان دهد فرصت داد زيرا تأثير آني در ايجاد سردرد معمولاً 7ساعت و يا بيشتر پس از زمان مصرف غذا مشخص خواهد شد. ممنوعيت هايي هم كه در زير آمده براي كساني است كه سردردهاي ناشي از موادغذايي دارند، نه همه افراد؛
    سبزيجات ممنوع: حبوبات (عدس، لوبيا، ماش) انواع ترشي، فلفل هاي بسيار تند، زيتون.

    سبزيجات مجاز: ديگر انواع سبزيجات به صورت كنسرو، خشك و يا فريزر شده، و آب اين سبزيجات.

    البته به خاطر داشته باشيد كه مصرف گوجه فرنگي و پياز را در طول روز به نصف برسانيد.

    ميوه هاي ممنوع: انواع خشكبار، بخصوص انجير و خرماي خشك

    ميوه هاي مجاز: انواع تازه ديگر ميوه ها، كنسرو و يا منجمد شده آنها و آب ميوه ها.

    توجه داشته باشيد مصرف نارنگي، پرتقال، ليمو، گريپ فروت، موز، آناناس را به نصف فنجان در روز برسانيد.

    انواع نان: هر گونه محصولي كه محتوي خمير تازه بوده و مستقيماً از فر خارج شده باشد كه اين نوع خمير در اغلب نانها انواع پيتزا و شيريني ها يافت مي شود.
    شما مي توانيد نان باگت را به شرطي كه يك روز كامل از پخت آن گذشته باشد مصرف كنيد. همچنين مصرف نانهايي كه از آرد سفيد يا گندم كامل تهيه شده باشد و همچنين نان فرانسوي و ايتاليايي مجاز مي باشد.
    همچنين گرم كردن دوباره اين نانها مانعي ندارد، به شرطي كه محتوي آن خامه، كره و شكلات نداشته باشند.

    لبنيات و تخم مرغ: انواع پنير، شيرهاي پرچرب، شكلاتهاي شيري و سرشير سردرد مي آورند.

    اما شما مي توانيد تخم مرغ، شير بدون چربي، پنير خامه اي و ماست بدون چرب را به مقدار نصف فنجان در هر روز مصرف كنيد.

    نوشيدني ها: مصرف آب ميوه و سبزيجات نوشيدنيهاي بدون كافئين و بدون قندهاي صنعتي و مصرف چاي، قهوه روزانه 2 فنجان در روز مجاز است.

    انواع شيريني: مصرف شكلاتها، بستني و شيريني هايي كه محتوي خشكبار و يا خامه باشند، ممنوع است در عوض مصرف كيك، بيسكويت و ميان وعده هاي شبيه به اين دو، به شرطي كه محتوي مواد ممنوعه نباشند بلامانع است.
    توجه داشته باشيد مصرف موادي مثل سس سويا و سركه بجز سركه سيب و سركه سفيد نيز ممنوع است. همچنين مصرف جوز هندي، سس مايونز، روغن زيتون و افزودنيهاي محتوي سركه توصيه نمي شود.
    اما مصرف انواع مربا و عسل بلامانع است.
    مصرف انواع خاويار، گوشت هاي بسته بندي شده، دل و قلوه ممنوع است.
    انواع گوشت تازه، مرغ و ماهي چه به صورت تازه و چه كنسرو شده، بدون اشكال است.
    لازم است، بدانيد ذكر نكات فوق و نام بردن از انواع غذاهاي ممنوع و مجاز به اين معني نيست كه غذا تنها عامل سردرد است، اما مشورت با پزشك براي شناخت دليل اصلي اين عارضه بسيار اهميت دارد.
    رعايت رژيم غذايي مذكور در صورتي به شما توصيه مي شود كه پزشك معالج هيچ عامل خاص فيزيكي براي بيماري پيدا نكرده باشد.
    متأسفانه تحليل پزشكي مشخصي در مورد تأثير برخي غذاها بر ايجاد سردرد وجود ندارد، لذا نمي توان چنين نظريه اي را به طور قطع اعلام كرد، اما فرد مي تواند با هوشياري و با برقراري ارتباط بين غذاهاي مصرفي و نوبتهاي سردردش در درمان بيماري خود موفق عمل كند.



    چرا برخي غذاها سردرد مي آورند؟
    در واقع تمام غذاهاي مؤثر در ايجاد سردرد نقطه مشتركي ندارند، اما برخي معتقدند كه سردردهاي ناشي از غذا از وجود حساسيت در فرد نشأت مي گيرد كه اين نظريه مورد توافق بيشتر كارشناسان نيست.
    آنان مي گويند: اين موادغذايي محتوي مواد خاصي هستند كه عامل سردرد را نيز تشكيل مي دهند كه اين مواد يا از طريق تغيير در مقدار سيروتين مغز و يا از راه تأثيرگذاري بر مويرگهاي مغزي تأثير خود را بروز مي دهند.
    در مجموع اغلب كارشناسان مشروبات الكلي را از عوامل اصلي بروز سردرد تشخيص داده اند و مصرف قهوه را البته به مقدار كافي و معقول يك درمان طبي خوب و مؤثر براي سردرد مي دانند كه بايد توجه داشت در مصرف آن زياده روي نشود، چون زياده روي در مصرف قهوه خود عامل سردرد مي باشد.
    دليل اين مسأله نيز از وجود كافئين در قهوه ناشي مي شود، چون كافئين به عنوان يك عامل ايجاد سردرد تشخيص داده شده است.
    پس بايد به اين جمله ايمان داشت كه غذا خود درمان است، اگر مصرف آن صحيح باشد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت