نمایش نتایج 1 تا 2 از 2 مجموع
  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض بستني بسته‌بندي شده بخوريد

    وزارت بهداشت:
    بستني بسته‌بندي شده بخوريد
    جام جم آنلاين: كارشناس مسوول واحد اسانس آزمايشگاه مرجع كنترل غذا و داروي سازمان غذا و دارو، با اشاره به اين‌كه سال گذشته سه درصد از بستني‌هاي فله‌اي موجود در بازار حاوي طعم‌دهنده‌ها و اسانس‌هاي تقلبي بود از مردم خواست تا از بستني‌ها و آبميوه‌هاي بسته‌بندي شده ـ بويژه در فصل تابستان ـ استفاده كنند.

    اكرم فراهاني در گفت‌و‌گو با ايسنا، با بيان اين‌كه كنترل بخشي از اسانس‌هايي كه به عنوان طعم‌دهنده در مواد غذايي و دارويي استفاده مي‌شود بر عهده وزارت بهداشت و كنترل بخشي ديگر بر عهده معاونت‌هاي غذا و داروي دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كشور است، اظهار كرد: ميزان تقلب در طعم‌دهنده‌ها و رنگ‌ها بالاست، زيرا مردم قادر به تشخيص آن نيستند.

    وي اضافه كرد: به عنوان مثال با توجه به گراني زعفران، هم رنگ و هم طعم زعفران مي‌تواند مورد تقلب قرار گيرد. برخي توليدكنندگان از رنگ‌هاي مجاز خوراكي استفاده مي‌كنند كه كيفيت زعفران طبيعي را ندارد.

    فراهاني با بيان اين‌كه علاوه بر زعفران‌هاي بسته‌بندي شده در بازار، از زعفران‌هاي تقلبي و ساير طعم‌دهنده‌ها در توليد بستني‌ها استفاده مي‌كنند، گفت: طبيعتا انتظار داريم بستني‌هاي ميوه‌اي حاوي طعم طبيعي ميوه‌ها باشد، تا مردم هم در حين استفاده كمتر آسيب ببينند.

    وي افزود:‌ البته كارخانه‌هايي كه تحت نظر وزارت بهداشت است، كنترل مي‌شود. اين تقلب‌ها بيشتر در محصولات فله‌اي نظير بستني‌هاي سنتي مشاهده مي‌شود.

    فراهاني با اشاره به اين‌كه حتي ممكن است كافي‌شاپ‌هايي كه خودشان بستني توليد مي‌كنند از طعم‌دهنده‌ها و اسانس‌هاي مصنوعي و تقلبي استفاده كنند،‌ گفت: لازم است نظارت بيشتري بر اين مراكز صورت پذيرد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    عوارض كبدي و پوستي در كمين مصرف‌كنندگان بستني تقلبي
    وزارت بهداشت هشدار داد:‌ تولید بستنی‌های سنتی با زعفران تقلبی

    کارشناس مسئول واحد اسانس آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و داروی سازمان غذا و دارو، با اشاره به اینکه سال گذشته 3 درصد از بستنی‌های فله‌ای موجود در بازار حاوی طعم دهنده‌ها و اسانس‌های تقلبی بودند از مردم خواست تا از بستنی‌ها و آبمیوه‌های بسته‌بندی شده - به ویژه در فصل تابستان- استفاده کنند.

    اکرم فراهانی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه کنترل بخشی از اسانس‌هایی که به عنوان طعم دهنده در مواد غذایی و دارویی استفاده می‌شود بر عهده وزارت بهداشت و کنترل بخشی دیگر بر عهده معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور است، اظهار کرد: میزان تقلب در طعم دهنده‌ها و رنگ‌ها بالاست، زیرا مردم قادر به تشخیص آن نیستند.

    وی اضافه کرد: به عنوان مثال با توجه به گرانی زعفران، هم رنگ و هم طعم زعفران می‌تواند مورد تقلب قرار بگیرد. برخی تولید‌کنندگان از رنگ‌های مجاز خوراکی استفاده می‌کنند که کیفیت زعفران طبیعی را ندارد.

    فراهانی با بیان اینکه علاوه بر زعفران‌های بسته بندی شده در بازار، از زعفران‌های تقلبی و سایر طعم دهنده‌ها در تولید بستنی‌ها استفاده می‌کنند، گفت: طبیعتا انتظار داریم بستنی‌های میوه‌ای حاوی طعم طبیعی میوه‌ها باشند، تا مردم هم در حین استفاده کمتر آسیب ببینند.

    وی افزود:‌ البته کارخانه‌هایی که تحت نظر وزارت بهداشت هستند، کنترل می‌شوند. این تقلب‌ها بیشتر در محصولات فله‌ای نظیر بستنی‌های سنتی مشاهده می‌شود.

    فراهانی با اشاره به اینکه حتی ممکن است کافی شاپ‌هایی که خودشان بستنی تولید می‌کنند از طعم دهنده‌ها و اسانس‌های مصنوعی و تقلبی استفاده کنند،‌ گفت: لازم است نظارت بیشتری بر این مراکز صورت پذیرد.

    کارشناس مسئول واحد اسانس آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو با بیان اینکه کنترل PMS برای فرآورده‌هایی نظیر بستنی در فصل تابستان شدت می‌یابد، عنوان کرد: در سال گذشته در حدود 3 درصد از بستنی‌ها، آبمیوه‌ها و نوشیدنی‌هایی که در بازار به صورت فله‌ای و «باز» عرضه می‌شدند، از طعم دهنده‌های تقلبی استفاده شده بود.

    فراهانی بر انجام تست‌های حرفه‌ای سریع (Rapid tests) برای کنترل این محصولات تاکید کرد و گفت: توصیه می‌کنیم مردم از مواد غذایی بسته بندی شده استفاده کنند.

    وی با بیان اینکه مردم در حالت عادی قادر به تشخیص تقلبی بودن طعم دهنده‌های مورد استفاده در محصولات غذایی نیستند، گفت: مگر آن که تغییر رنگ محسوس بوده و طعم و بوی زننده‌ای از آن محصول به مشام برسد.

    به گفته کارشناس مسئول واحد اسانس آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو اسانس‌های تقلبی می‌توانند عوارض کبدی، حساسیت‌های پوستی و ناراحتی‌های گلو را برای مصرف کننده به دنبال داشته باشند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  



Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0