آبميوه رنگي نخوريد
جام جم آنلاين: مدير نظارت بر موادغذايي، آرايشي و بهداشتي تاكيد كرد: با توجه به گرم شدن هوا و استفاده افراد از نوشيدني‌ها، استفاده از رنگ‌هاي مصنوعي در آبميوه‌هاي سنتي زنگ خطري براي سلامت افراد است.

به گزارش ايسنا، دكتر نجاريان درخصوص طرح تحقيقاتي كه سال 89 در زمينه استفاده از رنگ‌هاي مصنوعي غيرمجاز تحت عنوان ميزان فراواني رنگ‌هاي غيرمجاز در آبميوه‌هاي سنتي (آب زرشك و آب آلبالو) انجام شد، گفت: با توجه به آمارها استفاده از اين محصولات در مناطق شمال تهران به دليل وجود تفرجگاه‌ها و مناطق تفريحي بيشتر از مناطق جنوب تهران ديده شده است.

وي با اشاره به اين‌كه تمام نمونه‌هاي آبميوه حاوي رنگ بوده و بعد از آن انواع آلوهاي جنگلي با 51 درصد بيشترين ميزان مصرفي را به خود اختصاص مي‌دهد، اظهار كرد: تحقيقات قبل نشان دادند كه برخي رنگ‌ها كه توسط استاندارد كشورهاي مختلف پذيرفته شده‌اند نيز مي‌تواند سميت قابل ملاحظه و جبران‌ناپذيري در سلامت داشته باشد.

بنا بر اعلام وبدا، دكتر نجاريان در ادامه گفت: تحقيقات ما نشان داده در ميان رنگ‌هاي غيرمجاز خوراكي تارترازين بيشترين رنگ مصرفي بوده و اين در حالي است كه گزارش‌هاي زيادي در مورد سميت اين رنگ و حساسيت شديد نسبت به اين رنگ گزارش شده است.

وي همچنين درخصوص عوارض رنگ‌هاي غيرمجاز اظهار كرد: اين رنگ‌ها مي‌تواند در فرد باعث خلق و خوي بد، اختلالات خواب و بي‌قراري شود پس بايد توجه كرد كه استفاده از اين رنگ‌ها اثرات نامطلوبي را بر سلامتي كودكان و خصوصا در درازمدت در بدن انسان مي‌گذارد.