مصرف پنير و كره كپك زده خطرناك است

کارشناس معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد گفت: مصرف كره و پنير كپك زده خطرناك است.

رضا مورکيان در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا - منطقه يزد، در خصوص كپك زدگي لبنيات اظهار كرد: كپك روي هر نوعي از لبنيات ويژگي خاصي دارد به طوري كه اگر ماست به مرحله كپك زدگي رسيد از آنجايي كه سموم به داخل ماست رسيده بايد تمام ماست را دور بريزيم.

وي افزود: مصرف پنير كپك زده خطرناك است چرا كه ميكروبهاي ديگري هم مي توانند داخل آن رشد كنند.در كره كپك زده علاوه بر اينكه سموم ناشي از قارچ‌ها در كره باقي مي ماند، آنزيم‌هاي ناشي از كپك‌ها نيز مي توانند باعث شوند تركيبات اكسيد شونده داخل كره شده و بوي تند و نامطبوعي ايجاد كند.

گفتني است؛ درباره پنير مي‌توان بخش کپک‌زده را جدا و مابقي را مصرف کرد. اما کره کپک زده بسيار خطرناک‌ است، زيرا کپک‌ها کره را تجزيه مي‌کنند و کره اکسيد (فاسد) مي شود و مصرف آن حتي خطر سکته را به دنبال دارد.