جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 8 از 8 مجموع

موضوع: آرتریت روماتوئید - تغذیه (مقالات و گزارشات)

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض آرتریت روماتوئید - تغذیه (مقالات و گزارشات)

    سوال : باسلام . میخواست بپرسم که چه غذاهایی برای بیماری روماتیسم مفید هست و چه غذاهایی مضر هست روماتیسم مفصلی؟

    پاسخ :
    محققین سوئدی طبق یك مطالعه تجربی نشان دادند،افرادی كه دارای التهاب مفاصل(روماتیسم) بوده و رژیم غذایی مردم نواحی مدیترانه را دریافت كرده ا ند، به مراتب درد و تورم كمتر و فعالیت بیشتری داشته اند.
    آرتریت یعنی شخص، دارای مفاصل دردناك و متورم است.
    چربی كه شما مصرف می كنید، در بدن تبدیل به یكسری مواد شیمیایی به نام پروستاگلاندین می شود. پروستاگلاندین ها انواع مختلفی دارند و هر كدام در بدن، عمل مخصوص به خود را انجام می دهند. بعضی از انواع پروستاگلاندین، باعث التهاب مفاصل می شود كه علائم این التهاب شامل قرمزشدن، تورم، خارش و درد است كه وضعیت آرتریت را بدتر می كنند .انواع دیگر پروستاگلاندین، باعث پیشگیری و درمان التهاب می شوند.

    اسیدهای چرب اُمگا- 3 كه در ماهی و دانه های خوراكی مثل بذرِ كتان، گندم و لوبیای سویا وجود دارد، التهاب مفاصل را كاهش می دهند.

    اسیدهای چرب تك اشباعی (mufa) نیز مانند اسیدهای چرب عمل می كنند كه در بیشتر سبزیجات و روغن زیتون ( اولین روغنی كه در نواحی مدیترانه استفاده شد) یافت می شوند.

    رژیم غذایی مردم نواحی مدیترانه بر پایه ی میوه، سبزی، غلات كامل ( تصفیه نشده و سبوس دار)، آجیل ، دانه های خوراكی و ماهی است كه تمامی این مواد غذایی باعث كاهش التهاب مفاصل می شوند.

    این محققین نشان دادند دریافت رژیم غذایی مردم نواحی دریای مدیترانه درد ناشی ازآرتریت روماتوئید(روماتیسم یا التهاب مفاصل ) را كاهش می دهد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    نوشیدن آب حملات دردهای روماتیسمی را کاهش می دهد

    پژوهشگران آمریکایی با بررسیهای که از طریق موتور جستجوی گوگل انجام دادند دریافتند که نوشیدن آب یا شیر بدون چربی می تواند از حملات دردهای روماتیسمی جلوگیری کند.
    محققان مدرسه پزشکی بوستون با انتشار یک آگهی روی گوگل از 500 بیمار مبتلا به نقرس خواستند که بدون حرکت از مقابل صفحه نمایشگر رایانه خود در این تحقیق شرکت کنند.

    داوطلبان باید خلاصله ای از دردهای نقرسی سال گذشته خود را تعریف کرده و یک کپی از کارت پزشکی خود را برای محققان ارسال می کردند از داوطلبان خواسته شد که حداکثر تا دو روز پس از یک حمله درد روماتیسمی به سایت تحقیق مراجعه کنند و به یک سری از سئوالات محققان درباره اینکه بیمار 24 ساعت قبل از بروز حمله چه غذایی خورده و چه مایعاتی نوشیده است، پاسخ دهند.

    نتایج این تحقیقات که در اجلاس سالانه کالج روماتیسم شناسی آمریکا در فیلادلفیا ارائه و در موتور جستجوی گوگل نیز منتشر شد نشان داد که خطر بروز حملات برای کسانی که آب بیشتری می نوشند تاحد قابل ملاحظه ای کاهش می یابد. برای مثال در کسی که بین 5 تا 8 لیوان آب در روز می نوشد خطر حمله نسبت به کسی که یک لیوان آب می نوشد 40 درصد کاهش می یابد.

    براساس گزارش مد پیج تودی، همچنین این دانشمندان از 16 داوطلب خواستند که به جای آب شیر بنوشند به گفته این محققان، در اثر حملات روماتیسمی سطح اسید اوریک 10 درصد افزایش یافته که با نوشیدن شیر بدون چربی سطح این اسید 10 درصد کاهش می یابد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    تغذیه در آرتریت روماتوئید

    گیتی بهدادی پور - کارشناس تغذیه

    آرتریت روماتوئید بیماری خودایمنی دردناک و مزمنی است که بیشتردر زنان بالای 30 سال بروز میکند و علائم مشخصه آن تورم،سفتی و نهایتا بدشکلی مفاصل می باشد.

    سوء تغذیه در آرتریت روماتوئید:


    بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید اکثرا دچار سوء تغذیه میشوند.این سوء تغذیه در اثر کاهش وزن و کاچکسی ناشی از تولید سیتوکین ها عارض میشود.
    در بیمارانی که دچار التهاب مزمن مفاصل هستند تولید سیتوکین ها همچون اینترلوکین-1 و tumor necrosis factor میزان متابولیسم پایه و شکست پروتئین (ماهیچه) را افزایش میدهد .به این خاطر افزایش دریافت انرژی و پروتئین در این بیماران توصیه میشود.

    داروهای مصرفی نیز خود باعث کمبود مواد مغذی میگردند.مثلا متوترکسات باعث کمبود اسید فولیک میگردد.علاوه بر این،مصرف طولانی مدت داروها باعث گاستریت و زخم معده میگردد.

    کمبود های رایج مواد مغذی در بیماری ارتریت عبارتند از : کمبود ویتامین C،D،B6،B12،E،کلسیم،منیزیم،روی و سلنیوم که ممکن است احتیاج به مصرف مکمل باشد.خصوصا مصرف آنتی اکسیدانهایی همچون سلنیوم و ویتامین E باعث کاهش تولید رادیکالهای آزاد و آسیب وارده از آنها به مفاصل میگردد.


    البته مصرف مکمل آهن در این بیماران توصیه نمیشود زیرا ممکن است ارتریت را تشدید کند.


    مصرف مکمل کلسیم-ویتامین D هم برای جلوگیری از پوکی استخوان در این بیماران توصیه میشود.

    آلرژی غذایی در ارتریت روماتوئید:


    در بعضی بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید ،مواد غذایی خاصی علائم بیماری را تشدید میکند. در این بیماران درد مفاصل ، تظاهری از آلرژی غذایی است و غذای آزاردهنده را میتوان از رژیم غذایی حذف کرد.برای مثال 10 تا 15 درصد بیماران به رژیم عاری از شیر پاسخ میدهند.
    البته اجتناب از این غذاها میتواند در کوتاه مدت در این بیماران مفید واقع میشود ولی در بلند مدت اثر قطعی ندارد.

    در این دسته بیماران باید حساسیت های غذایی فردی شناسایی شده و این غذاهای خاص از رژیم غذایی حذف گردند.از میان این مواد غذایی ، شیر،گوشت و غذاهای فرآوری شده بیشترین حساسیت زایی را دارند که برای دوره زمانی موقت از رژیم غذایی حذف میشوند و سپس تدریجا دوباره به رژیم اضافه میگردند تا مشخص شود که هرکدام باعث واکنش آلرژیک مانند درد و تورم مفاصل میشوند یا نه.

    با توجه به تاثیر حذف یک نوع غذا یا گروه غذایی در بهبود موقت علائم،بعضی روش روزه داری (نخوردن) را برای درمان آرتریت تجویز میکنند.این روش یک روش درمانی پرخطر و کوتاه مدت است و برای درمان آرتریت توصیه نمیشود.در مطالعات انجام شده ،بهبودی کلی درد و تورم مفاصل در روزهای چهارم و پنجم روزه داری مشاهده شده ولی در دراز مدت این روش بی تاثیر بوده و علائم ظرف یک هفته بعد از شروع رژیم عادی برگشت.

    تاثیر امگا 3 (روغن ماهی) در ارتریت روماتوئید:


    در سالهای اخیر مطالعات متعدد تاثیر مثبت بعضی انواع چربیهای رژیم غذایی در تغییر روندهای التهابی در بدن را نشان داده است.اسیدهای چرب امگا 3 که در روغن ماهی یافت میشوند در این خصوص اهمیت ویژه ای دارند.افزایش مصرف غذاهای دریایی و روغن ماهی یا استفاده از مکمل امگا 3 میتواند به کاهش التهاب مفاصل و سفتی صبحگاهی کمک کند.البته مقدار مصرف بی خطر این مکمل در بیماران ارتریتی هنوز مشخص نیست. بیشتر مطالعات در این زمینه نشان داده است که اثرات مثبت امگا 3 تا حداقل 12 هفته مصرف مداوم آشکار نمیشود و با ادامه مصرف اثرات مثبت بیشتر نمایانگر میگردد.

    باید توجه داشت که مکمل روغن ماهی با روند لخته شدن خون تداخل میکند و به خصوص اگر همراه آسپیرین یا دیگر داروهای ضد التهاب استروئیدی مصرف شود میتواند خطر سکته مغزی را افزایش دهد.مصرف مکمل امگا 3 همچنین میتواند باعث بروز علائم گوارشی همچون اسهال و معده درد شود.

    توصیه های کلی:


    -از انواع گروههای غذایی باید استفاده کرد.


    - فعالیت فیزیکی مناسب برای بهبود وضعیت وزنی باید انجام شود.


    - غلات،سبزیجات و میوه جات باید به مقدار کافی مصرف شود.


    -رژیم غذایی باید کم چرب باشد و چربیهای اشباع و کلسترول محدود گردد.


    - مواد قندی در حد اعتدال مصرف شوند.


    - مصرف الکل ممنوع است.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    ويتامين e تاثيري در پيشگيري از روماتيسم مفصلي ندارد

    نتايج بررسي‌هاي اخير دانشمندان نشان داد كه مصرف مكمل‌هاي ويتامين e نقشي در كاهش خطر ابتلاي زنان به عارضه روماتيسم مفصلي (آرتريت روماتوئيد) ندارد.

    به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، به گفته پژوهشگران؛ آزمايشات نشان داد كه مصرف طولاني مدت ويتامين e تاثيري در كاهش نرخ بروز اين عارضه مفصلي ندارد.

    روماتيسم مفصلي يك بيماري مزمن است كه معمولا در سنين ميانسالي در دهه‌هاي سوم تا پنجم طول عمر فرد بروز مي‌كند و در زنان شايعتر است. به اين ترتيب كه در ازاي هر سه زن يك مرد به اين بيماري مبتلا مي‌شود.

    نشانه‌هاي روماتيسم مفصلي شامل اختلالات مفصلي، سختي مفاصل به هنگام صبح، تورم مفاصل، درد مفصلي و ضعف و خستگي است.

    در حال حاضر حدود 20 ميليون نفر در جهان به عارضه روماتيسم مفصلي مبتلا هستند. اين بيماري در سيستم ايمني خودكار بدن بروز مي‌كند و باعث مي‌شود كه بدن بافتهاي سالم خود را به جاي مواد خارجي اشتباه مي‌گيرد و در نتيجه به آنها حمله ور مي‌شود.

    التهاب ناشي از اين بيماري مي‌تواند به ساير بافتها نفوذ كند. مطالعات نشان داده است كه روماتيسم مفصلي مي‌تواند به قلب آسيب برساند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    ژلاتین دردناك




    در حال حاضر معلوم شده است كه رژیم غذایی می تواند از دو طریق متفاوت و متضاد بر آرتروز روماتیسمی اثرگذار باشد؛ یكی اینكه تركیبات شیمیایی پیچیده درون مواد غذایی نظیر چربی می توانند فعالیت عوامل شبه هورمون داخل بدن را تنظیم نمایند.

    این عوامل كه ایكوزانوئیدها نامیده می شوند، مأمور كنترل التهاب، درد، ورم و سایر علائم آرتروز روماتیسمی هستند. دوم اینكه آرتروزهای روماتیسمی در برخی از اشخاص ممكن است ناشی از نوعی عكس العمل آلرژی(حساسیت) همه جانبه به نوعی مواد غذایی خاص باشند. بنابراین از یك راه ممكن است علائم آرتروز با خوردن بعضی از غذاها رفع شود و در این روش در حقیقت انواعی از مواد غذایی برای رفع التهاب و درد و ورم و خستگی و خشكی مفاصل جنبه داروی شفابخش خواهند داشت و در یك حالت دیگر پرهیز از خوردن بعضی از غذاهای خاص ممكن است راهی برای درمان دائمی و رفع اختلالات آرتروز روماتیسمی برای همیشه باشد.

    در زیر به برخی از مواد غذایی كه از محرك های آرتروزهای روماتیسمی به شمار می آیند، اشاره می كنیم:

    الف- ذرت: در حالی كه هنوز دانشمندان تحت تأثیر هیجان نشریه ای كه در آن پنیر به عنوان متهم ایجاد آرتروز روماتیسمی معرفی شده بود، به سر می بردند، یك پزشك دیگر گزارشی منتشر كرد كه در آن از ذرت به عنوان متهمی دیگر در همان ردیف یاد شده بود.

    در همین اواخر نیز فردی كه ۲۵ سال مبتلا به آرتروز روماتیسمی بود و برای تسكین درد مرتباً از آزایتوپرین و محلول آسپرین استفاده می كرده است، بلافاصله پس از حذف ذرت از رژیم غذایی او به میزان اعجاب آوری بهبود پیدا كرد.

    ب- دانه های غلات: محققان ایتالیایی دانشگاه ورونا طی گزارشی اعلام داشتند كه چه طور یكی از بیماران مبتلا به آرتروز روماتیسمی پس از آنكه خوردن غلات را متوقف كرد، كاملاً بهبود یافت. بنابر این غلات نیز یكی دیگر از محرك های آرتروز روماتیسمی است. یك كارشناس انگلیسی اعلام كرده است كه غلات به خصوص گندم و ذرت از محرك های درجه اول بیماری آرتروز روماتیسمی است. بدیهی است منظور بیمارانی است كه آرتروز آنها، ناشی از حساسیت به مواد غذایی است. به نظر دانشمندان عامل مهم و مؤثر محرك آرتروز روماتیسمی در گندم، گلوتن می باشد.

    ج- گوشت قرمز: طبق نتایج به دست آمده از تحقیقات دانشمندان نروژی مشخص گردید كه علائم ناراحتی های روماتیسمی در ۹ نفر از ۱۰ نفر بیمار مبتلا به آرتروز روماتیسمی، پس از اجرای رژیم بدون گوشت تا حدود زیادی كاهش یافت.

    محققان می گویند كه رژیم بدون گوشت نه فقط به خاطر حذف عكس العمل های آلرژی گوشت، بهبودی بخش است، بلكه همچنین به این دلیل مفید است كه چربی حیوانی موجود در گوشت كه التهاب مفاصل را افزایش می دهد، در این رژیم وجود ندارد.

    د- شیر: دانشمندان تغذیه توصیه می كنند كه اگر مبتلا به آرتروز روماتیسمی هستید به عنوان آزمایش برای یك هفته از خوردن شیر و فرآورده های آن خودداری كرده و نتیجه آن را بررسی كنید. این آزمایشی است ساده و سریع كه ممكن است نتیجه هیجان انگیزی در بهبود آرتروز شما داشته باشد.آیا ممكن است كه بیماری آرتروز با لاكتوز شیر مرتبط باشد؟ یعنی خوردن شیر برای اشخاصی كه برای هضم لاكتوز یا قندشیر مشكل دارند، علائم آرتروز روماتیسمی ایجاد می كند؟ ظاهراً جواب مثبت است و آزمایش ها آن را تأیید می كند. پس اگر شما فردی مبتلا به آرتروز هستید كه در مورد هضم شیر مشكل دارید با احتمال زیاد، آرتروز شما ناشی از خوردن شیر است و با پرهیز از خوردن شیر ممكن است بهبود یابد.

    و- گوجه فرنگی: معروف است كه گوجه فرنگی و بادمجان و سیب زمینی سفید و سایر گیاهان خانواده گوجه فرنگی آرتروز روماتیسمی را تشدید می كنند و در اغلب محافل مردمی به گوش می رسد كه اگر می خواهید درد و ورم آرتروز كاهش یابد، از خوردن گوجه فرنگی اجتناب كنید. دكتر چیلدرز پس از انجام تحقیقی، نظر خود را در قالب اینكه در گیاهان خانواده گوجه فرنگی ماده سمی وجود دارد(سولانین) كه به سلول های افرادی كه مستعد ابتلا به آرتروز هستند حمله كرده و آنها را مبتلا به آرتروز می نماید، اعلام كرد. ولی در عین حال عده ای دیگر از كارشناسان معتقد به ضرر گوجه فرنگی رسیده قرمز برای آرتروز نیستند و می گویند در این مورد شاید مردم اغراق می كنند. زیرا تا به حال یك مطالعه علمی دقیق كنترل شده ای این اتهام را برای گوجه فرنگی تأیید نكرده است.

    توصیه دانشمندان این است كه هر كسی در مورد خودش آن را آزمایش كند و اگر عملاً دیده شد كه خوردن گوجه فرنگی به شدت درد و ورم و ناراحتی های آرتروز می افزاید، از خوردن آن اجتناب كند.

    در زیر لیستی را مشاهده می كنید كه ۲۰ نوع از مواد غذایی كه ممكن است علائم آرتروز روماتیسمی را تحریك و تشدید كنند، بیان می كند:

    ۱ - دانه ذرت ۵۶درصد

    ۲ - دانه گندم ۵۴درصد

    ۳ - انواع پرتقال و نارنگی ۳۹درصد

    ۴ - شیر ۳۷درصد

    ۵ - دانه جو دو سر ۳۷درصد

    ۶ - دانه چاودار ۳۴درصد

    ۷ - تخم مرغ ۳۲درصد

    ۸ - گوشت گاو ۳۲درصد

    ۹ - قهوه ۳۲درصد

    ۱۰ - ماست ۲۷درصد

    ۱۱ - پنیر ۲۴درصد

    ۱۲ - گریب فروت ۲۴درصد

    ۱۳ - گوجه فرنگی ۲۲درصد

    ۱۴ - بادام زمینی ۲۰درصد

    ۱۵ - شكر سفید ۲۰درصد

    ۱۶ - كره ۱۷درصد

    ۱۷ - گوشت گوسفند ۱۷درصد

    ۱۸ - لیموترش ۱۷درصد

    ۱۹ - سویا ۱۷درصد

    حقیقت این است كه هیچ كس دقیقاً نمی داند، حساسیت غذایی تا چه حد در بیماری آرتروز دخالت دارد و كارشناسان هر یك برای خود تخمین هایی دارند. بالاخره در یك تحقیق (كه به روش كور مضاعف انجام شده بود) مشخص شد كه ۹۰-۸۵ درصد بیماران مبتلا به آرتروز، علائم ناراحتی آنها از نوعی مواد غذایی بدتر شده است. از این رو در زیر به ذكر انواعی از غذاها می پردازیم كه مصرف آنها در بهبود یافتن دردهای روماتیسمی موثر بوده و از بیماری آرتروز جلوگیری می كنند:

    الف- ماهی: كارشناسان علم تغذیه می گویند كه خوردن ماهی برای پیشگیری از بیماری آرتروز مفید است و اگر طبق برنامه ای از ماهی سالمون و سایر ماهی های چرب آب های سرد اقیانوس كه از نظر اسید چرب امگا-۳ غنی هستند استفاده شود، در كاهش علائم ناراحتی آرتروز اثر نیكو خواهد داشت. به علاوه روغن ماهی نیز مؤثر است. در حالی كه روغن ماهی برای كاهش التهاب آرتروز مفید و مؤثر است، ولی اثر سایر روغن ها قابل تأمل است. توصیه دانشمندان این است كه التهاب و حرارت آرتروز را با اسراف در خوردن روغن های گیاهی التهاب زا نظیر روغن ذرت و روغن آفتابگردان و روغن گلرنگ و روغن كنجد و چربی های حیوانی تشدید نكنید.

    ب- زنجبیل: كارشناسان توصیه می كنند كه از زنجبیل برای رفع ناراحتی های آرتروز روماتیسمی استفاده كنید. دكتر كریشنا سریو استاوا، از دانشگاه اودنس دانمارك كه محقق بین المللی معروفی در مورد ادویه های تند است می گوید، ادویه های تند نیز ضد التهاب هستند. از زنجبیل طی صدها سال در مكتب طب ایورودیك هند، برای درمان آرتروز روماتیسمی استفاده می شده است. مقدار زنجبیل توصیه شده هر بار در حدود ۵ گرم ریشه زنجبیل تازه و یا نیم گرم پودر زنجبیل خشك است كه ۳ بار در روز بخورید، پودر زنجبیل را می توان با آب و یا با نوشابه ای مخلوط كرد و یا با كمی غذا خورد كه سوزش آن دهان را ناراحت نكند.كارشناسان می گویند مصرف چنین مقدار كم زنجبیل ظاهراً هیچ عوارض جانبی نشان نداده است.

    ج- سیر: پزشكان هندی ضمن آزمایش اثر سیر در بیماری های قلبی مشاهده كردند، بیمارانی كه برای كنترل بیماری قلبی سیر می خوردند، احساس كردند ناراحتی درد و ورم مفاصل آنها به خصوص عده ای كه مبتلا به استئوآرترایتیس بودند نیز كاهش یافته است.

    د- مارچوبه: خواص مدر بودن مارچوبه در مورد خیزهایی با منشاء قلبی، سنگ های مجاری ادراری، نقرس و روماتیسم، این گیاه را بسیار ارزشمند ساخته است. مارچوبه از سبزیجاتی است كه باید در كمترین مقدار ممكن آب جوشانده شود تا مواد ذی قیمت و املاح آن به هدر نرود. ممكن است آن را به صورت خام رنده كرده و به غذا اضافه كنند، در صورتی كه دستگاه آبمیوه گیری موجود باشد، می توان آب آن را گرفته و به مدت یك هفته هر روز یك چهارم لیوان میل كنند.

    و-كرفس: این گیاه به سبب دارا بودن املاح و مواد معدنی (سدیم، پتاسیم و مواد آهكی) كمبود املاح بدن را جبران می كند و به مناسبت سرشار بودن از مواد ازته، به خصوص موجب تصفیه خون می گردد. در حقیقت با به كار بستن این توصیه های غذایی در صورتی كه آرتروزهای روماتیسمی شما از انواع آلرژیك باشند، تخفیف چشمگیری خواهند یافت. امید است كه راهكارهای ارائه شده گامی در جهت درمان دردهای روماتیسمی باشد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    انار و كاهش روماتيسم


    جام جم آنلاين: محققان آمريكايي و اروپايي گفتند: انار جدا از كاهش ابتلا به سرطان و بيماري هاي قلبي، ابتلا به روماتيسم را نيز كاهش مي دهد.
    به نوشته الشرق الاوسط، تحقيق آن ها نشان داد: انار مانع از بين رفتن غضروف مفاصل، كاهش ميزان كلسترول خون و عامل پيشگيري از كمبود اكسيژن مغز مي شود.
    محققان گفتند: هر دانه انار به طور متوسط 100 كالري دارد. اين ميوه داراي مواد ضد اكسيده شدن مثل پوليوينول، پتاسم و ويتامين سي است.
    هر انار 40 درصد ويتامين سي مورد نياز بدن انسان را تامين مي كند. ويتامين b1 ، b2 و اسيدهاي آمينه از ديگر مواد موجود در انار هستند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #7
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض ويتامين a براي مقابله با بيماري آرتريت روماتوئيد

    دانشمندان آمريكايي اعلام كردند كه بر اساس تحقيقات انجام شده بر روي موش‌هاي آزمايشگاهي، يك تركيب برگرفته از ويتامين a ‌موسوم به اسيد رتينوئيك مي‌تواند با بيماريهاي سيستم ايمني خودكار بدن و بيماريهاي التهابي مانند كوليت و آرتريت روماتوئيد مبارزه كند.



    به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گروهي از محققان انستيتو آلرژي و ايمني شناسي در كاليفرنيا دريافته‌اند كه دستكاري مقداري اسيد رتينوئيك (ماده‌اي كه در صورت شكستن ويتامين a در بدن حاصل مي‌شود) در بدن موش بر روي ميزان سلولهاي t شكل در سيستم ايمني خودكار تاثير مي‌گذارد.



    اين سلولهاي t شكل نوعي از گلبول‌هاي سفيد هستند كه در چندين نمونه از بيماريهاي التهابي و سيستم ايمني خودكار نقش دارند.



    به گفته اين محققان، اين كشف تنها در مرحله اول است اما اگر تحقيقات بيشتر نشان دهد كه اسيد رتينوئيك در انسان نيز تاثير مشابه دارد در نتيجه روش‌هاي جديد براي درمان اين قبيل بيماريهاي التهابي و سيستم ايمني خودكار مانند پسورياسيس،‌ كوليت و آرتريت روماتوئيد كشف و به كارگرفته خواهد شد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  8. #8
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    تاثیر چای سبز در جلوگیری از آسیب استخوانی مبتلایان به آرتریت


    جام جم آنلاين: در بیماری روماتوئید آرتریت سیستم ایمنی شخص بافعال کردن بافت سینویال که مفاصل حرکتی را می پوشاند باعث التهاب ، تورم ، درد و نهایتا تخریب استخوان و غضروف و تغییر شکل مفصل می شود.
    به گزارش eurekalert محققان دانشگاه میشیگان دی گویند یک ترکیب بدست آمده از چای سبز این توانایی رادارد که از تولید ملکول های متعدد سیستم ایمنی که در التهاب و آسیب مفصلی دخالت دارند جلوگیری می کند. این ترکیب به نام اپی گالوکاتچین 3- گالات (EGCG) که جزء فعال چای سبز است ، ملکول ضد التهابی قوی است که از تولید اینترلوکین -6 و پروستاگلندین E2 ، محصولات التهابی موجود در بافت همبند مبتلایان به آرتریت روماتوئید ، جلوگیری می کند.
    به گفته دکتر احمد سرپرست این تحقیق ، نتایج فوق نشان میدهند EGCG گرفته شده از چای سبز ممکن است در جلوگیری از تخریب مفصلی این بیماران اثر درمانی داشته باشند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت