جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 5 از 5 مجموع

موضوع: تغذيه و ام اس ( Nutrition & M.S )

  1. #1
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    تغذیه بیماران ام اس و مسائل مختلف آن از جمله مباحثی هست که جای تامل دارد و باید در لیست تحقیقات
    این بیماری قرار بگیرد... ما صرفا به نقل قول این گزارشات می پردازیم. امید هست که کاربران گرامی این مطالب
    را به عنوان مطالب 100% علمی و تحقیق شده قلمداد نکنند


    ام اس و تغذیه


    داشتن وزن مناسب برای فرد مبتلا به ام اس به عنوان يك هدف مد نظر می باشد .برای كنترل وزن این بیماران باید فعاليت فيزيكي و تغذيه مناسب باهم توام باشد. تغذيه سالم به عنوان يكي از اركان بهبود وضعيت بيماران مبتلا به ام اس است.

    توصیه های تغذيه ای :
    - كاهش ميزان كل چربي دريافتي از طريق مصرف متناسب غذا
    - مصرف چربي هاي غيراشباع مانند گردو، كنجد، زيتون، هسته انگور به جاي چربي هاي اشباع انواع روغن هاي جامد هيدروژنه، نارگيل و چربي هاي حيواني كره و مايونز .
    - مصرف تركيبات حاوي امگا 3 از طريق ماهي و تخم مرغ. زیرا امگا 3 خاصیت ضدالتهابي داشته و بر افزايش قدرت سيستم ايمني تاثيرگذار است.
    - افزايش مصرف مايعات در طول روز براي جلوگيري از يبوست.
    - استفاده از انواع ميوه، سبزي ها، غلات و نان هاي سبوس دار . غلات كامل مثل گندم سبوسدار،برنج قهوه‌اي،جو و ذرت را در برنامة غذايي قرارگیرد.
    - از پروتئينها و فرآورده‌هاي لبني كم چرب مانندانواع گوشتهاي قرمز كم چرب ،مرغ، ماهی ،لوبیا و دیگر منابع پروتئینی گیاهی استفاده شود.
    - کاهش مصرف غذاهای بسیار شیرین ، کیک ، بیسکوئیت ،‌ شیرینی و آبنبات
    - به منظور كاهش دريافت نمك يا سديم از چاشنيها، ادويه‌ها و سسهاي كم سديم و يا سبزيجات استفاده كنيد.
    - آب و ساير نوشيدنيهاي بدون كافئين و بدون الكل مصرف شود.
    - مصرف مناسب و به اندازه ویتامینهای لازم مانند ویتامین های c و e و گروه b و املاح معدنی چون منگنز ، منیزیم ، مولیبدن ، سلنیم و روی نیز در حفظ سلامتی این بیماران ضروری می‌باشد.البته مصرف زیاد و نابجای ویتامینهایی مانند ویتامین a می‌تواند خطرناک باشد.
    - غذاهای حیوانی بهتر است کمتر مصرف شوند و در صورت خوردن آنهاکم چربی یا بدون چربی مصرف گردند.
    - از خوردن سوسیس و کالباس که مقادیر زیادی چربی دارند، خودداری شود.
    - تا حد امکان مواد غذایی کنسروشده از برنامه غذایی حذف شود.
    - فعاليت فيزيكي و دريافت كالري با هم متناسب باشد. ورزش ابتدا با ميزان كم و به صورت كوتاه مدت شروع شده و به تدریج ميزان و مدت آن افزايش یابد.

    بنابراين بهترين توصيه براي مبتلايان به ms داشتن رژيم غذایی كم چرب كه محتوي غلات، ميوه‌ها و سبزيجات متنوع و مواد غذايي حاوی پروتئين بالا است.

  2. #2
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض اهمييت و نقش تغذيه درحفظ سلامت بيماران ام.اس( ms )

    امروزه شواهد علمي بسياري وجود دارد كه اهمييت و نقش تغذيه را در حفظ سلامت بيماران MS ثابت كرده.

    اگرچه اكثر دستورات توصيه هاي عمومي است و تمام افراد بايد از آن پيروي كنند, ولي مواردي نيز وجود دارد كه در بيماران MS بر آنها تاكيد شده. افراد با عادات غذايي نادرست بايد بعد از آگاهي از برنامه تغذيه صحيح به تدريج و در چند مرحله از برنامه غذايي مناسب استفاده كنند.

    لذت بردن از غذا يك اصل مهم در تغذيه است و محروميت مطلق از مواد غذايي مورد علاقه وجود ندارد وبه همين علت اگر خوراكي هايي خارج از چهارچوب برنامه توصيه شده هستند مي توانند به مقدار كم و در دفعات كمتر استفاده شوند.

    مصرف چربي ها:

    به خاطر تشكيل تركيبات سمي و مضر براي بافت دستگاه عصبي مركزي و اثر مصرف چربي هاي ضروري كه نقش مهمي در ترميم و نگهداري سلولهاي عصبي دارند از اهمييت خاصي برخوردار است, خصوصا با توجه به عملكرد آن در بروز بيماريهاي قلبي و عروقي و افزايش وزن, مقدار چربي دريافتي و نوع آن بايد مشخص شود.

    چربي هاي گياهي ( چند زنجيره اي ) بايد به جاي چربي هاي حيوانيجايگزين شوند.

    انواع چربي هاي گياهي مثل روغن آفتابگردان و روغن گلهاي پامچال (Omega۳), مواد با چربي هاي حيواني مثل ماهي تن, شاه ماهي و ماهي خالدار

    دستورات كلي

    اجتناب از:

    ۱.پختن و مصرف غذاهاي چرب خصوصا گوشتهاي چرب و تمام چربي هاي با منشا حيواني

    ۲.فرآورده هاي لبني پرچرب

    ۳.سس هاي مايونز و تمامي سس هاي داراي چربي زياد

    ۴.غذاهاي بسيار شيرين, كيك, بيسكوئيت شيريني , آبنبات

    ۵. غذاهاي حساسيت زا مثل تخم مرغ, شير, سيب زميني, گوجه فرنگي, بادمجان, مخمرها, نان گندم و شكر, برخي از ميوه ها (بسته به واكنش بيمار), مواد غذايي با رنگهاي افزودني (نوشابه ها) و يا مواد نگهدارنده (كنسروها), ادويه, تمام ميوه ها و سبزيهايي كه خوب شسته نشده اند يا با افزايش دهنده هاي رشد تغذيه شده اند (سموم باقيمانده روي آنها مي تواند سمي و حساسيت زا باشد)

    بيماران خود بايد با دقت به برنامه غذايي روزانه, غذاهاي حساسيت زا را شناخته و آنها را حذف كنند.

    ۶.مصرف قهوه, الكل, كولا و چاي

    توصيه هاي غذايي

    مصرف:

    ۱.چربي هاي محدود و انتخاب شده ( چربي هاي داراي Omega۳, Omega۶)

    ۲.ميوه ها و سبزيهاي تازه و تميز (سبزيهاي داراي برگ سبز پررنگ)

    ۳.جوانه دانه ها خصوصا(دانه يونجه) كه بايد موقع شروع به جوانه زدن ميل شوند.

    ۴. پودر جلبك آبهاي تازه (بصورت بسته بندي شده در برخي فروشگاهها موجود است)

    ۵.مايعات: آب تازه و تصفيه شده ۲ ليتر (۸ليوان) در روز, ساير چاي هاي گياهي (به جاي چاي معمولي) و آبميوه رقيق شده

    اثر و خواص برنامه غذايي مناسب:

    مواد غذايي علاوه بر رساندن انرژي اوليه به بدن موجب حفظ عملكرد مناسب و تقويت دستگاههاي مختلف(دستگاه ايمني, قلب و عروق, اعصاب و . . . ) مي شوند كه نتيجه آن احساس خوب بودن و قرارگرفتن در وضعيت روحي و جسمي مطلوب است كه در بيماريهاي مزمن اهمييت مضاعفي پيدا كنند.

    برنامه غذايي بايد انتخاب شده و شامل مواد مورد نياز باشد (مغذي و مطلوب) پس بايد قبل از خريد فهرست كليه احتياجات سبد خريد خود را از نظر نوع و مقدار اقلام مورد نياز تهيه كنيد.

    مصرف مناسب و به اندازه ويتامين هاي لازم مانند ويتامين هاي C و E و گروه B و املاح معدني چون منگنز, منيزيم, موليبدن, سلنيم و روي نيز در حفظ سلامتي بيماران ضروري مي باشد و در عين حال مصرف زياد و نابجاي ويتامين هاي چون A و B۶ مي تواند خطرناك باشد.

    با عنايت به نقش مهم چربي ها در سوخت و ساز بدن و به وجود آوردن انرژي لازم براي اعمال حياتي و لزوم حضور آن براي ساخت بافتهاي حياتي انواع چربي هاي مفيد ( مخصوصاً چربي هاي داراي تركيبات Omega۳و Omega۶ كه نقش محافظتي را نيز در بروز بيماريهاي قلبي و عروقي دارند ) توصيه مي شود.

  3. #3
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض روغن ماهي علاائم ام- اس را تخفيف مي دهد

    اخيرا پيشرفهايي در زمينه تحقيقات مربوط به بيماري ام اس حاصل شده است كه گزارش آن در وب سايت www.ms-cam.org منتشر شده است . اين تحقيقات در گردهم آيي آكادمي عصب شناسي آمريكا كه در هنولولو بين تاريخهاي 29 مارس تا پنجم آپريل برگزار شده است ارائه گرديده اند.

    رويكرد تغذيه اي براي درمان ام اس
    مطالعات گذشته در خصوص رژيم غذايي دلالت بر اين داشتند كه چربي هاي اشباع شده به ميزان كم و چربي هاي اشباع نشده زياد به ميزان بالا باعث كاهش شدت بيماري در بيماران ام اس ميشوند. اين بخش از تحقيق بطور كامل مورد بررسي قرار نگرفت بيشتر مطالعات نيز در واقع در دهه هاي 1970 و 1980 ميلادي صورت گرفته بودند تحقيقي كه اخيرا صورت گرفته است توجه زيادي را معطوف بخود كرده است.

    در اين مطالعه كوچك 32 بيمار شركت داده شده اند و دو گروه با هم مورد مقايسه قرار گرفتند. يك گروه روزانه كپسول روغن ماهي مصرف كرد بعلاوه به اين گروه توصيه شد 15% از كل كالري حاصل از مصرف چربي را كم نمايند. به گروه ديگر كپسولهاي روغن زيتون داده شد و توصيه گرديد 30% ازكل كالري حاصل از مصرف چربي را كاهش دهند. كليه شركت كنندگان در اين مطالعه از داروهاي مورد تاييد FDA مانند آونكس – كپكسون – ربيف براي معالجه ام اس استفاده ميكردند.

    در پايان آزمايش گروهي كه روغن ماهي در طي دوره يكساله آزمايش استفاده كرده بودند در وضعيت به مراتب بهتري قرار داشتند نسبت به گروه ديگركه كپسول روغن زيتون مصرف كرده بود. مخصوصا اينكه گروهي كه كپسول روغن ماهي استفاده كرده بود تشديد ام اس كمتري نسبت به قبل از مصرف كپسول داشت در صورتيكه ديگر گروه (گروه روغن زيتون) تاثيري در بهبودي بيماري حس نكرده بودند ضمن اينكه اشخاصي كه در گروه روغن ماهي قرار داشتند ناتوانايي جديدي در طي دوره مصرف كپسول روغن ماهي پيدا نكرده بودند. بطور خلاصه گروه روغن زيتون در طي يكسال آزمايش وضع بيماريشان بدتر شده بود

    تحقيقات جديد نشان مي دهند اسيدهاي چرب امگا – سه براي مبتلايان به مالتيپل اسكلروزيس (‌MS ) سودمندند. اين اسيدهاي چرب حاوي آيكوزا پنتانوئيك اسيد ( EPA ) و دوكوزاهگزانوئيك اسيد ( DHA ) هستند كه نوعي پروتئين خون به نام متالوپروتئيناز – 9 ( MMP-9 ) توليد شده توسط سلولهاي ايمني بيماران ام – اس را تحت تاثير قرار مي دهند. مطالعه جديد نشان داده است مصرف روغن ماهي به مدت سه ماه ،‌سطوح MMP-9 توليد شده توسط بيماران ام- اس را تا 58 درصد كاهش مي دهد. همچنين افزايش قابل ملاحظه اي در سطوح EPA و DHA در غشاهاي گلبول قرمز بيماران مشاهده شده است. يافته هاي فوق نيز مطالعات گذشته مبني بر كاهش علائم بيماري ام – اس در اثر مصرف روغن ماهي حاوي اسيدهاي چرب امگا – سه را تاييد مي كنند.

  4. #4
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    استفاده از ويتامين براي جلوگيري از پيشرفت ام.اس

    جام‌جم آنلاين: تزريق داروهاي ويتامين مي‌تواند از ناتواني طولاني‌مدت بيماران مبتلا به ام.اس جلوگيري كند.
    در حال حاضر هيچ داروي موثري براي درمان فاز حاد پيشرونده مالتيپل اسكلروزيس يا ام.اس يعني زماني كه ناتواني به طور جدي ظاهر مي‌شود وجود ندارد.
    به گزارش بي‌بي‌سي، محققان با دادن نوعي ويتامين b3 به نام نيكوتين آميد خطر تحليل عصبي را در موش‌هاي مبتلا به علايم ام.اس كاهش دادند.
    ام.اس بيماري سيستم اعصاب مركزي است كه باعث شكسته شدن پوشش ميليني (پروتئيني كه تارهاي عصبي را مي‌پوشاند) تارهاي عصبي شده و در نتيجه توانايي هدايت ايمپالس‌هاي الكتريكي از مغز و به آن را از بين مي‌برد.
    بسياري از بيماران دچار نوعي از اين بيماري مي‌شوند كه به تناوب عود مي‌كند. در اين فاز اوليه داروهاي ضدالتهابي مي‌توانند موثر باشند.
    اما نهايتا بيماران وارد فاز حاد پيشرونده‌اي مي‌شوند كه براي آن درمان مناسبي وجود ندارد.
    گروه تحقيقاتي دانشگاه بوستون با بررسي موش‌هاي مبتلا به بيماري آنسفاليت اتوايميون آزمايشي كه شبيه ام.اس است دريافتند تزريق نيكوتين آميد سلول‌هاي عصبي موش‌ها را از تحليل ميليني حفاظت كرده و وضعيت اين سلول‌ها را تثبيت مي‌كند.
    هر چه دز نيكوتين آميد بيشتر باشد ، اثر حفاظت‌بخش آن نيز افزايش مي‌يابد.
    به گفته محققان نيكوتين آميد سطوح يك ماده شيميايي مهم به نام نيكوتين آميد آدنين دي نوكلئوتيد را در سيستم عصبي حيوان افزايش داده است.
    نيكوتين آميد، ارزان است و به نظر مي‌رسد عوارض جانبي چنداني نداشته باشد اما براي ارزيابي اثرات آن بر انسان تحقيق بيشتري مورد نياز است.

  5. #5
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    دانشگاه توماس جفرسون :گلوكزامين براي ام اس هم مفيد است

    بررسي هاي جديد نشان مي دهد داروي گلوكزامين كه به طور معمول در درمان اختلالات مفصل بكار مي رود براي بيماران مبتلا به “ام اس” هم مفيد است به گفته دانشمندان دانشگاه توماس جفرسون , بررسي آنها روي حيوانات نشان داده داروي “گلوكزامين” كه در بيماريهاي مفاصل چون آرتروزاستفاده مي شود علائم بيماري “ام اس” را تا حدود زيادي كاهش مي دهد.چنانچه دربررسيهاي آينده كارايي اين دارو در انسان ثابت شود مي توان گفت داروي مناسبي براي بيماري “ام اس” يافت شده است زيرا اين دارو بسيار كم عارضه است و مي توان آنرا به صورت خوراكي به بيمار تجويز كرد .

    توصيه يك متخصص مغز و اعصاب به بيماران ام.اس: هر غذايي كه دوست داريد بخوريد

    براي بيماران رژيم غذاي خاصي توصيه نمي‌شود. اگر بيمار به تجربه خودش احساس كند با خوردن يك ماده‌ غذايي علامت خاصي از بيماري را مشاهده مي‌كند و بدتر مي‌شود هيچ اجباري نيست كه آن غذا را بخورد

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت