جستجو در سایت توسط گوگل

صفحه 2 از 3 ابتداابتدا 123 آخرینآخرین
نمایش نتایج 11 تا 20 از 23 مجموع

موضوع: پــروبـيــوتيك ها (مقالات)

  1. #11
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    پروبیوتیک چیست؟




    فرآورده‌های پروبیوتیکی حاوی باکتری‌های مفیدی هستند که پس از مصرف در روده ساکن می‌شوند و اثرات مفیدی در سلامتی انسان برجای می‌گذارند.
    اصطلاح پروبیوتیک(probiotic) که ریشه لاتین دارد، به معنی "برای زندگی" است و سازمان جهانی بهداشت، این اصطلاح را به "ارگانیسم‌های زنده‌ای" اطلاق می‌کند که در صورت مصرف به میزان لازم، اثرات "سلامت‌زایی" موثری برای میزبان خود دارند.
    این سه اصطلاح را دریابید: ارگانیسم، زنده و سلامت‌زایی.
    پروبیوتیک، به‌عنوان صفت مواد غذایی حاوی این باکتری‌ها هم به‌کار می‌رود.
    درواقع پروبیوتیک‌ها به دو صورت مصرف می‌شوند: به صورت مکمل‌های غذایی به شکل پودر، شربت یا قرص مواد غذایی غنی شده با پروبیوتیک‌ها. مثلا اگر در تولید هرگونه فرآورده لبنی تخمیری همچون ماست، از باکتری‌های پروبیوتیکی استفاده شود، محصول حاصل را پروبیوتیک می‌نامند.
    ● کار پروبیوتیک
    چندین و چند سال است که معلوم شده فقدان باکتری‌ها در روده به سلامت آسیب می‌رساند؛ مثلا حیوانات آزمایشگاهی که در شرایط بدون باکتری و استریل رشد پیدا می‌کنند، اکثرا سیستم ایمنی تکامل نیافته و روده‌های آسیب پذیر دارند.
    همین مساله می‌تواند برای نوزاد انسان هم مصداق داشته باشد و نوزاد را نسبت به ابتلا به انواع آلرژی‌ها و عفونت‌های تهدیدکننده زندگی مستعد کند. حتی معلوم شده یکی از بیماری‌هایی که پروبیوتیک‌ها با آن مقابله می‌کنند، اگزما در نوزادان است.
    محققان فنلاندی، پروبیوتیک لاکتوباسیلوس را برای مادران حامله و نوزادان متولد شده که احتمال ابتلا به حساسیت داشتند، به مدت شش ماه، تجویز کردند. هنگامی که بچه‌ها دو ساله شده بودند، پروبیوتیک، احتمال بروز اگزما را تا نصف کاهش داده بود.
    درواقع می‌شود گفت پروبیوتیک‌ها، سیستم ایمنی بدن را تمرین می‌دهند تا در برابر باکتری‌های بیماری‌زا هم از خودش واکنش خوبی نشان دهد.
    اما دیگر چه کارهایی بلدند؟ به نظر می‌رسد پروبیوتیک‌ها قادرند جذب مواد آلرژی‌زای لبنیات را از طریق روده‌ها کاهش دهند وخود مواد آلرژی زا را هم در روده از بین ببرند. پروبیوتیک‌ها علاوه بر این قادرند عفونت باکتریایی واژن را که یکی از علل سقط زودهنگام است، از بین ببرند. عفونت باکتریایی واژن که اغلب بدون علامت است یا با عفونت قارچی اشتباه می‌شود، می‌تواند غشای اطراف جنین را تخریب کند و باعث زایمان زودرس شود.
    یک نکته جالب دیگر: مردم ژاپن عادت به مصرف نوشیدنی به نام "یاکولت" دارند که نوعی ماده پروبیوتیک است و معلوم شده علت پایین بودن شیوع عفونت مثانه در این کشور، مصرف همین نوشیدنی است.
    ● دانش پروبیوتیک
    مکانیسم‌های مختلفی برای عملکرد و فعالیت پروبیوتیک‌ها پیشنهاد شده است که از آن طریق می‌توانند در بدن میزبان از آسیب‌های مختلف جلوگیری کنند:
    ۱) تولید مواد پیشگیری کننده:
    پروبیوتیک‌ها با تولید موادی با قابلیت مهار میکروارگانیسم‌ها مانند اسیدلاکتیک، اکتریوسین، پراکسید هیدروژن و غیره می‌توانند از بروز برخی از بیماری‌های عفونی جلوگیری کنند.
    ۲) مسدودکردن کردن محل‌های اتصال در میکروب‌های بیماری‌ زا:
    پروبیوتیک‌ها با قرار گرفتن و پوشاندن نقاط اتصال میکرو ارگانیسم‌های بیماری زا، از کلونیزه شدن و رشد آن‌ها جلوگیری می‌کنند.
    ۳) رقابت برای تغذیه:
    پروبیوتیک‌ها مواد غذایی موجود را قبل از این‌که توسط میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا مصرف شود، استفاده می‌ کنند.
    ۴) تحریک سیستم ایمنی:
    پروبیوتیک‌ها می‌توانند هم ایمنی اختصاصی و هم غیر اختصاصی را در مقابل بیماری‌های روده ای تحریک کنند.
    برای مثال فهمیده‌اند که لاکتوباسیلوس کازئی در اسهال ویروسی، باعث افزایش پاسخ ایمنی می‌شود.
    ‌● تاریخ پروبیوتیک
    پیشینه استفاده از پروبیوتیک‌ها به زمانی برمی گردد که یک پزشک روسی به نام "متچنیکف" در سال ۱۹۰۷ میلادی، فهمید که خوردن یک نوع ماست تخمیر شده از شیر، سبب طول عمر و حفظ سلامت روستاییان بلغاری شده است.
    بیشترین تحقیقات در ایران روی ماست انجام شده و پژوهشگران موفق شده‌اند با افزودن برخی مکمل‌های لبنی، ویژگی‌های نامطلوب ماست پروبیوتیکی را بهبود بخشند.
    ● شناسنامه پروبیوتیک
    لاکتوباسیل‌ها، معروف‌ترین باکتری‌های مورد استفاده در لبنیات تخمیری هستند. این باکتری‌ها قادر به تبدیل قندها (شامل لاکتوز) و سایر کربوهیدرات‌ها به اسید لاکتیک هستندو طعم ترش لبنیات تخمیر شده نظیر ماست هم به همین خاطر است. هم‌چنین اسید لاکتیک به عنوان یک نگهدارنده از فاسد‌شدن فرآورده‌های لبنی جلوگیری می‌کند.
    پروبیوتیک‌های رایج، شامل گونه‌های مختلف باکتری‌های بیفید، باکتریوم، لاکتوباسیلوس و همچنین بعضی گونه‌های مخمر هستند.
    ● عشق پروبیوتیک!
    اگر با همه توضیحاتی که داده شد، پروبیوتیک‌ها دل‌تان را برده‌اند و الان حسابی تشنه یک لیوان پروبیوتیک هستید که بزنید توی رگ و حالش را ببرید، این نکات را فراموش نکنید که از یادبردن آن‌ها ممکن است باعث شود گول بعضی‌ها را بخورید:
    ۱) اثربخشی پروبیوتیک‌ها تا زمانی است که پروبیوتیک مصرف شود. نمی‌شود گفت یک سال پروبیوتیک بخورید و خودتان را بیمه کنید. مصرف این مواد باید مداوم باشد.
    ۲) مکمل‌های غذایی به صورت قرص که در حال حاضر در بازار ایران، بیشتر وارداتی هستند، باید حتما دارای روکش محافظ باشند تا باکتری‌های مفید، حین عبور از معده، در اسید معده از بین نروند.
    ۳) فرآورده‌های لبنی، بهترین حامل پروبیوتیک‌ها محسوب می‌شوند. البته هنوز غنی‌سازی لبنیات با پروبیوتیک‌ها خیلی رایج نشده است.
    ۴) موز، عسل، مارچوبه، کنگر فرنگی، سیر و پیاز حاوی موادی هستند که باعث می‌شود باکتری‌های پروبیوتیک بهتر رشد کنند. البته برای اثر بخشی بایستی مقادیر زیادی از آن‌ها مصرف شود.
    ۵) افرادی که آنتی بیوتیک مصرف می‌کنند، دچار اسهال، عفونت مخمری مهبل و یا دچار سوءتغذیه هستند، در اولویت مصرف پروبیوتیک‌ها قرار دارند.
    ۶) ماده موسوم به استارتر ماست که اسم علمی‌اش Lactobacillus bulgaricus است، پروبیوتیک محسوب نمی‌شود. بنابراین نمی‌شود گفت ماست یک ماده پروبیوتیک طبیعی است. این باور رایج غلطی است که وجود دارد.


    مریم درخشان‌نژاد


    روزنامه همشهری
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #12
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    مصرف محصولات پروبيوتيك، دوره اسهال را كاهش مي‌دهد

    پزشكان در يك بازبيني جديد و فراگير دريافتند كه محصولات پروبيوتيك مي‌توانند طول دوره ناراحتي‌هاي معده و روده مثل اسهال را كاهش ‌دهند.

    به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» ايسنا، اين بازبيني روي 63 مطالعه قبلي و با حضور بيش از هشت هزار فرد بالغ انجام گرفته است.

    اين پزشكان خاطرنشان كردند: افرادي كه دچار اسهال و آشفتگي معده مي‌شوند اگر به همراه پودرهاي او آر اس از محصولات پروبيوتيك نيز استفاده كنند، طول مدت زمان اسهال در آن‌ها به يك روز كاهش مي‌يابد، اما بدون مصرف اين محصولات ممكن است اسهال در اين بيماران تا چند روز ادامه پيدا كند. در حالي كه اين قبيل ناراحتي‌هاي گوارشي اغلب تا چهار روز ادامه پيدا مي‌كند اما با مصرف محصولات پروبيوتيك، اين مدت تا 60 درصد كاهش يافته و ممكن است پس از يك روز متوقف شود.

    به گزارش روزنامه‌ تلگراف چاپ لندن، اين پزشكان به بيمارستان‌ها توصيه مي‌كنند كه براي اين بيماران فرآورده‌هاي پروبيوتيك را تجويز كنند به ويژه‌ براي بيماران سالخورده‌اي كه مقادير زيادي آنتي بيوتيك مصرف مي‌كنند.

    دكتر استفان آلن متخصص دانشكده پزشكي دانشگاه سو آن سي در انگليس خاطرنشان كرد: تاثيرات سودمند مصرف پروبيوتيك‌ها در بسياري از انواع مختلف آزمايشات، مداوم و قابل ملاحظه‌ بوده است.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #13
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    محصولات پرو‌بيوتيکي نفاخ‌اند

    پرو‌بيوتيک‌ها در واقع ميکروب‌هاي زنده‌اي هستند که از قبل هم در محيط طبيعي وجود داشتند ولي هم اکنون در غالب محصولات لبني و دارويي در تعداد بيشتر در دسترس انسان قرار گرفته است.


    عمده پروبيوتيک‌ها از دسته باکتري‌هايي هستند که در ماست هم وجود دارند مثل لاکتوباسيلوس‌ها يا برخي باکتري‌هاي بي‌هوازي. اين باکتري‌ها برخلاف باکتري‌هاي ديگر موجود در مواد غذايي که توسط دستگاه گوارش پس از مدتي دفع مي‌شوند، مي‌توانند در دستگاه گوارش مستقر شده و رشد کنند.

    لاکتو باسيلوس‌ها اين قابليت را دارند که جاي ميکروب‌هاي مضر را بگيرند و باعث تحريک سيستم ايمني به نفع بدن شوند، بنابراين به نظر مي‌رسد مصرف آنها اثرات سودمندي براي سيستم ايمني بدن داشته و در کاهش باکتري‌هاي بيماري‌زاي روده و جلوگيري از ورود باکتري‌هاي بيماري‌زاي جديد هم موثر باشد.

    به‌طور معمول توصيه مي‌شود هر فرد در طول روز حدود 200 تا 250 گرم از محصولات پروبيوتيک‌دار مثل ماست و دوغ کفير را مصرف کند. اين ميزان به کساني پيشنهاد مي‌شود که علايم عدم تحمل به لاکتوز يا هضم مواد لبني را ندارند. تا به حال عارضه مهمي از مصرف بيش از حد پروبيوتيک‌ها ديده نشده است چون اکثرا باکتري‌هاي بي‌آزار و حتي سودمند براي دستگاه گوارش هستند اما به هر حال چون جزو دسته مواد لبني هستند، خيلي از افرادي که تحمل مواد لبني را ندارند، حجم بيشتر از يک ليوان شير يا يک کاسه کوچک ماست را نمي‌توانند تحمل کنند و در بعضي از افراد نيز مصرف پروبيوتيک‌ها علايم نفخ يا گاز روده را بيشتر مي‌کند، يعني وجود ميکروب‌ها سبب تخمير بيشتر مواد در داخل روده شده و به همين علت گاز و نفخ بيشتري ايجاد مي‌شود.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #14
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    /پروبيوتيک‌ها؛ارگانيسم‌ها ي سودمند براي بدن

    يك فوق تخصص كبد وگوارش:
    مصرف مواد حاوي پروبيوتيک در درمان کوليت اولسروز موثر است


    يك فوق تخصص كبد و گوارش گفت: پروبيوتيک‌ها، باکتري‌ها و ارگانيسم‌هاي ميکروسکوپي سودمند براي بدن هستند که به سلامت دستگاه گوارش کمک و در روند درمان بيماري کوليت اولسروز موثر هستند.

    دکتر همايون واحدي استاد دانشگاه علوم پزشکي تهران در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشکي ايران، با اشاره به وجود بيش از 400 نوع باکتري گوناگون مفيد در دستگاه گوارش انسان اظهار ‌كرد: اين باكتري‌ها سبب کنترل رشد باکتري‌هاي مضر مي‌شوند در مقابل پروبيوتيک‌ها، ذرات غذايي غيرقابل هضمي هستند که به باکتري‌هاي مفيد داخل روده کمک مي‌کنند.

    وي با بيان اينكه پروبيوتيک‌ها در بهبود علايم اسهال در کودکان موثر هستند، افزود: افزون‌ بر آن، اين ارگانيسم‌هاي ميكروسكوپي به افراد مبتلا به بيماري‌هاي التهابي روده به عنوان مکمل و همراهي با داروها توصيه مي‌شود. همچنين تاکنون اثرات جانبي خاصي (به استثناي مواردي که تورم لوزالمعده دارند و آن نيز تنها حساسيت مختصري بوده است) ايجاد نکرده است.

    وي تجويز پروبيوتيک‌ها را در افرادي با سابقه جراحي روده بزرگ سودمند برشمرد و در پايان يادآورشد: مواد غذايي حاوي پروبوتيك‌ها فاز خاموش بيماري روده را طولاني‌تر مي‌کند و علايم نفخ و درد کمر را بهبود مي‌بخشد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #15
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    پربيوتيک‌ها و سلامت دستگاه گوارش

    سلامت دستگاه گوارش از آنجا که مسوول هضم مواد غذايي مصرفي و توليد انرژي براي بدن است، بسيار مهم به نظر مي‌رسد. از نظر بسياري از متخصصان دستگاه گوارش دومين مغز انسان است چون بر ساير ارگان‌ها تاثير گذاشته و در ضمن نقش مهمي در تقويت سيستم ايمني‌سازي مي‌کند.
    ايمني و دستگاه گوارشآيا مي‌دانستيد که دستگاه گوارش 70 تا 75 درصد سلول‌هاي ايمني ‌ و 90 درصد پادتن‌ها را توليد مي‌کند؟ دستگاه گوارش از اهميت ويژه‌اي برخوردار است. زيرا دنياي حد فاصل درون و بيرون بدن است و تعجب‌برانگيز نيست که مجهز به مکانيسم‌ دفاعي براي شناسايي ميکروارگانيسم‌‌هاي خوب و بد باشد.پربيوتيک‌ها و سلامت دستگاه گوارش در سيستم گوارش به طور معمول صد هزار ميليارد باکتري زندگي مي‌کنند، از ابتداي سال‌هاي دهه 2000 توجه مردم به باکتري‌هايي پربيوتيک جلب شد پربيوتيک‌ها ميکروارگانيسم‌هاي زنده‌اي هستند که وقتي وارد دستگاه گوارش ميزبان مي‌شوند تاثيرات مثبتي بر سلامت او دارند. اين باکتري‌ها التهابات پرزهاي معده و روده را کاهش داده و هضم را بهتر مي‌کنند و ترکيباتي که از خود ترشح مي‌کنند سبب مختل شدن رشد باکترياي‌هاي بيماريزا او تحريک سيستم ايمني بدن مي‌شوند.منبع:Jarnal de Montral
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #16
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    مصرف پروبيوتيك‌ها، وزن نوزادان زودرس را افزايش مي‌دهد


    محققان در يك مطالعه جديد دريافته‌اند كه مصرف پروبيوتيك‌ها مي‌تواند به نوزادان زودرس و كم‌وزن كمك كند تا وزن بيشتري بدست آورند.

    به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، محققان مي‌گويند؛ تغذيه كردن نوزاداني كه وزنشان بسيار پايين‌تر از حد طبيعي است با مكمل‌هاي غذايي حاوي پروبيوتيك‌ها به افزايش وزن اين نوزادان كمك مي‌كند.

    به گفته محققان؛ فرآورده‌هاي پروبيوتيکي حاوي باکتري‌هاي مفيدي هستند که پس از مصرف در روده ساکن مي‌شوند و اثرات مفيدي در سلامتي انسان برجاي مي‌گذارند.

    اصطلاح پروبيوتيک که ريشه لاتين دارد، به معني "براي زندگي" است و سازمان جهاني بهداشت، اين اصطلاح را به ارگانيسم‌هاي زنده‌اي اطلاق مي‌کند که در صورت مصرف به ميزان لازم، اثرات مفيد و سلامت‌زايي موثري براي مصرف كننده خود دارند.

    پايگاه اينترنتي يوروكاساينس‌نيوز در اين رابطه افزود: محمد الحسني و دستياران وي در سه مركز پزشكي با همكاري شبكه تحقيقاتي ورمونت آكسفورد در آمريكا تاثيرات تغذيه با اين مكمل‌هاي پروبيوتيكي را روي نوزاداني كه زير دو پوند وزن داشتند، بررسي كردند.

    اين محققان مي‌گويند؛ نوزاداني كه از اين مكمل‌ها استفاده مي‌كنند در طول روز مي‌توانند مقدار بيشتري غذا را تحمل كنند و سريعتر نيز رشد مي‌كنند.

    به گزارش ايسنا، درواقع پروبيوتيک‌ها به دو صورت مصرف مي‌شوند كه شامل مکمل‌هاي غذايي به شکل پودر، شربت يا قرص و يا مواد غذايي غني شده با پروبيوتيک‌ها هستند. مثلا اگر در توليد هرگونه فرآورده لبني تخميري مانند ماست از باکتري‌هاي پروبيوتيکي استفاده شود، محصول حاصل را پروبيوتيک مي‌نامند.

    استفاده از پروبيوتيکها نه فقط در انسان بلکه امروزه در غذاي طيور صنعتي به فراواني مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #17
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    پروبيوتيک‌ها؛ محافظ کودکان در برابر آنفلوآنزا

    سلامتيران: تحقيقات نشان داده پروبيوتيک‌ها مي‌تواند از شدت نشانه‌هاي سرماخوردگي و آنفلوآنزا در کودکان بکاهند. به گزارش خبرگزاري‌ فرانسه محققان پس از بررسي 326 کودک متوجه شدند کساني که هر روز به مدت 6 ماه مکمل پروبيوتيک مصرف مي‌کنند شدت ابتلايشان به سرماخوردگي و آنفلوآنزا کمتر است. به گفته محققان مصرف لاکتوباسيلوس به همراه بيفيدوباکتريوم مي‌تواند تا 73 درصد شدت تب و 59 درصد شدت آب‌ريزش بيني و تا 62 درصد از شدت گلودرد بکاهد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  8. #18
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    يك متخصص تغذيه:
    پروبيوتيک‌ها باعث تحريک سيستم ايمني به نفع بدن مي‌شوند


    پروبيوتيک‌ها ميکروب‌هاي زنده‌اي هستند که قبل از مصرف هم در محيط طبيعي وجود داشتند و امروزه در غالب مواد لبني وارد بازار شده‌اند که با تحريک سيستم ايمني، براي بدن مفيد هستند.

    دکتر ابوالحسن تاجي، متخصص تغذيه در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشکي ايران گفت: هم اکنون پروبيوتيک‌ها در قالب محصولات لبني و دارويي در تعداد بيشتر در دسترس انسان قرار گرفته است. عمده پروبيوتيک‌ها از دسته باکتري‌ها هستند که در ماست هم وجود دارند مانند لاکتوباسيروس‌ها يا برخي باکتري‌هاي بي‌هوازي كه اين باکتري‌ها برخلاف باکتري‌هاي ديگر در مواد غذايي که توسط دستگاه گوارش پس از مدتي دفع مي‌شوند، مي‌توانند در دستگاه گوارش مستقر شده و رشد کنند.

    وي تاکيد کرد: لاکتوباسيروس‌ها اين قابليت را دارند که جاي ميکروب‌هاي مضر را بگيرند و باعث تحريک سيستم ايمني به نفع بدن شوند و در کاهش باکتري‌هاي بيماري زاي روده و جلوگيري از ورود باکتري‌هاي بيماري زاي جديد هم جلوگيري کنند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  9. #19
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    دکتر ساندرز، عضو هيات مديره انجمن بين‌المللي پروبيوتيک و مشاوره تکنولوژي لبنيات و صنايع غذايي
    نگاه ويژه

    مهم‌ترين اصل يک پروبيوتيک زنده و فعال بودن آن و سپس سودمند بودن آن براي سلامت انسان است، در غيراين صورت ماده مورد نظر پروبيوتيک نيست....

    برخي مطالعات اثرات سودمندي در مورد تجويز اجزاي سلولي ميکروارگانيسم‌ها گزارش کرده‌اند ولي به اينها هم نمي‌شود پروبيوتيک گفت چرا که حايز شرط اول يعني زندگي نيستند. همچنين به تمامي ارگانيسم‌هاي زنده يا مايه‌هاي ميکروارگانيسمي تخميرگر، نمي‌شود لزوماً پروبيوتيک گفت بلکه اثرات مفيد آنها در سلامت بدن بايد تأييد شده باشد. به مايه‌هاي ميکروبي که به منظور تخمير به برخي فرآورده‌ها نظير انواع پنير، ماست، کفير، سبزيجات و فرآورده‌هاي گوشتي تخميري و حتي نان اضافه مي‌شود به شرطي پروبيوتيک گفته مي‌شود که تا مصرف درون آن ترکيب زنده مانده باشد و نيز اثرات سودمند مصرف آن قطعيت داشته باشد بنابراين محتوي آن، غذاي پروبيوتيکي خواهد بود. لزوماً هر کالايي که در بازار به نام پروبيوتيک گفته مي‌شود، پروبيوتيک نيست. غذا و مکمل‌هاي پروبيوتيکي فراواني موجود است که برخي مستدلات و مدارک علمي و در نتيجه اعتبار بيشتري دارند. به فرض ماست معمولي حاوي مقادير کافي از پروبيوتيک‌ها جهت اعمال اثرات سودمند نيست. در کل بهترين توصيه جهت اطمينان خاطر مصرف‌کنندگان، تهيه محصولات و برند‌هاي معتبر از فروشگاه‌هاي شناخته شده است.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  10. #20
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    تقويم پروبيوتيک


    جهت يادآوري اهميت ‌تركيبات پروبيوتيكي روزشمار منتخب و نسبتا جديدي براي اخبار مهم در اين حوزه فراهم كرده‌ايم كه با دقت در اين روزشمار مي‌توان به پتانسيل‌هاي متنوع و جالب اين مواد پي برد...


    اين روزشمار از ابتداي سال جديد ميلادي شروع مي‌شود:


    13 ژانويه 2009: يك تحقيق پايلوت در روسيه و آمريكا نشان مي‌دهد مكمل‌هاي بيفيدوباكتريايي و لاكتوباسيلوس احتمالا در بهبود وضعيت سلامت بيماران كبد الكلي موثر خواهند بود.


    11 فوريه 2009: به گفته دانشمندان ژاپني، ‌تركيب پرو و پره بيوتيك ممكن است در بهبود كيفيت زندگي مبتلايان به بيماري‌هاي التهابي روده موثر باشند. به طوري كه تاثير ‌تركيب پروبيوتيك بيفيدوباكتر با پيسيليوم (پره بيوتيك) در رفع علايم كوليت اولسراتيو به اثبات رسيده است.


    17 فوريه 2009: عرضه محصولات پروبيوتيكي به خصوص در شكل انواع ماست از سال 2005 تاكنون با استقبال فزاينده مردم آمريكاي شمالي همراه بوده است و اين در حالي است كه اين پذيرش در مورد پنيرهاي پروبيوتيك وجود ندارد، به طوري كه بازار پنيرهاي غني شده نااميدكننده است.


    18 فوريه 2009: طبق يك مطالعه روي 1000 كودك زير 5 سال، مصرف روزانه مكمل‌هاي پروبيوتيكي سويه‌هاي لاكتوباسيلوس كازيي در تقويت ايمني كودكان نقش دارد و به اين وسيله از وقوع عفونت‌هاي ويروسي و تنفسي مي‌كاهد.


    27 فوريه 2009 : محققان كمپاني ياکولت مدعي شدند كه به واسطه ارتباطي كه بين سامانه عصبي روده و مغز وجود دارد مصرف پروبيوتيك‌ها مي‌توانند آثار مفيد ادراكي داشته باشند. به طوري كه مطالعه‌اي در انگليس نشانگر تاثيرپذيري بيماري اوتيسم از مصرف اين فرآورده‌هاست.


    8 آوريل 2009: دانشمندان برزيلي اعتقاد دارند بستني پتانسيل ويژه‌اي براي حمل سويه‌هاي پروبيوتيك دارد بدون اينكه خواص ظاهري و طعم آن تغيير كند، اما مشكل اينجاست كه عادت مردم در بستني خوردن بايد از يك تفنن به يك نياز تبديل شود.


    9 آوريل 2009 : پژوهشگران يك كمپاني معتقدند مكمل‌هاي پروبيوتيكي سويه خاصي از لاكتوباسيلوس كازيي مي‌تواند در كاهش و تخفيف علايم عصبي و اضطراب خستگي‌هاي مزمن نقش داشته باشند، البته آنها بر مصرف حداقل دو ماهه اين فرآورده تاكيد داشته‌اند.


    10 آوريل 2009: متخصصان هلندي محصول پروبيوتيكي توليد كرده‌اند كه با تنظيم و مقابله با فلور مشكل آفرين واژن شامل باكتري‌هاي كانديدا آلبيكنس و گاردنلّا واژيناليس و... و نيز تعديل اين وضعيت در كنترل عفونت‌هاي واژن مفيد خواهد بود.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت