جستجو در سایت توسط گوگل

صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
نمایش نتایج 1 تا 10 از 12 مجموع

موضوع: حفظ و بالا بردن سطح ایمنی بدن با تغذیه مناسب(مقالات و گزارشات)

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض حفظ و بالا بردن سطح ایمنی بدن با تغذیه مناسب(مقالات و گزارشات)

    برای مقابله با انواع عفونت‌ها و آنفلوآنزا و برای سالم بودن ابتدا لازم است تغذیه درستی داشته باشیم. برخی مواد غذایی تقویت‌کننده سیستم ایمنی‌ عبارتند از ...

    سیر: این ماده غذایی حاوی ترکیبات ضدویروسی و ضدباکتریایی است و کبد و خون را پاک کرده و به افزایش تعداد گلبول‌های سفید خون کمک می‌کند.

    زنجبیل: بدن را گرم کرده و سبب دفع سموم از طریق تعرق می‌شود. در ضمن از پرخونی در عروق تنفسی و ریه‌ها نیز جلوگیری می‌کند.

    سبزیجات سبز برگ: اسفناج و کلم حاوی ویتامین b12، a، c و k و همچنین اسیدهای فولیک و پتاسیم هستند.

    عسل:
    یک آنتی‌بیوتیک طبیعی که غنی از ویتامین‌های c، d و e و همچنین مواد معدنی است و در شرایطی که دچار ناراحتی‌های تنفسی باشید بهترین دارو برای گلو است!

    آب‌لیمو: چکاندن آب یک عدد لیمو در آب جوش سبب متعادل شدن میزان اسید و الکالین در خون شده و به کارکرد درست دستگاه گوارش و بهبود سریع‌تر زخم‌ها کمک می‌کند.

    ماست: باکتری‌‌های خوب اسیدوفیلوس و بیفیدوس جلوی تکثیر و فعالیت باکتری‌‌های بد را گرفته و از بروز عفونت در دستگاه گوارش جلوگیری می‌کنند.

    غذاهائی که سطح ایمنی بدن شما را بالا می برند(مقاله به همراه اسلاید)
    غذاهائی که سطح ایمنی بدن شما را بالا می برند(مقاله به همراه اسلاید)
    آخرین ویرایش توسط دکتر نادر در تاریخ 10-Apr-2011 انجام شده است
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    3 ماده غذايي ضعيف‌كننده سيستم ايمني

    برخلاف برخي مواد غذايي تقويت‌كننده سيستم ايمني مانند ميوه و سبزيجات كه حاوي آنتي‌اكسيدان‌ها و مينرال‌هاي بسيارند و پروتئين، بسياري از مواد غذايي نيز تضعيف‌كننده سيستم ايمني هستند. در اينجا به 4 مورد از اين موارد اشاره مي‌كنيم. بهتر است با شروع پاييز كه فصل شيوع سرماخوردگي است مصرف اين مواد غذايي را كنار بگذاريد.
    1.سركه صنعتي مصرف مقدار كمي سركه هيچ مشكلي پيش نمي‌آورد اما مصرف بالاي آن در سالاد باعث مي‌شود مقدار فراواني كالري دريافت كنيد اما ارزش غذايي سالاد پرفيبر و ويتامين‌تان از بين برود. براي يك ظرف بزرگ سالاد تنها يك قاشق سركه صنعتي كفايت مي‌كند. بهتر است به جاي سركه كمي روغن زيتون و آبليمو يا سركه سيب، فلفل، كشمش و پياز تازه به سالادتان بيفزاييد. 2.گوشت گوساله پرچرب گوشت گوساله غني از آهن، زينك و ويتامين‌هاي ب‌كمپلكس است اما برخي از بخش‌هاي آهن غني از چربي‌هاي اشباع است كه مي‌تواند احتمال ابتلا به سرطان كوركتال و ديگر سرطان‌ها را افزايش دهد. هنگام خريد بخش‌هاي كم‌چرب را انتخاب كنيد و هر چربي كه به چشم ديده مي‌شود را دور بريزيد. 3. قهوه قهوه فوايد بسياري براي سلامت دارد. به عنوان نمونه مي‌تواند جلوي آسيب‌ديدگي سلولي در اثر راديكال‌هاي آزاد را بگيرد. اما از آنجا كه ادرارآور است مي‌تواند سبب از دست دادن مقدار فراواني از ريزمغذي‌ها شود. از سوي ديگر مصرف بالاي آن نه تنها شما را تشنه مي‌كند بلكه سبب افسرده شدن و اعتياد شما به آن مي‌شود. كالري بالا و چربي‌هاي اشباع قند و شير يا خامه‌اي كه به آن مي‌افزاييد نيز مي‌تواند مشكل‌ساز شود. سعي كنيد در روز يك يا دو فنجان قهوه بيشتر ننوشيد. سپتامبر/ ريدرزدايجست
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    3نکته برای تقویت سیستم ایمنی بدن

    رژیم غذایی میتواند کمک شایانی به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کند.با خوردن غذاهای خاص در فصول مختلف میتوانید از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری کنید.
    به گزارش سلامت نیوز این نکات عبارت است از :p>1- مخزن ویتامین دی بدن خود را پر کنید
    اگر میخواهید کمتر در معرض بروز سرماخوردگی قرار بگیرید باید به اندازه کافی ویتامین دی بدن خود را تامین کنید.این ویتامین به طور طبیعی از نور خورشید دریافت میشود البته در دوزهای پائین تر میتوانید از ماهی های چرب و شیر غنی شده استفاده کنید.
    تحقیقات انجام شده در مجله آمریکایی تغذیه بر روی 300 کودک ژاپنی نشان میدهد که مصرف روزانه ویتامین دی باعث بروز آنفولانزای کمتری میشود.این ویتامین کمک شایانی به سلول های ایمنی درشناسایی و نابود کردن باکتری ها و ویروس ها در بدن میکند .

    2. مواد غذایی فیبر دار را دربرنامه غذایی خود قرار دهید
    مطالعات نشان میدهد که مصرف مواد غذایی حاوی فیبر در ایمنی بدن تاثیر بسزایی دارد .این ماده درمرکبات سیب , هویج, لوبیا و جو , گندم , غلات سبوس دار , آجیل , گیاهان برگ سبز موجود است.
    تلاش کنید حداقل 25 تا 40 گرم مواد غذایی فیبر دار در برنامه غذایی خود بگنجانید. طی تحقیقات انجام شده بر روی موشها مشخص شد بدن موشهایی که مواد غذایی حاوی فیبر استفاده میکردند در مبارزه با عفونت های باکتریایی بهتر عمل میکند.

    3. لاغر بمانید
    کاهش مصرف کالری در بزرگسالانی که اضافه وزن دارند به میزان یک سوم باعث بالا رفتن 50 درصدی ایمنی بدن میشود.
    سعی کنید وزن خود را پایین نگه دارید چرا که خوردن بیش از حد باعث پایین امدن سیستم ایمنی بدن میشود.
    خوردن میوه ها و سبزیجات را افزایش دهید و منابع پروتئینی کم چرب مانند ماهی مرغ لبنیات کم چرب را در برنامه غذایی خود بگنجانید
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    4 نوع ماده غذایی برای کمک به سیستم ایمنی

    سیستم ایمنی بدن مسئولیت مراقبت بدن در برابر تمام عوامل میکروبی-از یک سرماخوردگی ساده تا سرطان- را برعهده دارد.تغذیه مناسب می تواند این سیستم را از نظر کارآیی تقویت نماید. در زیر 4 نوع ماده غذایی که مفید برای سیستم ایمنی است معرفی شده است.
    مرکبات، ماست، چای، دانه های کدو از جمله موادی است که جهت درمان و کمک به سیستم ایمنی بدن توصیه می شود. و اما دلایل:

    -مرکبات سرشار از ویتامین c می باشد . ویتامینی از نوع آنتی اکسیدان که سیستم ایمنی را در مقابل عوامل بیماری زا تقویت می کند. سایر منابع ویتامین c عبارتند از : فلفل زنگ سان، توت فرنگی، گرمک یا طالبی و بروکلی یا خوردن 400 میلی گرم ویتامین c سه بار در روز

    - ماست(پاستوریزه نشده): این نوع ماست حاوی لاکتوباسیل اسیدوفیل است . نوعی باکتری مفید که کمک موثری در از بین بردن قارچهای عفونی می کند. یا خوردن 20 میلی گرم مکمل اسیدوفیل دوبار در روز
    - چایی سرشار از فلاونول است نوعی ماده ویتامینی مانع پیر شدن سلولهای ایمنی می شود. فلاونول همچنین در پیاز، بروکلی، سیب ، توت، گوجه فرنگی و جودوسر

    - دانه های کدو : مشخص شده است که این ماده غذایی ب کاهش دوره سرماخوردگی کمک می کند
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    دکتر ربابه شيخ‌الاسلام - متخصص بهداشت عمومي و اپيدميولوژي تغذيه - مدير موسسه تغذيه؛ سلامت و توسعه
    نقش تغذيه در تقويت سيستم ايمني

    رابطه شناخته‌شده‌اي بين نوع تغذيه و سيستم ايمني بدن وجود دارد. نوع تغذيه ما مي‌تواند مقاومت بدن را بالا ببرد و ما را در مقابل بسياري از بيماري‌ها محافظت کند...



    معمولا کليه اقداماتي که غذاها و تغذيه ما را از شکل طبيعي خارج مي‌کند مي‌تواند مشکلاتي را براي بدنمان به همراه آورد.مثلا سرخ کردن غذا اگر چه در طعم‌دهي بعضي غذاها موثر است ولي اغلب آنها را حاوي موادي مي‌کند که به نحوي براي سلامت مضرند و ممکن است سيستم ايمني بدن را تضعيف کنند. غذاهاي به شدت سرخ‌شده و برشته شده، غذاهاي مانده و يا چند بار گرم شده موادي دارند که سيستم بدن براي دفع و رفع ضرر ناشي از آنها بايد بسيار فعال عمل کند. اين فعاليت‌هاي اضافي خود موجب فرسودگي سلولي مي‌شود. پيري سلولي و کاهش ايمني سلولي معمولا به دليل مصرف بيش از حد موادي که تعادل بدن را مختل مي‌کنند، رخ مي‌دهد. مصرف الکل، غذاهاي چرب و سرخ شده، سيگار و دخانيات، استرس و هواي آلوده همگي در اين اختلال نقش دارند.


    انواع سبزي‌هاي تازه به دليل داشتن ويتامين‌ها و املاح مختلف به هماهنگي سلولي کمک مي‌کنند. ويتامينc خصوصا به‌عنوان يک آنتي‌اکسيدان خوب و مناسب مي‌تواند اثر قابل توجهي بر سلامت و افزايش ايمني سلولي داشته باشد.


    واژه آنتي‌اکسيدان در دهه‌هاي اخير بيشتر کاربرد پزشکي پيدا کرده است و به موادي اطلاق مي‌شود که مي‌توانند جلوي اکسيداسيون سلولي را بگيرند و از پيري سلولي جلوگيري کنند. شناخته‌شده‌ترين آنتي‌اکسيدان‌ها ويتامين E، A و C هستند بنابراين وقتي ما سبزيجات سبز و نارنجي مي‌خوريم بخش عمده از اين ويتامين‌ها را دريافت مي‌کنيم. سلنيوم و منيزيم نيز از مواد شيميايي هستند که در غذاها يافت ‌شده و غلات، حبوبات و مغزهاي گياهي منابع خوب آنها هستند.


    کمبود بعضي از ريزمغذي‌ها مانند آهن و روي مي‌تواند با اختلال در هماهنگي‌هاي سلولي موجب افزايش ابتلا به بيماري خصوصا در کودکان شود. ابتلاي مکرر به بيماري خود نقش فزاينده‌اي در کاهش ايمني بدن دارد بنابراين رعايت بهداشت فردي، استفاده از آب سالم، ضدعفوني کردن سبزي‌ها و ميوه‌ها و رعايت منطقي تعادل و تنوع در مصرف موادغذايي، رعايت ميزان مصرف و تناسب وزن، دوري از دخانيات و هواي آلوده، شناخت گروه‌هاي غذايي و مصرف متعادل همه موادغذايي در گروه‌هاي 6 گانه و نهايتا مصرف پنج تا هفت بار ميوه و سبزي در روز مي‌تواند با تقويت سيستم ايمني شما را در بستر مطلوبي از سلامتي قرار دهد و با افزايش مقاومت بدن، شما را در مقابل ابتلا به بسياري از بيماري‌ها محافظت کند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    تقويت سيستم ايمني با مصرف انواع كلم

    ماده موجود در انواع كلم، سيستم ايمني بدن را تحريك و تقويت مي كند.
    به گزارش سلامت نیوزبه نقل از خبرگزاري آلمان، محققان دانشگاه كاليفرنيا در آزمايش بر روي حيوانات دريافتند ماده دي.آي.ام (DIM) موجود در انواع كلم باعث توليد سلول هاي معيني در سيستم ايمني مي شود.
    بنابر اين گزارش، پيش از اين در آزمايش ها مشخص شده بود ماده DIM مانع از تكثير و تقسيم شدن سلول هاي سرطاني سينه مي شود و از عملكرد هورمون مردانه تستسترون كه در بزرگ شدن پروستات نقش دارد، جلوگيري مي كند.
    اين گزارش مي افزايد؛ آزمايشات اخير محققان نشان مي دهد تغذيه موش ها با DIM باعث تقويت چهار نوع سيتوكين (Cytokine) مي شود كه اين پروتئين ها فعاليت سيستم ايمني را تنظيم مي كنند.
    اين گزارش مي افزايد؛ DIM ماده ژنتيكي سلول هاي ايمني را تحريك مي كند كه گلبول هاي سفيد توليد كنند. گلبول هاي سفيد نقش مهمي را در جلوگيري از سرايت بيماري ها و مقابله با عوامل بيماري زا ايفا مي كنند.
    بر اساس اين گزارش، علاوه بر اين، DIM فعاليت ماكروفاژها كه نابوده كننده عوامل بيماري زا و سلول هاي سرطاني است را تقويت مي كند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #7
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    مصرف كدو دستگاه ايمني بدن را تقويت مي‌كند

    مصرف كدوي سبز مي‌تواند خطر بروز سرطان پروستات را در مردان بالاي 60 سال را كاهش دهد.

    به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، محققان تغذيه مي‌گويند: كدو به علت داشتن ويتامين‌هاي c، e و تركيبات سلامت‌بخش مانند رنگدانه‌هاي ليكوين و بتاكاروتن مي‌تواند منجر به تقويت دستگاه ايمني بدن و در نتيجه جلوگيري از بروز سرطان، سرماخوردگي و كاهش خطر بروز بيماريهاي قلبي - عروقي ‌شود.

    اين محققان تاكيد كردند: حدود 100 گرم كدوي سبز پخته نيمي از نياز روزانه انسان به ويتامين c را فراهم مي‌كند.

    همچنين پزشكان قديمي نيز خوردن كدو را براي تنظيم قند خون و افزايش ترشح انسولين توصيه كرده‌اند و مصرف كدو بطور منظم براي افراد ديابتي و كساني كه قند خونشان پايين مي‌افتد مفيدست.

    اين كارشناسان مصرف كدو با پوست را نيز توصيه نموده‌اند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  8. #8
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    مغزهاي خشكبار ايمني بدن را تقويت مي‌كنند

    مغزهاي گردو، فندوق، بادام، پسته، بادام زميني و انواع تخمه‌ها موجب تقويت ايمني بدن مي‌شوند.

    به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، اين مغزها در هرم غذايي در گروه گوشت‌ها قرار مي‌گيرند و داراي پروتئين، آهن، روي، كلسيم، پتاسيم و بسياري مواد مغذي ديگر هستند.

    از خواص اين مغزها مي‌توان به كاهش مقدار كلسترول خون، كاهش خطر بروز بيماريهاي قلبي و عروقي و بيماريهاي ناشي از پيري و پيشگيري از پوكي استخوان اشاره نمود؛ به عنوان مثال بادام سرشار از ويتامين e و يكي از بهترين منابع كلسيم غير حيواني و پسته نيز منبع خوب آهن و كلسيم است.

    گردو منبع خوب فولات و نوعي چربي است كه به پايين آوردن كلسترول خون كمك مي‌كند.

    بادام زميني و فندوق منبع خوب ويتامين e، فولات و چربي‌هايي هستند كه موجب كاهش خطر بروز بيماريهاي قلبي ـ عروقي مي‌شوند.

    متخصصان پيشنهاد مي‌كنند كودكان به جاي مصرف تنقلات بي‌ارزش مانند چيپس و پفك از مغزهاي گردو، پسته، بادام، فندق و … استفاده كنند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  9. #9
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    محققان اعلام كردند:
    مصرف سيب‌زميني براي سلامت سيستم ايمني بدن مفيد است

    محققان اسپانيايي اعلام كردند كه مصرف سيب‌زميني براي سلامت و تقويت سيستم ايمني بدن مفيد و سودمند است.

    به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به گفته محققان اسپانيايي اين سبزي منبع سرشار از ويتامين ث، ويتامين‌هاي ب كمپلكس و نيز حاوي دوز مناسبي از مواد معدني مانند آهن، كلسيم، منگنز، منيزيم و فسفر است.

    همچنين از مدت‌ها قبل سيب‌زميني به عنوان ماده خوراكي مناسبي براي سلامت روده شناخته شده است.

    اين محققان مي‌گويند؛ اگر اين سبزي به صورت سرد و يا همراه با سالاد مصرف شود براي حفظ سلامت سيستم ايمني بدن بسيار مفيد است.

    نتايج اين مطالعات در مجله شيمي و صنعت به چاپ رسيده است.

    به گفته محققان؛ تصور مي‌شود كه مصرف نشاسته در كاهش خطر سرطان روده بزرگ موثر است و ممكن است در بهبود سندرم روده تحريك پذير نيز نقش موثري داشته باشد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  10. #10
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    تاثير رژيم غذايي بر دستگاه ايمني بدن


    جام‌جم آنلاين: دانشمندان بر اين باورند كه چربي موجود در مواد غذايي بر نحوه عملكرد دستگاه ايمني ما تاثير مي‌گذارد و دريافته‌اند يكي از اولين مراحل فعاليت اين دستگاه به ملكولي كه به چربي‌ها متصل مي‌شود، وابسته است.
    مطالعه فوق به شرح ارتباط بين مصرف چربي غذايي و التهاب كمك كرده مي‌تواند يكي از روابط مهم بين متابوليسم و پاسخ‌هاي ايمني باشد.
    دريافت چربي (اسيدهاي چرب) طي سي سال گذشته به ميزان قابل توجهي تغيير كرده و همزمان بيماري‌هاي التهابي مانند آسم، آترواسكلروز و بيماري‌هاي اتوايميون مثل آرتريت در جهان افزايش پيدا كرده است.
    اين مطالعه نشان داده است يك زير گروه از گلبول‌هاي سفيد به نام سلول‌هاي دندريتيك كه پاسخ‌هاي ايمني را آغاز مي‌كنند، براي عملكردشان به ملكول aP2 متصل شونده ، به اسيد چرب وابسته‌اند. اين احتمال وجود دارد كه اسيدهاي چرب مختلف يا سطوح كلي آنها عملكرد aP2 را در سلول‌هاي دندريتيك و از اين رو پاسخ‌هاي ايمني را تحت تاثير قرار دهد.
    محققان مي‌خواهند بدانند آيا سطوح كل چربي يا انواع مختلف آن هستند كه عملكرد سلول دندريتيك را تغيير مي‌دهند.
    به هر حال تغيير رژيم غذايي را مي‌توان مسوول تغييرات آشكار بيماري‌هاي التهابي طي 30 سال گذشته دانست.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات در ایران سلامت