جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 2 از 2 مجموع

موضوع: نتايج تكان‌دهنده مطالعات محققان درباره كباب تركي

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض نتايج تكان‌دهنده مطالعات محققان درباره كباب تركي

    نتايج يك مطالعه در انگلستان روي كباب‌هاي چرخان موسوم به كباب دونر يا كباب تركي، يافته‌هاي تكان دهنده‌اي در باره تركيبات نمك، چربي و كالري موجود در اين‌گونه كباب‌ها را نشان داده است.
    به گزارش بي‌بي سي، آژانس استاندارد مواد غذايي بريتانيا در اين تحقيق از كارمندان 76 شركت به‌عنوان جامعه نمونه خواست 494 نوع كباب را مورد آزمايش قرار دهند.

    نتايج آزمايش‌ها روي زناني كه اين كباب‌ها را مصرف كرده بودند نشان داد كه نيمي از زنان بيش از 1000 كالري غذا به‌طور روزانه دريافت كرده بودند. جئوفري تئو بالد، يكي ا زاعضاي تيم محققان گفت: سطح و مقدار چربي اشباع شده و نمك در برخي از نمونه‌هاي گرفته شده به تنهايي مي‌تواند عاملي براي سرطان باشد.

    او اضافه كرد: در حالي كه مردم هرگز نمي‌خواهند كه كباب بخشي از يك عادت و برنامه غذايي تحت كنترل آنها باشد اما حقيقتا محتواي موجود در كباب به طرز نگران كننده‌اي برخلاف اين خواسته بود. براساس نتايج اين تحقيق به‌طور متوسط، مقدار نمك موجود در يك پرس كباب تركي 98 درصد نمك مورد نياز روزانه و مقدار چربي اشباع شده بيش از 148 درصد مقدار مورد نياز روزانه هر فرد را تشكيل مي‌دهد.

    اين در حالي است كه بر خلاف اطلاعات ارائه شده در رستوران‌ها مقدار چربي اشباع شده در اين كباب‌ها بسيار بيشتر از مقدار واقعي بوده است. اين مقدار در برخي نمونه‌ها بيش از 35 درصد تفاوت را نشان مي‌داد.

    در اين ميان 6 نوع كباب يافت شد كه با وجود اينكه ادعا شده بود در تركيبات آنها، از گوشت خوك استفاده نشده، از اين ماده در توليد آنها استفاده شده بود.

    تئوبالد گفت: اين كاملا غيرقابل‌قبول است كه به مردمي كه به محصولات غذايي اطمينان پيدا كرده‌اند چيز‌هايي بدهيم كه هيچ اطلاعي از جزئيات آن ندارند. اغلب كباب‌هاي آزمايش شده شامل 1990 كالري در هر پرس بوده و 95 درصد كالري مورد نياز براي زنان را تامين مي‌كنند. اين در حالي است كه يك وعده كباب تركي 346 درصد چربي اشباع شده مورد نياز زنان و 277 درصد نمك مورد نياز روزانه آنها را دارا بوده است. به عبارت بهتر يك وعده كباب تركي به اندازه سه روز و نيم چربي و حدود 3 روز نمك آنان را تامين مي‌كند.

    محققان دريافته‌اند كه كباب‌هاي ارائه شده در بخش‌هاي شمالي انگلستان چرب‌تر از مناطق جنوبي بوده است. او اضافه كرد: برچسب‌هاي غلط در سطحي گسترده در انگلستان توزيع شده است و به علاوه تفاوت بسيار اندكي ميان كباب‌هاي سايز كوچك و بزرگ وجود دارد. او گفت: بنابراين نبايد انتظار داشت كه متوسط چاقي و افزايش وزن در كشور پايين بيايد.

    نتايج اين تحقيق كه توسط آژانس استاندارد مواد غذايي بريتانيا انجام شده همچنين نشان داد كه5/18درصد از كباب‌هاي تركي به‌طور معنا داري براي سلامت مردم تهديد محسوب شده و 8 درصد آنها به‌طور خطرناك و هشدار دهنده‌اي براي سلامت مردم يك تهديد جدي به شمار مي‌رود.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    کباب‌ترکی هم برای قلب مضر است


    اگر فکر می‌کنید کباب‌ترکی غذای سالمی است، بهتر است در سفارش خود تجدید نظر کنید!


    این روزها دیدن دو تا سیخ بلند گردان آتشین پر از گوشت یا مرغ، که از آن چربی می‌ریزد و ابری از دود و بو کباب ترکی از آن به هوا بلند است، در نمای جلوی فروشگاه‌های فست‌فود، صحنه عجیبی نیست؛ حداقل در تهران که از چند سال قبل، تعداد این صحنه‌ها در سطح شهر رشد جهشی داشته است. برخی از قدیمی‌ها، به اضافه خیل کثیری از جوانان، کباب ترکی را به نسبت سوسیس و کالباس و پیتزا، غذای فوری سالم‌تری می‌دانند. اما تا به‌حال به محتویات دونرکباب دقت کرده‌اید؟ هیچ فکر کرده‌اید که ممکن است این غذای تفننی هم، غذای چندان سالمی نباشد؟
    کباب‌ترکی‌ای که این روزها ما در فروشگاه‌های مختلف تهران می‌بینیم، شکل تغییریافته‌ای از یک غذای مدیترانه‌ای است که مطابق سنت دیرینه این نوع خوراک‌ها، بیشتر شامل سبزیجات و کمتر پروتئینی بوده است. دونرکباب اصیل، بشقابی حاوی مقدار کمی گوشت، به اضافه نان سبوس‌دار و مقدار معتنابهی سالاد سبزیجات، بوده است. این غذا، ۴۰ سال پیش، به وسیله ترک مهاجری در برلین به نام محمود اویقون، بر اساس نیازهای زندگی پرشتاب امروزی، به شکل نوعی ساندویچ آماده مصرف، بدون نیاز به کارد و چنگال و بشقاب و تشریفات، درآمد. در آن زمان، هدف آقای اویقون، ایجاد حس نوستالژیک در ترک‌های مهاجر در آلمان بود، اما این روزها می‌بینیم که این غذا، به دلیل شکل آسان و آماده مصرفش، به شدت در کشورهای مختلف جهان، از اروپا گرفته تا آسیا، همه‌گیر شده است.
    غذایی که اویقون هم از نسخه اصلی آن اقتباس کرده بود، چندان ناسالم نبود؛ همان کباب بود که در دو لایه از نان چپانده شده بود؛ اما مثل هر کالای پرطرفدار دیگر، به سرعت نسخه‌های بدل آن در همه جا مثل قارچ رویید و نهایتا آن چیزی که امروز ما به عنوان کباب ترکی یا دونرکباب مصرف می‌کنیم، دیگر آن غذای سالم مدیترانه‌ای نیست و به شدت روی سلامت ما اثر منفی دارد. به گزارش بی‌بی‌سی، کارشناسان بریتانیایی، در آژانس استانداردهای غذایی این کشور، به تازگی اعلام کرده‌اند سسی که بر روی این کباب ریخته می‌شود، عامل اصلی ناسالم شدن دونر کباب است. این سس، حاوی مقادیری روغن چندبارمصرف، به اضافه مقادیر بسیار زیادی نمک است که افراط در مصرف هر دوی اینها، از معضلات تغذیه شهرنشینان امروز است. سال گذشته مطالعه‌ای در دانشگاه نیوهمپشایر مشخص کرد از بین پرطرفدارترین غذاهای فوری که در انگلستان مصرف می‌شوند، دونرکباب، ناسالم‌ترین آنهاست. بر اساس این مطالعه، یک وعده این غذا، حاوی ۱۴۰ گرم چربی است که معادل ۲ برابر حداکثر میزان مجاز استانداردی است که یک خانم می‌تواند در روز مصرف کند. همچنین تحقیقات نشان می‌دهد که در ترکیب ۶۰ درصد کل این کباب‌ها در این کشور، از روغن ترانس استفاده می‌شود که یک‌راست به کلسترول تبدیل می‌شود و آن عارضه‌ها را به همراه دارد که می‌دانیم. بررسی‌ها اخیر آژانس استانداردهای غذایی انگلستان بر روی کباب‌هایی که در این کشور تهیه می‌شود، نشان داده است که یک وعده دونرکباب، تا ۲۲ درصد حاوی چربی و ۱۲ گرم نمک دارد که ۲ بر ابر میزان نمک مجاز روزانه برای بزرگسالان است.
    یک نکته دیگر که در دونرکباب‌های امروزی وجود دارد، حجم بسیار بزرگ یک وعده آن است که ظاهرا به نوعی سنت جاریه سرو آن تبدیل شده و با این که اکثر مشتریان این غذا، واقعا اشتهای خوردن این حجم بالا را ندارند، مثل این که در یک نوع تعارف یا عمل انجام‌شده قرار می‌گیرند و به ناچار همه آن را، یک‌جا، می‌بلعند. بررسی‌ها نشان داده که یک وعده معمولی دونرکباب، به تنهایی، نیمی از کالری مجاز روزانه فرد را کفایت می‌کند.
    نکته دیگر در مورد زیان کباب‌ترکی، آن است که این حجم عظیم کالری، چرب و پرنمک، در ساعات آخر شب مصرف می‌شود که باعث جذب بیشتر این چربی و نهایتا تجمع بیشتر آن در بافت چربی دور اعضا و نیز دیواره عروق خواهد شد.
    اینها همه را بگذارید در کنار احتمال کیفیت نامناسب گوشت اولیه موردمصرف این فروشگاه‌ها، مانده بودن احتمالی غذای آماده‌شده و بسیاری موارد دیگر که البته در تمام رستوران‌ها و خوراک‌فروشی‌ها ممکن است وجود داشته باشد و محصول تولیدشده را به یک غذای ناسالم تبدیل کند.
    بررسی‌های میدانی آژانس استانداردهای تغذیه انگلستان، با در نظر گرفتن تمام این عوامل، نشان داده است که ۵/۱۸ درصد دونرکباب‌های سروشده در این کشور، «تهدیدی جدی» علیه سلامت عمومی به شمار می‌روند که از این میان، ۸/۰ درصد «خطر حتمی» برای سلامت دارند. البته برای نتیجه‌گیری دقیق‌تر در این باره، باید به مطالعاتی استناد کرد که بر روی غذاهای تولیدشده در کشورمان انجام شده باشد؛ مطالعاتی که بتواند متوسط چربی و نمک زیان‌بار موجو.د در کباب‌ترکی ایرانی‌شده را، اندازه‌گیری کرده باشد. با این حال، می‌توان حدس زد که اوضاع در فست‌فودهای ایرانی هم چندان بهتر از جاهای دیگر نباشد. متاسفانه هرازچندگاهی نوعی غذای خاص، تبی در بین مردم ایجاد می‌کند و ناگهان همه‌گیر می‌شود و به صورت پای ثابت تفریحات و تفنن‌ها درمی‌آید؛ بدون این که نظارت ویژه‌ای بر سلامت آن غذای خاص وجود داشته باشد یا حتی کسی، از خیل عاشقان سینه‌چاک آن، به مفید یا سالم بودن آن شک کند.

    فرنوش صفوی‌فر


    خبر آنلاین
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت